Eski evimizdeki bazı sıkıntılardan dolayı biraz toplu paramız vardı üstüne de kredi çekerek yeni bir ev alıp 2020 de taşındık.Eski evimizi de o dönemin piyasasından 1000tl ye kiraya verdik.Masraflarımızı ve kredi borcumuzu maaşımız ve kira ile ödüyebiliyorduk.Ama son 2 yılda artan enflasyon hepimizin evine bomba gibi düştü.Evdeki hesabımız çarşıya uymadı kredi kartlarının hepsi ekside.Evi döndüremiyoruz yani.Biz de dolayısıyla kiramızı zam zamanı arttırmak istedik.Şuan evimizin kira piyasa değeri 6000tl.Biz kiracıdan en azından kirayı 3000tl olarak güncellemesini istedik ama benim hakkım var %25 den fazlasını yapmam diyerek bu ay 1500 TL olarak kira ödemesi yapmış.Her ev sahibi zengin değil ki kiracısını koruyabilsin bu ülkede kira geliri ile geçinen birçok insan var.Ev sahiplerinin de belini büktü herşeye %200 zam gelirken devletin koyduğu %25 lik kira zammı sınırı.Devletin artık ev sahiplerinin de hakkını koruyacak bir düzenleme yapması şart yoksa bütün eski kiracılar ve ev sahiplerini mahkemelere düşürecek.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Çok haklısınız olması gereken tefe TÜFE oranında zam yapılması idi. Malesef siyasiler beceriksizliklerini bu şekilde örtmeyi denediler. Ev sahipleri ile kiracıları birbirine düşürüp aradan çekildiler. Devlet vergiye alacaklarına doğalgaza elektriğe %25 zam yapmadı ama.. üstelik enflasyon hesaplarken kira önemli bir kalem devlet kira zamlarını düşük göstererek sözde enflasyonu da düşük çıkartıyor.. bunun ev sahibi ya da kiracı olmakla da ilgisi yok. Hakkaniyetli olmak gerek..Eski evimizdeki bazı sıkıntılardan dolayı biraz toplu paramız vardı üstüne de kredi çekerek yeni bir ev alıp 2020 de taşındık.Eski evimizi de o dönemin piyasasından 1000tl ye kiraya verdik.Masraflarımızı ve kredi borcumuzu maaşımız ve kira ile ödüyebiliyorduk.Ama son 2 yılda artan enflasyon hepimizin evine bomba gibi düştü.Evdeki hesabımız çarşıya uymadı kredi kartlarının hepsi ekside.Evi döndüremiyoruz yani.Biz de dolayısıyla kiramızı zam zamanı arttırmak istedik.Şuan evimizin kira piyasa değeri 6000tl.Biz kiracıdan en azından kirayı 3000tl olarak güncellemesini istedik ama benim hakkım var %25 den fazlasını yapmam diyerek bu ay 1500 TL olarak kira ödemesi yapmış.Her ev sahibi zengin değil ki kiracısını koruyabilsin bu ülkede kira geliri ile geçinen birçok insan var.Ev sahiplerinin de belini büktü herşeye %200 zam gelirken devletin koyduğu %25 lik kira zammı sınırı.Devletin artık ev sahiplerinin de hakkını koruyacak bir düzenleme yapması şart yoksa bütün eski kiracılar ve ev sahiplerini mahkemelere düşürecek.
Son düzenleme:
- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 1
- 28.687
- 548
- 41
Aynen bu forumda bile öyle,enflasyon ev sahiplerinin suçu gibi bütün suç evsahiplerinde sayılıyor. Ülkenin yükünü ev sahipleri çekmek zorunda sanki .
Çok haklısınız olması gereken tefe TÜFE oranında zam yapılması idi. Malesef siyasiler beceriksizliklerini bu şekilde örtmeyi denediler. Ev sahipleri ile kiracıları birbirine düşürüp aradan çekildiler. Devlet vergiye alacaklarına doğalgaza elektriğe %25 zam yapmadı ama.. üstelik enflasyon hesaplarken kira önemli bir kalem devlet kira zamlarını düşük göstererek sözde enflasyonu da düşük çıkartıyor..
- 21 Şubat 2016
- 2.978
- 7.494
- 158
Ben ev sahiplerinin bu kadar şikayet edip evi neden satmadiğını anlayamıyorum. 300 bin tl' ye alınan evlerin değeri olmuş bir milyon. Hani zarar da olunsa biraz anlarım belki.
Ha yatırım amacıyla tutuluyorsa, yatırım bu zarar da edilir kar da. Altın düştüğünde altını olan bu kadar isyan ediyor mu?
Ha yatırım amacıyla tutuluyorsa, yatırım bu zarar da edilir kar da. Altın düştüğünde altını olan bu kadar isyan ediyor mu?
- 15 Şubat 2015
- 13.336
- 47.045
- 598
Herkes isine geleni kabul ediyor. Izmirde su faturalari artan maliyetlerden dolayi üfe'ye baglandi. Elektrik, dogalgaza surekli zam geliyor. Kiracilar da gecinmeye calisiyor anliyorum ama ekonomik problemlerin sorumlusu vatandas degil. Ev sahipleriyle kiracilari birbirlerine düşürdüler. Tamam ev sahibi max %25 zam yapsin, kabul edelim ama bunun karsiliginda dogalgaza senede 2 3 kez zam gelmesin. Bir kutu sütü gecen sene 7tl ye alirken bu sene 17tl ye almayalim.
Hesabımızda 1500 TL kirayı görünce satılığa çıkardık zaten evimizi.Başka çaremiz kalmadı.Şimdi daha iyi mi oldu ben birbir emekle aldığım evimi satmak zorunda kalıyorum kiracı da min.6000 TL ye başka eve kiraya çıkmak zorunda kalacak taşınma masrafı da cabası.Ben ev sahiplerinin bu kadar şikayet edip evi neden satmadiğını anlayamıyorum. 300 bin tl' ye alınan evlerin değeri olmuş bir milyon. Hani zarar da olunsa biraz anlarım belki.
- 14 Aralık 2018
- 270
- 221
- 103
Evet şimdi de bu cıktı istediğin zammı yapamayınca sat. 3.000 diyosunda belki oda senin gibi kredi kartları eksilerde geçinemiyor % 15 zamdan sonra aylık fazladan 500 lira vermek bile belki bütçesini darma duman etcek. Sizin için sıkıntı yok satar yenisini alırsınız ama allah o kişiye yardim etsinHesabımızda 1500 TL kirayı görünce satılığa çıkardık zaten evimizi.Başka çaremiz kalmadı.Şimdi daha iyi mi oldu ben birbir emekle aldığım evimi satmak zorunda kalıyorum kiracı da min.6000 TL ye başka eve kiraya çıkmak zorunda kalacak taşınma masrafı da cabası.
Kira ile sadece krediyi ödemiyorum ki.Bizim tek gelirimiz bu kira ve eşimin maaşı.Sonuçta her evin bir gelir gider tablosu vardır.Benim tek giderim kredi mi herşeye %200 zam geldi .Ben neden gelirime %25 zam yapabiliyorum .Devlet kendi gelirini %25 demi sabitledi elektrik doğal gaz aldı başını hitti.Aslında ödediğiniz kredi de ilk çekilen aya göre kuşkadar kalmıştır.
Kiracı haklı şu an.
Sizin girdiğiniz borcun kefili değil sonuçta. Yapmazsa yapmaz hakkı var sonuçta.
Ben zaten kiracı haksız demiyorum empati yapmaya çalışıyorum zaten.Ama kiracılar korunurken ev sahiplerini kendi malı ile çok mağdur ettiler.O fazladan 500tl ev sahiplerinin de bütçesini darmaduman ettiEvet şimdi de bu cıktı istediğin zammı yapamayınca sat. 3.000 diyosunda belki oda senin gibi kredi kartları eksilerde geçinemiyor % 15 zamdan sonra aylık fazladan 500 lira vermek bile belki bütçesini darma duman etcek. Sizin için sıkıntı yok satar yenisini alırsınız ama allah o kişiye yardim etsin
- 10 Kasım 2020
- 7.912
- 65.932
- 498
Evet, şu an beş sene dolmadıysa 1 Temmuz’a kadar yenilenecek sözleşmelere %25 zamdan fazlası yapılamıyor. (Tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim) Sonra tekrar TEFE TÜFE işleyecek. Yaptıkları şeyle en kötü kiraların bile en az 1000 TL daha fırlamasına sebep oldular. Ne kiracının ne ev sahibinin hayrına oldu. Zaten ev dediğiniz pislikten belâdan başka bir şey değil, çoğu kişi evlerini satıp plaka alıyor veya plakaya ortak oluyor.
- 1 Mart 2007
- 6.045
- 12.358
- 773
- 37
Her şey artıyor bir tek o konuda haklısınız ama sizin krediniz de küçüldü maaşınız kredi önüne geçti. Harcamalarınızı da artırmış olabilir misiniz kira var nasılsa deyip?
%200 zam mı belirlesin devlet sizin yaptığınız gibi
Ayrıca kiracınız %25 den fazla yapmış zam 1250 verirdi yoksa.
%200 zam mı belirlesin devlet sizin yaptığınız gibi
Ayrıca kiracınız %25 den fazla yapmış zam 1250 verirdi yoksa.
- 25 Ekim 2018
- 3.548
- 6.271
- 158
Tek bir evimiz var memlekette. Icinde oturan 1150 tl.ye oturuyor. Biz baska bir yerde yasiyoruz iş dolayisiyla ve eski kiraci olmamiza ragmen 3000 tl kiramiz.Yani kendi evimizden kira alıp oturduğumuz eve 3 katini ödüyoruz yaklasik.Dolayisiyla biz de kirada oturmus oluyoruz. Memlekete dönemiyoruz iş burda.Bizim kiraci da 3 yillik oldu ve kafasina göre zamn yapiyor.En son 950 tl den 1150 tl ye ısrar ile yaptirdik ki ona kalsa 1000 tl yapacakti.Oysa bizim burda oturdugumuz ev kendi evimizden cok kucuk ve konforsuz.Ev sahibimiz 2000 tl den 3000 tlye birden çıkardı. Mecburuz çünkü burda en kötü evler 9000 tl şu an.Yani diyecegim kendi evimiz varken kira ödüyoruz bizde....
- 14 Aralık 2018
- 270
- 221
- 103
Ne açıdan mağdurluk yaşıyorsunuz? Geçinememeniz kiracının problemi mi? Eski kiracı paranızı gününde ödüyor ,yasal zammini kabul ediyor, evinize iyi bakıyorsa opun basiniza koyun. Su resmen dökük evler 5 bin 6 bin oldu ya ben artık hic bisey demiyorum. Bide uyanik(!) Ev sahipleri isguzarligi ile ev satıp 6 bine 5 bine kiraya veriyorlar ya ne bekliyorsunuz bilmiyorum ama o adam bunu kac ay duzenli ödeyecek bi bunu düşünün mecbur kaldı ne yapsın tuttu 6 bine ev iki ay ödedi 3. 4 . Aydan sonra ne olacak veremiyor caninimi alaçaksın. Bu asamada cikarin bakalim evden çıkar mi? Kaybetcek biseyi kalmamis oluyor cunku. Bu açıdan dusununBen zaten kiracı haksız demiyorum empati yapmaya çalışıyorum zaten.Ama kiracılar korunurken ev sahiplerini kendi malı ile çok mağdur ettiler.O fazladan 500tl ev sahiplerinin de bütçesini darmaduman etti
- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.647
- 158
Ev benim değil mi ister satarım ister yakarım.Kimseyi ilgilendirmez.Kimse benim evime ortak değil.Zamaninda insanlar 2 binlira kiraya verirken evlerini ben insanlık yapıp 1000 TL ye vermişim.Simdi de yüzde 25 kota konuldugu için sadece bu kadar zam yapabiliyorum.İslerine gelince devleti dinliyorlar işlerine gelmediği zaman birşey yok.
- 14 Aralık 2018
- 270
- 221
- 103
Tamam ev sizin karar sizin isterseniz yakın buraya yazma sebebiniz ne ? Onu anlamadimEv benim değil mi ister satarım ister yakarım.Kimseyi ilgilendirmez.Kimse benim evime ortak değil.Zamaninda insanlar 2 binlira kiraya verirken evlerini ben insanlık yapıp 1000 TL ye vermişim.Simdi de yüzde 25 kota konuldugu için sadece bu kadar zam yapabiliyorum.İslerine gelince devleti dinliyorlar işlerine gelmediği zaman birşey yok.
- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.647
- 158
Evet yukarıda biri yazmış da bir de evlerini satıyorlar falan diye.Ayrica siz konunun avukatı misiniz?Size mi soracağım ne yazıp yazmayacağımı?Tamam ev sizin karar sizin isterseniz yakın buraya yazma sebebiniz ne ? Onu anlamadim
- 14 Aralık 2018
- 270
- 221
- 103
Evet ben dedim benim de üye olduğum bi platforma yazarsanız bende yorum yaparimEvet yukarıda biri yazmış da bir de evlerini satıyorlar falan diye.Ayrica siz konunun avukatı misiniz?Size mi soracağım ne yazıp yazmayacağımı?
Ne açıdan mağdurluk yaşıyorsunuz? Geçinememeniz kiracının problemi mi? Eski kiracı paranızı gününde ödüyor ,yasal zammini kabul ediyor, evinize iyi bakıyorsa opun basiniza koyun. Su resmen dökük evler 5 bin 6 bin oldu ya ben artık hic bisey demiyorum. Bide uyanik(!) Ev sahipleri isguzarligi ile ev satıp 6 bine 5 bine kiraya veriyorlar ya ne bekliyorsunuz bilmiyorum ama o adam bunu kac ay duzenli ödeyecek bi bunu düşünün mecbur kaldı ne yapsın tuttu 6 bine ev iki ay ödedi 3. 4 . Aydan sonra ne olacak veremiyor caninimi alaçaksın. Bu asamada cikarin bakalim evden çıkar mi? Kaybetcek biseyi kalmamis oluyor cunku. Bu açıdan dusunun
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.