• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep büyükşehir de yaşamış biri olarak kiraların fahiş zamlarindan sonra köy hayatına geçmeyi kabul eder miydiniz?

Pardonbakarmisiniz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
146
39
13
Herkese merhaba ..
Şimdi biz araba aldık ve borç ödüyoruz şimdiye kadar iyi kötü idare edebiliyorduk. Fakat Ocak ayı itibariyle kiramiz zamlandi. 20 bin istedi ev sahibi ve evimiz 20 vermek için aman aman güzel bir ev değil.
Esim bu parayı veremem gel biraz düşür dese de adam senin civardaki bütün komşular en düşük 20 veriyor işine gelmiyorsa çık dedi. Böyle gıcık gıcık konuşunca eşim durmak istemedi artık burada. Ve ev arayışına girdik ve gerçekten en düşük 18 bine bulabildik fakat orada köpek bağlasan durmaz derece kötü. Degmiyor yani güzel olsa o parayı verirken elin titremez.
Neyse eşim dedi ki yakın bir köye geçelim hem temiz hava, biraz da organik besleniriz, hem kira yok dedi. Bu arada eşim din görevlisi yani köy camilerinin genelde lojmanı oluyor.
Neyse bulduk bir köy şehire 30 dakika uzak ama tam çarşıya 40 dakika falan sürüyor.
Ailelerimiz kaçırmayın gidin dedi.
Fakat benim anksiyetem var orada daralır mıyım diye düşünüyorum
Şehrin kalabalığına alıştım birden sessiz bir ortama girmek anksiyetemi tetikler gibi hissediyorum. Eve baktık küçük şirin bir ev bahçeli güzel. Tek sıkıntım benim psikolojik sorunum. Oğlum 5 yaşında o köyde sadece 4. Sınıfa kadar okul var sonra yok. Eşim 4 yıl kalsak da yeter diyo en azından durumu toparlariz geliriz tekrar merkeze diyor fakat 4 yıl da az bir zaman değil. Siz ne yapardınız?

Bence gidin eşiniz imam zaten zamanını sizinle geçirebilir. Bence çocuk için de avantajlı komşularınız da olur. Ayrıca okul olduğuna göre çocuk olan bir köy her türlü avantajlı. Bu 4 yılda para biriktirip ev için peşinat elde edebilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmayın. Benim eşimin çalıştığı kurumda da lojman var eğer çıkarsa dağın başında olsa gitmeyi düşünüyorum 😅 kira ödemekten bıktım o parayı biriktirip ev pesinati yaparız gibi geliyor. Birde artık hiç bir yer uzak değil araba da varmış durmanız hata

Köy çok uzak değilmiş. Şu zamanda düşünebilirmişsiniz. Organik hayata geçebilmek bile beni oralara götürebilir.

Çocuğunuz küçükken gidin 4 sene kalın büyüdüğü zaman hiçbir yere götüremezsiniz.
Herkes öyle söylüyor. Son şansımız yani. Gece baya daraldim gitme fikri falan sanki iki saat uzak gibi geldi eşim 30 dakika hiç bişey değil sıkıldığın an merkeze gezmeye gelirz dedi

Köy çok uzak değilmiş. Şu zamanda düşünebilirmişsiniz. Organik hayata geçebilmek bile beni oralara götürebilir.

Çocuğunuz küçükken gidin 4 sene kalın büyüdüğü zaman hiçbir yere götüremezsiniz.
Herkes öyle söylüyor. Son şansımız yani. Gece baya daraldim gitme fikri falan sanki iki saat uzak gibi geldi eşim 30 dakika hiç bişey değil sıkıldığın an merkeze gezmeye gelirz dedi
Bence gidin eşiniz imam zaten zamanını sizinle geçirebilir. Bence çocuk için de avantajlı komşularınız da olur. Ayrıca okul olduğuna göre çocuk olan bir köy her türlü avantajlı. Bu 4 yılda para biriktirip ev için peşinat elde edebilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmayın. Benim eşimin çalıştığı kurumda da lojman var eğer çıkarsa dağın başında olsa gitmeyi düşünüyorum 😅 kira ödemekten bıktım o parayı biriktirip ev pesinati yaparız gibi geliyor. Birde artık hiç bir yer uzak değil araba da varmış durmanız hata

Ay Allah yardımcınız olsun cooook zor gerçekten

Güzel bir deneyim olur bence.
Benim 160 m² güzel bir evim vardı.merkezi konumda.
Hep hayalim atanıp yaşam sitandarlarimi yükseltmek daha büyük bir eve cikmakti.
Atandım ama merkeze uzak küçük bir ilçeye. Zar zor 70m² ev bulabildik.
Standarlarimi yukselteyim derken düşürdüm. Ama burada çok güzel insanlara denk geldim güzel komşular edindik.
Küçük yer olduğu için sayılı market var, kıyafet vs alacağın hiç yer yok. Ama biz 2 sene görev süremiz bittigi için burada uzatmayı istiyoruz bir sene daha.
Yani deneyimlemeden bilemezsin

Keşke öyle bı şansım olsa da gitsek, bende Uşak tan İstanbul'a geldim üni evlilik derken kaldım, Uşak'ta köyümüz vardı aliskiniz bağ bahçe mis gibi taze sebze, meyve toprak kokusuna, burada seneler oldu kaçış olsa da gitsek, dört sene de az yani, ne yıllar gelip geçiyor, uzun bı tatil gibi düşün, çocuğun da biraz enerjisini atar, mis gibi merkeze de uzak değilmiş degerlendirilebilinir

Herkese merhaba ..
Şimdi biz araba aldık ve borç ödüyoruz şimdiye kadar iyi kötü idare edebiliyorduk. Fakat Ocak ayı itibariyle kiramiz zamlandi. 20 bin istedi ev sahibi ve evimiz 20 vermek için aman aman güzel bir ev değil.
Esim bu parayı veremem gel biraz düşür dese de adam senin civardaki bütün komşular en düşük 20 veriyor işine gelmiyorsa çık dedi. Böyle gıcık gıcık konuşunca eşim durmak istemedi artık burada. Ve ev arayışına girdik ve gerçekten en düşük 18 bine bulabildik fakat orada köpek bağlasan durmaz derece kötü. Degmiyor yani güzel olsa o parayı verirken elin titremez.
Neyse eşim dedi ki yakın bir köye geçelim hem temiz hava, biraz da organik besleniriz, hem kira yok dedi. Bu arada eşim din görevlisi yani köy camilerinin genelde lojmanı oluyor.
Neyse bulduk bir köy şehire 30 dakika uzak ama tam çarşıya 40 dakika falan sürüyor.
Şehrin kalabalığına alıştım birden sessiz bir ortama girmek anksiyetemi tetikler gibi hissediyorum. Eve baktık küçük şirin bir ev bahçeli güzel. Tek sıkıntım benim psikolojik sorunum. Oğlum 5 yaşında o köyde sadece 4. Sınıfa kadar okul var sonra yok. Eşim 4 yıl kalsak da yeter diyo en azından durumu toparlariz geliriz tekrar merkeze diyor fakat 4 yıl da az bir zaman değil. Siz ne yapardınız?
Kesinlikle geçerdim 30 dk mesafe hiçbir şey,büyük şehirlerde bir yerden bir yere gitmek zaten bu kadar sürüyor..Ayrıca siz köyde, köy işi de yapmayacaksınız köyün tadını çıkaracaksınız,bulunmaz nimet

Köy dediğiniz de öyle dağ başı değil ki şehre 30 dk diyorsunuz. Çocukla rahat edersiniz bence. Siz çalışmıyorsunuz adam tek başına ev geçindirmeye çalışıyor. Mecburen biraz uyumlu olacaksınız.
Başlığı okuyunca kayınvalidenin yanına köye inek sağmaya gidiyorsunuz gibi anladım 😂
Sizin durum keyfini sürmek olacak köyün.

Herkese merhaba ..

30 dakika uzun bir mesafe değil, bence tedirgin olacak bir durum yok
Küçük yerler yaşamak için daha elverişli olabiliyor denemeden bilemezsiniz, iyi bir fırsat bence

köydeki okulu arastirdiniz mi nasilmis?
bazi köy okullari cok güzel. benim arkadasim da buyuksehirden kocasinin mugladaki köyüne tasinmayi düşünüyor çünkü cok guzel bir egitimi varmis. o köyde o okulda okuyan cocuklar esi, kuzenleri, arkadaslari falan hep mimar , muhendis, doktor, öğretmen. hepsi simdi iyi yerlerde insanlar. kizin yasadigi sehir ilce de büyük şehirde kozmopolit- gocmeni bol ve kalabalik bir ilce. haliyle okul cok iclerine sinmiyor. dersliklerin nüfusu da fazlaymis. oysa o köy okulunu araştırmışlar ogrenci sayısı oldukca az. buyuk sehirde ozel okula vermektense o koy okulunu tercih ettiler. orada kres anaokulu olmadigi icin simdilik icraate gecmediler ama hayalleri cocuk icin en azindan 4 sene o okula gitmek (guzel bir ev var kullanacaklari)
ama iste sizin köy okulu nasil? bazi köy okullari cidden cok kötü. ogretmen arkadaslardan dogu gorevine gidip anlatanlar var hani adı okul ama kimsenin beklentisinin olmadigi yerler. Cocuk geliyor gidiyor ama laf olsun diye. ya da ben karadenizliyim bizim oradaki köy okulu. okuyup da guzel meslek sahibi kimseyi ben duymadim. olan da muteahit falandır okumakla ilgisi olmayan bir meslektir.
bence siz kendinizden once koy okuluna - eski mezunlara - oranin müdürüne falan bakin

Köylerde öğretmenler tek başlarına yıllarca kalırken, tayinciler bir anda Edirne’den Hakkari’ye giderken, akademisyenler kadro açıldı diye İstanbul’dan Bitlis’e koşarken bu şekil şehirden yarım saat uzakta yapabilir miyim gibi dertler bana biraz lüks geliyor.

Back