Her izinde kocanın köyüne gitmek

İptal etmemin sebebi köye gidemiyordu randevum var diye işte ayıp olmasın bana diye benimle hastaneye gelecekti sonra köyüne gidecekti. Ben de senden sonra kendim giderim hastaneye dedim iptal ettim onu köyüne yolladım ben kendime randevu yine aldım. Gidecekse gitsin köyü için kafamı ütülemesin diye yaptığım bir eylemdi.

Doğru zamanında bu köyden kurtulayım kurban keseceğim tip birden ben evlenince köy aşığı oldu. İnceldiği yerden kopsun sürekli bunları yaşamak yerine bu durumdan kurtulmam daha iyi.

Peki siz birlikte tatile gidelim demiyor musunuz dediğinizde ne diyor? Tatil kaç gün bir kaç gün ailesine gitse sonra yine başbaşa kalsanız bir yerlere gitseniz ona da mı yok diyor?

Yazdıklarınıza çok hak verdim. Umarım eşiniz bir an önce aklını başına toplar ve kendisinin artık bir ailesi, önceliği olduğunun farkına varır. Size de cok sabırlar diliyorum.

Oha yazıyı kuzenim yazmış sandım bir an resmen kuzenimin hayatını yaşıyorsunuz :O Oda her hafta eşinin köyüne gider üstelik Eskişehir'den köye gitmek 3.5 saat sürüyor düşün böylesi nadirde olsa var maalesef. Ayrıca hastalığına yaptığı büyük saygısızlık aileye bağımlılık ayrıdır eşine saygı sevgi çok ayrıdır sonuçta siz bir aile kurmuşsunuz artık her dakka anne baba ile ne sizin evinizde ne de onların evinde vakit geçiremezsiniz. Dün kpss için vatandaşlık dersine çalışırken avukatın verdiği örnek aklıma geldi hakim boşanma sebebi olarak adamın her gün evine misafir çağırmasını sebep sunmuş yani kadın bu durumdan şikayetçiymiş hakimde kadın her gün misafiri kabul etmek zorunda değil diyerek boşamış sen de bunu örnek verirsin boşanırsan :) Evlenmeden önce de böylemiydi mesela kuzenimin öyleydi o yüzden ben ona söylenmeye hakkın yok seni çok uyardım hep hödüktü hala hödük diyorum Kız birde oradaki herkese hizmetçilik yapıyor görümcesi sofrayı bile kaldırmaz kaynanası o kadar iş yapmasına rağmen hakkında dedikodusunu yapar üstüne birde bana 15 halısını yıkadım onun deyince sen mal mısın halı yıkamacıya versene dedim sinir oldum döverim öyle kaynanayı ben büyük konuşmiyim ama boşanırım da huzur yok çünkü. Ha o katlanıyor çocuk var beteri var diyor o ayrı :) İyi düşün seni hasta edecek kadar strese sokmasına izin verme

Doğru zamanında bu köyden kurtulayım kurban keseceğim tip birden ben evlenince köy aşığı oldu. İnceldiği yerden kopsun sürekli bunları yaşamak yerine bu durumdan kurtulmam daha iyi.
Babamın eski arkadaşları da aynı şeyleri anlatıyor biliyor musunuz köyden ecelsiz kaçtı nasıl döndü anlamadık diyorlar. Beyinleri nasıl işliyor anlamak zor

Peki siz birlikte tatile gidelim demiyor musunuz dediğinizde ne diyor? Tatil kaç gün bir kaç gün ailesine gitse sonra yine başbaşa kalsanız bir yerlere gitseniz ona da mı yok diyor?
Ben evlendiğimizden beri diyorum hatta evlenmeden önce bile şunları şunları yapalım diyordum. Her izninde köy muhabbeti yapıyor bir kere kendisi bana 1 planla gelmiyor yemin ederim artık evde mal gibi oturmaya bile razıyım bıktım köy muhabbetinden. Yani şuraya gelse bir konuşsa krize girersiniz. İlk evlendik ilk izni gel akrabalarım seni görmek istiyor korona var diye kimse görmemişti neyse tamam dedim mal gibi oturdum köyde bari gezdirseydi o da yok. İkinci izinde yine köy diye ağladı bu sefer kendisi gitti ben gitmedim. Üstüne bana ağladı sen bendiz nasıl hayattan zevk alıyorsun hiç mi özlemiyorsun gel bir daha başbaşa tatile gidicez dedi, inandım gittim bu sefer hasta olduğum için izmir’e babamın yanına gitmek istediğimi orada hastaneye gideceğimi söyledim bu sefer oraya gidiyorsak yine köy demeye başladı. Bir de acıtasyon yapıyor annem babam özledim diyor. Sen gelmeyince rezil oluyorum eşim yok diye diyor. E o zaman gitmee, gidiyorsan da bu rezillikleri göze alıyorsun demektir. Yok annem babam seni de görmek istiyor, o zaman gelip görsünler yokkk onlar gelemiyor hep koyunları var hep inekleri var. Nikahımıza bile zor geldiler inek koyun yüzünden. Biz her izinde onun ailesi benim ailem ziyaretle geçecek anladığım kadarıyla. Tam babamın kafası yemin ediyorum, bir de babam ona hak veriyor iyice kafayı yersin bir de hiçbir izinde köye gitmeyen kardeşi var onun da psikolojisinin bozuk olduğunu iddiaa ediyorlar yen ediyorum hepsinden akıllı ya o çocuk

Yazdıklarınıza çok hak verdim. Umarım eşiniz bir an önce aklını başına toplar ve kendisinin artık bir ailesi, önceliği olduğunun farkına varır. Size de cok sabırlar diliyorum.
Çok teşekkür ediyorum ama benim umudum yok bir insan 7sinde neyse 70inde de oymuş yani bu çok doğru. İnsanın sinirini bozan da kendisini haklı görüp benim psikolojimin bozuk olduğunu düşünmesi

Ay ben daraldım burdan yaaaaa. Valla ya iyi bi rest çekeceksin aklı başına gelecek yoksa böyle kabul edeceksin. Nereye kadar ya insan 1 kabul eder 2 kabul eder.

Ay bir de psikolojisi bozuk diyorlar kardeşine te Allahım ya

10sene buna benzer yaşadım artık ben gitmeyip laf edince yalnız gitmeye basladi sonra dul görümcemle gizli gizli gezmelere hobi edinmeye falan başladı.simdi resti çektim her izninde her vaktinde benimle olcaksin onlara ayırdığın kadar vakti bana da ayircaksin vakit artarsa onlara gitceksn diyrm.dugun olur bayram olur cenaze olur amenna da sürekli de olmaz ki.tabi benim ayikmam 10yilimi aldi

Üzüldüm adınıza benim de 2 sene olacak sürekli köy köy. En son konuştuk yaşlı insanlar ilerde ölecekler diyor hey allahım onlar ölesiye de ben yaşlanıcam ondan sonra da çocuk olmuş olur zaten bir şey yapamicaz. Ne diyim allah sabır versin konuşup bir şeyleri çözmeye çalıştıkça sinirlerim daha da artıyor. Umarım siz temelli çözmüşsünüzdür bu sorunu.

Benim bu konuda yorumum bu tip erkeklerin kendi kişiliklerinin oturmadığı ve yeterince olgunlaşamadıkları yönünde. Tabiri caizse ana rahmi ile bağlantısını kopartamamış erkekler.. Kusura bakmayın sözlerim için ama.. Okurken bile çok sinirlendim. Aslında sürekli köye koşma sebebi, aile ve akraba fertlerinin ona laf etmesinden çekiniyor olması bence, sürekli onlar tarafından onaylanmak istiyor muhtemelen. Tuhaf ve hastalıklı bir bağ. Oysaki artık kendi ailesi var, eşi ve ileride olacak çocukları onun birincil ailesi olmalı. Önce onların menfaatlerini ve isteklerini önemsemeli. Yoksa evlenmeseymiş, köyde mutlu mutlu yasaymış hısımlarıyla. Aile büyüklerini ziyaret elbette önemli, ama senede bir makul bence. ya da 2 gün onları görüp kalan tatilini eşinle gecirebilirsin gibi.. çözüm çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…