Hep mi kocişkolar haklı?!

withoutyou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
1.909
3.121
27
Merhaba. Bu konuyu sadece fikir alışverişi yapma niyetiyle açıyorum. Yasaksa konu kapatılabilir ya da yeri değilse taşınabilir. Okuduğum bölüm gereği de sürekli farklı insanlarla fikir alışverişi yapmayı, tartışmayı ve farklı düşünceler öğrenmeyi seviyorum.

Baştan belirteyim, niyetim kesinlikle kavga çıkarmak değil. Bu niyetle yazacak varsa lütfen konudan uzaklaşsın ki boşu boşuna kimse banlanmasın.

Son günlerde beni şoka uğratan, anlamlandıramadığım kocama dokunma durumundan bahsetmek istiyorum.
#kocamadokunma tagi kadını yine kadın üzerinden aşağılamanın en kötü yoludur. Aldatmayı tek kişinin gerçekleştirdiği bir eylemmiş gibi bu eylemi savunanlara asla anlam veremiyorum. Önce şunu bir algılayalım: aldatma iki kişi tarafından gerçekleştirilir. Ne yalnızca kadını suçlayabilirsiniz, ne de yalnızca erkeği.
Neden her durumda kadını suçlu çıkarabiliyoruz? Daha doğrusu neden bunun için insan üstü bir çaba harcıyoruz? Topu hemcinsimize attığımızda, günah keçisi olarak kız kardeşimizi ilan ettiğimizde içimiz mi soğuyor?

Mesela, bir kadını metreslikle suçlarken neden sadece ona ateş püskürüyoruz? Neden onunla birlikte böyle bir ilişki tarzını seçen adamı da suçlamıyoruz? Neden kadına karşı dilimizden, "f..., o..., s..., metres" lafları düşmüyor ama onunla ilişki yaşayan adama gelince sus pus oluyoruz? Erkek bunu yaptığında normal mi oluyor? Ya da durumları değiştirseydik ne olurdu? Kadın evliyken bekar bir adamla ilişki yaşasaydı? O zaman da kadına aynı şeyleri söylerdik. Durumu tersine çevirdiğimizde bile kadını suçlu çıkarabiliyoruz.

Son zamanlarda bu forumda da bu tarz şeyler görüyorum.
"Kocam instagramdan bir kadını takip etmeye başlamış. Kadına bir baktım zaten yollu. Açık saçık resimleri var, orasını burasını çekmiş atmış. Yollu."

Eh be kardeşim! Orası kadının kendi sosyal medyası. İstediğini çeker koyar. Ama senin evli barklı, çoluklu çocuklu kocan bu kadını takip ediyorsa sence suç kimde? Bağımsız bir birey olarak kendi fotoğraflarını koyan kadında mı, yoksa nikahlı bir karısı varken bu kadını takip eden adamda mı? Neden her durumda bu zihniyetin deyimiyle "kocişkolar" haklı çıkıyor? Neden iki taraf da suçlu değil de tek kişi suçlu?

Sürekli bunu düşünüyorum. Bu belki de yaşanan en ufak adaletsizlik ama ben bundan bahsetmek istedim. Sizlerin de düşüncelerini bekliyorum. Güzel bir tartışma ortamı olur umarım. Sevgiler herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce erkek suçludur aldatmalarda.Ben bunu bilir bunu söylerim.karsidaki kadından yüz bulmasa daha sonra bir diğerini kandırarak elbet yüz bulur yapacağını yapar.Erkegin içinde varsa yapar."Yollu" veya yolsuz farketmez.Kendini bekarim diye tanıtır yine yapar.Üzgünüm ama suç ilk etapta "kocişko"da kızlar.

Kesinlikle çok çok haklısın ...eğer adamin icinde varsa o kadın olmazsa diğeri olacak diğeri olmazsa bir diğeri .suç aldatiyorsa es ve kadında... kadın yolluysa bile unutma kocan da yollu .

Bütün yazınızı okumadım ama demek istediğinizi anladım. Sadece kadın suçlu değil tabi ki,erkek de suçlu. Fakat kadın adamın evli olduğunu bile bile bu ilişkiye devam ederse adamdan daha da suçlu duruma düşüyor. Kadın hayır demeli. O ilişkiye başlamamalı. Yine sizin dediğiniz yere gelicez,kardeşimizin kocasıyla ikişkimizin olması gibi bir durum bu. Karşısında bir kadının yuvası söz konusu,erkeğin değer vermediğine kadın daha çok değer verir. Ve o evlilik için çok fazla fedakarlık yapar. Bunun bir kadına yapılması taraftarı değilim.

Bütün yazınızı okumadım ama demek istediğinizi anladım. Sadece kadın suçlu değil tabi ki,erkek de suçlu. Fakat kadın adamın evli olduğunu bile bile bu ilişkiye devam ederse adamdan daha da suçlu duruma düşüyor. Kadın hayır demeli. O ilişkiye başlamamalı. Yine sizin dediğiniz yere gelicez,kardeşimizin kocasıyla ikişkimizin olması gibi bir durum bu. Karşısında bir kadının yuvası söz konusu,erkeğin değer vermediğine kadın daha çok değer verir. Ve o evlilik için çok fazla fedakarlık yapar. Bunun bir kadına yapılması taraftarı değilim.

O bambaşka bir açı. Demek istediğinizi anladım kesinlikle. Bir kadının başta bunu kendi hemcinsine yapmaması gerek. Ama o konuya bu başlıkta girmek istemedim.

Seren yesim ikilisini gonulden destekliyorum :) normalde suc erkektedir...normal sartlarda yani...
Fakat burda gulben denen kisilik?! Yakin arkas,aile dostu konumunda...yani dısarda ki herhangi biri degil ve göruldugu uzere kadin zaten evli seviyor...kadin baştan ayağa hatalı kodlanıp gelmiş dunyaya :)
Bu gibi kadinlarin varliği cok zavallica...ben ilk defa boyle bir kadin duyuyorum acikcasi
Bu denli bisey...resmen cogunu evli tercih etmiş...
Kocama dokunma meselesi ise cok komik serenden bunu beklemzdim...avam yani

Erkek karısını aldatacak bir kadın bulamazsa aldatamaz. Biz erkeğe güvenmiyoruz tepkiyi hemcinsimizden bekliyoruz. Kadın istemese hiç bir kadın aldatılmaz.

Erkek karısını aldatacak bir kadın bulamazsa aldatamaz. Biz erkeğe güvenmiyoruz tepkiyi hemcinsimizden bekliyoruz. Kadın istemese hiç bir kadın aldatılmaz.

Bana göre bakış açınız yanlış. Gerçekten burada mevzu adamın içinde olup olmaması. Kadın diyelim ki adamı "yoldan çıkarmaya çalışıyor" peki bu adam neden yoldan çıkıyor? Niye iradeli olamıyor?

Niye iradeli olamıyor , çünkü meyilli bi tarafı kopasıca ,içinde var :KK70:
Bana göre bakış açınız yanlış. Gerçekten burada mevzu adamın içinde olup olmaması. Kadın diyelim ki adamı "yoldan çıkarmaya çalışıyor" peki bu adam neden yoldan çıkıyor? Niye iradeli olamıyor?

Seren yesim ikilisini gonulden destekliyorum :) normalde suc erkektedir...normal sartlarda yani...
Fakat burda gulben denen kisilik?! Yakin arkas,aile dostu konumunda...yani dısarda ki herhangi biri degil ve göruldugu uzere kadin zaten evli seviyor...kadin baştan ayağa hatalı kodlanıp gelmiş dunyaya :)
Bu gibi kadinlarin varliği cok zavallica...ben ilk defa boyle bir kadin duyuyorum acikcasi
Bu denli bisey...resmen cogunu evli tercih etmiş...
Kocama dokunma meselesi ise cok komik serenden bunu beklemzdim...avam yani
Budur bence, NOKTA.

Erkeklere güvenimiz Yok ki Zaten içlerinde var hepsinin. Beklentimiz kadınlardan . Kadınlar onurlu olsa erkejlere kapı kalmasa. Kadın diyor ki sen boşanmasanda olur yeterki aradan gel beni sev. Adam zaten fırsatçı. Ne evdekini kaybedeyim ne zevkimden ödün vereyim. Arada kadınlar oyuncak

X