• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Hepatit B... Bilgi ve Paylaşım alanı...

ealllcim nasılsın, tekrar test yaptırdınmı düzelme varmı biraz.
Ben nerdeyse 10 sene oldu tekrar test yaptırmadım, kendimi sağlıklı hissediyorum diye önemsemiyorum. önemsemem gerek biliyorum.
Kızııma bulaşmadı. Doğar doğmaz aşı yapılmıştı.
Geçenlerde kızıma tekrar tahlil yaptırdım, şükürler olsun temiz çıktı.

Bol bol kayısı ye, sonra salatalık, deve dikeni kapsülleri varmış, bezelye, enginar, ada çayı, maydonoz, civan perçemi, kara hindiba bunlar karaciğere iyi gelen şeyler.

Bu arada fırsat bulursam bende en kısa zamanda hbs değerlerimi ölçtürücem. şu sıralar ekonomik krizinde etkisiyle bana sıra gelmiyor:))

cnm düzelme yok malesef..kendimi hala bitkin ve güçsüz hissediyorum..sağolasın söylediğin hemn herşeyi yediriyor annem banaalkisalkisalkis evet ihmal etmemelisin..tekrarlamaz diye bir durum yok:1no2:

ealll, birde burada okudum 15 bardak suya bir avuç kekik koyup 10 bardak kalana kadar kaynatıp bir ay boyunca her ezan vakti günde toplam 5 kez içine 1 kaşık bal karıştırıp ılık olarak içincede iyi geliyormuş, ben şmdi birazdan yapıcam kendime, bir ay deneyip sonra tahlile gitcem bakalım, inşallah iyi gelirkaydirigubbakcemile3

cnm çok üzüldüm yaa geçmiş olsn..ben daha kronikleşmeden bittim tükendm senin haln çok daha zor olmalı ama dert veren rabbim dermanını da verir zamanı gelnce..allah sAbır ve şifalar versin canım cümlemize

sağol canım. benim bildiğim kadarıyla kronik hastalara ilaç tedavisi veriliyor, taşıyıcılar ise kronikleşmemesi için düzenli kontrollere gitmeleri gerekiyor, taşıyıcıların öyle aşırı şikayetleri olmaması gerekiyorken bazen bakıyorum benim halimden daha beter durumdalar sanırım taşıyıcı yada kronik olmaktan çok karaciğerlerin harabiyeti çok daha ciddi bir konu .:kahve: ben 2 aydır ilaç tedavisi görüyorum şimdilik iyi gidiyo en azından o halsizlik ve güçsüzlük şikayetim azaldı çok şükür inşallah sende en yakın zamanda toparlanırsın.
bu hastalıktan tam olarak kurtulacağımızı sanmıyorum ama en azından en az hasarla kalalım :tomato:
sağlıcakla kalın

bugün kontrole gittim dr. iyi, gidiyorsun dedi ama karaciğerlerimde yağlanma gördü arada hafif ağrılarım oluyo karaciğer gölgemde.. internette baktım maydnoz kürü iyi geliyormuş ona başlıycam daha öncede lavanta kürü yapmıştım.
aahh arkadaşlar herşeyin başı sağlık gerçekten derdine düşünce daha iyi anladım

ben biyokimya lab.ında yeni staja başladım. risk grubuna girdiğime dair bir yazı aldım. hepatit b aşısı olmam gerekiyor; nerelerde yaptırabilirim? cumartesi açık olan ve bu aşıyı ve testi yapan bir yer var mıdır acaba?

kızlar sizin de bazen eklemlerinizde ağrı oluyomu
böyle elleriniz falan boşalıyomu
kronikleşip tedavi görenlere bu sorum

Arkadaslar mrb bende hebatit tasicisiyim.Hebatit oldugumu hamileyken ogrendim on senedir bu illeti tasiyorum.Onceleri vucudumda herhangi bir sey yoktu su uc senedir vucudumda sararma oldu acaba sizlerdede varmi.Bu normal mi.

arkadaslar benım esım hepatit b hastası ben asılıyım ama esim duzenli olarak ilac kullanıyo eşimin ilac kullanması bebek olmasına engel olurmu bilen varsa cevap verirse cook sevınırım lütfen:(((

ben de kullanıyorum düzenli ilaç.hiç sanmıyorum.ne alakası var ki:sm_confused:o ayru bu ayrı.
arkadaslar benım esım hepatit b hastası ben asılıyım ama esim duzenli olarak ilac kullanıyo eşimin ilac kullanması bebek olmasına engel olurmu bilen varsa cevap verirse cook sevınırım lütfen:(((

hayir canim cocuklarima direk dogum yapar yapmaz asi yapildi allaha sukur onlarda yok esimde de yok tek bende var korkma yani ama direk asi yapilmasi gerekir dogar dogmaz sunu merak ediyorum vucudunda sararma varmi bende sonradan oldu bu

3 doz aşı olup antikor (Anti-HBs) seviyeniz 10 birimi geçtiyse % 100 korunuyorsunuz. Son çalışmalara ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'ya göre bir kez tuttuysa (10'dan büyük) aşıyı tekrarlamaya gerek yok. Bağışıklık sisteminin hafızasında kaldığı için virüsle karşılaşınca seviye 10'nun altına düşse de yükselir.

Hepatit B taşıyıcısı/hastası olanlar da kontrollerini ve tedavilerini düzenli yaptırsınlar. Sağlıklı yaşam kurallarına uymaya gayret etsinler.

Hepatit B dudaktan hafif öpücükle bulaşmaz. Gündelik ilişkilerden bulaşmaz. Başlıca bulaş yolu, önce kan ve sonra cinselliktir. Diğer vücut sıvılarından bulaşma ihtimali daha düşüktür. Bulaşması için de açık yara vb. aracılığıyla virüsün kanınıza geçmesi gerekir ki bu da normalde (şansınızı çok zorlamadığınız sürece) pek olası değildir. Yalnızca taşıyıcı olanların (HBeAg negatif, Anti-HBe pozitif, HBV DNA negatif, ALT/AST normal) bulaştırıcılık riski daha azdır.

1998'den beri çocuklar aşılanıyor. Yetişkin herkesin de test yaptırıp eğer taşıyıcı (HBsAg pozitif) değilse ve antikoru yoksa (HBsAg negatif ve Anti-HBs negatif) 3 ya da 4 doz aşı yaptırması mantıklı bir yaklaşım olur.

Hiç aşı olmamış yetişkin birine hepatit B bulaşırsa %95-99 iyileşir ve antikor oluşur. Yani yetişikinlerde iyileşmeme riski aslında çok düşüktür. Ama bir kaç ay sürebildiği ve bazen ağır seyrettiği için gündelik yaşamı aksatmaması açısından en iyisi aşı olup korunmaktır. Bu kadar basit. Abartmaya gerek yok.

Erkek veya kadın taşıyıcı ya da hastaysa bebeğe geçmez. Bebek doğar doğmaz aşılanarak korunur.

Bir kez hastalanıp atlatarak ya da aşıyla antikor oluştuysa (Anti-HBs pozitif) hepatit B'den korunmuş olursunuz.

Özel sorularınızı Hepatit B googlegroups'a üye olarak sorabilirsiniz!

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba ben de hepatit b taşıyıcısıyım, en son tahlil yaptırdığımda karaciğer enzimlerim yüksek çıkmıştı ama çok fazla yan etkisi olduğunu bildiğim için interferon korkusu yüzünden doktora gitmiyorum :çok üzgünüm: bu tedaviyi olan ya da o süreçte olan arkadaşlar varsa bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

İnterferon dışında da tedavi seçenekleri var.Bundan önce, HBeAg, Anti-HBe, HBV DNA gibi testlerin yapılması gerekiyor. Karaciğer yağlanmasından da enzimler yükselebilir. Son dönemde özellikle Viread adlı ilaç oldukça iyi sonuçlar veriyor. İhmal etmemenizde yarar var.

Arkadaşlar merhaba ben de hepatit b taşıyıcısıyım, en son tahlil yaptırdığımda karaciğer enzimlerim yüksek çıkmıştı ama çok fazla yan etkisi olduğunu bildiğim için interferon korkusu yüzünden doktora gitmiyorum :çok üzgünüm: bu tedaviyi olan ya da o süreçte olan arkadaşlar varsa bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Yeni bir bilimsel çalışmada ilaç kullanılarak HBV DNA'sı negatifleşen ama hastalığı aktif görünen (yani HBAg pozitif ve HBeAg pozitif) erkeklerin cinsel salgılarında hepatit B genetik materyaline rastlanmadığı ve bu durumda cinsellikle bulaştırma riskinin oldukça azaldığını ifade ediliyor.

"HBV Dna Not Detected in Semen of Men with Chronic Hepatitis B" diye internetten aratabilirsiniz.

Bu durumda diğer vücut salgıları risk oluşturmaz. Yani tedavinin bir başka yararı da bulaştırıcılığı önemli oranda azaltması.

Aktif hepatit B'niz varsa tedavi olmak, taşıyıcı değilseniz koruyucu aşı olmak son derece önemli!

İnterferon dışında da tedavi seçenekleri var.Bundan önce, HBeAg, Anti-HBe, HBV DNA gibi testlerin yapılması gerekiyor. Karaciğer yağlanmasından da enzimler yükselebilir. Son dönemde özellikle Viread adlı ilaç oldukça iyi sonuçlar veriyor. İhmal etmemenizde yarar var.

Çok teşekkür ederim cevabın için canım. dediğin gibi ihmal etmemem lazım. tekrar sağol

arkadaşlar bir sorum olacak, annemin tahlilinde sonuç pozitif çıktı acaba hasta mı yoksa değil mi? şimdiden teşekkürler

arkadaşlar bande hepatit b olduğumu yeni öğrendim kendim çok üzüldüğümden dr. detaylı konuşamadım taşıyıcıymışım bunu yene biliyormuyum ne ler yapmalıyım bilgisi olanlar paylaşırsa seviniri teşekkürler

Ya kızlar benimde nişanlımın yeğeni hepatit B taşıyıcısı değerleri yüksek çıkmış ciğerinden parça alıcaklarmış çocuk yakın zamanda da evlenmek istiyorum off çok zor durumda kızlar bu bitkisel kürlerden fayda gören varmı internette araştırıyorum da hep farklı şeyler söyleniyor kafam karıştı açıkçası? :1no2:

Back