Her geçen gün bir problem kızlar nolur yardım edin :(

Sagip kaşıkla veriyorum cnm o zaman alıyor ama hep sagarsam da kesilecek süt diye korkuyorum zaten sutüm iyice azaldı. Idrar yolu enfeksiyonu yok cnm dün tahlil yaptırdık.

Aynen dediginiz gibi birkaç yudum çekip aglamaya başlıyor durduramiyorum. Bende gezerek deniyim belki işe yarar.

Üfürümlerin çoğu yaşına kadar kapanıyor. Bizde de vardı kapandı. Kolik de bebek hareketlendikçe geçer. Merak etmeyin.

Öncelikle geçmiş olsun. Bir anne için çok zor bir durum özellikle ilgi için gözüne bakan başka bir bebek varsa işin içine bir de vicdan azabı karışıyor.Merak etmeyin zamanla hepsi düzelecektir. Muhtemelen çok fazla gazı var ve emmeye çalıştığında bu ağrı tekrar başlıyor ve ememiyor.Gaz problemi bizde baya uzun sürdü dokuzuncu ay da bile az da olsa devam ediyordu.Strese girmemeye çalışın siz ne yaparsanız yapın o ağlayacak çünkü. Kalpteki üfürüm çoğunlukla zamanla geçiyor. İki bebeğimde de var, arada kardiolojiye gidiyoruz ama doktor kapanacağını söyledi. muhtemelen sizinki de bu şekilde.

Çocuk kardiyoloji bölümü bulunan bir hastaneye basvurmanizi ve tetkikleri tek yerde yurutmenizi tavsiye ederim.Masum ufurum olma olasılığı yüksektir.(bizim 6 ay-1.5 yaş arası oldu.) Alerji ve kardiyoloji ile ilgili tetkikleri Behçet uz çocuk hastanesi 'nde yürüttüm

3. Ayında bizim uyku düzeni tepe takla olmuştu geceler çok ağlıyor gündüz doğru dürüst uyumuyordu büyük ihtimal hala gaz sancısı var ufurum dedikleri şeye baktir oglumada öyle dedi çocuk doktoru çıktık çocuk kalp doktoruna hiç bir sorun çıkmadı

O çocuğundan morariyordu genelde çocuklar ya kansizliktan yada kalp problemlerinden morariyor

Morardiginda emzirmeye çalışma havaya kaldir ve ağzına üfle yada temiz havaya çıkart kendine gelsin

Büyüdükçe dil boğaza kacabiliuor bu keresinde çocuğun dili kaçmasın diye işaret parmağımı büküp ağzına sokmustum dişleri parmağına geçti o morarma çok kötü bişey kaskatı kesiliyor vücut ve oksijen gitmiyor beyne

Öncelikle gaz problemini as masaj yap bol bol aylamasada yap masajı rahat uyur

Çok çok geçmiş olsun canim bebeğiniz ınsallah en kısa zamanda şifa bulur ınsallah bu arada aptamil ve bebelac ayni tatta eğer onlari beğenmediyse hipp ya da golden goat kullanabilirsin ben 3 ay smilac kullandim çok memnun kalmistim

burada okumuştum ters emzirin diyorlardı

yani nasıl tutulacak bilemedim ama poposu havada olacak

gaz vs için daha rahat oluyor demişlerdi

deneyin bir şey kaybetmezsiniz

Meme reddini benimki de yapti.ben gogsu sutle yada suyla islatarak kucakta hafif ritimli dans ederek ninniler soyleyip tekrar memeyi almasini sagladim sutde azalmisti
Ancak pes etmedim ugrasyim epey simdi de iki yasini gecti memeyi birakmiyor.ufurumu takma kafaya doktor bana zamanla yasla birlikte kapanacagini soyledi ama kontrolleri aksatma.

çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun
benim 2. kızımda üfürüm çıktı doktor da kardiyolojiye yönlendirdi
doktor iğne uzu kadar dedi 6 ay sonraki kontrolde tamamen bitmişti
doktor geçmese bile hayatını etkleyecek bişey değil endişelenmeyin demişti.. genelde de böyle oluyor

üzülmeyin endişe etmeyin
bu aylarda meme reddi yapıyor bebekler, meme grevi deniyor
benim kızım da 3 aydan 5 aya kadar reddetti meme emmeyi
mama da almıyordu sağıp vermeyi denedim öyle de almadı
türlü türlü yollar dene dediler dolaşarak emzir yatarak emzir dediler
doğru değil pek ama yatarak emdi benim kızım 5. ayından sonra normale döndü zaten
pes etmeyin

UfuRum varsa bile yüksek ihtimal büyüdükçe geçer şimdiden sıkmayın caninizi. Biberon da almıyorsa siringa ile verin sutunuzu aç kalmasın. Sürekli kucak istiyorsa wrap sling kullanın hem rahatlar kucaginizda hem de iki eliniz boşta kalır. Emzik sadece uyuturken verin.

Diğer üyelerin de değdiği gibi farklı pozisyonlarda emzirmeyi deneyin. Yanına yatarak veya siz 4 ayak üzerinde onu da altiniza alın. Öyle daha rahat kavriyor bazı bebekler memeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…