• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Hepatit B... Bilgi ve Paylaşım alanı...

özlem cim....
artık birçok insanda bu taşıyıcılık var...
öenmli olan kontollerini düzenli yaptırması...
buna dikkat ederseniz değerleri sürekli kontrol edilirse sorun olmaz....

BENMDE EŞİMDE VAR TAŞIYIcılık ama sağolsun patronu aksi olduğundan izin alıpta baktırmaya gidemiyo en son aralık ayında kan testlri yaptırmıştı epilepsi yüsünden normal demiş doktor ama bilmiyorum stres onda yağlı yemek onda anlıcanız herşey var onda ama beni dinlemiyor tabi iş yerinde günboyu stres allahım bizede yardım etsin
buarada bildiğim ama birtürlü yapmaya fırsat bulmadığım bişey var ibrahim saraçoğlu diye bir prof.var kitabıda çıktı şifalı btikiler diye ben kendisi hakında biçok şey takip ettim lavanta kürü taşıyıcılar için birebirmiş enzimleri düşürüyomuş bunlara bi göz at derim internettende bulabilirsin geçmiş olsun

BENMDE EŞİMDE VAR TAŞIYIcılık ama sağolsun patronu aksi olduğundan izin alıpta baktırmaya gidemiyo en son aralık ayında kan testlri yaptırmıştı epilepsi yüsünden normal demiş doktor ama bilmiyorum stres onda yağlı yemek onda anlıcanız herşey var onda ama beni dinlemiyor tabi iş yerinde günboyu stres allahım bizede yardım etsin
buarada bildiğim ama birtürlü yapmaya fırsat bulmadığım bişey var ibrahim saraçoğlu diye bir prof.var kitabıda çıktı şifalı btikiler diye ben kendisi hakında biçok şey takip ettim lavanta kürü taşıyıcılar için birebirmiş enzimleri düşürüyomuş bunlara bi göz at derim internettende bulabilirsin geçmiş olsun

tşkrler canım. bende uygulayacağım bu lavanta kürünü. daha önce hiç duymamıştım, şimdi internetten bakıyorum. acil şifalar tüm hastalara inşallah.. a.s.

Hepatit B için lavanta kürü var .Bu hastaların yılda 1 kez 15 gün boyunca uygulaması gerekiyor.İlgilenenler www.saracoglu.at adresinden bilgi alabilirler.

Amanın! ben de 3 ay önce hamilelik testlerim yapılırken Hepatit B olduğumu öğrendim. 6 ay sonra test tekrarlanacaktı. Panik yaptım şimdi ya, ne o öyle ölenlerden bahsediyorsunuz ya :(

bende tasıyıcıyım evlenınce eşime gecmemesi için ne yapmalıyım?eşim ne yapmalı?{6ayda bir aşı olunmalı mı}birde çocuguma gecer mi bu taşıyıcılık? herkese gecmiş olsun.

bende taşıyıcıyım.1 eşine geçmemesi için test yaptırıp aşı olması lazım.eşyalarına dikkat et.en basiti tırnak makası diş fırçan felan bunlar gibi şeyler bide dişçiye felan gittiginde muhakkak söyle ben kan verirken bile söylüyorum.bebek meselesine gelince benim bır oglum var.doktorumuz zaten biliyodu.çocuk dogar dogmaz test yapılıyo eger yoksa ki oglumda çıkmadı ilk aşısını hemen yapıyolar.sonra digerlerini oluyo.sende yılda 1 kere test yaptır degerlerini kontrol altında dr göster.geçmiş olsun ...o lavanta kürünü bende duydum deniycem bakalım

tşkler derya , bilgilemdirdin beni en azından dr.gitmeden önce :) dr.ada gidecegim tabiki ,yazdıklarını dikkate alacagım iyi oldu ogrenmem saol :D gecmıs olsun ... saglıcakla kal..

Ben 12 yaşındayken hapatit b geçirdim. herhalde deprem zamanı içmek zorunda kaldığımız pis sulardan bulaştı. herhangi bir ilaç kullanmadan sadece dinlenerek geçirdim. çok şükür atlattım. şu anda bir şeyim yok.
Eğer geçirilecekse inşallah böyle geçirilir.
Kimin yakını geçirmişse ya da kim geçiriyorsa çok geçmiş olsun diyorum..

daha önce böle bir konu açmıştım çünkü bundan yaklaşık 5 ay önce kendim bu hastalığı geçirmiştim doğal olarak bir çok doktorla konuştum hepatit a hapşırıkla bile bulaşabiliyor ama hbv virüsü cinsel yol kan ve doğum esnasında geçiyor bu konuda epey bir bilgi toplamıştım çünkü 5 hastaneye birden gitmiştik... ama aşıları var 10 sene öncesine kadar yokmuş ama şimdi yeni doğan bebeklere yapılıyor 10 yıldan beri tahlil yaptırım aşılarınızı oluyosun ve hav ın tekrarlama olasılığı var ama hbv nin yok ömür boyu birdaha geçirme riski olmuyor yani...

Amanın! ben de 3 ay önce hamilelik testlerim yapılırken Hepatit B olduğumu öğrendim. 6 ay sonra test tekrarlanacaktı. Panik yaptım şimdi ya, ne o öyle ölenlerden bahsediyorsunuz ya :(

cnm merak etme bazı kadınlarda taşıyıcı oluyor ama onu doğuma yakın hallediyo diye biliyorum yanini inşallah bebişine birşey olmadan hallediyolar merak etme bu konuda taşıyıcılar genelde bulaştırır yani kendine zarar vermez...die biliyorum

ALLAH tüm hastalara acil şifalar versin inşallah..
kızlar ben de aşı olmuştum ama antikor testi yaptırmadım.yani aşılar bittikten sonra koruyuculuk oluştumu bilmiyorum..
3 doz aşıdan sonra şartmı antikor testi?

Ben de evlilik için yaptırdığım testte öğrendim hepatit b taşıyıcısı olduğumu.İnternette okuduklarım da beni baya endişelendirdi doğrusu.Sanki kronik hepatit b iseniz ölümle kesin olarak sonuçlaır gibi bir izlenime kapıldım.Yarın hemen diğer testlerimi yaptıracağım ama çok korkuyorum:((:1no2::1no2::1no2:

öncelikle herkese geçmiş olsun ve acil şifalar dilerim
arkadaşlar sizlere hepatit B hastalığının tedavisini yapan bitkisel bir terkip vereceğim biz yüzde yüz sonuç aldık sizlerle bunu paylaşmak istedim
önce hikayemizi anlatayım
erkek kardeşim ortaokula giderken hepatit B hastası olduğunu öğrendik çok sıkıntılı günlerimiz oldu ama çok basit bitkisel bi terkiple bunu atlattık hatta kardeşim askere gittiğinde hepatit b geçirdiğini söyeldiğinde kan tahlilleri yapılmış ve taşıyıcı bile olmadığı ortaya çıkmış hatta askeriyedeki doktorlar hepatit geçirdiğine inanmamışlar

öncelikle söylemeliyimki bu hastalığı yaşayan kişi kesinlikle kendini yormamalı hatta bir hafta 10 gün hiç yataktan çıkmadan dinlenirse çok iyi olur ikincisi kesinlikle yağlı yemek yemiyecek karaciğeri yoracak şeylerden uzak duracak ve bol bol komposto içerse çok faydasını görecektir

bitkisel karışıma gelince
15 bardak suya tepeleme bir avuç kekik atacaksınız ve bunu 10 bardak kalana kadar kaynatacaksınız bu suyu her ezan vakti [yani günde 5 sefer] içersine bir tatlı kaşığı bal karıştırarak ılık olarak bir bardak bir ay boyunca içeceksiniz
kan tahlillerinden karaciğer değerlerinin düştüğüne şahit olacaksınız
biz bunu kardeşimde uyguladık ve kurtuldu hatta karaciğer tahlilleri o kadar yüksek çıkıyorduki hergün ağlıyorduk ama bu karışımı içmeye başladıktan 15gün sonraki tahlilinde karaciğer ölçümleri o kadar çok düşmüştüki doktor tahlilin yanlış olduğunu düşünüp aynı gün tekrar tahlil istedi
mahallemizde hepatit yüzünden askeriliğini bile yapamayan bi gence bu tarifi verdik oda bu hastalıktan kurtuldu
allah herkese şifalar versin çekinmeyin deneyin

peki buna hastanelerde hangi bölüm bakıyor kızlar değerler yükselmiş mi diye

Evet aslında farkında değiliz ama korunmazsak çok kötü bir hastalık. özellikle toplu yaşanan yerlerde dikkat etmek lazım. vücut sıvısı dediğine göre yazı, tükrükde de aktif olabilir virüs yanılıyor muyum yoksa?
Okullarda, yurtlarda,hastanelerde...vb. yerlerde başkalarının eşyalarını kullanmamalıyız. test yaptırıp aşılanmalıyız. zaten taşıyıcı veya hasta olanlara aşı yapmıyorlar.
teşekkürler paylaşım için :çiçek:
slm canım 7 aylık hamileyim bende hepatip b var taşıyıcı şimdi tedavi göryorum bebeğime bulaşmasın diye zeffix diye hap eşim iğne vurulduğu icin eşime bulaşmamış zeffix kullan varmı

ya canım tavsiyen için çok teşekkür ederim içimi rahatlattın zaten ada çayı almayı düşünüyordum şimdi düşümmeyle kalmayıp alacam.allah ım kimseye yaşatmasın hastalık hatırlıyorum çok çekmiştik bide en kötü tarafı kardeşler olunca 3 abim vardı ve doğru düzgün onlarla oynayamıyordum,tatlı yasak ağlıyordum annem söz sen iyileş sana kocaman pasta alacaz derdi canım benim ya,bide tuz yasak,yağ hatırladıklarım.kendime şahsi eşyalarımı ve yediğim içidiğim kapta kimse bişey yapamazdı,tuvalete girerdim arkamdam 1 kova çamır suyu dökülür yıkanırdı o an bana çok acı geliyordu bu durumlar ama sağlık işte..

benimde geç farkedilmiş hatta anneme komşusu söyledi kimdi hatırlamıyorum ama bu kız sapsarı ya ne oldu vitaminsizmi kaldı dedi kadın annem bilmem diyip gözümün içine baktı ve hemen hastaneye tabiki dk anneme çok kızmıştı nasıl farketmezsiniz çok ilerlemiş falan demişti,ikinci tekrarlaması için dikkatli olun allah korusun karasarılık geçirir demişti.çok kötü günlerdi ya şimdi hatırladımda küçücük yaşta nelerle uraşmışık ya.

allah ım bütün hastalarımıza acil şifalar versin:1hug:a.s.
canım ilac kullandınmı cocuğuna gecmedi.ben 7 aylık hamileyim ilaç kullanıyorum biraz korkum var zeffix kullandınmı

Back