Henuz 17 yasindayim ve endometriozis hastasi oldugumu ogrendim

Nur Topal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2016
39
12
3
26
Selamin Aleykum ablalarim ben daha 17 yasindayim doktora gule soyleye gram icimde endise olmayarak gittim ve endometriozis yani cikolata kisti hastasi oldugumu ogrendim. Daha sonrasinda jinekologtan randevu aldik tabi ben o zamanakadar gozumde akacak yas birakmadim, soldaki yumurtaligimda 6 cmlik kist oldugunu ogrendim bayilmis olmaliyim ki sonrasini hatirlamiyorum. Simdi tedavi olmaya calisiyorum hap aliyorum adet olmamak icin gelecek ay a da ameliyat randevusu almak istedik kisti aldirmak icin ama jinekolog doktorum tavsiye etmedi yani az bekleleyim dedi siz hapinizi alin sonra yeniden kontrol e gelirsiniz dedi bizde tamam dedik, size sormak istedigim ise hap aliyohalde adet olmam ve kan pihtisi olusumu neden, kendime soz vermistim aglamicam diye ama sozumu tutamiyorum. Tum bunlardan sonra sizce bebek sahibi olabilecekmiyim.

Lutfen bana bir umut oldugunu soyleyin ben bebekleri cok severim daha evlilige cocuk sahici olmaya cok vaar ama ilerde bebek sahibi olmayi herseyden cok istiyorum her kizin istedigi gibi. Bilginiz varsa soyleyin nolur Allah rizasi icin.

Selamin Aleykum ablalarim ben daha 17 yasindayim doktora gule soyleye gram icimde endise olmayarak gittim ve endometriozis yani cikolata kisti hastasi oldugumu ogrendim. Daha sonrasinda jinekologtan randevu aldik tabi ben o zamanakadar gozumde akacak yas birakmadim, soldaki yumurtaligimda 6 cmlik kist oldugunu ogrendim bayilmis olmaliyim ki sonrasini hatirlamiyorum. Simdi tedavi olmaya calisiyorum hap aliyorum adet olmamak icin gelecek ay a da ameliyat randevusu almak istedik kisti aldirmak icin ama jinekolog doktorum tavsiye etmedi yani az bekleleyim dedi siz hapinizi alin sonra yeniden kontrol e gelirsiniz dedi bizde tamam dedik, size sormak istedigim ise hap aliyohalde adet olmam ve kan pihtisi olusumu neden, kendime soz vermistim aglamicam diye ama sozumu tutamiyorum. Tum bunlardan sonra sizce bebek sahibi olabilecekmiyim.

Lutfen bana bir umut oldugunu soyleyin ben bebekleri cok severim daha evlilige cocuk sahici olmaya cok vaar ama ilerde bebek sahibi olmayi herseyden cok istiyorum her kizin istedigi gibi. Bilginiz varsa soyleyin nolur Allah rizasi icin.

ah canım benim kendini neden yıprattın bu kadar çikolata kisti olup da hamile kalan o kadar çok insan varki...kendini yıpratma önceliğin tedavin. tedavi oldukltan sonra sürekli kontrol altında olacaksın doktor tarafından evlendikten sonrada duruma göre bebek sahibi olabilirsin. sakın üzme kendini...Çikolata kistin var diye anne olamıcaksın diye birşey söz konusu bile değil...;) sevgiyle kal

Canım hiç üzülme ablam evlendikten 2 ay sonra şans eseri jinokolojik muayanede öğrendi çikolata kisti oldugunu ve bebek istememesine ragmen doktorun ısrarı ile ilk denemesinde hamile kaldı şimdi bebeğimizi bekliyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin herkese umut olsun inşallah

Cok saol ablam bana umut verdiginiz icin size minetarim :KK36: benimde jinekolog doktorum cok iyi bi doktor, insallah evlendikten sonra bende kolaylikla hamile kalirim..

İnşallah kuzusu Allah kimsenin kucagını boş bırakmasın

Canim moralini bozma seni cok iyi anliyorum ben de seninle ayni yaslarda benzer seyler yasadim. 21 yasindayim evli falan degilim. Fakat 18 yasindayken bende de cikolata kisti oldugunu ogrendim. Sen su an ilac tedavisi oluyorsun, ameliyat icin aceleye bence de gerek yok o ilaclar cogu hastada kistleri o kadar kucultuyor harika tedavi ediyor ki :) belki de ameliyata hic gerek kalmadan ilac tedavisiyle kaybolacaklardir canini hic skma. Benimse baska hastalarim daha ortaya cikti ve hormonal ilac kullanmam bir omur yasak. Ben ilac tedavisine bile baslayamadim ne yazik ki. Sadece zamana biraktik duzenli olarak kontrollere gittik. 3 sene sonra bu yaz ameliyatimi oldum ve kurtuldum kistlerden. Ama doktorum hamile kalamazsin vs demedi. Tip o kadar ilerledi ki, herseyin caresi var. Kendini bu yipratma. Insallah ameliyata gerek kalmadan ilac tedavin cevap verir :)

Aynen canim ablam ilaclar gercekten cok ise yariyor 6 cmlik kist 4 cm oluverdi kisa zamanda inanki sevincten agladik hepimiz..Insallah ameliyatsiz tamamen kaybolur. Cok uzuldum senin ilac kulanamadigina, doktorun sana soyledikleri..ama senin de dedigin gibi herseyin caresi var bu zamanda, Allahtan umit kesilmez. Insallah evlendiginde senin icin dua ederim Allah her kadina anne olmayi nasip etsin.. Duygullarin en guzeli anne olma duygusunu herkeze dillerim.

Kıııız bı dur ne bu dram :D bişey yok onda bebegın olur korkma Allah dermansız dert vermesın

22 yaşındayım ben de gözümde akmadık yaş bırakmadım :KK70:(Ben evlenecektim,benim hayallerim vardı,ben şimdi napacam,ya çocuğum olmazsa''ydı ) 5 cmdi benimki.Ben de 3 aylık tedaviye başladım.Başlamadan önce son adetimle 4.44cm düşmüş. En son gittiğim doktor ''en iyisi evlenip çocuk doğurmak'' :KK70: deyince ben tamam dedim bozma moralini demek ki bu kadar can sıkacak bir durum değil. Zaten çikolata kisti uzun yıllar kendisine bir zararı olmadığı için tedavisini olmayan bayanlarda sıkıntı yaratıyormuş. (Zor gebelik vs)
Sen hangi ilacı kullanıyorsun :)

Belki biraz abartmis olabilirim :KK70: etrafimda bebegi olmayanar oldugu icin fazla korkmus olabilirim.. Bende senin gibi dusunuyordum evlenemicem cocugum olmicak falan :halay:yurudum gittim yani ama simdi sakinim okadarda buyutulecek bisey degilmis anladim :KK70: Benimkide 6 cmdi 6aylik tedaviden sonra 4cm dustu, insallah tamamen kaybolur. Ilacin ismi de Jasminelle evlenenekadar alacakmisim..

Belki biraz abartmis olabilirim :KK70: etrafimda bebegi olmayanar oldugu icin fazla korkmus olabilirim.. Bende senin gibi dusunuyordum evlenemicem cocugum olmicak falan :halay:yurudum gittim yani ama simdi sakinim okadarda buyutulecek bisey degilmis anladim :KK70: Benimkide 6 cmdi 6aylik tedaviden sonra 4cm dustu, insallah tamamen kaybolur. Ilacin ismi de Jasminelle evlenenekadar alacakmisim..
Yok bence abartmadık :D :confused:
İnşallah şifamızı buluruz :KK37:

Back