• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her eve lazım olan eş (!)

tripolog

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2006
272
3
116
HER EVE LAZIM!
Şimdi size bir tablo çizeceğim ve bir soru soracağım... Tablo şu: Bir dediğinizi iki etmeyen yakışıklı bir erkek var yaşamınızda. Temiz, tertipli, giyimine kuşamına dikkat ediyor. Eğitimi de iyi ama çalışmıyor. Çünkü siz çalışıyor ve iyi para kazanıyorsunuz. O size hayran, "kadın erkeğinden daha güçlü olmalı" diye düşünüyor ve evde oturuyor.

Akşam gittiğinizde pırıl pırıl bir ev buluyorsunuz. Adam sizin en sevdiğiniz yemekleri yapmış. İçkinizi soğutmuş. Yatak odasına gidip soyunuyorsunuz, topuklu ayakkabılarınızı fırlatıyorsunuz bir kenara. O topluyor. Rahat bir t-shirt ile blucininizi giyeceksiniz... Nerede onlar diye sesleniyorsunuz, bir koşu geliyor, çıkanp veriyor... ikisi de mis gibi kokuyor, tertemiz ve ütülü. 'Güzelim, şu tayyörüm bugün çok buruştu, yarın ütüleyiver" diyorsunuz, ceketinizi de temizleyiciye yollamasını istiyorsunuz VE TV'nin karşısına oturuyorsunuz, adam mutfakta yemekleri hazırlıyor. Hoş bir sofra kurup sizi çağırıyor... Gerçekten de nefis olmuş yemekler, "eline sağlık kocacığım" diyerek yiyorsunuz... Yemek bitince bir-iki tabağı mutfağa götürerek ona yardım da ediyorsunuz elbette...

Sonra adam kahvenizi getiriyor. Gece yarısı uykunuz geliyor, "hadi yatalım artık" diyorsunuz. Dün gece çok yorgundunuz, o sevişmek istemiş ama bunu belli etmeye utanmıştı, arkanızı dönüp uyumuştunuz. Ama bu gece canınız istiyor. Adama dönüyor, sarılıp, öpüyorsunuz. Bugün de adam yorgun ama bu da görevlerinden biri, size hayır diyemiyor; istediğiniz gibi, istediğiniz pozisyonda sevişmeye başlıyor... istekli olduğunuzdan kolay doyuma ulaşıyorsunuz, kocanızı hafifçe yanağından öperek çekiliyor, "iyi geceler tatlım" deyip uykuya dalıyorsunuz. Adam fena halde kalıyor. Tam da o sırada siz çekildiniz. Ama ne yapalım, her zaman doyuma ulaşmaları şart değil ki erkeklerin. Bir dahaki sefere... Yorgun olmadığınız bir gün uğraşırsınız!

Sabah kalktığınızda çayınız hazır, ekmeğiniz kızartılmış. Akşam kaçta gelirsin diye soruyor size... "Vallahi bilmiyorum, belki kızlarla çıkar, bir şeyler içeriz, sen beni bekleme, yemeğini ye" diyorsunuz. O yine de "beklerim" diyor. "Bir gece de birlikte çıksak, uzun süredir hiç baş başa çıkmadık" diye sitem ediyor. "Aaa, tabii canını, çıkarız ama bugünlerde çok yorgunum biliyorsun" diyorsunuz.

Yaşamınız böyle sürüp gidiyor. Evde hoş bir adam, ömür boyu hizmete hazır... O ne yapıyorsa biliyorsunuz. Ama siz ona hesap vermek zorunda değilsiniz.

Dışarıdaki yaşamınızda özgürsünüz. Hoşlandığınız birkaç erkek var, küçük kurlar yapıyorsunuz...

Tabloyu izlediniz. Şimdi sorumu soruyorum: Şapkanızı çıkarıp önünüze koyun. Bugüne kadarki düzen böyle olsaydı, elinizden kaçırmak ister miydiniz? Varsayın ki aşk bitti bu adamla. "Aman bir tane bulunsun, her eve lazım" demez miydiniz? Adamlar da bu düzenin bozulmasını istemeyeceklerdir. Onun için iş size düşüyor. Çıkın bu aptalca çarkın içinden. Yeni düzeni siz kurun. Gerçek eşitlik için siz savaşın.

DUYGU ASENA
Kadınca, Eylül 1990

ben böyle bir adam istemem onu koca gibi göremem ki evin hizmetçisi gibi acaba bizde hizmetçi gibimi görünüyoruz:(((

işte sorun burdan kaynaklanıyor ya çevremdeki kadınlara bakıyorum,duyuyorum maalesef hiç de yabancı değil yazıda anlatılanlar! birileri sürekli paşa yapılıyor! külkedisi olansa nedense hep bayanlar...

aslına bakarsanız bizim de erkeklere yaptığımız şey tam da bu dğil mi?ama burda roller değişmiş.bunu istemek kişiye göre dğişir ama herne kadar hoş bir durum olsada benim için uygun değil.çünkü bizim evimizde zaten işler böyle yürümüyor...ters bir durum yani.ben ortak paylaşımdan yanayım.herkes görevini bilsin diye bişey benim için sözkonusu değil.kim uygun durumdaysa o yapmalı...

zaten burda da kadının kendi yaptıklarını erkeğin rolüne sokarak bakmasını sağlamaya çalışmış yazar. işin şu halinden bakınca evlilik erkekler için ne kadar da paşalık haline geliyor sömürülen taraf da kadın oluyor ve nedense erkekler de kadından genç kalıyor!

yazar güzel betimlemis

benim gözümde o ev erkegi cok degersiz sıradan pasif bi yaratık gibi geldi asla saygı duyamazdım ben böyle birine

acaba erkeklerde evdeki eslerini öyle görüyo mudur bana muhtac köle aciz...

Back
X