• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün makyaj yapmak

Fondoten ve pudra kullanmak zorunda kalacak kadar problemlimi cildiniz ?
Hergün makyaj yaparım evet çünkü bakımlı olmayı seviyorum, ama benim günlük makyajım mutlaka rimel, kalem, parlatıcı şeklinde oluyor... Cildim de sıkıntılı değil, o yüzden bu kullandıklarım yetiyor :31:

Fondoten yerine bb krem kullanmanı öneririm.
Özellikle misshanın bb kremi fondoten kadar başarılı.

Fondoten ve pudra kullanmak zorunda kalacak kadar problemlimi cildiniz ?
Hergün makyaj yaparım evet çünkü bakımlı olmayı seviyorum, ama benim günlük makyajım mutlaka rimel, kalem, parlatıcı şeklinde oluyor... Cildim de sıkıntılı değil, o yüzden bu kullandıklarım yetiyor :31:

Değil canım. Cildimde sivilce, leke vs yok zaten. Fakat kuru ciltliyim ben direkt allık uygulamam mümkün olmuyor (Kuru cildin en büyük güzelliği budur sivilce olmaz ama ne kadar nemlendirirsen nemlendir direkt allık da uygulayamazsın). Nemlendirici, fondöten, pudra, allık şeklinde kullanıyorum. Fakat bunu her gün yapmam mümkün değil, genel bir fikir aldım o açıdan.

Kızlar cevaplar için teşekkür ediyorum, belirleyici oldunuz.

fondoten kullanıyorum ama sanki fondoten sürünce cildime iyi geliyor gibi hissediyorum.cildim kuru ve fondoten nemli olmasını sağlıyor.normal nemlendirici kullandığımda hemen emiyor ve kuru haline tekrar dönüyor.

Ben her gun makyaj yaparim.
Fondoten ve eyeliner olmazsa olmazlarimdandir. Onsuz makyaj olmuyor gibime geliyor.
Sacim rofleli, makyajsiz soluk dururum.

cilt meselesi %70 genetik, %30 bakımdır. mesela normal cilt tipinde olanlar (karma kuru yağlı olmayanlar) en şanslılardır nem ve yağ oranı en iyi haldedir, fazla kuruluk veya yağlılık olmaz dolayısıyla siyah nokta ve kırışıklık en az olur. ya da mesela 17 yaşında göz altı koyuluğu olanlar var vs. benim cildimde ergenlikte bile sivilce sorunu olmadı, ama bir arkadaşımın 22 23 yaşında bile hormanal sivilce problemi var, bi diğerinin makyaj yapmakla alakası yokken yüzü delikliydi. ben bu makyaj işine bulaştığımda yüzümü temizlemek için yüz yıkama jelleri kullandım sonra farkettim ki su cildime dokunuyor kurutuyor, bıraktım. sabahları yüzümü yıkamam. sabah bile temizlemek için sensibio h2o kullanıyorum cildimi çok cici yaptı :21: peeling bende 1 2 sivilce çıkarıyordu onu farkettim, kullanmayı bıraktım. toz peeling alacağım. yani cildinizi tanımanız lazım. cildim karma ama nemsiz onu farkettim, buna yönelik özel nemlendirici aldım biodermadan. loreal nivea garnier vb hem kozmetik hem cilt ürünü üreten markaları kullanmayı bıraktım eczaneye yöneldim. haftada 2 kez nem maskesi yaparım.

2 senedir makyaj yapıyorum fondöten pek kullanamadım çünkü henüz istediğim fondöteni bulamadım, pek de çok denemedim nars chanel lancome falan bakıcam işe girmeden önce haziranda mezun olunca inşallah. cilt bakım rutini oluşturmaya çalıştım hep ki makyaj için bile ürünlerin iyi durması için cildimin normal cilt tipine yönelmesi gerekiyordu. genelde bb krem + pudra kullanıyorum kışın, yazın renkli nemlendirici. yazın makyaj o sıcakta durmaz dışardayken zaten. ha iş hayatında klimalı ortamda sorun olmaz belki. göz makyajı yaparım illa, eyeliner rimel, ya da kahve tonu far rimel. göz kalemini kalın kalın sürmeyi bıraktım mısır tanrıçaları gibi :1: öğrendim baya, youtube makyaj gurularına selam olsun :54: youtubedaki bazı yabancılara bakın milyon kez izlenen tipler, ve bir sürü şey süren tipler, ama içlerinde çok iyi cilde sahip olanlar var, diyorum ya genetik + cildini tanıyıp bakım yapma meselesi. pixiwoo, i cowet thee diye 2 guruya hastayımm :17:

2 yıldır makyajımı silmeden en fazla 1 belki 2 kez uyumuşumdur, son 1 yıldır hiç. ha ayrıca göz makyajı yapılıyorsa cilt tonunun eşitlenmesi lazım en azından renkli nemlendiriciyle, yoksa abes duruyor. ve ciltte hiç sorun olmasa da herkesde cilt tonu eşitsizliği vardır burun ağız kenarları göz altları vb. 4 yaşındaki bebekler ya da çocuklar hariç tabi.. mesela hele kırmızı ya da bariz renkli rujlarda cilt tonu pürüzlü olursa kaldırmaz o makyajı. duvar gibi pürüzsüz olmasına gerek yok doğal durması en güzeli.

makyaja ön yargının sebebi de makyaj yapmayı ya da hoşluğu bilmeyen hatunlar yüzünden oldu. hatun koyu buğday ama saçlar hürrem turuncusu, ya da hatun esmer ama beyaz tenlilerin süreceği açık soft allığı sürmüş yanaklarına, sanki aydınlatıcı sürmüş gibi olmuş. ya da suratını turuncuya boyamış fondötenle. saçları sarı ten esmer kaşlar simsiyah falan filan.

kıssadan hisse bu işler genetik biraz da. ama tabi 1 milyoncudan alınan makyajları yüze sürüp akşam evde el sabunuyla makyajı çıkarırsanız cildinizin içine edersiniz. ben bir de mineral pudralara bakınacağım, kalıcılıkları çok muazzam değilmiş ama kışın fondöten dışında arada onu da sürerim iyi olur cilt dinlenmiş olur. gerçi daha fondötenimi bulamadım ama bakalım :56: makyajlı hoş günler diliyorum :16:

Merhaba kızlar,

Her gün makyaj yapmak (fondötenli, pudralı) bana sanki cildime haksızlık ediyormuşum gibi geliyor. Haftada 2-3 gün dışında her gün makyaj yapmanın cildi yorduğunu düşünüyorum nedense. Iyi ürünler kullanıyorum, buna rağmen böyle bir düşüncem söz konusu. Aşırı hassas ciltli de biriyim. Fikirlerinizi merak ettim, ne düşünüyorsunuz her gün makyaj yapmak konusunda? (Çevremdeki insanların çoğu bu konuda taviz vermeyen insanlar, o açıdan da merak ediyorum fikirlerinizi).

bende bir haftadır memurum çalışıyordum hergün makyaj yapıyorum sana tavsiyem cildine kapatıcı fondoten sürme allık sürebilirsin arada bişi olmaz ben öle koruyorum cildimi benim cildimde çok yağılı

Ben de bu şekilde düşünüyorum fondoten ve pudra cildi çok yoruyor bence ve ileride cildin çabuk yaşlanmasına neden olacak.
Ben kullanmıyorum cildim karma sivilce yapar korkusuyla fondoten ve pudradan uzak duruyorum.
Sadece kapatıcı, ruj, allık ve bazen rimel.
BB kremler var şimdi nemlendirici niteliğinde bence illa fondoten kullanmak istiyorum diyorsan BB Kremleri öneririm özellikle de missha çok iyi bloglarda görmüştüm ben de.

hepsini mutlaka kullanırım
iyi temizlik ve genetik önemli
her makyaj yapan kalıp gibi olmaz, öyleside zaten yapmayı bilmiyordur veya abartmıştır
herşeyde olduğu gibi yakıştırmayı bilmek ve dozunda güzeldir

makyaj yapmayı kimisi sever kimisi sevmez
ben üşenmem makyajımı yaparım yapmayıda severim, bu seçim meselesidir

ama kadınların makyaj yapmıyorum çünkü alttan doğalda güzelim durumuna mesaj yollaması yine rahat duramayıp rekabetçi tavırlarına örnektir :)

makyaj yapanlar ne çirkin,ne doğal olmayan veya yüzlerini düşünmeyen insan değillerdir:)

dediğim gibi sevip sevmemene rahat hissedip hissetmene bağlı bir durum

Son düzenleme:
Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

ben de her gün fondotenli pudralı makyaja karşıyım.kalite olarak amwayden vazgeçmiyorum makyaj hususunda ancak fondoten ve pudrayı sadece özel günlerde ya da büyük bir sivilce çıkarsa onun üzerine biraz fondoten damlatmak suretiyle uyguluyorum.sadece göz kalemi bazen far bazen de rimel yapıp çıkmak yetiyor.Yüzüm solgunsa da hafif bir allıkla renklendiriyorum nadiren.onun dışında yüzü pudra ve fondotene hapsetmek yazıktır,günahtır diye düşünüyorum.

her gun makyaj yapan kadın ya çok çirkindir yada luzumsuz kokoşş ikiside hoş karşılanmaz hafıf bişiler olabılırde her gunde fondöten olurmu yahu ben düğüne giderken bıle kullanmıyorum çünkü cildim gayet ıyı durumda ne gerek var o kalıp gıbı şeyi sürüp maske takmış gibi göruntuye

neysekı konu sahıbı her gun yapmıyormuş düşüncelerimizi sormuş

Her gün makyaj yapan kadın neden çok çirkin olsun ?
Yada neden gereksiz kokoş olsun ki?
İnsanlar kendilerini nasıl rahat hissederse öyle davranır neyseki konu sahibi her gün yapmıyormuş sadece fikir soruyormuşta ne demek her gün makyaj yapsa topa tutulcakmış desene.
Konuya gelirsek bu aralar çıkan tek tük sivilceler haricinde sorunlu bi cildim yok. Ama ben evden çıkarken bb kremimi sürerim hep zaten fazla kapatıcılığı yok sürme nedenim ise kendimi çok çirkin(!) bulduğumdan değil yüzümün daha canlı durmasını istediğimdendir.
Allık bazen sürerim. rimel aklıma gelirse sürerim ama bb sürmesem bile her zaman yüzümde olan bir şey varsa oda eyelinerımdır.
Unutmadan birde dudağımda her zaman nemlendirici vardır. Çatlak dudaklara tahammül edemem.

Valla her gün makyaj yapılabilir.Tabi her makyajın yeri zamanı var.Normal bir gün bir göz kalemi ve allık sürebilirsin.Bu da makyaj yapmak sonuçta.

Bu arada kaliteli bir ürün kullanıldığı ve her gece makyaj etkili bir ürünle silindiği sürece cilde bir zararı dokunmaz.Tabi bunların yanı sıra haftada 2 gün cilde maske de yapılmalıdır.

Ben pudra olarak clinique kullanıyorum çok da memnunum.Tavsiye ederim.Pahalı bir ürün ama değer.Zaten çok az kullanımı bile etkili olduğu için bana 6 ay filan gidiyor.

Fondotene karşıyım.Allah BB kremi bulandan razı olsun diyorum.Zaten cilde en çok zararı dokunan şey fondotendir.Fondoteni bıraktığımdan beri regl dönemlerini saymazsam sivilcem çıkmıyor.Üstelik artık rahat rahat cips,çekirdek de yiyebiliyorumç

Cilt makyaji sevmiyorum. Eskiden sivilce sorunum vardi, istemeye istemeye pudra surerdim, ise guce gidiyoruz, o sekilde gitmeyi sevmiyorum diye. Neyse artik o sorun kalmadi, pudrayi da biraktim. :21: Fondoten filan dusunemiyorum bile.
Genellikle sifir makyaj gezerim, ama yapacaksam rimel, ruj, goz kalemini gecmez makyajim. Ancak ozel gun olursa pudra ve allik ekliyorum o kadar.

Biri cevre de alisiyor demis de aklima birsey geldi.
Lisedeydim, bir kiz full makyaj yapardi hergun. Birgun yapmamis, sinifa geldi. Ertesi gun de okula gelmedi. Hoca arkasindan "zaten dun de cok solgun hasta gorunuyordu, hastadir herhalde" dedi. Siniftan biri "yok hocam, dun makyaj yapmamisti, ondan oyle gorunuyordu" diyince sinifca gulmustuk. :1:

Evet, cevre de makyajli yuze alisinca makyajsiz gorunmek hos olmuyor artik. El mahkum makyaja gibi oluyor. Kimse beni makyajli tanisin, dogal halimi tuhaf karsilasin istemezdim.

arkadaşlar bende hergün makyaj yapan bayanlardanım kendimi daha iyi hissediyorum ama aslında bir yandan da üzülüyorum yakında yüzüm delik deşik olacak diye:18: ama makyaj yapma sebebime gelince göz altlarım aşırı mor genetik bir özellik ve ben göz altı kapatıcısı sürünce ten rengim bile olsa belli ediyor üstüne pudra sürmek zorunda kalıyorum yüzümde ruh gibi görüntü olmasın diye allık ta sürmek zorunda kalıyorum bu sefer gözlerim küçücük kalıyor makyajın içinde mecburen far da sürüyorum baıyorum ki tek dudaklarım beyaz kalmış rujumuda sürüyorum ve eşimi bakımlı güzel karşılamak istiyorum ama dediğim gibi hepsi mecburiyetten sürdüğüm şeyler:18:ben hergün makyaj yapmayayım da ne yapayım:18:

Pudradan zarar gelmez hergun suruncede ama Fondotendne gelir , cildi mahveder.Bide rimel kirpikleri dokuyo onuda hergun surdugunde zarar . Pudrasiz , alliksiz , disari cikarimda Rimelsiz hayatta olurumde cikmam.

arkadaşlar bende hergün makyaj yapan bayanlardanım kendimi daha iyi hissediyorum ama aslında bir yandan da üzülüyorum yakında yüzüm delik deşik olacak diye:18: ama makyaj yapma sebebime gelince göz altlarım aşırı mor genetik bir özellik ve ben göz altı kapatıcısı sürünce ten rengim bile olsa belli ediyor üstüne pudra sürmek zorunda kalıyorum yüzümde ruh gibi görüntü olmasın diye allık ta sürmek zorunda kalıyorum bu sefer gözlerim küçücük kalıyor makyajın içinde mecburen far da sürüyorum baıyorum ki tek dudaklarım beyaz kalmış rujumuda sürüyorum ve eşimi bakımlı güzel karşılamak istiyorum ama dediğim gibi hepsi mecburiyetten sürdüğüm şeyler:18:ben hergün makyaj yapmayayım da ne yapayım:18:

Aslında doğru söylüyorsun canım birini sürünce tek başına tuhaf oluyor. Yazdığına göre ağır bir makyaj yapmıyorsun. Cilt bakımını düzenli yaparsan delik deşik olmaz merak etme :) Göz altlarına dikkat :)

Back
X