Bebek Beslenmesi Her kafadan bir ses çıkıyor, ek gıda ne zormuş...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul

ek gıdaya geçsek de memeye bağımlılığı azalsa derdim ama ne bileyim bu kadar zor olduğunu...
kahvaltı için kahvaltı maması almıştım onu veriyorum içine pekmez koyarak.
o bitince kendim hazırlayacağım kahvaltısını.
öğle yemeği ise sebze çorbası
havuç ve patates olunca yiyor ama kaşıkla istemiyor.
ben de biliyorum yanlış ama sırf yesin diye biberonla veriyorum
içine başka sebze koyunca tadını anlıyor zor da olsa içiyor.
doktorumla telefonda ayrıntılı konuşamadım cuma gidicem ama
offf yaaa
meyve suyu ise aramız iyi
ne de olsa tatlı
verdiğim sebze çorbasına direnen ufaklığım biz yemek yerken çıldırıyor istiyor resmen
azcık veriyorum ağzından tadı gidince ağlıyor
e be güzel yavrum sen ne bilirsin damak tadını...
her doktor başka öneride bulunuyor.
her anne başka söylüyor...
bildiğimi yapcam diyorum ama ilk çocuk bilmiyorum...
kafama göre yetiştirip beslemiş olcam bu sefer de ya ağır gelirse diyorum
en iyisi ölümüne anne sütü :)

canımbebeğin kaç aylık bilmiyorum ama bence yemek tattırmayı bırak çünkü onun tadını alınca kendi yemeğini hiç yemeyecek. ve çorbayı da kaşıkla vermeye çalış çünkü ilerde pütürlü gıdalara geçişte çok zorlanırsın. olmuyor yemiyor diye de umutsuzluğa kapılma. emin ol yavaş yavaş alışacak.. bu onlar için de zor bir dönem...

herkesde aynı mı oluyor bilmiorum bende de başlarda böle olmuştu. napıcam ben diyodum ne yediricem felan ama burdan da arkadaşların tavsiyelerini okudum, etrafımdakilerden de bikaç tüyo aldım ama önemli olan senin için nasıl rahat edicek ve çocuğun ne yemek isticek... her çocuk bir değil korkma ama bi süre sonr düzeliyor, herşey rayına oturuyor.
ben de başta meyveleri püre halinde veriodum dr uyardı sakın püre yapma çiğnemeye alışmaz dedi. drun söylediklerini söylim ben sana gerisine sen karar ver... yoğurdunu mümkünse kendin yap. sokaktan almıyorsan güvenmiyorsan, marketlerde satılan poşette ya da şişedeki günlük sütlerden alıp, bebek yoğurduyla mayalayabilirsin. sebzeleri et ürünlerini mümkün mertebe haşla ama bi süre sonra 1 yaşından sonra felan yani sen ne yiosan aynından yedir. ilk başlarda her hafta yeni bir gıda ver ve ne yedirdiysen not al ki eğer alerjik birşey olursa neden kaynaklandığını anlar kesersin hemen. bir de eline yanında olman kaydıyla ekmek, salatalık gibi bişeyler ver kendi kendine yesin. hem çiğnemeye alışır hem de kendi kendine yemek hoşuna gider ve yemekten zevk almaya başlar. dr bana böye dedi ben de uyguladım. benden de sana iletmesi cnm artık sen nasıl istersen öle yedir çocuğunu. Allah kolaylık versin.

ha bi de tvde drun biri bişey söylemişti çok haklı geldi bana: bi plajda felan bile şöyle bir incelerseniz, elinde yiycek bişeyle çocuğunun peşinden koşturan bir anne varsa kesin bu anne türktür. çocuğum birşey yemiyor lafı bizim annelerimizde takıntı olmuş demişti. gerçekten de doğru. çocuk ne yemek istiyorsa ne zaman istiyorsa yer zaten çok da stres yapma kendine. kilosu boyu iyiyse sıkıntı yapma yani.

oğlum 6 aylık teyzeleri...

balayında gördüm turist anne baba ve 4 yaşlarında oğulları.
öğle yemeğinde annesi koydu tabağına, önüne verdi.
çocuk yemicem diye ağlıo
anne ve baba hiç oralı değil, kendileri yemek yiyor muhabbet ediyor
benim de karşı masamdalar.
hoooop çocuk pes etti ve sildi süpürdü tabağını :)

işte bu yaa canlı şahit hehehe :)))

6 aydan sonra anne sütü bebeklere tek başına yetmiyor çünkü sindirim sistemleri ek gıdalara göre çalışmaya başlıyor bence ufak oyunlarla kaşıkla yedirmeye gayret et hergün farklı tadlar yapma özellikle yeni başladıysa bir hafta o tada alışsın bence sizin yedikleirnizden de henüz verme büyünce zaten yiycek.1 yaşa kadar 0 tuz 0 şeker.sabırlı ol emin ol alışacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…