• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep melankolik koca

başımıza ne geliyorsa insanları tepemize çıkarmaktan geliyor
sizin ve benim gibi insanlar sevgimizi çok göstermeden olmaz o zaman da şımarıyor işte insanlar
bir dönem eşim de böyleydi ama o havaya da girmişti
ve oyun bağımlısıydı deli gibi
ne yaptım çektim kendimi trip tarzı değil ama üstüne düşmedim fazla sarılıp öpmedim
kendisi istemedikten sonra birlikte olmak istemedim o öpünce sarılınca ama sarılıp öptüm
yani talepkar olmadım böyle böyle düzeldi

yalnız sizin eş herkese böyleymiş siz bu taktikleri uygulayın
size karşı nasıl olacak bakalım

Yaptim daha once defalarca kez beni konuşturuna kadar yapmadigi kalmiyor. Birkac gun bi ara 1 ay surdu. Ve biz duzelemedik.
Yani işe yaramiyor

ortak yanınız olmasa aynı evde olamazdınız bence :KK66:
ben sıze sayayım ıkımızde ozgurlugumuze mudahale edılmesınden kendımıze laf soylenmesınden hoslanmıyoruz.
evcımen yanımız agır basıyor ama sulak ve dogal yerlerde tatılı gezmeyı sevıyoruz...
ıkımızde duzenlıyız, temızlıge onem verıyoruz, yemek aramıyoruz vs vs vs... uzarda gıder..... yanı ufak seyler ama aslında sızınde buan benzer bırcokortak noktanız vardır , zaten tamamen yanı olsanı zo zaman hıc cekılmez ılıskı..

Ne guzel ortak yaniniz var. Ne mutlu size.

Biz balayina gittigimiz zaman bile sıkıntıdan patladım ben hic konuşmuyor birden kesildi sanki. ( balayina dugunden iki ay sonra gittik )
Yemin ederim yapamiyorum sanki artik ya. Siz kocanizla tatile gittiginizde eglenmiceksinizde kimle egleneceksiniz hayat zindan oldu bana yaaa :(
Gecen tatilde ozellikle arkadasinin oldugu yere gittim ki sıkılmayim diye. Yoksa gercekten cok sıkılıyorum artik. Yarim saatlik yol bile beni boguyo artik.

Eşinizin melankolik olması depresyonda oldugunu gösterebilir. Ama onu mutlu etmek sizin
göreviniz değil. siz elinizden geleni yapsanız da mutluluk içten gelen birşeydir ve depresyonda oldugu sürece
bu çok zor.
Kaldı ki depresyondan daha önemli sorunlar gözüküyor. oyun bağımlılığı öyle yabana atılacak birşey değil.
kesinlikle tedavi görmeli. siz ona oynama oyunu bırak gibi ikaz etmeyin sakın. bunun hiç bir faydası olmaz.
aksine sizi bıktırıp usandırır ve kendinizi hiçe sayılıyormuş gibi hissedersiniz ama konunun sizle hiç bir alakası yok.
bu bağımlılık sigara gibi uyuşturucu gibi. istesen de öyle hemen bırakabileceğin bir şey değil. Eşiniz de zaten
bırakmak istiyor gibi değil. onla dolduruyor hayatını.
Bence siz eşinizi ikna edip psikologa götürün bir şekilde.ilaç tedavisi olmasa da terapi işe yarar inşallah.
ikna olmazsa da üstelemeyin kendinizi üzmeyin. siz kendinize farklı hobiler bulup onlarla ilgilenin.
zamanla o da bu durumu farkedip ilgisi size kayar.

Tesekkurler yaklasik 2 aydir gece gunduz ygs ye calisiyorum kafasini oyundan kaldirabilseydi eger beni gorurdu.

merhaba,

Durumunuza üzüldüm gerçekten. Düşünüyorum da yanımda sürekli herşeyden sıkılan birini zor gerçekten, bir de evlisiniz her an yanınızda sizin de enerjinizi alıyor olması çok normal.

cocuk olursa sıkılmam dıyormuş ama cocukta eglence aracı değil ki bu fikirle cocuk dünyaya getirmekte yanlış benim fikrimce. Eşinin başka problemleri var sanırım. devlet hastanesine gidersen vereceği tek sey "antidepresan " o ilaçta insanı tepkisiz bir şey yapıyor . Kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum.

ama özel eşinin sadece sorunlarını dinleyebilecek iyi bir psikolog bulabilirsin, belki sana anlatamadığını doktorla paylaşabilir. Sende bu yol üzerinden birşeyler yapmaya çalışırsın.
Eşinin seni sevmediğini düşünmedim okurken , bazı insanlar hep karamsar , herşeyden şikayet eder. Ruhen sorunları var sevgisizlikle ilgili değil bana kalırsa.

umarım birşeyler yapabilirsin. Enerjini düşürme, olumlu düşünmeye çalış,umarım eşin en kısa sürede kendini toparlar ve sana da kendine de hayatı zindan etmez.

sevgilerimle..:KK36:

Eşimle 4 senedir birlikteyiz. 3 senedir de evliyiz. Ilk 1 sene ona eminimki ruya gibi bir sevgililik yaşattım.
Daha sonra evlendik. Ben eglenceli , esprili , konuşkan , çocuk ruhluyum.
O ise aksine daha az konuşur hep yorgundur , çok olgun ( sanki 40 yasinda ) ve eglence anlayısı nadiren vardır.

Neyse 3 sene boyunca birkac kere hayattan zevk almadigini soylemisti. ( nedeni yokmuş )

Bende uzerime dusen gorevi yapip daha cok aktivite yapmayi , zevk alacagi mutlu olacagi seyler yapmayya basladim. Bazen mutlu olsa da çogu zaman o mutlulugu gozlerinde goremedim. Bir sure biraktim kendi haline tekrar duzlmedi. Kendini oyunlara verdi. Ben konuşurken beni dinlemedigini farkettigim zamanlarda kızdıgım oldu. Oyun yasını coktan gectigini falan soyledim.

Yaklaşık 3 gundur iliskimiz hakkinda konuşuyoruz. Yanliz bugun konu cok farkli boyutlara geldi.

3 senedir dugun albumuzu alamadigimiz icin telefonda bugun atarlandim. Geldigi zaman konusmadi kahve icerken acıldı. Kendince espriler yapti. Anlamsiz konusmalar falan. Ben çocukmuyum dedi. Adam akilli rica ettigim zamanlarda bile beni anlamayan bir kocam var. En ufak ornek montunu gelir salonun ortasina bakar. Rica ederim fortmantomuz var oraya asarmisin diye hayir hala ayni bu sadece ornek cogu seyi 100 kere rica ettirir bir kere kizarim bidaha yapmaz. Neyse konuşma evlilige gitti herkesten sıkıldigini mutlu olmadigini işyerinde yoruldugunu soyledi. Bende kendisine gulerek benden iyisini mi bulacaksin dedim.
Gelen cevap ben hatayi bir kere yaparim dedi ( evliligi kastediyor ) ben çok sasirdim gozleri dolu dolu soyledi bunu. Hiç konuşmadan gectim diger koltuga.

Ya kizlar ben kendimi de cevremdekileride mutlu etmeyi biliyorum yapmadigim sey kalmadi bu koca icin. Mutlu edemiyorum ben bu adami baskasi yok bundan eminim. Depresyonda gibi ve bunun icin caba harcamiyor. Onceden boyle degildi. Beni seviyor sevmese defalarca kez bosanalim ddm hyr sensiz yapamam simdi tamam desem 1 hafta sensiz kalinca geri gelirim yanina der. Sarilir oper bazen bana gozleriyle gulumsedigi zaman dunyalar benim olur. Cok kirilgan bir yapisi var ama beni de bu sekilde cok kırıyor. Boşanalım bak boyle hayatini mahfediyorsun diyorum. Seninle hiçbir alakasi yok diyor. Beni aldattiginj dusunup kontrol ettim hicbirsey cikmadi. Bazi zamanlar cok iyi bazi zamanlar ise çöküste sanki

Ne yapmaliyim bir psikologtan randevu almayi dusunuyorumm. Kadinin depresyonunu anlarimda erkeginki cok garip... birde artık korle yatan şaşı kalkar misali beni de kendine benzetiyor sanki :KK43:

Not : Eşim annesigile bile gitmez. Kadin o kadar cagirir eder yok der yorgunum der.
Ailecek birsey yapildigi zaman bile sohbete katilmaz. Arkadaslariyla disari çıksa sıkılıp eve geri doner.
Ya çok çaresizim...

Cok soruldu eşim YAY
Ben YENGEÇ burcuyum

İnanamadım gerçekten kendi kocamı gördüm.Eşimi ben o iki gamzesiyle güldü mü dünyalarımı aydınlatan bir adam olduğu ve beni çok sevdiği için onu çok sevdiğim için evlendim fakat sorumluluklar herşey ağır geldi diyip hiç bir şeyden zevk almayan biri oldu. Bunalımdan çıkıyor geri giriyor çıkıyor tekrar giriyor.Ve anladım ki bu melankolilik halini seviyor.Bizimde henüz çocuk yok 5 sene beraberlik 3,5 senelik evlilik.Ara ara giriyor ve uzun sürüyor.Herşeyi ben alttan alıyorum.Ben gerçekten sinirlenince alttan alıyor ben iyi olunca hoooppp tekrar melankoli.Evine bakıyor.Kötü bir insan değil.Bakımlı temiz hani bunalımda olduğunu gösteren bi belirti de yok ama nazı cazı bana ve bitmiyor.Memnuniyetsizlik had safha.Ama başkalarının yanında iki tas yemek olsun huzurun olsun nolcak herşey para mı küçük şeylerden mutlu olmak gerek diye caka satıyor.Çıldırmamak elde değil.Çok dizginledim onu.Başkası olsa bırakır giderdi biliyorda.Ama benim tutkum sevgim bitmedi ki gideyim..Sadece kötü huyu bu..Baş edemiyorum..

seni de köreltecek diye korktum şimdi. yapısı bu belli, yengeçler biraz ağır tiplerdir diye biliyorum. sosyalleştiremiyor musun? ortak arkadaşlarınız falan yok mu?

Eşimle 4 senedir birlikteyiz. 3 senedir de evliyiz. Ilk 1 sene ona eminimki ruya gibi bir sevgililik yaşattım.
O ise aksine daha az konuşur hep yorgundur , çok olgun ( sanki 40 yasinda ) ve eglence anlayısı nadiren vardır.

Neyse 3 sene boyunca birkac kere hayattan zevk almadigini soylemisti. ( nedeni yokmuş )

Bende uzerime dusen gorevi yapip daha cok aktivite yapmayi , zevk alacagi mutlu olacagi seyler yapmayya basladim. Bazen mutlu olsa da çogu zaman o mutlulugu gozlerinde goremedim. Bir sure biraktim kendi haline tekrar duzlmedi. Kendini oyunlara verdi. Ben konuşurken beni dinlemedigini farkettigim zamanlarda kızdıgım oldu. Oyun yasını coktan gectigini falan soyledim.

Yaklaşık 3 gundur iliskimiz hakkinda konuşuyoruz. Yanliz bugun konu cok farkli boyutlara geldi.

3 senedir dugun albumuzu alamadigimiz icin telefonda bugun atarlandim. Geldigi zaman konusmadi kahve icerken acıldı. Kendince espriler yapti. Anlamsiz konusmalar falan. Ben çocukmuyum dedi. Adam akilli rica ettigim zamanlarda bile beni anlamayan bir kocam var. En ufak ornek montunu gelir salonun ortasina bakar. Rica ederim fortmantomuz var oraya asarmisin diye hayir hala ayni bu sadece ornek cogu seyi 100 kere rica ettirir bir kere kizarim bidaha yapmaz. Neyse konuşma evlilige gitti herkesten sıkıldigini mutlu olmadigini işyerinde yoruldugunu soyledi. Bende kendisine gulerek benden iyisini mi bulacaksin dedim.
Gelen cevap ben hatayi bir kere yaparim dedi ( evliligi kastediyor ) ben çok sasirdim gozleri dolu dolu soyledi bunu. Hiç konuşmadan gectim diger koltuga.

Ya kizlar ben kendimi de cevremdekileride mutlu etmeyi biliyorum yapmadigim sey kalmadi bu koca icin. Mutlu edemiyorum ben bu adami baskasi yok bundan eminim. Depresyonda gibi ve bunun icin caba harcamiyor. Onceden boyle degildi. Beni seviyor sevmese defalarca kez bosanalim ddm hyr sensiz yapamam simdi tamam desem 1 hafta sensiz kalinca geri gelirim yanina der. Sarilir oper bazen bana gozleriyle gulumsedigi zaman dunyalar benim olur. Cok kirilgan bir yapisi var ama beni de bu sekilde cok kırıyor. Boşanalım bak boyle hayatini mahfediyorsun diyorum. Seninle hiçbir alakasi yok diyor. Beni aldattiginj dusunup kontrol ettim hicbirsey cikmadi. Bazi zamanlar cok iyi bazi zamanlar ise çöküste sanki

Ne yapmaliyim bir psikologtan randevu almayi dusunuyorumm. Kadinin depresyonunu anlarimda erkeginki cok garip... birde artık korle yatan şaşı kalkar misali beni de kendine benzetiyor sanki :KK43:

Not : Eşim annesigile bile gitmez. Kadin o kadar cagirir eder yok der yorgunum der.
Ailecek birsey yapildigi zaman bile sohbete katilmaz. Arkadaslariyla disari çıksa sıkılıp eve geri doner.
Ya çok çaresizim...

Cok soruldu eşim YAY
Ben YENGEÇ burcuyum
ya depresyonda ya da böyle yaşamayı seviyor.
bir uzmana görünsün.

Kendinizi aşırı mükemmel goruyorsunuz. Dünya üstünde mutlu edemeyeceğim erkek yok ama bu adamın yüzünü gulduremiyorum gibi bi kompleks sezdim.
Bu hisle üstüne gidiyorsunuz bence, bunaltiyorsunuz adami. Kendi haline birakin. Herkes gülüp eğlenmek zorunda degil,onun da yapısı boyle demek ki. Memnun degilseniz ayrilin ama baski yapmayin

Ya çok çaresizim...

Cok soruldu eşim YAY
Ben YENGEÇ burcuyum
kadının depresyonunu anlarım da , erkeğinki çok garip ne demek?
ben bunu anlamadım pek .

Ay amma gömmüşsünüz Yengeç'leri yav. Yengeç burcuyum enerjim bitmez, hayattan zevk almayı bilirim, hedonistim. Konu sahibi eşiniz depresyonda maalesef, kişilik yapısı deyip geçemeyiz bu haline. Olgunluk başka mutsuzluk başka. Adam açık açık mutsuzum diyor.
hahhah okuyunca ben de öyle düşündüm.ben yengeçim eşim de yengeç.konu sahibinn eşinin eşimle alakası yok yapı olarak..

Ya çok çaresizim...

Cok soruldu eşim YAY
Ben YENGEÇ burcuyum
. Benim kocada bunun biraz daha dusuk dozlusuydu. Çok şukur adam çocuk olduktan sonra hayatımıza neşe geldi

Hadi ya onun gercek yuzunu gordugunuz icin sevindim. Ama.aldatildiginiz icin cok uzuldum. Ne kadar oldu atlatabildinizmi

Atlattım atlattım 2007 de boşandım 2014 de evlendim yeniden :) Bende hiç travma yaşatmadı boşanma.

Eşiniz benim gibi. Ben de adama arada diyorum ben çekilecek dert değilim istersen bosanalim diye. Psikiyatr "kocanizin yapısı bu" diyecektir muhtemelen. Hanı ilaçlar bir müddet normale döndürüyor ama çok bir şey değişmiyor. Olduğu gibi kabul etmeye çalışın. Benim koca öyle yaptı artık umursamiyor :)

Biliyorum işiniz çok zor ama eşinizin yaptığı da simariklik değil. Gerçekten mutsuzdur. Mutsuzluguna sebep ararken evliliğin onu engellediğini düşünmüştür. Lakin bekar olsa da durumu değişmeyecek keşke bunu bilse.

Depresyonda da 4 yıldır mı depresyonda yani. Bence karakteri bu, hiçbir şeyden memnun olmayan bir tip. Ayrıca evliliğinizi hata olarak görmesi ne kadar onur kırıcı. Boşanmak istememesi de kendi bencilliğinden bence düzeni bozulmasın diye. Körelirsiniz bu insanla, bi kaç seneye kalmadan siz de ona benzersiniz, iletişim 0'a düşer evde hiç konuşmadan surat 5 karış karşılıklı oturursunuz. Eşiniz size göre bir insan değil.

benim nişanlımda bazı dönemlerinde böyle idi. 10 yıldır tanıyorum.
hayatında sizinle paylaşmadığı bir mutsuzluğu, umduğu bir şeyi bulamaması gibi nedenleri olabilir. uzun süreli depresyonların bu şekilde olduğunu söylüyor uzmanlar.
hayatta kendisine yeni bir amaç, mutluluk sebebi, yeni bir hayal ancak kendisine getirir. (tabi küçükken,gençken de böle ise bilemem.)

size de nacizane tavsiyem sürekli mutlu etmek için yapay sebepler bulup önünce getirmeyin. kendisi o boşluktan rahatsız kaldığı zaman ancak çözülecektir.

Konu sahibi benim eşime benziyor, insanlari hep mutlu etmek için görevli gibi, herkesi yedirsin içirsin gezdirsin espriler...
İyiki bir yengeç ile evlenmişim dedirtir :halay:

Bu adam neden mutsuz ? Evlendiğinizden beri ne değişti hayatında ?

Siz keyifli neşeli enerji dolu olabilirsiniz ama belki eşiniz için öyle değilsiniz kimbilir.

Mont konusuna gelince herkesin taktiği yaklaşım tarzı farklıdır ben olsam 1 söylerim 2 söylerim baktım yapmaya devam ediyo geldiğinde ben çıkartırım montunu asarım 1,2,3... sonrasında huy olur kendi asar.

Birde çok konuşup dert yanıyosunuz sanki yapmayın herkes sevmez sorunların üstüne gidenleri. Bekleyin o derdi neyse kendi belli etsin.

Back