• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep bi engel.. Hayatımı bana zindan etmek istemek değilse eğer nedir bu?

sarininki

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
551
1.521
63
27
Merhaba size burda farklı konular açıp, müjdeli haberler vermeyi bi çok kişi kadar bende isterdim ama malesef. Ve malesef ki konu yine annem. Çünkü benim annemden başka derdim yok. Tuhaf dimi? Gerçekten yok. Düzenli mutlu bi ilişkim var seviyorum, seviliyorum huzurluyum. Ama gelin görün ki annem hayatımda en büyük etken. Kızının mutluluğunu göre göre uzun zaman sonra böyle huzurlu olduğunu bile bile niye buna engel cıkarmaya calısır bi anne sürekli?

Eski konularımdan da hatırlayan varsa annemle erkek arkadaşımın arası hiç iyi olamadı. Bunun da tek sebebi erkek arkadaşımın alkol alıyo olması ve ben erkek arkadaşımla tanışmadan önce, annemin farklı biriyle tanıştırmak isteyip benim istememem. Yani kendi dediği, istediği olmadı diye şuan benim burnumdan getirmeye çalışıyor. Bütün olanlara rağmen, anneme rağmen annemle defalarca konustum. Yapma dedim bırak yanlışsa da ben yaşayıp göriyim ters düşme dedim. Kaç kere konuştuğumu inanın hatırlamıyorum her seferinde sonuç aynı oldu. En son canıma tak etti anneminde çok yakın bi arkadaşı vasıtasıyla annemi ikna edip tanıştırma kararı aldım. Çünkü tanırsa seviceğini düşüncelerinin değişiceğini biliyodum. Güveniyorum çünkü erkek arkadaşıma sonuna kadar. 2 hafta önce pazar günü dışarda 2 saatlik bi buluşmamız oldu. Annem, teyzem, erkek arkadaşım ve ben. Çok gerildim annem sorun çıkarıcak diye ama sanki hiç sorunlar yaşanmamış gibi bi görüşmeydi. Annemi ben bile hayretle izledim nasıl yani diyerek. Hal böyle olunca benimde içime su serpildi artık herşey daha güzel olucak diye.

Ama malesef yanılmışım. Annem ortamı bozmamak için kendini kötü göstermemek için öyle davranmış benim kararım aynı ben yine isteksizim yine onaylamıyorum demiş teyzeme. Ve inanın erkek arkadaşımın hiç bi saygısızlığı olmadı ona karşı. Tamamen annemin memnuniyetsizliğinden kaynaklanan bişey bu.
Bu şekilde idare ederim zamanla düzelir diye düşünürken, bugün olanlar beni daha çok çıkmaza soktu.
Sosyal medya hesaplarım kapalı uzun süreden beri kullanmıyorum haliyle erkek arkadaşımla da fotograf falan atamıyorum biyere. 8 ay sonra ilk defa bugün erkek arkadaşımla resmimizi whatsapp profil resmi yaptım. Ve yapmaz olaydım halbuki o kadar hevesle yapmış olmama rağmen. Annemin görünce tepkisi aynen şu oldu;
- '' Hemen o profil resmini değiştiriyosun. Napmaya çalışıyosun sen bana inat mı yapıyosun ama hiç tavsiye etmem işi inada bindirmeni bunu bil.'' aynı bu şekilde yazmış ne eksik ne fazla.
Arkasından arayıp aynı seyleri telefonda da söyledi ve gizli saklı bisey yapmadığımı, fotoğraf koymamla inat yapmamın alakasız oldugunu söyleyip kapattım. 10 dakika sonra babam aradı. Evet annem babama söylemiş. Babamın dedikleri de aynen şöyle;
- '' Annen bişeyler söyledi. Fotoğrafı kaldırıyosun hatta bu konuyuda nasıl kapatıyosan, kafandan nasıl siliyosan siliyosun ve bitiriyosun benim tepemin tasını attırmayın artık yeter'' dedi.
Annem babamı da dolduruşa getirmiş anlıcağınız. Normalde babam böyle bişey söylicek biri değil.

Olanlara karşı şuan sadece aval aval etrafa bakınıyorum. Nasıl yapıcam? Nasıl başa çıkıcam bütün bunlarla? Kaçmak çözüm değil biliyorum böyle bir düşüncem de hiç olmadı zaten ama bu şekilde çok çaresiz hissediyorum. Erkek arkadaşıma da bişey anlatamıyorum kendi kendime düşünmekten kafayı yemek üzereyim. Biliyorum sizinde elinizden bişey gelmez ama en azından derdime ortak olucak kişiler sizlerdiniz buna dayanarak yazıp biraz olsun rahatlarım diye düşündüm. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin okuyan herkese teşekkür ederim hemde çok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani anneler hisseder , anneni dinle ... sonra pişman olursun falan denir de ...

Anne babalarda bazen körü körüne bir inada giriyor .

Tek sebep , alkol alımı (alkolik değil herhalde ) ve neymiş bir başka kısmete hayır demen mi ?

Bu hiç adil değil ama ya .

Sabret diyeceğim , ne diyeyim . Madem görüp tanışınca , bu iki sebep dışında bir şey bulamıyor ... sabret .

Gözüne gözüne sokma ilişkini ... bitti de deme asla .

KAÇ YASINDASIN
ANNENİN BU KONU DIŞINDA SANA TUTUMU NASIL?
YANİ HAYATIND ABU KİŞİ YOKKEN İLİŞKİN NASILDI ANNEN İLE?

Yani anneler hisseder , anneni dinle ... sonra pişman olursun falan denir de ...

Anne babalarda bazen körü körüne bir inada giriyor .

Tek sebep , alkol alımı (alkolik değil herhalde ) ve neymiş bir başka kısmete hayır demen mi ?

Bu hiç adil değil ama ya .

Sabret diyeceğim , ne diyeyim . Madem görüp tanışınca , bu iki sebep dışında bir şey bulamıyor ... sabret .

Gözüne gözüne sokma ilişkini ... bitti de deme asla .
Hayır kesinlikle alkolik değil normal herkesin hayatında olabiliceği kadarı sadece.

Evet hiç adil değil hele ki bunu yapan anneniz olunca hiç değil :(
Bitiremem ki zaten nasıl yaparım göz göre göre resmen mutluluğuma engel olmuş olurum.

KAÇ YASINDASIN
ANNENİN BU KONU DIŞINDA SANA TUTUMU NASIL?
YANİ HAYATIND ABU KİŞİ YOKKEN İLİŞKİN NASILDI ANNEN İLE?
22 yaşındayım.
Annem normalde de çok katı ve baskın karakterlidir.
Bundan önce de bi çok sorunlar yaşadık ve annemin her kararım da bana karşı çıkma, herşeyi kendi kontrol etme gibi istekleri oldu hep. Yani anlıcağınız onun dediği olunca herşey iyi ama ben kendi isteğime göre hareket edince hal bu.

22 yaşındayım.
Bundan önce de bi çok sorunlar yaşadık ve annemin her kararım da bana karşı çıkma, herşeyi kendi kontrol etme gibi istekleri oldu hep. Yani anlıcağınız onun dediği olunca herşey iyi ama ben kendi isteğime göre hareket edince hal bu.

sevgilinin yaşı kaç
yani bu kadar keskin olması evet pek doğru değil ama belki üzüleceksin endişesi taşıyor olabilir annen
tavrı kesinlikle böyle olmamalı tabiki

22 yaşındayım.
canım anneler insanı gözünden sak diye tanır yok diyorsa bitir.inana hiç bir anne yanılmaz.sen su an bir cekim gücü içindesin vazgeç bu insandan.alkol asla iyi bişey degil hiç kullanmasın canım niye içiyor madem.önüne bak yeni kişiler inan bana dah iyiler cıkar karsına.sana abla anne nasihati.
ben bir anneyim kızım var daha küçük onu uçan kustan sakınıyorum sen anla annenin hassasiyetini

sevgilinin yaşı kaç
yani bu kadar keskin olması evet pek doğru değil ama belki üzüleceksin endişesi taşıyor olabilir annen
tavrı kesinlikle böyle olmamalı tabiki
Aramızda fazla yaş farkı yok oda 23 yaşında.
Beni üzücek biri olsa 8 aydan beri üzülmez miydim sizce de? Ya da bunu hissetmez miydim?
Siz olsanız hissetmez misiniz? Bunu hissetmemek imkansız. Sonuçta şuan hayatımı ben paylaşıyorum onunla ve nasıl biri olduğunu ben biliyorum. Bu tamamen annemle alakalı bişey karşı tarafla hiç alakası yok.

Nasıl söylenir bilmiyorum ama annemin daha önce istediği kişinin durumu daha iyi olduğundan, daha rahat bi geçim sürüceğimi düşündügünden böyle. Erkek arkadaşımın durumu kötü değil ki olsa bile bu bana engel değil kesinlikle. Anlıcağınız annem bana zengin koca bulma peşinde!

ben kz<ım bu taleple gelse karsıma yedi sülalesini arastırırım o kişinin alnını karıslarım dermişim cokmu abarttım ney:confused::KK70::KK70:

Anneler hep hakli cikar
Yontemi begen veya begenme o ayri
22 yasindasin. Sevgilin kac yasinda? Ne is yapiyor? Sen ne is yapiyorsun? Kenarda birikmis paran var mi? Peki ya sevgilinin var mi? Bunlara gore davranmalisin. Kendini guvenceye almadan hic bir sekilde ailenle ters dusme derim cunku hala onlarin evindesin ve onlarin kurallarina uymak zorundasin

Aramızda fazla yaş farkı yok oda 23 yaşında.
Beni üzücek biri olsa 8 aydan beri üzülmez miydim sizce de? Ya da bunu hissetmez miydim?
Siz olsanız hissetmez misiniz? Bunu hissetmemek imkansız. Sonuçta şuan hayatımı ben paylaşıyorum onunla ve nasıl biri olduğunu ben biliyorum. Bu tamamen annemle alakalı bişey karşı tarafla hiç alakası yok.

Nasıl söylenir bilmiyorum ama annemin daha önce istediği kişinin durumu daha iyi olduğundan, daha rahat bi geçim sürüceğimi düşündügünden böyle. Erkek arkadaşımın durumu kötü değil ki olsa bile bu bana engel değil kesinlikle. Anlıcağınız annem bana zengin koca bulma peşinde!
zaten evlilik düşünmek için ikinizin de yaşı çok küçük
annen senin için en doğrusunu istıyordur ancak yöntemi yanlış biraz
böyle yaptıkca kendınden uzaklastırıp , senı daha cok sevgiline yonlendırır
halbuki senı onaylasa , sen doğru yanlıslarını kendın gorebılırsın

8 ayda i,yiyi kötüyü göremezsin evet
bunun için çok erken

canım anneler insanı gözünden sak diye tanır yok diyorsa bitir.inana hiç bir anne yanılmaz.sen su an bir cekim gücü içindesin vazgeç bu insandan.alkol asla iyi bişey degil hiç kullanmasın canım niye içiyor madem.önüne bak yeni kişiler inan bana dah iyiler cıkar karsına.sana abla anne nasihati.
ben bir anneyim kızım var daha küçük onu uçan kustan sakınıyorum sen anla annenin hassasiyetini
Teşekkür ederim. Ben anlamaya da çalıştım evet ama inanın annemin ki artık koruma iç güdüsünden çok kendi istediğini yaptırmaya geldi. Yani iş inada bindi.
Sizde annesiniz o zaman şöyle söyliyim. Kızınızın mutluluğunu göre göre, bunun herkes farkındayken bile hala böyle ayırma çabaları gösterir miydiniz? Sonuç olarak bi anne için en önemli şey çocuğunun mutluluğu değil mi?

Anneler hep hakli cikar
22 yasindasin. Sevgilin kac yasinda? Ne is yapiyor? Sen ne is yapiyorsun? Kenarda birikmis paran var mi? Peki ya sevgilinin var mi? Bunlara gore davranmalisin. Kendini guvenceye almadan hic bir sekilde ailenle ters dusme derim cunku hala onlarin evindesin ve onlarin kurallarina uymak zorundasin
23 yasında imiş sevgilisi, o yazmadan ben yazim dedim
malum tezcanlıyım:KK70:

Teşekkür ederim. Ben anlamaya da çalıştım evet ama inanın annemin ki artık koruma iç güdüsünden çok kendi istediğini yaptırmaya geldi. Yani iş inada bindi.
Sizde annesiniz o zaman şöyle söyliyim. Kızınızın mutluluğunu göre göre, bunun herkes farkındayken bile hala böyle ayırma çabaları gösterir miydiniz? Sonuç olarak bi anne için en önemli şey çocuğunun mutluluğu değil mi?
mutluluğu tabiii ama coğu insan mutlu sanıp evleniyor su anki psikolojin senin cokkkkkk hassaas

Anneler hep hakli cikar
Zaten evlilik gibi bi düsüncemiz suan yok.
İkimizinde işi var. Erkek arkadaşım mali müşavir. Daha doğrusu suan mali müşavirlik stajını yapıyor.
Ben özel bi şirkette tasarımcıyım. Birikmiş param yok çünkü biriktirmek için fırsatım hiç olmadı nedeni de maaş kartım annem de. Ve hiç öyle kenara para atma gibi bi düşüncesi yok. Ben bikaç kez söyledim para biriktirmek istediğimi ama kaale almadı.
Kuralları çiğneyen, kendi kafasının dikine giden bi çocuk olmadım hiç bi zaman. Hatta karşılık dahi vermezdim. Olaya her yönden bakıyorum ama malesef.

zaten evlilik düşünmek için ikinizin de yaşı çok küçük
annen senin için en doğrusunu istıyordur ancak yöntemi yanlış biraz
böyle yaptıkca kendınden uzaklastırıp , senı daha cok sevgiline yonlendırır
halbuki senı onaylasa , sen doğru yanlıslarını kendın gorebılırsın

8 ayda i,yiyi kötüyü göremezsin evet
bunun için çok erken
Zaten benim de beklediğim bu. Doğrularımı yanlışlarımı kendim görebilmem.
Ama buna imkan yok. Annem için hiçbir doğru tarafı da yok malesef.
Ve gerçekten geçerli bi sebep olsa içim gam yemez ki zaten bu kadar da diretmem.

canım biliyorum su an o kadar bağlısınki bu insana yer gök oynasa o dogru gelir sana.emin ol biz bu yollardan geçtik aynı seyleri yasadık ve herkes yasadı.kimi sevgilisi için annesini karsısına aldı kimi annesini dinledi.ama emin ol genelde annenin dediği olur hisseder anne hayatın cemberinden geçmiş hayat oyle lay lay lom degil bu kişi nereli ailesi kim kim in çocugu nedir necidir.tipi nasıl sana yakısıyormuinsanlıgı nasıl bunlar cok önemli yarın o sevgi bietr cicim ayları biter gercek yüzüyle başbaşa kalırsın eyvah dersin.
ayrıca evlenmeyeceksen ne diye zaman harcıyorsun takılma yaa onla bosver kız arkadaslarınla takıl

canım biliyorum su an o kadar bağlısınki bu insana yer gök oynasa o dogru gelir sana.emin ol biz bu yollardan geçtik aynı seyleri yasadık ve herkes yasadı.kimi sevgilisi için annesini karsısına aldı kimi annesini dinledi.ama emin ol genelde annenin dediği olur hisseder anne hayatın cemberinden geçmiş hayat oyle lay lay lom degil bu kişi nereli ailesi kim kim in çocugu nedir necidir.tipi nasıl sana yakısıyormuinsanlıgı nasıl bunlar cok önemli yarın o sevgi bietr cicim ayları biter gercek yüzüyle başbaşa kalırsın eyvah dersin.
ayrıca evlenmeyeceksen ne diye zaman harcıyorsun takılma yaa onla bosver kız arkadaslarınla takıl
Evlenmicem değil sadece şuanlık evlilik düşünmüyoruz. Erkek arkadaşıma kalsa en azından adı konsun belki herşey daha iyiye gider diye düşünüyor ama ben ailemden dolayı geriden baktım bu duruma hep.

Haklısınız ama bunları görmek içinde zaman gerekli değil mi? Yani böyle o iş biticek sil kafandan demekle oluyor mu?

Back