Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
sevgili güzel anneler çocuğunuz benim kızım gibi herşeyi ağlayarak yaptırma huyuna sahipse bi çözüm yolu gösterin bana bazen çok bunalıyorum..internetten bunun çözümü ile ilgili şeyler okudum ama bi faydası olmadı,ödüllendirme metodu denedim huyundan bir türlü vazgeçmiyor henüz 4buçuk yaşında seneye okula başlayacak okul döneminde de aynısını yaparsa naparım:26:umarım bu huyundan vazgeçer anne olmak çok külvetliymiş meğersee....Rabbim can sağlığı versin düzelir diyorum napiim..
sevgili güzel anneler çocuğunuz benim kızım gibi herşeyi ağlayarak yaptırma huyuna sahipse bi çözüm yolu gösterin bana bazen çok bunalıyorum..internetten bunun çözümü ile ilgili şeyler okudum ama bi faydası olmadı,ödüllendirme metodu denedim huyundan bir türlü vazgeçmiyor henüz 4buçuk yaşında seneye okula başlayacak okul döneminde de aynısını yaparsa naparım:26:umarım bu huyundan vazgeçer anne olmak çok külvetliymiş meğersee....Rabbim can sağlığı versin düzelir diyorum napiim..
2-5 yaş çocukların bir çoğunda var aynı sorun, zaman zaman bizde de oluyor ama ağladığı için asla istediği bişeyi vermiyorum ben... ağlayınca sakinleştirip dikkatini başka yöne çekiyorum ve sakinleşince vermeme nedenimi anlatırum... bu şekilde ağlamadan istemeye alıştı oğlum
Daglar kızı sorunu görunce cevap vermeden gecemedim. Sizin yaşadığınız sorun sıkca karsılasılan bir durum. Ödül ceza uygulaması sistemli uygulanması gereken bir yonten. Danısanlarımda bu yöntemi uygulamayı cok sevmiyorum mecbursamda cok sistemli sekilde uygulayorum aksi taktirde yanlıs bir yola girilmiş oluyor.
Muhtemelen kızınızın bu davranısı uzun bir sure pekiştirilmiş bir davranış siz her ne kadar bu davrasını tasnif etmesenizde 4 yıl boyunca farkında olmadan pekiştirmişsiniz. tabi bunu görusme yaparak daha iyi anlayabilirim. Nur yolunun önerdiği sekilde bir yol izlerseniz faydasını göreceginizi dusunuyorum. ancak hemen olmayacaktır. en az 3 yıldır pekiştirilmiş bir davranısı söndureceksiniz.
Maalesef bende aynı dertten muzdaribim 2 ay sonra 6 yaşına girecek olan kızım istediği olmayınca saatlerce ağlıyor ben bu konuda kuralcı bi anneyim istediğini yapmıyorum ama maalesef tek bende iş bitmiyor babası yapıyor aman sussun diye anneanesi dedeleri yani benden başka herkes çok kati konuşmalarımda oldu çevremle ama nafile bende tek başıma üstesinden gelemedim...çokk zormuş huysuz bi çocukla başa çıkmak Rabbim yardımcımız olsun ..psikoloğa da gittim ama istikrarlı bi davranış sergilenemediği için durum pek de değişmedi ve şu an aklı da eriyor kandıramıyoruz başka şeylerle .okula da gidiyor orda da inanılmaz uysal uyumlu ve sakin ama evde tam tersi öğretmenleriyle bazen konuşuyorum inanamıyorlar.şaşırdım kaldım açıkcası