ealllcim nasılsın, tekrar test yaptırdınmı düzelme varmı biraz.
Ben nerdeyse 10 sene oldu tekrar test yaptırmadım, kendimi sağlıklı hissediyorum diye önemsemiyorum. önemsemem gerek biliyorum.
Kızııma bulaşmadı. Doğar doğmaz aşı yapılmıştı.
Geçenlerde kızıma tekrar tahlil yaptırdım, şükürler olsun temiz çıktı.
Bol bol kayısı ye, sonra salatalık, deve dikeni kapsülleri varmış, bezelye, enginar, ada çayı, maydonoz, civan perçemi, kara hindiba bunlar karaciğere iyi gelen şeyler.
Bu arada fırsat bulursam bende en kısa zamanda hbs değerlerimi ölçtürücem. şu sıralar ekonomik krizinde etkisiyle bana sıra gelmiyor:))
cnm çok üzüldüm yaa geçmiş olsn..ben daha kronikleşmeden bittim tükendm senin haln çok daha zor olmalı ama dert veren rabbim dermanını da verir zamanı gelnce..allah sAbır ve şifalar versin canım cümlemize
arkadaslar benım esım hepatit b hastası ben asılıyım ama esim duzenli olarak ilac kullanıyo eşimin ilac kullanması bebek olmasına engel olurmu bilen varsa cevap verirse cook sevınırım lütfen((
Arkadaşlar merhaba ben de hepatit b taşıyıcısıyım, en son tahlil yaptırdığımda karaciğer enzimlerim yüksek çıkmıştı ama çok fazla yan etkisi olduğunu bildiğim için interferon korkusu yüzünden doktora gitmiyorum :çok üzgünüm: bu tedaviyi olan ya da o süreçte olan arkadaşlar varsa bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
İnterferon dışında da tedavi seçenekleri var.Bundan önce, HBeAg, Anti-HBe, HBV DNA gibi testlerin yapılması gerekiyor. Karaciğer yağlanmasından da enzimler yükselebilir. Son dönemde özellikle Viread adlı ilaç oldukça iyi sonuçlar veriyor. İhmal etmemenizde yarar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?