her emzirmede ağlıyorum :(

dilek_286

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
380
2
96
45
Antalya
merhaba anneler,
bebeim 23 gunluk ...ama hala meme ucumdaki yaaralar iyileşmedi...öyle bir durumdaki her verdigimde çıglık atıyorum yada aglıyorum...yarın sbh doktora gidecem..daha önce 2 krem verdiler fayda olmadı ..internetten okudum emzirdikten sonra sütle ıslatın diolar...oda fayda etmedi....vermemezlik edemiyorum süt dolunca dahada sızlıo ...lütfen yardımcı olun senağlamasenağlama

o halde ben sana doğal bir yöntem söyleyim canım denemek sana kalmış ama inan ben faydasını gördüm...

şimdi saf zeytinyağı (ben ayçiçek yağıyla yaptım) 2 yemek kaşığı bir cezve ya da tavada kızdır...
soğuduktan sonra içine 2 yemek kaşığı su ilave et...

bu karışımı bir kavanozda iyice çalkala beyaz krem gibi sıvı hale gelene kadar ve bunu sür...
ayrıca bu bebek pişiklerinde de kullanılıyor...

ben denedim hem kendimde hem kızım pişik olduğunda ve geçti...

hangi kremleri kullandın bilmiyorum ama lansinoh isimli krem çok fayda etti bende . hem silinmesi de gerekmiyor , bebeğe zararı yok , seni çok iyi anlıyorum , o günleri unutmak çok zor , ağlaya ağlaya çok geceler geçirdim , benim cadımın adı da eylül , allah hepsine hayırlı ömürler versin ...

Canım krem falan fayda etmiyor kullanmadığım krem kalmadı benimde..45 günlük bebeğim var ben silikon gögüs uçlarından kullanıyorum o benim tek kurtarıcımm oldu...Medelanın gögüs ucunu aldımm sanada tavsiye ederim .onsuz emzirince hemen acıyor uçları zaten uçlarıda çok yok...
Gögüs uçlarını kuru tut o işe yarıyor krem olarak lansinoh ve purelan kullandım...

Emzirme kaynaklı yaralar çoğu annede oluyor. Bende baloncuk bile çıkmıştı. İki ay boyunca hem emzirdim hem ağladım. Eğer annem olmasaydı emzirmekten vazgeçerdim çünkü çok acı veriyor biliyorum. Ben karbonatlı suyla silip eczaneden aldığımız merhemi sürüyordum. Emmezken rahattı ama emmeye başlayınca tahammül edilemez bir acı çekiyordum. Bütün bunlara rağmen emzirdim ta ki kızım 17 aylık oluncaya dek. Biliyorum zor ama sakın pes etme. Biliyorsun anne sütünün yerini hiç bir mama tutamaz. Hem senin için de büyük kolaylık. Isıtmak hazırlamak yok. Mamayı ya da biberonu unutma ihtimalin yok her zaman yanında:) Mamayı hazırlarsın bebeğin içmez dökersin. Hem mamalar da çok pahalı inan verdiğin paranın yarısını lavaboya dökeceksin. Yalnızca biraz sabır. Boşuna cennet ayaklarımızın altına serilmiyor:)

canım başlarda bende de çok acıyordu, yaralar geçene kadar göğüs pedi yerine Demir'in ağız bezlerinden kullandım kuru tutuyor çünkü sütümden sürdüm. arada lansinoh sürdüm, bir de Evicap diye kapsüller var, ondan aldım, doktoruma da sordum zararı yok dedi. bu kapsüllerin ucunu iğneyle dalıp meme ucuma bir iki damla damlatıp sürdüm. evicap ve lansinohu silmeden bebeğini emzirebiliyorsun da. şimdi yaralarım yok oldu çok şükür. arada hala sürüyorum evicap. yeniden göğüs pedi de kullanmaya başladım. Sabretmen lazım canım. kolaylıklar diliyorum

bende çok korkuyorum bu gögüs yarası olayından.arkadaşım 2ay önce dogum yaptı dogru dürüst emziremedi bile.ya aynısı bende de olursa diye endişeleniyorum.peki dogum yapmadan önce yaılması gereken birşeyler var mı göğüs yaraları için.bana bilgi verirseniz çok sevinirim.

lansinoh kremi 32.haftadan itibaren göğüs uçlarına sürmeye başlayabilirsin. Ben 1 ay önceden başladım kullanmaya, gerçi sürekli emdiği içn gene de az da olsa yara oldu ama çabuk geçti. bu bir süreç, göğüs uçları hassas yerler ve sürekli emince hele de arada sadece ucu alırsa daha da fena oluyor ama mecburuz:)-tatlicadiarzu-kafamçokkarıştı

lansinoh kullandım bende mukemmel bı krem
doguma 1 ay kala kullanmaya baslasasınız daha ıyı oluyor
sılme gerektırmedıgı ıcın cokta pratık

meme ucundaki yaralar genelde yanlis pozisyonda emzirmekten oluyor. istersen emzirme seklini bir gozden gecir.

ben de 2 ay çektim o acıları.göğüs koruyucu uçlardan kullandım. garmastan vermişti dr.m o biraz iyi gibiydi..

sanirim ilk bebegin canim, benimde ilk oglumda oyleydi hastanede oyle agliyordumki emzirirken hemsire krem vermisti fayda etmedi tabii sonra silikon gogus uclarindan getirdi odama o superdi iste evdede devamli kullandim
bence silikon gogus uclarindan kullan derim, ama her kullanim oncesi ve sonrasi hijyenine cok onem ver eminim faydasini goruceksin bana guven canim sevgiler...)

Canim ben de emzirirken Demirimin agzindan kanlar gelirdi..Ayni vampir gibi agzinin kenarlarini temizlerdim..Nasil kanadigini anlatamam..Ama hepsi gecti..2 aya yaklastik 1. aydan sonra en ufak bir agri kalmiyor..Kendiliginden alisiyo meme uclari. Ama gogus kalkani cok ise yariyor. cunku hava almasini sagliyor memelerin hemde iyice cikartiyo meme uclarini. Anne sutuyle beslemek ilk ay ne kadar zorsa inanki sonrasinda bir o kadar kolay. Surekli taze ve hazir maman var, hem de heryerde

ay canım kıyamam sana..ah ah o göğüs acısında tam 3 ay çektim..3 ay boyunca süt yerine kan geldi..doktor kesinlikle emzirme dedi..ben yaranın kabuklarını soydum..kanını sıkıp temizleyip sütüm gelince verdim ağzına..3 ay gözümün yaşı dinmedi..kızım emmeyi bırakıyordu atletimi kapatınca kuruyordu kabuk atlete yapışıyordu çekince kanıyordu..en sonunda naptım slikon göğüs ucu aldım..tabii kızım bunu tutamadı bende emzirdikten sonra göğüsüme takıp üstüne sütyen giydim..sütüm kendi kendine aktıkça zamanla yaralar iyileşti..bide lanomast kullandım düzenli olarak..tabii noldu sonunda geçti ama benimde sağ göğsümün ucu alttan koptu..kızım 10 aylık ve halen sağ göğüsümü ememiyor..

Canım benim de göğüs uçlarım çok beter olmuştu kremlerin hiçbiri işe yaramamıştı tek tavsiyem aventin göğüs kalkanları var al onları kullan bir kaç gün içinde gözle görülür bir iyileşmeyi farkedeceksin

canım benim hala acıyor.kıpkırmızı uçları çatlak da var.en pahalı organik vs kremler denedim ama olacağı varsa oluyor.sabret napalım.bebeklerimiz doyuyor ya onu düşün.ben öyle yapıyorum.yakında dişi de çıkacak o zaman mahvolucam ama napiiim:bbo:

canım göğüs pedi kullanıyorsan hemen vazgeç kullanmaktan.iyileştiğini göreceksin. en önemli şey göğüslerin hava alması.bemn iki ay çektim o göğüs yarasından.ne pis acıdır bilirim.göğüs pedini kullanma dedi doktor,kullanmadım iki güne iyileşti çok şükür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…