İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Hepatit B taşıyıcısıymış

çok ama çok teşekkür ederim arkadaslar.bide bulaşıcıymış yaa.joy cum seninki de bulaşıcı mıydı?etrafındakilerle sevdiklerinle bir sorunun oldu mu bulaşır falan diye uzak kalmak gibi?

ewet canım bulaşıcıydı evdeki herkese koruyucu aşı yapmışlardı.havlumu, tabak,kaşık,bardak vb.şeyleride ayırmışlardı.
 
en beşta geçmiş olsun diyeyim
benim babamda hepatit b varmış fakat çok geç öğrendik ve maalesef hiç birşey yapamadık :a015: amam diger arkadaşlarında dedigi gibi karacigeri etkileyen bir rahatsızlşık sürekli kontrol atltında olmalı ve anaz 6 ayda bir karaciger ultrasonuyla baktırmalı babamı kaybettim ama annemi her altı ayda bir ellerimle götürüp testlerini yaptırtıyorum dr istemesede ben usg istiyorum yapılsın diye
 
kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
hiç arastırmamıştım bu hastalığı dün doktora gittiğimde hepatıt b den şüphelenmişti
tahlil filan oldum eşime söledim panikl yaptı anlayamadım
hastalığı bilmediğim için rahattım :bbo:
çok geçmiş olsun..
bu arada tahlillerim temiz çıktı..neden nasıl niye bulaşır hala anlamış değilim
 
taşıyıcı olması durumunda askerlik yapmayacaktır ;belırli sürelerde yapılan kontrol ve tetkiklerle hayatını devam ettırebilir cinsel yaşantınız mevcutsa sen de hepatit testi yaptır ve koruyucu olarak aşısını vurdur 6ay arayla iki kerede uygulanan bir aşısı mevcut 5yıl etki saglamakta fiyatı 70lira civarındadır
ayrıca beslenmesınde kırmızı,sıyah ete ve bal agırlıklı olmak üzere saglıklı şekerli gıdalara agırlık versin bunlar karaciger dostu yiyeceklerdir alkolden de olabıldıgince uzak durması gerekmektedir
 
Hepatit B. Dünya üzerinde hastalıklardan ölen insanların toplam sayısındaki payı %56 dır. Yani AİDS den sonra ölümcül olan 2. hastalıktır. %96 cinsel birleşme tükrük vücut salgıları ve kan yolu ile bulaşır. Çok nadir yada % 2 ev içi yakın tmes ve aynı günlük malzeme kullanımı ile bulaşır. KESİNLİKLE BULAŞICIDIR. Prezervatif kullanımı hastalığın cinsel yolla bulaşmasını engeller. Virüs vücuda girdiğinde kan yolu ile karaciğere saldırır. 4-8 hafta kuluçka döneminden sonra virüsler karaciğere inanılmaz bir hızla çoğalarak harap etmeye başlar. Sağlıklı karaciğer hücrelerine innüm sistem ajanlarını bertaraf ederek sızma yapar ve hücre DNA sına kendine yer edinip çoğalma yapar. İltihabi hücre bozulmaları sonucunda karaciğeri zamanla çökerterek hücre ölümüne yol açar. Tedavisi %100 yoktur. Tek yol bulaşmadan önce AŞILAMADIR. İNTERFERON ALFA 2 A PEGASYS yada ZEFFİX Tablet gibi ilaçlarla virüsün karaciğerdeki çoğalımı dizginlenebilir. Kesin tedavisi yoktur. Karacciğerdeki fonksiyonları bozarak hücre yapılanma sistemini devre dışı bırakır. ALYUVAR ölümlerine yol açarak Kandaki AKYUVAR sayısını çoğaltır. Vücur SARIMTIRAK bir renge bürünür. Çoğu insan SARILIK olarak bilir. Düzenli ZEFFİX tablet kullanımı sonucu %69 oranında rival DNA ajanları ile baskılama sağlanır. ANcak virüs yok edilemez. Sadece çoğalması engellenir. ALKOL AŞIRI YORGUNLUK ve STRES vücudun savunma mekanizmasını çökerterek bu virüslerin savunma hatlarını aşmasına yol açar. İleri safhadaki hastalıklar KARACİĞER İLTİHAPLARINA YOLAÇARAK KARACİĞER KANSERİ OLUŞUMUNU TETİKLER. Sonucu Transplanstasyon (organ nakli) yada ÖLÜM getirir.
İÇKİ KULLANIMI HARİCİNDE VÜCUDUNA İYİ BAKAN İNSANLAR UZUN YILLAR SIKINTI ÇEKMEDEN NORMAL YAŞAMLARINA DEVAM EDERLER. TEST YAPTIRIN VE ACİLEN AŞILANIN. sevgiler.
 
benım eskı erkek arkadasım karacıgerınden rahatsızdı, anıden terler basıp hasta olup uyuklamaya hört hört zırlamaya baslıyodu cok fena durumu, hepatıt mıydı bılmıyorum ama terler basıyodu nette de yazıyodu hep ıyı seyler yemelıymıs ıckı sıgara ıcmemelıymıs az yemelıymıs dıye, cok fenaydı durumu arada kontrol edıyorum hatta öldu mu ölmedı mı dıye cunku hakıkkı kötuydu durumu.. ama ölmemıs ölcek gıbı de deglmıs sordum, durumu normal yani hep aynı ama bakım gerekıormus.
 
şimdi aklıma geldi hemen eklemek istedim.bu hastalıkta bal kabağı çok ii geliyor.hastalığım süresince anacığım bana hergün taze taze yapar yedirirdi.
 

canım sagol önerilerin için.benim arkadasım degil taşıyıcı olan.arkadasımın erkek arkadası.yanlış anladın sanırım.öptüm.
 
arkadasim benim esimde hepatit B hastasi,
türkiyede doktor gecisdirdi, bir sey yok sadece Hepatit B ghastasisiniz sorun degil hayatinizi devam yasayin sadece esiniz asi olacak bu kadar demisdi, ben almanyaya döndüm tabiki o arada ne öpüsme ne birsey evli daha degildik, almanyada doktorum bana eger evleniceksem ve kan degerlerim (Antikörper diyorlar) düsükse mutlaka asi olacagimi sölyedi, asi oldum simdi 10 sene sonra birdaha asi olacagim, sonra esim buraya geldi 2 ay sonra onu ikna ederek doktora gittik, doktor degerlerin bir yükselip bir cikiyor kontorlümüz altinda kalacaksin ki eger böyle devam ederse ilac alacaksin dedi, simdilik ilac almiyor kontroll altinda....
arkadasim doktordan doktora fark var bir doktora gidip sabit kalmayion baska doktorlara da gidip gösterin ilerleme konusu da oluyor yeni cikdiysa tedavi mutlaka edilir mis....
 
3 doz aşı olup antikor (Anti-HBs) seviyeniz 10 birimi geçtiyse % 100 korunuyorsunuz. Son çalışmalara ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'ya göre bir kez tuttuysa (10'dan büyük) aşıyı tekrarlamaya gerek yok. Bağışıklık sisteminin hafızasında kaldığı için virüsle karşılaşınca seviye 10'nun altına düşse de yükselir.

Hepatit B taşıyıcısı/hastası olanlar da kontrollerini ve tedavilerini düzenli yaptırsınlar. Sağlıklı yaşam kurallarına uymaya gayret etsinler.

Hepatit B dudaktan hafif öpücükle bulaşmaz. Gündelik ilişkilerden bulaşmaz. Başlıca bulaş yolu, önce kan ve sonra cinselliktir. Diğer vücut sıvılarından bulaşma ihtimali daha düşüktür. Bulaşması için de açık yara vb. aracılığıyla virüsün kanınıza geçmesi gerekir ki bu da normalde (şansınızı çok zorlamadığınız sürece) pek olası değildir. Yalnızca taşıyıcı olanların (HBeAg negatif, Anti-HBe pozitif, HBV DNA negatif, ALT/AST normal) bulaştırıcılık riski daha azdır.

1998'den beri çocuklar aşılanıyor. Yetişkin herkesin de test yaptırıp eğer taşıyıcı (HBsAg pozitif) değilse ve antikoru yoksa (HBsAg negatif ve Anti-HBs negatif) 3 ya da 4 doz aşı yaptırması mantıklı bir yaklaşım olur.

Hiç aşı olmamış yetişkin birine hepatit B bulaşırsa %95-99 iyileşir ve antikor oluşur. Yani yetişikinlerde iyileşmeme riski aslında çok düşüktür. Ama bir kaç ay sürebildiği ve bazen ağır seyrettiği için gündelik yaşamı aksatmaması açısından en iyisi aşı olup korunmaktır. Bu kadar basit. Abartmaya gerek yok.

Daha fazla bilgi için Hepatit B googlegroups'a üye olup soru sorabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
bende taşıyıcıyım karaciğer enzimleri normalse sorun yok yüksekse karaciğeri normal fonksiyona getirmrk için tedavi yapılır bunun öncesinde karaciğerden biyopsi yapılır.taşıyıcılığın tamamen geçmesi diye bişey olamaz
 
bende hepatit b taşıyıcısıyımikinci çocuğuma hamile kaldığımda öğrendim.çok üzüldüm çünkü ilk hamileliğimde ve öncesinde yoktu.senede bir kere tahlil ve ultrason yaptırıyorum.şimdilik sorun yok ama ömür boyu taşıyacağın bi hastalık haliyle
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…