Her gün arkadaşlarıyla beraber / bu sizin için sorun olur muydu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yeraltindananilar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2022
3
2
29
Sevgilim işten geldiği zamanlarda arkadaşının evinin çatısında hep beraber 5-6 kişi oturuyorlar. Çatı derken de bildiğimiz kış bahçesi gibi yapmışlar. Hepsi aynı semtte oturuyor, birbirine beş dakika bile mesafeleri yok. 10 seneden fazla bir süredir arkadaş hepsi. 3ü nişanlı, düğünleri de yakın bir tarihte. Bilgisayarda takılıp sohbet muhabbet ediyorlar bazen de okey oynuyorlar. Dün mesela sabah 7de eve gelmiş. Yaşı 26 bu arada.

Ben mesajlaşmaktan hiç hoşlanmıyorum, çok sıkılıyorum. O yüzden hiç mesaj kültürümüz yok başından beri. E haliyle arkadaşlarıyla otururken de rahat rahat arayıp telefonda benimle de konuşmasını beklemiyorum. 3-4 saat aralıklarla bazen arar napıyorsun der iki dakika sürmeden kapatırız. Bir konu konuşmam gerekiyorken bekle Allah bekle de eve gelsin. Bu yüzden tartışıyoruz. Her gün her gün orada olması beni geriyor. Bende aramıyorum rahatsız etmemek adına. Ben mi abartıyorum öğrenmek istiyorum. Ben kötü bir şey yapmıyorum neden bu sorun oluyor diyor. Arkadaşlarıyla birlikteyken çok mutlu. Bende arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum fakat her gün 5-6 saatten fazla takılabilecek kapasitem yok.

Siz olsanız sorun eder miydiniz? Hatalıysam öğrenmek istiyorum. İlişkide çok az iletişim halinde olmak bir problem mi sizin için?
Günde toplam 10 dakika konuşuyoruzdur tahminen. Bu “çok az“ kategorisine girer mi bilemiyorum da. Benim yerimde olsanız ne düşünürdünüz?

Haftada bir görüşüyoruz, bazen nadir de olsa iki olabiliyor.

Yani normalde sorun etmem böyle şeyleri de her gün her gün ne anlıyorlar değişik. Yorulmuyor mu eve gidip şöyle bir temiz temiz oturmak istemez mi insan. Bir de haftada 1 az bence kaşan zamanlarda da telefon görüşmesi kısıtlıysa mesaj hiç yoksa evet haklı gördüm sizi.
Evet az iletişimde olmak problem bence de.

Bir erkek grubu var : ev kiralıyorlar , kahvehaneye vereceğimiz ücretten az ve daha rahatız diyorlar ama genelde orada metres eskort atma yerleri oluyor. Bana masum gelmedi sevgiliniz

Yok asla böyle bir durum olamaz. Arkadaşı ailesiyle yaşıyor zaten o sebeple çatıda oturuyorlar tüm gün. Ki bu konuda güvenim tam kendisine.

Bana masum gelmedi.
En en en yakın arkadaşım, hatta kardeşim dahi olsa her gün 5 6 saat oturmam. Hemde sabahlara kadar. Erkek arkadaşımında oturduğunu görmedim.
Şimdi eksileyenler olacaktır ama madde falan kullanıyor olmasınlar. Benim bi arkadaşımın başıma aynısı geldi, çocuk saatlerce evinin üst katından çıkmıyor, sabaha kadar arkadaşlarıyla oturuyormuş. Eroin-esrar bağımlısı olduğu ortaya çıkmıştı. İçinize kurt düşürmek gibi olmasın ama bana masum gelmedi.

Ha bu arada sorun etmezdim sanırım.
Herkesin yapısı mizacı farklı, bende genelde mesajda iyi değilim bu yüzden kısa kısa yazar geçerim. Keza telefonda da pek konuşmayı sevmiyorum. Yüz yüze benim için daha iyi oluyor. Tabi sizin için nasıl olur bilemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gün içinde fazla haberleşmiyorsunuz arkadaşlarıyla da görüşmese sıkıntıdan farklı şeylere sarar bu sefer ya da aranızda baska problemler çıkar

Bana normal geldi ya. Hani evli olsanız da hergün böyle olsa neyse derim. Aklıma da kötü bir şey gelmedi. Siz nasıl mesajlaşmayı sevmiyorsanız o da telefonla konuşmayı sevmiyordur belki. Mesela ben de hiç sevmem telefonla konuşmayı.

Sevgilim işten geldiği zamanlarda arkadaşının evinin çatısında hep beraber 5-6 kişi oturuyorlar. Çatı derken de bildiğimiz kış bahçesi gibi yapmışlar. Hepsi aynı semtte oturuyor, birbirine beş dakika bile mesafeleri yok. 10 seneden fazla bir süredir arkadaş hepsi. 3ü nişanlı, düğünleri de yakın bir tarihte. Bilgisayarda takılıp sohbet muhabbet ediyorlar bazen de okey oynuyorlar. Dün mesela sabah 7de eve gelmiş. Yaşı 26 bu arada.

Ben mesajlaşmaktan hiç hoşlanmıyorum, çok sıkılıyorum. O yüzden hiç mesaj kültürümüz yok başından beri. E haliyle arkadaşlarıyla otururken de rahat rahat arayıp telefonda benimle de konuşmasını beklemiyorum. 3-4 saat aralıklarla bazen arar napıyorsun der iki dakika sürmeden kapatırız. Bir konu konuşmam gerekiyorken bekle Allah bekle de eve gelsin. Bu yüzden tartışıyoruz. Her gün her gün orada olması beni geriyor. Bende aramıyorum rahatsız etmemek adına. Ben mi abartıyorum öğrenmek istiyorum. Ben kötü bir şey yapmıyorum neden bu sorun oluyor diyor. Arkadaşlarıyla birlikteyken çok mutlu. Bende arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum fakat her gün 5-6 saatten fazla takılabilecek kapasitem yok.

Siz olsanız sorun eder miydiniz? Hatalıysam öğrenmek istiyorum. İlişkide çok az iletişim halinde olmak bir problem mi sizin için?
Günde toplam 10 dakika konuşuyoruzdur tahminen. Bu “çok az“ kategorisine girer mi bilemiyorum da. Benim yerimde olsanız ne düşünürdünüz?
Şu an evli oldugum esim de nişanliyken böyleydi.
Toplanma yerleri eşimin evinin cati katiydi.
Ama eşimin yasadigi yerde pek fazla seçenek yok özellikle kişin kar yaginca elektrik yol sıkıntısı derken topanip bir arada vakit geciriyorlardi is arkadaslariyla geneli bekardi kendisi gibi.
Evlenince de bir sure devam etti bu toplanmalar sonra ayni yerde oturmamanin avantaji yavas yavas azaldi şimdi hiç kalmadi.

İlişkinizin evresine bağlı. Tanışma evresiyse görüşme süreleri az. Ama artik zaten tanıyorsanız telefonda ne konuşacaksınız. Mesela evde olsa size zaman ayırsa daha uzun konuşabilecek konu bulabiliyor musunuz? Ben bulamazdım. O nedenle konuşmayı kısa tutardım. Saatlerce ııı mııı eee demektense napiyor ne ediyor kısa bir sohbet sonra kapatırdım. Yani aslında bunun bir süresi olmaz ki. Konuşacak şeyleriniz olursa uzun konuşursunuz. Ben hep uzun konuşanların saatlerce ne konuştuğunu merak ederdim 😀

Size pek düşkün değil..Yeterince bağ yok aranizda

Bekar ve genç bir adam. Her gün dışarıda tonla para harcamak yerine arkadaşının evinde toplanıyorlar. İşten veya okuldan çıkıp her gün 5 6 saat sohbet etmek bana da yorucu gelirdi ama yıllarca bu tempoda yasadıkları için onlar alışmıştır. Bu şekilde mutluysa, bozmayın. Burada tek sorun arkadaşlarıyla heeer gün ama sizinle haftada bir buluşması. Bari haftada üç gün falan size ayırsa, sonraki günler arkadaşlarıyla devam etse... günde 10dk konuşmak normalde yeterli ama haftada bir görüşen bir çift için az geldi bana. Mesaj yok, haftada bir gün görüşme (o da 24 saat değil) ve günde max 10 dakika yüzeysel telefon konuşması... hayatı paylaşıyor gibi hissediyorsanız yine sorun yok ama ben bu durumda kendimi sevgilimin hayatından soyutlanmış hissederdim. Dediğim gibi, bence arkadaş ilişkilerine karışmayın (zaten evlenince zamanla bitiyor bu durumlar) ama size daha fazla vakit ayırmasını isteyebilirsiniz.

turkiyede oldugumuzda benim nisanlim da genelde arkadaslariyla cok vakit gecirir. ya birinin evinde, arabasinda, hava guzelse acik alanda vs. biz birlikte yasadigimiz icin sorun olmuyor. onceden yani iliskinin daha baslarindayken de mesela aksam gelir beni gorur, 10-11 gibi arkadaslarinin yanina giderdi.

sizin sevgilinizin sorunu ortayi bulamamak bence. alinmakta da haklisiniz. gunde 10 dakika konusulan iliski normal degil.

Benim kardeşim de tam bir arkadaş bağımlısıydı. İlkokuldan evlenene kadar her Allah’ın günü arkadaşları ile takılırdı. Ya bize gelirlerdi ya arkadaşlarına giderlerdi. Bu arada arkadaşlarının hepsi ilkokuldan :) şu an 5 yıllık evli ve hala aynı grup sürekli telde konuşup haftada 2-3 kez eşli yada eşsiz müsaitlik durumlarına bağlı görüşürler. Herkes aynı olmaz tabi ama bu çok arkadaş seven erkekler arkadaşlarından koparmıyor.

Arkadaşlarıyla sizi rahatsız edecek birşey yaptıklarını sanmıyorum,şu anda bu şekilde davranması sorun olmayabilir ama bu durumun evlendikten sonra devam etmesi çok büyük muhtemel.Burada çok konu okuyoruz bu şekilde bekarlık döneminde başlamış ve evlendikten sonra da devam etmiş.Bence bu durumun yaş ile de alakası var.Mesela evlendiğimizde eşim 42 yaşındaydı bekarken çok sosyal olan hayatını evlendikten sonra bıraktı.Evlendiğimizden beri bir kere bile beni tek bırakıp arkadaşlarıyla çıkmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X