evet doğru,fakat öyle düşündüğün gibi değil - cinsel ilişkiyle,kanla,filan işte.Ayrıca onun aşıları var - eskiden 3 doz uygulanırdı,sonra da antikor oluşup-oluşmadığını yine kan testiyle öğrenebilir.Binlerce insanlar taşıyıcı olduğunu bilmiyorlar..bide bulaşıcıymış yaa.
evet doğru,fakat öyle düşündüğün gibi değil - cinsel ilişkiyle,kanla,filan işte.Ayrıca onun aşıları var - eskiden 3 doz uygulanırdı,sonra da antikor oluşup-oluşmadığını yine kan testiyle öğrenebilir.Binlerce insanlar taşıyıcı olduğunu bilmiyorlar.
Bide stresten,sıkıntıdan uzak durmalı,onlar kötü etkileniyor.
Tedavisi vardir bence ki baslangicmis daha, ama etrafindaki insanlar muhakkak asi olsun bence...
Korkutmak istemem, ki ben hemsireyim ama bize okulda hepatit b nin en bulasici hepatit türü oldugunu ögrettiler.
Öpüsmeyle bile bulasiyor.... kiz arkadasi falan varsa oda muhakkak asi olsun derim ben...
Hepatit C, cinsel yolla ve kanla bulasan tür ve asisi yok...
ama hepatit a ve b tükürüklede bulasabiliyor, ve asisi var...
bu benim bilgim, yanlisim varsa affola...
Eşimin işyerinden erkek arkadaşı evlenirken lazım olan sağlık raporunu alırken hepatit taşıyıcısı olduğunu öğrenmişti. Ben telaşla hemen eşime aşı yaptırtmıştım.
Ancak doktor evlenmesinde hiçbir sakınca olmadığını söylemişti. Arkadaşlarına bulaştırma riskininde olmadığını belirtmişti doktor. Bizimkide boşuna aşı olmuş oldu böylece.
Hatta evlendiler ve bir sorunda çıkmadı. Evleneli 1 seneden fazla oluyor hatta.
kendisi aşı olamaz zaten,tutmaz çünkü,ama yakınlarına ailesine eşine filan söyleyebilir,yaptırsınlar,ama yine de o kadar büyütmesin,kendini sıkıntıya sokmasın,çünkü a ve c gibi o kadar zararlı değil.
ayrıca benim bildiğim(doktorum anlatmıştı) aktif ve pasif oluyormuş.inşallah arkadaşında pasif çıkar,o zaman kimseye birşey bulaştıramaz.