• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Her Hafta Fön :(

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

xgamzex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
218
0
46
Aydın
yaz mevsiminde saçlarımı hiç açamıyorum sıcaktan dolayı, saçlarım kıvırcık olduğu için düzleştiremiyorum da.
ama yaz bitiyo artık ve ben haftada 3 gün fön çektiriyorum.:18: saçlarım hep kırılıyo, her ay kestiriyorum. doğal olarak da uzamıyo ama uzun saçı çok seviyorum :5:
bu etkileri azaltmanın bi yolu yok mu, saçlarım kıvırcıkken omzumun biraz altında uzun olsa belki öyle gezebilirim ama anlamışsınızdır belki kısayken çok kötü mecbur fön :2:

canım bence kıvırcık saç da çok hoşş, seksi hatta bence:36: ben de sık sık maşa yaparım mesela saçlarıma... bir süre idare et uzasın sonra çok rahat kullanırsın, çıtçıt falan da kullanabilirsin bir süre... sürekli fön çok yıpratır saçlarını...

canım bence kıvırcık saç da çok hoşş, seksi hatta bence:36: ben de sık sık maşa yaparım mesela saçlarıma... bir süre idare et uzasın sonra çok rahat kullanırsın, çıtçıt falan da kullanabilirsin bir süre... sürekli fön çok yıpratır saçlarını...

evet ama maşayla bir olmuyo ki, bi de evet uzunken kıvırcık saçı çok beğeniyorum. ama benim saçlarım kısa olduğu için berbat duruyo az uzasalar süper.
kıvırcık postiş bulamıyorum ki, en büyük derdim :2:

cnm yaa benim de saçlarım kıwırcık we daha kötüsü fön tutmuyo bile :( mezuniyet balosunda 3 kat fön çektirdim anca 3-4 saat dayandı :) o kadar yıpratmaya değer mi bilmiorum ama sanki kıwırcık haline alışmaya çalışsak iyi olurr:38:

tanıdığım çok kıvırcık saçlı insan var brezilya fönü kullanıyorlar gayette doğal duruyor ama saç yapısına göre değişir sanırım.. sende bi araştır istersen.. kuaförüne danış..

tanıdığım çok kıvırcık saçlı insan var brezilya fönü kullanıyorlar gayette doğal duruyor ama saç yapısına göre değişir sanırım.. sende bi araştır istersen.. kuaförüne danış..

bu aralar aklım hep onda zaten :69:
ama okul var.. ve 4 gün hiç toplamadan o yağlı saçlarla gidemem :(
ancaa ocakta yaptırabilirim sanırım. bi de korkuyorum kanserojen falan diyolar, aydında da öyle ahım şahım bi kuaför yok :50:

canım saçalrını her ay kestirme ya benimkilerde kırıldı ama gitmiyorum valla kuaföre falan bakım yap saçlarına. zeytin yağı sür hahikisi daha iyi tabii.. Badem yağı sür.. ben eğer bulanilirsen barcelino yağını öneriyorum. benim yanmış saçarımı bile kendime getirdi ve fiyatı çok uygun 2 hafta önce boyadım saçlarımı 2 cm yakın uzadı saçlarım . haftada 3 kere uyguluyorum ben 2 ay böyle kullanıcam sonra 1 e indiricem. şampuanımın içine bal katıyorum bunu bu siteye üye olmadan önce nurgün yeşilçaydan öğrendim tv de söylemişti. denedim bir kaç yıkamadan sonra gerçekten işe yarıyor elektiriklenmiyor saçlarım ben 400 ml şampuna 3 tatlı kaşığı koydum ama hafif sulandırdım her yıkamada çalkalıyorum içine birde bemix kırdım çok fark etti. bemix 4 lira birşey zaten . barcelino yağı eminönünde çok uygun aktarlarda 12 lira falan ben 6 liraya aldım. kıvırcık saçlara saç kurutma makinesini bile önermiyorlar sen 3 gün fönden bahsediyorsun olmaz ama :50:

benim saçlarım fönden yandı ve koptu aşırı ısı vardı fön makinasında kırık fön çekerken fırçayı dolaştırdı yıprattı.saçımı yaptı spreyledi gittm akşam saçımı bir yıkadımki saçlar elimde kaldı o günü kadar hiç saaçı dökülmüş kopmuş biri değildim. hala parça parça kopar belli kısımları. ilk işim gidip çok katlı kestirmek oldu ama giden gitti geri gelmio sonuçta. her banyodan sonra ağlıyodum bi ara.tarakta avuçavuç saç kalıodu. 2saç teli bile ne kadar öneml bizim için.varken kıymetni bilmiyoruz ama emin olun gittiğinde 2saç teli aman nolcak diyemiyo insan...:25:

Son düzenleme:
kalıcı fönü düşünme bile. saçların yıpranır ve en kötüsü saçın uzadıkça diplerden çıkan kıvırcıklar berbat gözükecek.

saçlarını uzatmak için bakımlara giriş bence ve bu süreçte saçını düzleştirme veya fön çektirme. saçını toplayıp makyajına özen gösterip yüzünü ön plana çıkarabilirsin. liseye gidiyorsan oraya da uygun makyajlar var.
saçların uzadıktan sonra hiç föne möne gerek kalmaz zaten:34:

bigudilerle model verebilirsin o saçı yıpratmıyor ben düzleştiriciyi fazla kaçırınca bir iki ay bigudiyle şekillendiririm mesela. idare ediyor.

bnmde saçım kıvırcık kahküllerimi fönlüyorum saçımı yukardan toplıyorum.. çokta uzun deil saçım omuzlarımda, hemen kabarıyo bu yüzden ıslakken topluyorum bukleler kendi kendine kuruyo o zmn beğeniyorum :) sende yapabilrsin.. kelebek tokalarla bük ve topla kıvırcıklar tepeden toka üstüne dökülünce hoş oluyor :)

saçlarım dalgalı ve sürekli düzleştiryordum ve yıpranmaktan uzamıyordu geçen yıl eylül ayından beri düzleştirmedim hiç saçlarımı sadece kahküllerimi düzleştirdim saçımıda bazı günler bigüdiyle sardım bazende örüp yattım, çok canım düz istediğinde ayda 1 fn çektirdim fön eskiden 1 gün gitmezken 1 senedir bakım yaptığım için 3 gün gitti.tavsiyem kıvırcık kullanman yönünde.

her banyodan önce badem, hint, susam, hindistancevizi yağı bakımı yaptım.
sinameki kürü uyguladım her hafta ve 2 haftada bir zencefil suyu kullandım banyodan sonra sonuç parlak ve yıpranmayan saçlar.

brezilya fönünnüde çok araştırdım yaptıran ve saçları çok sağlıklı olan arkadaşlarım var fönden ve düzleştiriciden kat kat daha iyi.

Evet haklısınız ama sevmiyorum saçlarımı işte, kıvırcık saç sevmiyorum daha doğrusu. hele kısayken berbat oluyo :31:
kıvırcık postiş de bulamıyorum ki :31::31:

bencede en doğrusu uzatman madem uzayınca güzel oluyo bu zamanda da toplancak kadarsa toplarsın saçlarını ıslakken falan toplayınca yatışıyo saçlar düzleşiyo birazcıkta olsa kuruyunca açarsın.ben genelde akşamları saçımı yıkar nemliyken aşağıdan toplardım sabah açınca yatışmış ve baya bi düz oluyodu tek dezavantajı saçta toka izi oluyo ama olsun okdarcıkta olur kabarmış ve şekle girmeyen bi saçtan iyidir :34: tavsiye ederim:34:

bencede en doğrusu uzatman madem uzayınca güzel oluyo bu zamanda da toplancak kadarsa toplarsın saçlarını ıslakken falan toplayınca yatışıyo saçlar düzleşiyo birazcıkta olsa kuruyunca açarsın.ben genelde akşamları saçımı yıkar nemliyken aşağıdan toplardım sabah açınca yatışmış ve baya bi düz oluyodu tek dezavantajı saçta toka izi oluyo ama olsun okdarcıkta olur kabarmış ve şekle girmeyen bi saçtan iyidir :34: tavsiye ederim:34:

Saçlarım omuzlarımda kıvırcıkken, düzken göğüs hizasının altına geliyo. düzken uzun yani. kıvırcık saçlarda uzun çok hoş oluyo :16:
ya brezilya fönü yaptırcam, ya da kıvırcık postiş bulcam.. 2 seçenek var önümde :31:

Canım ben okul bittiğinde kısacık kestirmiştim kırıklarımdan arınmak için. Çenemin az daha altındaydı. Omuzlarımda diyelim. Şimdi göğüs hizama geldiler. Hiç düzleştirmedim fön kullanmadım maşa filan yapmadım. Uğraşma bence saçlarınla Ne kadar stres edersen uzamazlar zaten :)

Back