• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Hepatit B... Bilgi ve Paylaşım alanı...

bundan 8 yıl önce oğlumun doğumun da öğrendim hepatit b taşıyıcısı olduğumu ozaman çok üzülmüştüm ama kendim için değil oğlum sarılıklı doğduğu için hoş önceden bilsekte yapabileceğimiz bişey yokmuş doğduğunda beni emmeden aşı yapıldı ve 24 saat sonra onu emzirebildim aynı olay kızmdada yaşandı doğar doğmaz aşısı yapıldı ve 24 saat sonra emzirdim oğlumda aşı konusunda hastane tarafından biraz yanlış bilgilendirilip kazıklandık ama olsun oda bize bi tecrübe oldu neyse kendim için dr. gittiğimde her 6 ayda bir rütun muayeneye gelmemi ve gerekli testleri yaptırmamı kendimi fazla yormamamı karaciğerimi yoracak yicek ve ilaçlardan uzak durmamı ve vitamin almamı söyledi ve bunla yaşamaya alışmamı ancak burda bazı arkadaşlar bunu bi grip gibi anlatıp geçirip atlattıklarını ve iyileştiklerinden bahsetmişler benim gittiğim dr lar ise hepatit b nin geçici bi hastalık olmadığını karaciğerime sıçramaması ve değerlerimin yükselmemesi hastalığın seğrinin ciddileşmemesi için kendime dikkat etmem gerektini söylüyorlar. sizler hangi tedavilerle bu hastalığı yenip bu virüsü kanınızdan attınız arkadaşlar benide bilgilendiriseniz çok sevinirim her ne kadar rahat olsamda ilerlemesinden tedirginde değilim diyemicem.

Benimde babam hepatit b ve kronik. Çok zor Allah kimsenin başına vermesin. Öyle canım yanıyor ve içim acıyorki. Allah benim ömrümü canım babama versin. Bu arada babam hergün karahindibağ ve ısırgan otu çaylarını birer fincan içiyor. Faydasını çok şükür görüyoruz. Enazından sarılığı atlattı. Şikayetide yok çok şükür. Rabbim herkese ve canım babacığıma acil şifalar versin.

merhaba arkadaşlar bende 6 yıldır hepatpt b taşıyıcısıyım evlendım eşim aşılı bır tane oğlum var o da aşılı fakat oğlum bağışıklık kaznmış mı diye kan alınıp bakılması gerek bu ara oglumu goturup baktıracam bağışıklık kazanmış mı diye ALLAH kimsenın başına vermseın böle bır hastalık

Eşim minimal kronik hepatit b hastası. İlaç tedavisi ve sürekli kontrol altında.
Bu konuda epey araştırma yaptım, doktoruyla ve farklı doktorlarla istişare ettim.
Bir hasta yakını için olabildiğince bilgiliyim.
Sormak istediğiniz birşey varsa elden geldiğince tecrübelerimi paylaşabilirim.

benım annene de kronık hepatıt b teshısı kondu. doktorlar interferon tedavisi olmasi gerektigini soyluyolar. hastaneye yatmasdi gerekiyomus. interferon ignelerinin cok agir ilaclar oldugunu ogrendik.aranizda bu tedaviyi olan var mi ne siklikta yapilir. beni bilgilendiren olursa cok sevinicem.doktorla da konusup bilgi alicam tabi.

bi de benim annemde hic belirti yok tesadufen ogrendik hastaligi.akut hepatitler daha cok sikayet ediyo.annem biyopsi olurken hastanede bizzat sahit oldum.

benimde vücudumun bu hastalığa direnci yokmuş yakalanma riskim çok yüksekmiş o yüzden aşı vurunmam gerekiyor.Ben bu kadar bilmiyodum ne lanet bi hastalıkmış bu böyle:53:
Allah şifa versin herkeslere...

benimde vücudumun bu hastalığa direnci yokmuş yakalanma riskim çok yüksekmiş o yüzden aşı vurunmam gerekiyor.Ben bu kadar bilmiyodum ne lanet bi hastalıkmış bu böyle:53:
Allah şifa versin herkeslere...

ilk aşım dün akşam oldum şimdi 1 ay sonraya gün verdi o zaman da ikincisini olcam.
inş. korur bu aşılar çünkü bazısında tutmuyomuş:50:

bende bi hastanede hemşireyim gecen yıl hepatit b virüsü taşıyan bi hastanın iğnesi elime battı bu hastalığı bildigim için cok korktum hemen test yaptırdım bagısıklığım oldugunu ögrendim yinede cok dikkatli olmak gerek tedavisi var fakat zorlu bir süreç...

benim nişanlımda hepatit b..çocukken ağır bi şekilde geçirmiş yıllarca doktorlara gidip gelmiş..şimdide 6ay da bir kontrollere gidip geliyor...hiç bir ilaç kullanamıyor başka şekilde hastalansa dahi bu yüzden çok zor bi durum Allah kimseye dermanı olmayan dert vermesin...nişanlımla tanıştığımızda bu durumunu bana söylemişti ilişkimiz ilerlemeden ona göre karar vermemi istemişti..bende bi sorun olmayacağını düşünerek yolumuza devam ettik ve nişanlandık...ama bugün nolduysa sabahtan beri bu hastalığı araştırıyorum ve yazılan ve yorumları burdan ve başka sitelerden okuyunca çok kötü oldum nişanlım ve kendim adımaaa..şimdilik sorunlar yaşamasa da ilerde neler bizi bekliyor diye...tabi ne olacağımız Allahtan başkası bilemez ama korkar oldum atamıyorum beynimden...ve ben durumun ciddiyetini bu kadar düşünmediğimden aileme de söylememiştim hastalığını....şimdi ne yapacağım bilmiyorum :/

merhabalar. ben de çocukluğumdan beri hepatit b taşıyıcısıyım. yıllardır kontrol ettirmiyordum; fakat erkek arkadaşımın karaciğerinden hassasiyeti olduğu için ona zarar gelmemesi adına dün kan tahlili yaptırdım. yapılan testlerin isimleri merkez biyokimya ve elisa. bugün sonucunu alıp doktora gösterdim. bunların sonucuna bakıp benden bir test daha istedi. tekrar kan verdim bu kez "HBV virüs yükü" yazıyor laboratuvar kısmında. bunun sonucunu da 5 iş günü sonra alcam. o zaman daha da netleşecek sanırım. ben doktora bir şey sormadım o da bir açıklama yapmadı :26:

Son düzenleme:
benim nişanlımda hepatit b..çocukken ağır bi şekilde geçirmiş yıllarca doktorlara gidip gelmiş..şimdide 6ay da bir kontrollere gidip geliyor...hiç bir ilaç kullanamıyor başka şekilde hastalansa dahi bu yüzden çok zor bi durum Allah kimseye dermanı olmayan dert vermesin...nişanlımla tanıştığımızda bu durumunu bana söylemişti ilişkimiz ilerlemeden ona göre karar vermemi istemişti..bende bi sorun olmayacağını düşünerek yolumuza devam ettik ve nişanlandık...ama bugün nolduysa sabahtan beri bu hastalığı araştırıyorum ve yazılan ve yorumları burdan ve başka sitelerden okuyunca çok kötü oldum nişanlım ve kendim adımaaa..şimdilik sorunlar yaşamasa da ilerde neler bizi bekliyor diye...tabi ne olacağımız Allahtan başkası bilemez ama korkar oldum atamıyorum beynimden...ve ben durumun ciddiyetini bu kadar düşünmediğimden aileme de söylememiştim hastalığını....şimdi ne yapacağım bilmiyorum :/

Çünkü benim eşim evlendikten sonra söyledi daha önceden kronik hep b olduğunu maalesef... Keşke insanlar hep dürüst olabilse, cesaretle korkusuz paylaşabilse...bir yola başkoyduk zaten ama dürüst olmaması biraz sarstı beni...:25:

Çünkü benim eşim evlendikten sonra söyledi daha önceden kronik hep b olduğunu maalesef... Keşke insanlar hep dürüst olabilse, cesaretle korkusuz paylaşabilse...bir yola başkoyduk zaten ama dürüst olmaması biraz sarstı beni...:25:

sanada bulaştımı canım aşımı oldun sen nasıl korunuyosun doktor ne öneriyo hepatit yakınlarına eşlerine tükürüklede bulaşıyomu kolayca gerçekten

Back