Her şey bitti derken? Ne olur umut olun bana...

JessicaJoy

Nobody is perfect. I'm nobody.
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
1.770
5.229
208
Ne yazacağımı bilemiyorum.

Sagolsun, COLIN COLIN in dua bölümüne benim için açtığı konuda detaylar var, http://www.kadinlarkulubu.com/forum...nser-hastasi-bir-arkadasimiz-icin-dua.942296/

Burada da anlatmak istiyorum çünkü bugün ömrümün en zor günü ve yardımınıza ihtiyacım var amacım asla buranın kalabalıklığından faydalanmak ya da o konunun devamını getirmek değil, o bölümde 25 sayfalık manevi desteği yetti arkadaşlarımın, buraya sizden somut örnekler ve destek istemeye geldim.

Bunlar benim en zor günlerim, okuyanlardan, yorum yapanlardan bunu idrak etmelerini rica ediyorum, uzatabilirim, saçmalayabilirim lütfen buna takılmayın.

Hayatımdaki en özel insan 19 yaşından bu yana kanserle mücadele ediyor, şu an 37 yaşında.

Aralarda kısmen iyi olduğu birkaç yıllık periyodlar var, gerisi kemoterapi, radyoterapi, ilik nakli, bitmeyen ilaç ve serumlar.

Ben bu sürecin son beş senesine şahidim, çok katı, kuralcı, hayatında kimseyi istemeyen lanet bir insan olan benim kalbimi sıcacık yapıp kendine kocaman bir yer açtı bu kadar acının içinde, o dokunduğu hayatları güzelleştiren bir mucizeydi.

Ben de ona iyi hissettirmeye çalıştım tabi, şu an geçmişe dönebilsem binlerce kez daha anlayışlı, müşfik davranırdım elbette ama kendi sevme kapasitemin çok üstünde davrandığım anlar çoğunlukta oldu, yine de bu pişmanlık, stres yaşamaması gereken biriyle tatsız gerginlikler yaşamış olmak öldürüyor beni, kimse benim gibi yapmasın, lütfen büyütmeyin meseleleri, altta kalmak olarak görmeyin, zafer kazanacağım derken ebediyen kaybeden olmayın.

Layık olamadıysam da O benim en büyük mutluluğum, ruhumun kalbimin ilacı, en büyük şansım, ömründe kimseyi kırmamış, kaybedilmesi halinde bir tek kötü hatıra bile bırakmadığı için hiçbir teselli bulamayacağınız, her şeyin bittiğini düşündürecek kıymette bir insan.

Geçen Temmuzda gözünün arkasındaki kitle için radyoterapi, şubattan bu yana da kemoterapi, iki kez ilik nakli hatta bir operasyon geçirdi, kitleler önce temizlendi ama sonra bütün vücuda yayıldı.

Doktorlar hiç umut vermediler, son olarak çok ağır bir ilacı deneyeceklerini söylediler, Türkiye hatta dünyanın farklı yerlerinde çalışmış onkoloji profesörleriyle görüştüm, onlar da şans vermediler.

Ağlamaktan paramparça oldum, gözkapaklarım, elim kolum, ciğerlerim...

Perişanım, yine de bir gün bile ümidimi kesmedim, ya Allah onun sağlığını ümidimize, duamıza bağladıysa diye.

Ama bugün, "yapacak bir şeyimiz kalmadı, hastanızı eve götürebilirsiniz" dediler.

Hala her şey yoluna girecek diye düşünmeye zorluyorum kendimi, bu noktada yardımınıza ihtiyacım var.

Benzer durumda olanlara acılarını hatırlatıp onları üzmek istemiyorum ama...

Var mı doktorların ümidi kestiği hastası sağlığına kavuşan?

Allah rızası için bildiğiniz örnekler varsa paylaşın, ruhum çekiliyor, ümidimi kesersem her şey bitecek sanki, çok korkuyorum, bir gün başka bir dert sahibi daha okuyup içine su serpilir belki, hala her şey bitmemiş olabilir, bir mucize doktorları yanıltabilir değil mi?

İyi örneklerinize çok ihtiyacım var.

Çok üzüldüm yüreğime işledi yazdıkların.
Ne denir nası destek olunur bilmiyorum, çok zor olmalı.
Geçenlerde national geographic'te bir belgesel izlemiştim.Bir doktorun öyküsü vardı.Kötü huylu bir tümör tüm vücuduna yayılmıştı ve onca doktora gitmesine rağmen kendisine biçilen süre en çok 4 aydı.Fakat doktor ölümü beklerken bu tümörler mucize şeklinde kendiliğinden yok olmaya başlamış ve 1 ayda tamamen kaybolmuşlar.Doktor bunun tam anlamıyla bi mucize olduğunu, Allah tatafından kurtarıldığını düşünüyodu.

Evet böyle mucizeler yok mu var.Dilerim senin hastan da bir mucize olur ve ayağa kalkar.Gönül bunu ister tabii ki.Yalnız sana naçizane tavsiyem buranın ölümlü bir dünya olduğunu unutmaman. Yazdıklarından Allah korusun bir şey olduğu zaman korkunç yıkılacağın ve toparlanamayacağın havasını aldım.Unutma lütfen, ölüm hepimiz için ve kendimizi buna da hazırlamamız gerek.Acil şifalar dilerim.

Geçmiş olsun ne diyeceğimi bilemedim.

Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun.

Çok üzüldüm yüreğime işledi yazdıkların.
Ne denir nası destek olunur bilmiyorum, çok zor olmalı.
Geçenlerde national geographic'te bir belgesel izlemiştim.Bir doktorun öyküsü vardı.Kötü huylu bir tümör tüm vücuduna yayılmıştı ve onca doktora gitmesine rağmen kendisine biçilen süre en çok 4 aydı.Fakat doktor ölümü beklerken bu tümörler mucize şeklinde kendiliğinden yok olmaya başlamış ve 1 ayda tamamen kaybolmuşlar.Doktor bunun tam anlamıyla bi mucize olduğunu, Allah tatafından kurtarıldığını düşünüyodu.

Evet böyle mucizeler yok mu var.Dilerim senin hastan da bir mucize olur ve ayağa kalkar.Gönül bunu ister tabii ki.Yalnız sana naçizane tavsiyem buranın ölümlü bir dünya olduğunu unutmaman. Yazdıklarından Allah korusun bir şey olduğu zaman korkunç yıkılacağın ve toparlanamayacağın havasını aldım.Unutma lütfen, ölüm hepimiz için ve kendimizi buna da hazırlamamız gerek.Acil şifalar dilerim.

İlk paragraf içime su serpti, Allah razı olsun.

Her insanı sevdiğinden kopmak delirtir ama nasıl anlatayım...

Detaylarıyla anlattığım kadar zorda olan bir insanın kendini boşverip benim için yaşadığını söylesem yalan olmaz.

O kemoterapi alırken ayağım kırıldı benim, daha ilk tanıştığımız zamanlar...

Durumu o kadar ağır, boğazında katater, her tarafında demir çubuklar, ne yersem ayağım iyileşir derdinde, nasıl ağlayıp nasıl üzüldü.

İlerleyen zamanlardan örnek vereceğim de...

Tutamıyorum kendimi, hıçkırıklar, boğazıma kilitlenen yumruk.

Doğum tarihlerimizin, telefon numaralarımızın şaşırtıcı benzerliği, birbirimizi tanımadığımız yıllarda aynı zamanlarda, aynı şeyleri yapmış olmamız.

Bu harika tamamlanma hissinin sadece beş yıl sürmesi fikri öldürüyor beni, hem şükrediyorum ömründe bir kişiyi bile kırmamış, Allahtan gelen her derdi bu kadar güzel karşılayan, güler yüzlü, kusursuz teslimiyette birini tanıdım diye hem de hazmedemiyorum bu kadar kısa sürmesini.

Şu an kimseyi tanımıyor ama kendinde olsa doktorların ümit vermemesine değil bizim üzülmemize dayanamaz, Allah hepimize güç versin inşallah.

Tekrar teşekkür ederim cevabınız için, umudumu kesmeyeceğim.

Abimin bir arkadasinin annesi vardi, gecmis zaman ne kanseriydi hatirlayamiyorum suan.
Kadinin her gun bir fincan turk kahvesi ve bir sigara keyfi vardi. Hastaligi ogrenince izin vermediler herkes engel oldu o bir sigarayi bile icmesine. En son elimizden geleni yaptik eve goturun dendi. İzin verdiler sonra her gun o keyfi yapmasina. Son gunleri dediler guzel gecirsin dediler. 3 ay omür bicmislerdi o zaman o kadincagiza. Belki 10 yil oldu hala yasiyor ve durumu kotu degil, yataga bagli falan degil.
Doktorlar o zaman mucize bu dediler. Onun o kahve sigara keyfini eskisi gibi devam ettirmesine ve bundan cok cok mutlu olmasina bagladilar.

Allah sizin hastaniza da sifa versin insallah bir gun bir yerlerde onun da mucize hikayesi baskalarina umut olsun.

Doktorların ümit kestiği ama sonra iyileşen sadece benim tanıdığım birkaç insan var. Bu insanların hepsi de duaya çok önem veren insanlardı. Bazıları hayatı için ümit kesti, dua etmedi ama onların yerine sevenleri, ailesi, arkadaşları dua etti. Bu süreçte asla duayı elden bırakmayın.

Sizin için de çok zor bir şeydir, çok üzüldüm gerçekten. Allah yardımcınız olsun. Allah arkadaşınıza şifa, uzun ve hayırlı bir ömür versin.

İnşallah bulursunuz şifa nerdeyse, Allah ona da sevdiklerine de yardım etsin.

Yardım eden biri çıkar inşallah.

Amin, Allah razı olsun.

Abimin bir arkadasinin annesi vardi, gecmis zaman ne kanseriydi hatirlayamiyorum suan.
Kadinin her gun bir fincan turk kahvesi ve bir sigara keyfi vardi. Hastaligi ogrenince izin vermediler herkes engel oldu o bir sigarayi bile icmesine. En son elimizden geleni yaptik eve goturun dendi. İzin verdiler sonra her gun o keyfi yapmasina. Son gunleri dediler guzel gecirsin dediler. 3 ay omür bicmislerdi o zaman o kadincagiza. Belki 10 yil oldu hala yasiyor ve durumu kotu degil, yataga bagli falan degil.
Doktorlar o zaman mucize bu dediler. Onun o kahve sigara keyfini eskisi gibi devam ettirmesine ve bundan cok cok mutlu olmasina bagladilar.

Allah sizin hastaniza da sifa versin insallah bir gun bir yerlerde onun da mucize hikayesi baskalarina umut olsun.

Ne güzel bir örnek bu, Allah ömrünü uzun etsin.

Aile ümidini kesmiş durumda, doktorların tamamı hastalığın farklı zamanlarda toplamda yedi kez nüksetmesine "mucize, bundan fazlası olamazdı zaten" dediler.

Neden olmasın ki?

Yediye kadar dayandıysa neden daha fazla dayanmasın?

Bu sabah ablasına "sen kimsin" diye sormuş, incecik kalmış bacakları, vücudu yara içindeymiş.

Ama Allah kazada kemikleri un ufak olanların canını bağışlıyor, metrelerce yüksekten düşenlerin parçalarına tekrar can veriyor da benim Hakanımı neden ayağa kaldırmasın?

Allah razı olsun, ümidim azaldıkça okuyacağım o teyzenin hikayesini.

Allahım "ol" de olsun.. Sen şafi isminde şifa ver yarabbim.

İçime işledi yazdıkların. Rabbim sevdiklerine bağışlasın.

Amin inşallah, Allah razı olsun.

Doktorların ümit kestiği ama sonra iyileşen sadece benim tanıdığım birkaç insan var. Bu insanların hepsi de duaya çok önem veren insanlardı. Bazıları hayatı için ümit kesti, dua etmedi ama onların yerine sevenleri, ailesi, arkadaşları dua etti. Bu süreçte asla duayı elden bırakmayın.

Sizin için de çok zor bir şeydir, çok üzüldüm gerçekten. Allah yardımcınız olsun. Allah arkadaşınıza şifa, uzun ve hayırlı bir ömür versin.

Arada ümidim azalıyor, kendimden utanıyorum o zaman, öyle zamanlarda okuyacağım yazdıklarınızı.

Allahın rahmetinin bir damlası dünyadaki tüm doktorların tedavisinden üstündür, O dilemese kim yaşayabilir, O dilemese kim ölebilir...

Onun sağlıklı bir şekilde ayağa kalkmasını istiyorsam şifa kapısından hiç ayrılmamam lazım tabi.

Çok teşekkür ederim.

Allah hepinizden razı olsun.

Benim anlatabilecegim mucize bir hikayem yok ama sizin bu konunuzu oldukça eskiden hatırlıyorum. O zaman da çok etkilendiğim için aklımdan çıkmamış.

Allah şifa versin inşallah iyileşir ve senin için en özel olarak kalmaya hep devam eder ama hayatta ölüm denen bir gerçek var ve bu gerçekleşirse eğer lütfen kendini çok harap etme..

Önce sağlık sonra mutluluk diliyorum..

Allah şifasını buldursun inşallah..

Amin inşallah, Allah razı olsun.

Benim anlatabilecegim mucize bir hikayem yok ama sizin bu konunuzu oldukça eskiden hatırlıyorum. O zaman da çok etkilendiğim için aklımdan çıkmamış.

Allah şifa versin inşallah iyileşir ve senin için en özel olarak kalmaya hep devam eder ama hayatta ölüm denen bir gerçek var ve bu gerçekleşirse eğer lütfen kendini çok harap etme..

Önce sağlık sonra mutluluk diliyorum..

Evet haklısınız, önce sağlık, sağlık olunca mutluluk geliyor zaten.

İnşallah sağlık ve mutluluk yazılmışlardanızdır.

Allah razı olsun.

JessicaJoy JessicaJoy
Sana umut vermeyi çok isterdim inan
Sağlık bu ne olacağı hiç belli olmuyor
Elden gelen bir tek dua
Rabbim şifa versin inşallah
Doktorlarında yanıldığı zamanlar oluyor elbet
Aynı hastalık değil ama
4 yıl önce beynimde hareket merkezinde tümor olduğunu öğrendim ani bir şekilde
Hiç tepki verememiştim
Ailemden uzak üniversitede öğrenciydim o zaman
Sadece tam olarak nerede ve bundan sonra bana etkileri nasıl olacak diye sormuştum
Sormama gerek yokmuş aslında bir iki gün sonra
Ara ara bir iki saat süren hissizliklerim başladı
Bazen bacaklarımı bazen kollarımı ellerimi hissetmiyordum
Kimseye birşey söylemeden tedavıye basladım
İğneler ilaçlar ardından kemoterapi sonra ise olmayacak amelıyat olman gerekıyor dendi
Tamam dedim gün almak için gittiğimde bir yığın kağıt koydular meğer toplamda 3 amelıyat gecırecekmişim o an öğrendim
Düşünmek için tekrar ayrıldım
Felç riski çok yüksekti
Bu süreçte hiç ağlamadım
Öleceğimi düşünmedim
Normal hayatıma devam etmeye çalıştım
Mesela derse giriyorum ders bitiminde ayağa kalkamıyorum
Hiç bozuntuya vermeden sonraki derse hatta ondan sonrakıne
Yanı hissizliğim gecene kadar oturuyordum
Bir yıl devam etti bu süreç
Sonra ailem aşırı fazla para harcadığımı farkedınce yanlış birşeymi yapıyorum diye düşünmeye başlamışlar çok üzgünlermiş ablam aradı
Söylemek zorunda kaldım
Apar topar geldıler daha buyuk bır sehırde daha iyi bir doktora gittik mr tomografı vs
Çok bunaldığımı tatıle gidecegımı söyledim
Zor bela ıkna ettım aılemı
Ikı hafta tum karadenızı gezdım tozdum
Ameliyatı reddettım
İlaç vs devam etti
Tekrar tomografıye girdiğimde tümörün olmadığını söyledi doktor
Yanlışlık var dıye defalarca çekildi
Onlara göre mucize bana göre inanç
Kendime inandım amelıyatsız hıc şansın yok dedikleri hastalığı yendim
Rabbimde anlıma yazmış demekki görecek günüm varmış

Tek diyebileceğim en ıyısını rabbım bılır
Kötüyü düşünüp hayatlarınızı ona göre şekillendirmeyin
Dua sabır gerisi mukadderat

Rabbim yaptığı iyilikleri çıkarsın karşısına bu süreçte inşallah.

Sevdiklerine/Sevenlerine bağışlasın...

Ne yazacağımı bilemiyorum.

Sagolsun, COLIN COLIN in dua bölümüne benim için açtığı konuda detaylar var, http://www.kadinlarkulubu.com/forum...nser-hastasi-bir-arkadasimiz-icin-dua.942296/

Burada da anlatmak istiyorum çünkü bugün ömrümün en zor günü ve yardımınıza ihtiyacım var amacım asla buranın kalabalıklığından faydalanmak ya da o konunun devamını getirmek değil, o bölümde 25 sayfalık manevi desteği yetti arkadaşlarımın, buraya sizden somut örnekler ve destek istemeye geldim.

Bunlar benim en zor günlerim, okuyanlardan, yorum yapanlardan bunu idrak etmelerini rica ediyorum, uzatabilirim, saçmalayabilirim lütfen buna takılmayın.

Hayatımdaki en özel insan 19 yaşından bu yana kanserle mücadele ediyor, şu an 37 yaşında.

Aralarda kısmen iyi olduğu birkaç yıllık periyodlar var, gerisi kemoterapi, radyoterapi, ilik nakli, bitmeyen ilaç ve serumlar.

Ben bu sürecin son beş senesine şahidim, çok katı, kuralcı, hayatında kimseyi istemeyen lanet bir insan olan benim kalbimi sıcacık yapıp kendine kocaman bir yer açtı bu kadar acının içinde, o dokunduğu hayatları güzelleştiren bir mucizeydi.

Ben de ona iyi hissettirmeye çalıştım tabi, şu an geçmişe dönebilsem binlerce kez daha anlayışlı, müşfik davranırdım elbette ama kendi sevme kapasitemin çok üstünde davrandığım anlar çoğunlukta oldu, yine de bu pişmanlık, stres yaşamaması gereken biriyle tatsız gerginlikler yaşamış olmak öldürüyor beni, kimse benim gibi yapmasın, lütfen büyütmeyin meseleleri, altta kalmak olarak görmeyin, zafer kazanacağım derken ebediyen kaybeden olmayın.

Layık olamadıysam da O benim en büyük mutluluğum, ruhumun kalbimin ilacı, en büyük şansım, ömründe kimseyi kırmamış, kaybedilmesi halinde bir tek kötü hatıra bile bırakmadığı için hiçbir teselli bulamayacağınız, her şeyin bittiğini düşündürecek kıymette bir insan.

Geçen Temmuzda gözünün arkasındaki kitle için radyoterapi, şubattan bu yana da kemoterapi, iki kez ilik nakli hatta bir operasyon geçirdi, kitleler önce temizlendi ama sonra bütün vücuda yayıldı.

Doktorlar hiç umut vermediler, son olarak çok ağır bir ilacı deneyeceklerini söylediler, Türkiye hatta dünyanın farklı yerlerinde çalışmış onkoloji profesörleriyle görüştüm, onlar da şans vermediler.

Ağlamaktan paramparça oldum, gözkapaklarım, elim kolum, ciğerlerim...

Perişanım, yine de bir gün bile ümidimi kesmedim, ya Allah onun sağlığını ümidimize, duamıza bağladıysa diye.

Ama bugün, "yapacak bir şeyimiz kalmadı, hastanızı eve götürebilirsiniz" dediler.

Hala her şey yoluna girecek diye düşünmeye zorluyorum kendimi, bu noktada yardımınıza ihtiyacım var.

Benzer durumda olanlara acılarını hatırlatıp onları üzmek istemiyorum ama...

Var mı doktorların ümidi kestiği hastası sağlığına kavuşan?

Allah rızası için bildiğiniz örnekler varsa paylaşın, ruhum çekiliyor, ümidimi kesersem her şey bitecek sanki, çok korkuyorum, bir gün başka bir dert sahibi daha okuyup içine su serpilir belki, hala her şey bitmemiş olabilir, bir mucize doktorları yanıltabilir değil mi?

İyi örneklerinize çok ihtiyacım var.
Yorumlarini cok begendigim bi uyesin..
Uzuldum gercekten.. Rabbim yardim etsin ve korktuguna ugratmasin..
Benim halama cok agir kanser teshisi koydular ve yapacak hic bi sey olmadigini soylediler.. 2 ay filan dediler max.. Bunlarin uzerinden yaklaşık 17 ay gecti ve Allah'in izniyle halen hayatta ve iyiye gidiyor cok sukur..
Yani dua dua dua.. Sabir.. Allah'in hesabi farklidir.. Umudunuzu asla kesmeyin ve duaya sarilin..

Babam kanserin eşiğinden döndü. Yıllarca ne yapsak çözümünü bulamamıştık. Devlet hastaneleri sebebini bulamıyordu yapacak tedaviyi bilmiyorlardı bile düşün üniversite hastaneleri fotoğraflarını çekip izin istiyorlardı bizden derslerde işlemek için. O derece. Sonra çok alakasız bir şekilde bir doktorla tanışıldı ve tedavisi hala devam ediyor
40 kilo var yok duruma gelmişti. Zaten şeker tansiyonda bitiriyordu bir yandan
Şimdieskiye oranla daha iyi
Rabbim şifayı nerden ne şekilde verir belli değil inşallah sizin hastanızda iyileşir
Burada sevinerek paylaşırsınız bizimle:KK60:

ben hayatımda böyle mucizeler görmedim birebir.yalnız çok duymuşumdur.arkadaşların dediği gibi duaya,inanca ve keyif alınan şeylere çok inanıyorum.umarım tez zamanda toparlanır.

Cok gecmis olsun oncelikle..
Hastaligi veren de alan da Allah ve dualarin gucuyle bicogumuz mucizeler yasiyoruz.

İnancinizi ve umudunuzu kaybetmeyin,ben de dua edecegim her seyin daha guzel olup sifa bulmasi icin arkadasinizin..

Anlatacağım bir mucizevi hikayem yok.
Ama Allahtan şifa diliyorum.
Merhameti bol olan Allah o hasta kuluna da şifa versin, can versin, hayat versin inşallah.

Ümit kesmek yok inancımızda, kesmeyin...

İnşallah sağlık sıhhat dolu nice yıllarınız olsun, yazdıklarınız çok etkiledi beni. Allahım yardımcı olsun.

Eski konularından hatırlıyorum seni.
Allah şifa versin, hayırlı uzun ömürü olsun (amin). :dua:

Back
X