her gün gr gr eksiliyorum nasıl mı?

selalmaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
1.316
291
123
Kastamonu
slm bayanlar nasıl gr gr eksildim 79 ile doğuma girdim ve şuanda 3 ay bitti ben 64.0 kilodayım bunu sizlerle paylaşmak istiyorumneler yaptım, nelere dikkat ettim,motivem bozulduğu zaaman nasıl direndim falan ben 3 ay önce 79 kilo ile doğuma girdim hastaneden eve gelince 1 hafta için de 72-71 oldum oh ne güzel gidiyor diye düşündüm kilocuklar ama ilk doğumumda da olduğu gibi 8 kilo verdikten sonra yani ödemler atıldıktan sonra ben 71 kilo ile kilo vermeye başladım bebeğim daha çok küçük olduğu için çok tereddüt ettim acaba sütüm etkilenir mi diye ayrıca bu benim 2. bebeğim ilk bebeğimdede olduğu gibi süt sıkıntım olmadı ilk bebeğimde emzirme döneminde kilo almıştım süt olsun diye her şeyi doya doya yediğim için :) bunda aynı hatayı yapmak istemedim daha doğrusu eğer bebeğim normal kilosunda olmasaydı belki kilo vermekten vazgeçebilirdim ama çok şükür normal kilosunda devam etti bebeğim neyse kısa keseyim sabahları mutlaka kahvaltımı yapıyorum yumurtada yiyorum peynirde yiyorum 4-5 tane zeytin yiyorum daha sonra hergün neler yediğimi ayrıntılı sizlerle gün gün paylaşabilirimde çünkü kilo vermeye devam ediyorum ama bu arada sabah kahvaltısında reçelimide yedim yani ben gr gr eksilirken hamur işide yedim reçelde yedim pastada yedim ama nasıl ve nelere dikkat ederek yedim zamanla daha ayrıntılı paylaşırım ,öğlen yemeklerinde çoğu zaman sebze yemekleri yaptım ekmeksiz bol salatave yoğurt ile yedim ikindi çayında yanında 4-5 bisküvi veya 2-3 tane kurabiye yedim akşam yemekleri yemiyorum bol bol su akşam çayın yanında bir avuç beyaz leblebi biraz kiraz kurusu falan gibi şeyler yedim en önemli şeyi unuttum her gün mutlaka tartılıp yazıyorum ve gr gr da olsa eksildiğimi görmek beni çooooook motive etti günlerce aynı kiloda kaldığımda oldu o zamanlardada dün nerde ne hatası yaptım diye düşündüm ve telafi etmeye çalıştım çok uzun oldu galiba anlatacağım o kadar çok öneriler varki hepsini birden yazdığımda okumaktan sıkılırsınız diye düşünerek sayfa sayfa nelere dikkat ettiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum (yazım da hatalarım olabilir çünkü hızlı yazmaya çalışıyorum çünkü evde 3aylık bir bebek ve 3yaşında bir canavarım var:))

ilk yazımda kısaca anlatmak istedim ama şu bir gerçekki kalıcı kilo vermek için neleri nasıl yememiz gerektiğini bilmememiz gerekiyor ben bu konuda dr ayça kayayı takip ediyorum tvlerden netten falan ve eşimde kilo sorunu olan birisi benimle beraber oda 96 ile başlamıştı şu anda 89 oldu aslında bu günden bir örnek vereyim kurabiye yaptım oğluşum için bu gün bir tane yemeyi planlıyorum ama şu ana kadar 2 tane yedim 2 kurabiye yediğim için öğlenki şekerli ve yanında bir lokum ile içtiğim türk kahvemi şekersiz ve lokumsuz yedim yani dengemi kurdum hem vicdanım rahat hemde mis gibi kokan kurabiyede gözüm kalmamış oldu ayrıca sabah kahvaltıya ne yapabilirim diye düşünmüştüm dolapta az az kalmış bayat tost , kepek ekmek ve normal ekmek kalmıştı bunları robottan çekip omlet yapayım sabah dedim ve daha sonra omleti yaparken yağ kullanmak zorunda kalacağım için omletimi hazırladım küçük bir tepsimin içine yağlı kağıt koyum fırında 10 dk da pişti hemde süper olmuş bir daha ki yapışımda sadece kepek ekmekle yapayım diyorum ha birde hergün spor yapmaya çalışıyorum en az 30 dk yani benim demek istediğim kiloları verdikten sonra hadi her şeyi yiyelim olmur çünkü tekarar kilo alıyoruz e kilo verdikten sonrada onu yemeyim bunu yemeyim diyemeyiz nerye kadar ama en azından bazı şeylere dikkat ederek mutfagımızda farklı yöntemler kullanarak hem her şeyden yiyebilir hemde kilo sorunumuz olmamış olur. eşime diyorum ben artık olayı çözdüm istediğimiz kilolara erişelim bak nasıl kilo almayacağız artık diyorum çünkü ağabeyim dalga geçiyor verirsiniz yaz tatilinde geri alacaksınız ne gereği var diye :)

mutfağımdaki yaptığım bazı değişikliklerden bahsedim yürüyüşümü yapmaya başlayacağım
salatalarda ıspanak kullanıyorum
salatalarıma çörek otu atıyorum
penir olarak lor peynir kullanıyorum
yemeklerin yanında mutlaka ayran veya yogurt kullanıyorum
bol su içiyorum
en az 30 dk yürüyüş yapmaya çalışıyorum
tavuk gibi yemeklerimi fırın poşetinde sıfır yağsız ve bol sebzeler ile pişiriyum ve süper oluyor
kabak tüketiyorum nasıl tükettiğimi ayrıntılı paylaşırım
cezalı ve cezasız diye yediğim şeyleri ayırıyorum cezalı şeyler yiyince onu telafi etmeye çalışıyorum nasıl mı sabah kahvaltıda gözleme yemiş isek abartmadan tabiki. öğlen sadece kabaklı yogurt yiyerek falan
daha paylaşacağım çok şey var şimdilik bunlar geldi aklıma sizleirnde önerebileceği şeyler varsa beklerim bu konu hakkında hem bilgilerimizi paylaşalım hemdekilo verelim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…