• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her emzirmede ağlıyorum :(

canım benim bende aynı durumdayım... emzirme saati benim için işkence saati gibi... kızım çok sık emmek istediği için iyileşmesi çok gecikiyor. krem sürüyorum ama fayda etmiyo garmastan ve muni-x kullanıyorum fırsat buldukça. sol göğsüm daha kötü bazen kanıyo bende ilk önce tirle ile sağıp acısı hafifleyince veriyorum kızıma.. sütümü sürüyorum ama gittikçe sanki daha kötü oluyo. birde kuruyunca yapışıyor sütyene çekemiyorum... ahhh aahhhh. bakalım daha ne kadar sürecek. şöyle keyifle emzirebilecekmiyim bakalım...

Allah yardımcın olsun,sabır versin canım
o günler aklıma geldi,gercekten çok zor...
bir müddet sonra hepsi geçiyor,eşim bana o zamanlar hepsi geçecek,herşey normale dönecek derken
ona sinir olurdum,o acıyı ben çekiyorum diye
ama gerçekten hepsi normale dönecek tatlım
bebişi emzirmekten vazgeçme

ay canım kıyamam sana..ah ah o göğüs acısında tam 3 ay çektim..3 ay boyunca süt yerine kan geldi..doktor kesinlikle emzirme dedi..ben yaranın kabuklarını soydum..kanını sıkıp temizleyip sütüm gelince verdim ağzına..3 ay gözümün yaşı dinmedi..kızım emmeyi bırakıyordu atletimi kapatınca kuruyordu kabuk atlete yapışıyordu çekince kanıyordu..en sonunda naptım slikon göğüs ucu aldım..tabii kızım bunu tutamadı bende emzirdikten sonra göğüsüme takıp üstüne sütyen giydim..sütüm kendi kendine aktıkça zamanla yaralar iyileşti..bide lanomast kullandım düzenli olarak..tabii noldu sonunda geçti ama benimde sağ göğsümün ucu alttan koptu..kızım 10 aylık ve halen sağ göğüsümü ememiyor..

korku filmi gibi ne acimistir offf ya cok gcmis olsun canim benim ya hele o sag gogus ucunu yazmisin icim kiyildi resmen annelik cok guzel ama bir okadarda zor degilmi tekrar gecmisler olsun arkadasim

merhaba anneler,
bebeim 23 gunluk ...ama hala meme ucumdaki yaaralar iyileşmedi...öyle bir durumdaki her verdigimde çıglık atıyorum yada aglıyorum...yarın sbh doktora gidecem..daha önce 2 krem verdiler fayda olmadı ..internetten okudum emzirdikten sonra sütle ıslatın diolar...oda fayda etmedi....vermemezlik edemiyorum süt dolunca dahada sızlıo ...lütfen yardımcı olun :(senağlamasenağlama

o zamanlar bilirim ne aciydi yarabbim gecmis olsun arkadasim once gogsune biriken sutu mutlaka pompa yardimiyla bosalt onun acisi ve agrisida insani bitiriyor hem bebisin sutten mahrum kalmaz birde gogus ucunu kaynamis suyla sil ve hani tahin helvasinin uzerinde biriken yag var ya onu sur bol bol birde bir arkadas bu sitede yazmisti sagolsun eti puflarin plastik kabi var minik kase seklinde iste onlarla meme ucunu kapa camasirin atletin degmesin bebis emmeden yine iyice kaynamis suyla sil kremlerinede davam, et tabi ama bana tahin yagi iyi gelmisti

merhaba anneler,
bebeim 23 gunluk ...ama hala meme ucumdaki yaaralar iyileşmedi...öyle bir durumdaki her verdigimde çıglık atıyorum yada aglıyorum...yarın sbh doktora gidecem..daha önce 2 krem verdiler fayda olmadı ..internetten okudum emzirdikten sonra sütle ıslatın diolar...oda fayda etmedi....vermemezlik edemiyorum süt dolunca dahada sızlıo ...lütfen yardımcı olun :(senağlamasenağlama

CANIM EVET BENİM DE ÇOK ACIYODU VE SADECE HAKİKİ ZEYTİNYAĞI SÜRDÜM HER EMZİRDİĞİMDE 2 GÜNDE BİŞEY KALMAMIŞTI BİDE ONU DENE İSTERSEN :ecrin_bebek:

en iyisi silikon meme ucu ama benim meme girmedi meme ucum çok küçüktü tek yarayan HAMETAN isminde bir krem oldu hastanden hediye vermişlerdi hiç tahmin etmezdim son ihtimal bunuda deneyim dedim çok şükür ki işe yaradı önce kanaması geçti sonra dri soyuldu şimdi çok rahat emziriyorum hemde 2 günde geçirdi

bende çok korkuyorum bu gögüs yarası olayından.arkadaşım 2ay önce dogum yaptı dogru dürüst emziremedi bile.ya aynısı bende de olursa diye endişeleniyorum.peki dogum yapmadan önce yaılması gereken birşeyler var mı göğüs yaraları için.bana bilgi verirseniz çok sevinirim.

arkadaşlar bu problemin ilk bebeklerde daha çok olduğunu görüyorum ve ben hem meme ucu çıkmadığından hemde yanlış emzirmeden kaynaklandığını düşünüyorum meme ucunu siyah kısmıyla taamamen alması gerekiyor bebeğin yoksa ucu gerilip çatlıyor ben ilk kızımda çok çektim aynen iki ay ağladım ama oğlumda bunu hiç yaşamadım

benim tercübeme dayanarak şunu tavsiye edebilirim:kahve:.ilk oğlumla yaralar oluşmuş göğüsümde ve bepanten merhem iyi geldi diyebilirimCADIARZU,ama her emzirmeden önce çok çok iyi yikanmak göğüsü lazım,o da bebişi daha da saldırgan yapıyor,ve yaralar daha da geç iyileşiyor,şuanda ikinci oğlumda ben saf zeytin yağı azıcik sürüyorduma.s ve hem yara iyileşti çabucak hem bebişin sindirimi kolaylaştırdıkaydirigubbakcemile3(aslında eğer siz de kabız sık oluyorsanız bir yemek kaşık zeytin vea başka sıvı yağ için çok iyi gelir,hiç kendini zorlamadan ıkınmadan tuvaletini yaparsanız,hamileyken hep bu yontem kulandım ve hiç şişkinliğim olmadıhihoyyyt)herkeze kolay gelsinkaydirigubbakcemile5

göğüs uçlarını arada havayla temas ettirmek de gerekiyormuş. emzirir emzirmez kapatmayın göğüslerinizi, krem vs. sürüp biraz açıkta bıırakırsanız yaralar daha kolay iyileşiyormuş. benim çok yara olmamıştı ama 4 ay boyunca emerken hep ağrı ve acı oldu, emzirmekten nefret eder hala gelmiştim 2-3 kere de kızarıklık ve sertlik oldu ateşle beraber, çok kötüydü. 4. aydan itibarense emzirmek bir keyif anı oldu hem kızım için hem benim için, acılar dinince insan tadına varıyor emzirmenin , inşallah seninkiler de bir an önce iyileşir canım

göğüs uçlarını arada havayla temas ettirmek de gerekiyormuş. emzirir emzirmez kapatmayın göğüslerinizi, krem vs. sürüp biraz açıkta bıırakırsanız yaralar daha kolay iyileşiyormuş. benim çok yara olmamıştı ama 4 ay boyunca emerken hep ağrı ve acı oldu, emzirmekten nefret eder hala gelmiştim 2-3 kere de kızarıklık ve sertlik oldu ateşle beraber, çok kötüydü. 4. aydan itibarense emzirmek bir keyif anı oldu hem kızım için hem benim için, acılar dinince insan tadına varıyor emzirmenin , inşallah seninkiler de bir an önce iyileşir canım

cnm bende hemen kapatıyorum...etrafımdakiler ama kurumasın çabuk kapat dedikleri için aklımda öyle kaldı ve doktorada hiç sormadım...kayınvalidem söylüyordu aman kapat kızım diye:( herseye karısıyorlar zaten...çok akıllı oldukları için...canım iyiki yazmıssın..teşekürler

Canım benimde 20 günlük bebeğim var ilk günler ağlıyordum resmen, krem kullandım ama işe yarayacak gibi değildi. doktora gittiğimizde hemşire sordu göğüslerin acıyor mu diye bende hemen evet dedim o da günlük bir bardak kaynatılmış suya bir çay kaşığı karbonatı ekle dedi ve her emzirme öncesi ve sonra göğüslerini bunula sil dedi ve şuan çok rahat emziriyorum. kreme de gerek kalmıyor ve ayrıca karbonatlı su sayesinde bebeğin ağzında da pamukçuk fln çıkmıyormuş.

Öncelikle bebişinizi sağlıklı ve mutlu büyütmenizi dilerim.
Göğüs ucu yaraları malesef hemen hemen her annenin başına gelen bir olaydır. Ben gece emzirmelerimde çığlık atmamak için ağzıma bir şey tıkardım. Ama bebeğim tükürüğü ile bir müddet sonra acım geçerdi. Göğüs ucunuz bu duruma bir gün alışacaktır işte o zaman rahat edersiniz. Biraz daha sabrederseniz sorununuz ortadan kalkacaktır.

öncelikle herkese selamlar,bende hem siteye hemde annelige yeni katildim...allah cümlemizin evladini bagislasin,muhtesem bi duygu...

sanki hepinizin sorunu bende toplanmis..bir aylik bi kizim varkaydirigubbakcemile2cok mutluyum allaha sükür,ama gögüslerim öyle yaraki bu mutluluguma gölge düsürüyorsenağlama
gögüs uclarim catlak degil tamammen acik yara.krem sürüyorum ardindan ped koyuyorum,sonra öyle bi yapisiyoki,acisini eminim anlarsiniz.bebegim ilk hafta kilo almadi aksine cok fazla kaybetti.eve gelen ebe emziremedigim icin mama vermemi söyledi.onun aglamasina dayanamadim ve verdim hala da veriyorum,ayni zamanda emziriyorum,daha yeni tuttu gögsümü.belki yanlis emzirmekten kaynaklaniyo,ne olacak bilmiyorum.slikon gögüs ucu kullanmaya calistim ama agzina büyük geldi,tutamiyor.bu yara hic gecmeyecek sanki.ayni zamanda arada bir pompaliyorum,oda cok kanatiyor..hemde cok az süt geliyor icim hic rahat degil,kendimi cok kötü hissediyorum.cocugumu doyuramiyorum,ona yetemiyorum,psikolojim cok bozuk.cok yorgunum cok..tabi onu bi koklasam hepsi geciyor ama iste can tatli demikötükedihüsokötükedihüso
tecrübeli anneler,lütfen bana yardimci olun,ne yapicam,mama vermesem cocugum ac kalacak,emziriyorum ama dayanamiyorum...offf cok mutluyum ama ayni zamanda cok üzgünüm..allah yardimcimiz olsun.tavsiyelerinnizi bekliyorum..allaha emanet olun,miniklere iyi bakin...

öncelikle herkese selamlar,bende hem siteye hemde annelige yeni katildim...allah cümlemizin evladini bagislasin,muhtesem bi duygu...

sanki hepinizin sorunu bende toplanmis..bir aylik bi kizim varkaydirigubbakcemile2cok mutluyum allaha sükür,ama gögüslerim öyle yaraki bu mutluluguma gölge düsürüyorsenağlama
gögüs uclarim catlak degil tamammen acik yara.krem sürüyorum ardindan ped koyuyorum,sonra öyle bi yapisiyoki,acisini eminim anlarsiniz.bebegim ilk hafta kilo almadi aksine cok fazla kaybetti.eve gelen ebe emziremedigim icin mama vermemi söyledi.onun aglamasina dayanamadim ve verdim hala da veriyorum,ayni zamanda emziriyorum,daha yeni tuttu gögsümü.belki yanlis emzirmekten kaynaklaniyo,ne olacak bilmiyorum.slikon gögüs ucu kullanmaya calistim ama agzina büyük geldi,tutamiyor.bu yara hic gecmeyecek sanki.ayni zamanda arada bir pompaliyorum,oda cok kanatiyor..hemde cok az süt geliyor icim hic rahat degil,kendimi cok kötü hissediyorum.cocugumu doyuramiyorum,ona yetemiyorum,psikolojim cok bozuk.cok yorgunum cok..tabi onu bi koklasam hepsi geciyor ama iste can tatli demikötükedihüsokötükedihüso
tecrübeli anneler,lütfen bana yardimci olun,ne yapicam,mama vermesem cocugum ac kalacak,emziriyorum ama dayanamiyorum...offf cok mutluyum ama ayni zamanda cok üzgünüm..allah yardimcimiz olsun.tavsiyelerinnizi bekliyorum..allaha emanet olun,miniklere iyi bakin...

canım ped kullanımına son ver yara hızla iyileşecektir. aynı şeyi 3 ay yaşadım,meğer ped koyduğum için hiç iyileşmiyormuş. arkadaşımın tavsiyesi üzerine ped koymayınca üç gün içinde yara mara kalmadı.geçmiş olsun .bebeğini sağlıkla büyüt inşallah annesi...

aynı şeyleri yaşadım bende göğüs uçlarım hiç yoktu o acıyı çok iyi bilirim kanadığı koptuğu bile oldu:(
kızım kan bile kustu ya:(
garmastan bana çok iyi geldi bitkisel olduğu için silmen de gerekmiyor.birde göğsünün ucunu elinde sık kahverengi kısmın tamamını ağzına vermeye çalış ucunu almasın ağzına bunu yapmayı öğrenirsen ve kremini kullanırsan hızla iyileşir
sakın emzirmekten de vazgeçme ne olursa olsun..
bu arada silikonu da kullanma derim o daha kötü yara yapıyor bende öyle oldu.

ayyy kızlar siz anlatınca bi tuhaf oldum bu konuyu ben açmıstım şimdi kızım 5 aylık ...ne zor gunlerdi..o acı varya çok zor..ben ne yaptıysam gecmedi..sonra kendilinden geçti...tam 3 ay aglaya aglaya verdim emzirdim...şimdi bi problem yok...ayyy hele banyo yaparken...aman yarabbi..öldüm öldüm dirildim..çok zordu....allah sabır versin ama geccek kızlar...

canım bu mesajı yazalı baya olmus ama sorunun devam edıyosa bendende bır onerı ben 3 ay cektım dedıgın gıbı ya bagırdım ya agladım cozumumu bı bayandan buldum cözüm/ 2 yada3 ayva cekırdegını havanda kırdır cok ezme kırılması yeter içine gul suyu sık ve bır gun beklet gogus ucuna sur bebege hıç zararı yok zaten gul suyunu bebek temızlıgındede kullanıyoruz ayvada bır meyva sorunun devam edıyorsa denemeye deger şimdiden geçmiş olsun

Back