İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Hepatit B... Bilgi ve Paylaşım alanı...

Amanın! ben de 3 ay önce hamilelik testlerim yapılırken Hepatit B olduğumu öğrendim. 6 ay sonra test tekrarlanacaktı. Panik yaptım şimdi ya, ne o öyle ölenlerden bahsediyorsunuz ya

önlem alınmazsa ve korunulmazsa sigara alkol tüketimi gibi unsurlar ciğerin tahribata uğramasını tetikler. Buda ölümlere sebebiyet oluyor malesef yani hepatit b hastalığı büyük bir risk...
AYrıca bu hepatit b riskine karşı en iyisi aşıyla korunmaktır. Bunu ihmal etmemek gerekir... Ayrıca gideceğimiz hastanelerde enfeksiyon hastalıkları bölümü bu durumla ilgileniyor....a.s.

Son düzenleme:
benim bi arkadaşımın erkeke arkadaşı vardı.evlenmeyi düşünüyorlardı sonra çocuk arkadaşıma hepatit-b taşıyıcıbsı olduğunu söylemiş.kız internetten felan araştırdı kafası çok karıştı ve korktu.sonunda evlenmekten vazgeçti.

hastanenin intaniye bölümleri bakıyormuş hepatit e.

slm bende hepatit b mikrobu almışım bağışıklık kazanmışım atmışım.yani taşıyıcı değilim ama ilk duyduğumda bayağı korktum.hamileliğimde öğrendim.doktorum ne eşimin ne de doğuracağım(artık yok bebeğim) bebeğimin aşıya gerek olmadığını söyledi.yani bir kaç kere gittim emin olmak için.ne ilaç ne aşı bir şey vermedi.

benim eşimde hepatit b taşıyı ve bulaştırıcı hemde
bende korunmak için üç doz aşıdan yaptırdım 5.ayda tahlil yaptırıcam bizdede bi sorun var eşim doktora gitmek istemiyo çünkü gittiği doktorlar yapacağıun bişey yok sadece sağlam besleneceksin demişler bizde perhize başladık ona dokunan hiç bişeyi soframda yahut yemeklerimin içinde kullanmıyorum

özlemcim geçmiş olsun allah hepsine acil şifalar versin canım merak ettiğim siz hangi doktoıra gidiyosunuz belki olurda eşim razı olursa yine doktora gitmeyi ister belki

ben de taşıyıcıydım şimdiye kadar gittiğim doktorlar sağlıklı taşıyıcısın diye kandırıp duruyolardı.ta ki ben halsizleşip avuç avuç saçım dökülene kadar.suratımı birden sivilceler bastı
e sonunda karaciğerime vurduğu kandaki değerlerimin de çok yükseldiğini öğrendim
şu anki dr.um çapadan bi prof
yıllarca insanları sağlıklı taşıyıcısınız deyip aldattılar diyo.mikrop bu sağlıklı olur mu diyo. eşim aşılı sorun yok
sandığınız kadar kolay bulaşmıyo korkmayın
düşünün annemde var 4 kardeşte var ama babamda yok
biyopsi oldum ve tedavi başladı şimdi.uzun lafın kısası şu an hap kullanıyorum
ama bu işi çok iyi araştırın
sanıldığı kadar masum bi mikrop değil.dr.un dediği anlamasaydınız siröze çeviriyomuş az daha.tek üzüldüğüm bütün aşılara rağmen oğlumda da çıkması
.ve de büyük bi ihtimal ömür boyu benim ilaç kullanmam.
tabi öyle olursa bi daha çocuğumuz da olmıycak maalesef
Allahtan hamile değilmişim bu değerlerle dr. seni ve bebeği kaybederdik dedi

Son düzenleme:
canım ben bebek tedavisi olurken taşıyıcı olduğumu biliyodum
hamile kalmana bi engel yok korkma
karaciğer temizse tabi
bbek doğar doğmaz aşılanıyo
benim şansım anne karnında almış bebeğim.bu da 100 kişiden 5 kişide olurmuş maalesef.oğlum 6 yaşında ve 6 ayda bir takip yapılıyo
şimdilik çok ii çok şükür
bu arada çocuğunda bu mikrop olanlara önerim kesinlikle prof. Tufan Kutlu.başkasını aramayın bile.insanı hem aydınlatıyo hem de rahatlatıyo.

Merhaba,
Benim bildiğim kadarıyla hepatit B kesinlikle tam olarak iyileşmiyor. Ancak Hepatit B hastasıysan tedavi görerek taşıyıcı oluyorsun. Taşıyıcı olduğun zaman hastalık seni etkilemiyor ancak bulaştırmaya devam ediyorsun. Yani eskiden hepatit B hastasıydım artık iyileştim diye bir şey yok. (yani tıp doktorları bu şekilde olduğunu söylüyor, ancak alternatif yöntemlerin etkisi hakkında bilgim yok). Yanılmıyorsam iyileştiğini söyleyen kişilerin kastettiği de taşıyıcı olmaları.

benim kardeşim hepatit b oldu iyileşti ve taşıyıcı değil
buna yüzde yüz eminim çünkü askerde daha önce hepatit b geçirdiğini söylediğinde tahliller yapmışlar ve doktorlar böyle bir hastalık geçirdiğine inanmamışlar kanında hiçbirşey kalmamış

kızlar bu hastalıkta eğer taşıyıcı iseniz pek korkulacak bişey yok. tabi vücud bağışıklık kazanırsa. yani aşı olmadan aşının yaptığı etkiyi vücut kendi kendine sağlıyor..ben bir uzmandan öyle duymuştum . taşıyıcı olup bağışıklık kazan çok insan duydum. ama tabi beslenmenin ve kendine iyi bakmanın büyük önemi var.
tabi taşıyıcı değilseniz aşı mutlaka şart.
hepiniz e geçmiş olsun

merhaba bende taşıyıcıyım, ama hep kontrollerimi hmal ediyorum. Sadace yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum. Çapadaki profun adını özelden bildirirseniz sevinirim

kızlaaaar çok kötü durumdayım..3 hafta önce akut hepatit b olduğumu öğrendimbenneyaptımki.doktor durumun kritik olduğunu söyledi siroza çevirme ihtimali yüksekmiş.malesef erkek arkadaşımda da var.fakat kmden kime geçtiğini bilmiyoruz geç farkettik çünkü.bana yardım edin bu lanetin tedavisi yok ama alternatif tıpta uyguladığınız yöntemleri paylaşın lütfen..her gece ağlıyorum iyileşmek istiyorum artık.bi de iyileşme sürelerinizi de yazarsanız sevinirim

eall cim doktorun gastroenteroloji uzmanı mı, bütün tahlillerin yapıldımı, değerlerin kötü mü çıktı ki siroza çevirme ihtimali yüksek. burda birkaç öneri var geriye doğru bakarsan görürsün

evet uzman bir heyete muayene oldum..ben ciddi miktarda alkol kullanıyordum.ve bu hastalıktan habersiz olduğum için son zamana kadar içtim hep. o yüzden ilerleme yapmış ve karaciğer kendini onarmamış daha..o yüzden şimdi çok sıkı istirahat içindeyim.okuldan da rapor aldım

kızlar bu linkteki bilgileri hiç gözrdı etmeyin benim doktor yakınımda teyit etti doğruluğunu

karaciğer hastalarına faydalı ve zararlı bitkiler besinler içeriyor ve tedavi kürleri...

beni,m eşim de hapatit b ama inat olduğu için ne doktora gidiyor ne ilaç alıyor nede kürleri çayları içiyor ama şunu önereyim ben buradaki perhizi yani en azından yasakları yedirmedim ve eşimin vücudundaki sivileceler azaldı onda hepatit b den dolayı oluyordu çünkü...

yararlıları yediremedim çoğunu çünkü bilmediğim şeyleri yemem diyor yok yere inat ediyor ama size önerim sizler kesinlikle uyun çünkü karaciğeri korumak beslenmeyede bağlı iyi ve kaliteli dikkatli beslenin...

allah hepinize şifa versin bu arada ibrahim saraçoğlunun lavanta kürü vardı sanırım onuda deneyebilir daha tekrar tahlil yaptırıp farka göz atabilirsiniz en azından şifa için dahada kötü olmamak için denemeye değer...

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar malesef bende kronik hepatit b liyim 3 aydır tedavi sürecim devam ediyo interferon iğnesi ile.
geçen yıl dokora gittiğimde kan değerlerim normaldi ama bu yıl ne oldu ise strestenmi yorgunluktanı bilmiyorum kan değerlerim çok yükselmişti biopsi sonucunda karaciğerlerimin tahrip olduğunu söylediler çok kaygılıyım ve korkuyorum:çok üzgünüm:
2 yaşında bir oğlum var bir daha çocuk düşünebilirmiyim bilemiyorum dr. sormadım ama yeniden hamile kalmama izin verilmeyeceği konusunda endişem var tabiki öncelikle sağlığımın düzelmesi lazım umarım kalıtsal bir hasar bırakmadan tedaviyi tamamlayabilirim.
herşeyin başı sağlık gerçekten Allah tüm hastalara şifa versin sizede banada inşallah.
sağlıcakla kalın ...

cnm çok üzüldüm yaa geçmiş olsn..ben daha kronikleşmeden bittim tükendm senin haln çok daha zor olmalı ama dert veren rabbim dermanını da verir zamanı gelnce..allah sAbır ve şifalar versin canım cümlemize

öncelikle allah herkse şifa versin. bende 6 yıl önce evlenirken testler sırasında taşıyıcı olduğumu öğrendim. bana korkucak bişey olmadığını sölediler. ben en son 3 yıl önce kontrole gitmiştim test yaptılar değerlerin normal demişlerdi.6 ayda bir test yaptırmam gerektiğini sölediler. yani benim öğrenmek istediğim taşıyıcı olduğum için durumum ne derece ciddi. cevaplarınıziçin şimdiden teşekkürler

cnm bnm bildiğim taşıyıcı olmakta ciddi bir risk yok fakat eşin ve çocuğon için önemli..test yaptılar mı eşine de yada çocuğun varsa doğunca aşı yaptılar mı

ealllcim nasılsın, tekrar test yaptırdınmı düzelme varmı biraz.
Ben nerdeyse 10 sene oldu tekrar test yaptırmadım, kendimi sağlıklı hissediyorum diye önemsemiyorum. önemsemem gerek biliyorum.
Kızııma bulaşmadı. Doğar doğmaz aşı yapılmıştı.
Geçenlerde kızıma tekrar tahlil yaptırdım, şükürler olsun temiz çıktı.

Bol bol kayısı ye, sonra salatalık, deve dikeni kapsülleri varmış, bezelye, enginar, ada çayı, maydonoz, civan perçemi, kara hindiba bunlar karaciğere iyi gelen şeyler.

Bu arada fırsat bulursam bende en kısa zamanda hbs değerlerimi ölçtürücem. şu sıralar ekonomik krizinde etkisiyle bana sıra gelmiyor:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…