• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her geçen gün bir problem kızlar nolur yardım edin :(

Yeni doğan da sık görülen rahatsızlıkları her ikiside çok çok geçmiş olsun korkmayın Allah'in izniyle geçecek takip ve randevularini önemseyen yeter
Benim kizimda üç ayda hergün sadece 50 cc mama zorlama emmeylede üç ayda günde iki kez 2-3 dk anne sütü alarak büyüdü üstelik sarılık ve yenidoğan reflü vardı
Sabahlara kadar ağladığımi bilirim emmedigi kadar sutu kusuyor yaşayacak mi?diye
Çok şükür suan 11 yaşında boylu ca ama zayif cacık bi kız oldu:KK68:
Ben emzirmek için yalancı meme ucu almıştım onunla alıştı sonra üç ay tamamlaninca 2.5 sene emdi

Ben emzik kullandım oda olmazsa çocuk çatlardi yollarda agla agla emmiyordu mecburdum
Hastahanelere giderken( yeni doğan reflusunu bulmaları biraz uzun sürmüştü )ve araştırırken haftanın 3 günü yollardaydik

Ufurum için geçebilir dedi siz yine de çocuk kardiyoloji sine gidin dedi.

Üfürümü kaça kaçmış?? Benim oğlumda da duydular başta 2/6 dediler, ekg çektirdik 1/6 çıktı. Ocak ayında da eko çektireceğiz. Yenidoğanların çoğunda oluyormuş, sonra geçiyormuş zaten. Geçmiş olsun bu arada. Emziği bıraktırın bence, bazı çocuklar emzik alınca memeyi bırakıyor. Benim oğlum da 3-4 haftadır emzik alıyordu. Bu ay hiç kilo almamış, çok az emiyormuş ben fark edememişim. Üstelik emziği sadece uyuyacakken veriyordum ben. Artık daha az veriyorum, yakında bıraktıracağım da.

Üfürümü kaça kaçmış?? Benim oğlumda da duydular başta 2/6 dediler, ekg çektirdik 1/6 çıktı. Ocak ayında da eko çektireceğiz. Yenidoğanların çoğunda oluyormuş, sonra geçiyormuş zaten. Geçmiş olsun bu arada. Emziği bıraktırın bence, bazı çocuklar emzik alınca memeyi bırakıyor. Benim oğlum da 3-4 haftadır emzik alıyordu. Bu ay hiç kilo almamış, çok az emiyormuş ben fark edememişim. Üstelik emziği sadece uyuyacakken veriyordum ben. Artık daha az veriyorum, yakında bıraktıracağım da.
Ufurum ün kaç olduğunu söylemedi cnm. Bizi çocuk kardiyologuna yönlendirdi o da bulunduğumuz yerde yok.

3 ay 10 günlük bir oğlum var kızlar bilen bilir. Oğlum daha karnimdayken böbrek büyümesi var hala da devam ediyor. Onun için tedavi görüyoruz. Aynı zamanda kolik bir bebek sürekli ağlıyor. 3.cu ayı bitti rahatliyacaz derken hala da durmadan ağlıyor. Bugün yine doktordaydik tahlil istedi yarın çıkacak sonuçlar. Bunca problem yetmezmiş gibi şimdi de kalbinde ufurum var dedi. Beynim allak bullak. Yaklaşık 1 aydır doğru düzgün emmiyordu sadece anne sütüyle besledim bu zamana dek ama yok son 1 haftadır özellikle gece hariç emmiyor. Doktora sordum mama ver dedi. 2 çeşit mama aldık aptamil ve bebelac gold ama yok almıyor. Sürekli ağlıyor emzik dışında ne mama ne anne sütü almıyor. Gogsumu verince ağlamaktan mosmor oluyor ama emmiyor. 2 yaşında bir oğlum daha var sürekli gözümün içine bakıyor ilgi bekliyor ama onunla da ilgilenemiyorum. Napayım kızlar böyle giderse sutüm kesilecek xaten iyice azaldı lütfen yardımcı olun bi akıl verin :KK43:
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda tüm sıkıntılarınız geçer. Sakin ve sessiz bir ortamda emzirmeyi deneyin, sinir stres yapmayın o da sizden etkilenir çünkü. Bu dönemde dış dünyaya ilgi duyması ve memeyi reddetmesi normal. Ama mama kullanacaksanız kolik için Aptamil'in Conformil olanını tavsiye ederim şahsen çünkü gerçekten faydası oluyor.

3 ay 10 günlük bir oğlum var kızlar bilen bilir. Oğlum daha karnimdayken böbrek büyümesi var hala da devam ediyor. Onun için tedavi görüyoruz. Aynı zamanda kolik bir bebek sürekli ağlıyor. 3.cu ayı bitti rahatliyacaz derken hala da durmadan ağlıyor. Bugün yine doktordaydik tahlil istedi yarın çıkacak sonuçlar. Bunca problem yetmezmiş gibi şimdi de kalbinde ufurum var dedi. Beynim allak bullak. Yaklaşık 1 aydır doğru düzgün emmiyordu sadece anne sütüyle besledim bu zamana dek ama yok son 1 haftadır özellikle gece hariç emmiyor. Doktora sordum mama ver dedi. 2 çeşit mama aldık aptamil ve bebelac gold ama yok almıyor. Sürekli ağlıyor emzik dışında ne mama ne anne sütü almıyor. Gogsumu verince ağlamaktan mosmor oluyor ama emmiyor. 2 yaşında bir oğlum daha var sürekli gözümün içine bakıyor ilgi bekliyor ama onunla da ilgilenemiyorum. Napayım kızlar böyle giderse sutüm kesilecek xaten iyice azaldı lütfen yardımcı olun bi akıl verin :KK43:

Allah yardımcınız olsun size de güç kuvvet versin. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur, üfürüm küçükken bende de varmış geçti sonra doktor kontrolüne giderdik. Kolik olduğu için aptamilin conformil isimli mamasını kullanabilirsiniz, bu gazlı bebeklere özel. Biberonu sevmiyorsa farklı biberon başlıkları deneyebilir ya da kaşıkla vermeyi de deneyebilirsiniz.

Canım bende ikizlerde aptamil kullanıyorum severek de içiyorlar, acaba biberonu mu değiştirsen veya suluk olabilir hatta kaşıkla olabilir bir müddet ama dediğim gibi aptamil çok iyi bir mamadır vazgeçme dene derim. bu arada ACİL ŞİFALAR

Benim iki oğlumada üfürüm var denildi..şükür geçti takibini yaptırırsınız.

Geçici olduğunu düşünüyorum.

2 yaşındaki oğlunuz için kreş düşünüyor musunuz ?

İmkanlar kısıtlı değil ise.

Back