Hemşirelik okumak mı ?

Sizde nöbet var mı? Maaşı olumlu yönde etkiliyor mu? Hemşirelerin öyle bir artısı var.
Nöbet dışında bir çalısma sekli yok 112nin. 24 saat nöbet tutar, vaka olmadiginda yatagini açar yatar istasyonlarda mutfak yatak odasi banyo vs mini ev gibi kalinan yer var orda duruyosun vaka verilince çikis yapiyosun. Ayda ortalama 8 nobet calisir 22 gun evde olursun pazartesi nobetciysen bi dahaki cuma gibi. Tabi biri izin alir vs o zaman degisebilir. Ben genelde arkadasimla anlasip nobet degisip 5-6 gun evde olmayi seviyorum gun asiri tutuyorum bi kere sonra 1 hafta dinleniyorum örnegin. Ekstra calisilan saatler mesai oluyor. Hemsirelerde karma sistem olur her hastanenin farkli mesela 24/16/8 saat calisma seklini aya bölen birimlerde var, yogun bakimlarda sadece 24 tutan, 9-5 birimlerde var buralar brans ister yeni atanan icin zor. Simdi bebegim var 1 sene 9-5 baslayacagim bende(2 yasa kadar nobet yazilmiyor o yuzden) fakat nobet cok daha iyi hafta ici evde olmak cocuklu insan icin avantaj

Paramedik olarak atanamazsın. Neredeyse 100 puan.memurluk istiyorsan okumak şart.

Evet ama tek sorun neredeyse 100 puanla atama yapması bazı insanlar gece gündüz çalışsa da bu puanları alamayabilir.

Evet ama tek sorun neredeyse 100 puanla atama yapması bazı insanlar gece gündüz çalışsa da bu puanları alamayabilir.
Ona diyecek bir seyim yok calisan yapar stajerlerimiz hep atandi bizim en yakin zaman gecen sene ,ben meslekte 7. Yilima girdim 83 puan yapmistim 20 yasinda vardim yoktum atandigimda simdi 30 yas baslayanlar var

Ona diyecek bir seyim yok calisan yapar stajerlerimiz hep atandi bizim en yakin zaman gecen sene ,ben meslekte 7. Yilima girdim 83 puan yapmistim 20 yasinda vardim yoktum atandigimda simdi 30 yas baslayanlar var
Ben de paramediklik okumuştum ama mezun olmadımm.staj yaptim bol bol.bir kadın için çookk zor bir iş.böyle diyenlere eskiden ben de kızıyordum ama sonra dedim ki neyin gururunu yapıyorum, öyleyse öyledir.hâlâ staj günlerimden kalma ezikler var vücudumca.koskoca çanta sırtta, oksijen tüpü omuzda eee bir de defibrilatör.ne olsun.hâlâ izi geçmiyor.bir de ambulansta sağa sola çarpmaktan kaynaklı izler.kendimi parçalamışım resmen.kalıcı galiba.bir de kalp masajı dünyadaki en yorucu şey.bu iş emekli olana kadar nasıl yapılır tahmin edemiyorum valla.bölümde de daha çok erkek olması gerekirken yüzde 90 kadındı.demem o ki hem yapmayı beceremedim hem de o puanların yakınından bile geçemezdim zaten.yapana hayranım ama kadın işi değil bu ya.yaa ebelikte erkekleri almadıkları gibi kadınları almamalılar ya da 1 ambulansta 2 erkeğe 1 kadın çalişılmalı.bu sefer de aynı evde kalıp duracaksın 2 erkekle. Kısaca bence kadın işi değil.

Beden gücü istedigine katiliyorum fakat ekipmanin hepsini her vakada tasimiyorsun vakasina gore aliyorsun, arka kabinde kemersiz gidilmez bu konuda seni uyarmaliydilar yaralanabilirdin, kalp masaji dogru teknik ile minimum yorgunluga iner fakat bi stajer icin elbette ×2 yorgunluk. Vakanin o telaşi hizli müdahale stajerleri gercekten yoruyor hem ögrenmeye calisiyorlar hemde tam bilmedikleri icin panik yapiyorlar sonucta hayat kurtariyosun stresi var ilk yasayanlar icin zor. Fakat iyi bir müdahale sonucu hayata dönen hastanin verdigi duygusal tatmini hangi meslekte bulabilirdim bilmiyorum. Hasta tasima konusunda ise kesinlikle dogru kadin icin zor ben genelde cevreden insan buluyorum ve hafif yeri aliyorum her hastada agir tasisam acil vakalara halimiz kalmaz biraz tecrube ile sekilleniyor sanirim :) bu arada suruculerimiz haric tum ekibim kadin ustune ustluk 2-3 cocuklu kadinlar zorluklarida artisi eksiside var saglik sektoru her alanda zor bir sektor zaten sana meslegi sevdirememisler stajersin diye her seyi yuklemisler belli ki. Benim stajerlerim atandiktan sonra bile ziyarete gelir özlem giderirler ekiple

Epey kadar masrafa gireceksiniz. Astarı yüzünden pahalıya gelir. İstanbul gibi şehirde her şey ateş pahası ek olarak yarı burslu diyorsunuz okul ücreti de var. Yaşadığınız ilde okuyup düzen bozmasanız okuyun derdim. Bir de bunun için araba satacaksınız hiç gerek yok

Atanma ihtimalim yüksek yazmış sanki, ben mi yanlış okudum ki?
Öyle görünce ben de atanması yönünde yorum yaptım. Atama zor ise İstanbul'da kendi işini yapmaya devam edip bi yandan okumak bence daha mantıklı.

Hasta bakarken illa ki kalkıyorsun onu diyorum.evet öyle de oldu tabi.ekiplerde hiç iyi niyet yoktu.herkes birbirini bir köşeye çekip kavga edip duruyordu.bir şoförümüz gayet babacan bir tavırla gülüm derdi herkese.ama nasıl belli yani babacan, art niyetsiz bir tarzda dediği.kadının teki taktı adamın gülüm demesine.bana öyle canım cicim gülüm balım deme evli barklı kadınım demişti de şok olmuştum.yabi kavga edecek mesele bulamayan da bunu buluyor yani.şoförler biz sağlıkçı değiliz diye ya da şan şoför olarak görev yapıyoruz diye hiçbir şeye elini atmazdı falan.

Yeni kise bitirmis bir inolsaniz hemsirelik okumadan ince iyi dusun derdim ama siz zaten hayata atilmis birisiniz.mezun olunca arada yatili hasta bile baksaniz dunya kazanirsiniz .
Bence okumak daha mnatikli suan .arabaz her zaman alinir .

Tamamen kötü ekiple çalısmanin verdigi durum sogutmuslar meslekten. Ben 112de eşimle tanistim meslektasimla evlendim bizim burda ekipler arasi laubali olunmaz genelde arkadasligi iliskiye dönen herkeste evlendi arkadaşlarimiz falan ortamda önemli. Ekipten hiçbir erkek gülüm vs diyemez asla babacannis oymus buymus kabul edilemez. 38 yasinda surucumuz 38 yasindaki evli att'mize abla diye hitap eder bu tamamen saygidan ya hanim bey denecek yada abla abi gibi mesafe koyucu hitap belirleyecek. Senin dedigin örnekte bir surucu benim ekibimde olsa diger nobetini göremezdi öyle söyleyim müdürlükte alirdi solugu.

Özel üniversitede okumanın artısı var eksisi var. Hangi özel üniversite bu, maddelerini okudunuz mu? Mesela dersten kalınca veya dönem tekrarı falan olunca burs kesen özeller var. Zamlar da fazla olur. Seneye ödeyeceğiniz ücret iki katına çıkabilir bir anda mesela. Taksit geciktiğinde bile direkt öğrencinin sistemini kapatan özeller var. Bunun yanında hemşirelik gerçekten çok yorucu, çok yıpratıcı. Ataması eskisi kadar kolay değil. Bu son atamada alımlar sadece deprem bölgesine yapıldı. Çoğu yüksek puanlı öğrenci deprem illerini yazmak istemedi buna rağmen yetmiş üç küsür ile kapattı. İlk alımda da değildi ikinci alımdı üstelik ve üniversite öğrencileri de bu ikinci alımda mezun olmamıştı. Eğer deprem illeri sadece açmış olmasaydı ve yüksek puanlı üniversite öğrencileri mezun olmuş olsaydı muhtemelen çok daha yüksek kapatacaktı. Yani atmışlı puanlar ile atanılan zamanlar çok eskide kaldı. Siz mezun olup Kpss sürecini geçirene kadar neler olur, bilinemez. Bunun yanında özellerin şartları zaten çok kötü. Aylık iki yüz elli saat çalıştıran ama asgari ücret veren özel bile var. Dolayısıyla oturup çok ciddi düşünmeniz lazım.

özel okul fiyatı olduğu gibi kalmıyor fiyatı dolarla da artmıyor geçen sene 5 bin dolar olan ücretler 10 bin dolar oluyor. eski öğrenci indirimi de yok. mezun olunca atanılacak garantisi de yok şimdi hemşirelik en düşük puanla alıyor ama ilerde ne olur bilinmez. ben liseye başladığım zaman sağlık meslek lisesi hemşirelik çıkışlıyım atamalar 60-65 mezun oldum 85le atandım. onda da istifa ettim sağlık ocağı olduğu hâlde. hastane ortamını sevmiyorum. zaten ha paramedic ha hemşirelik. kpssye çalışın zaten dgs kpss aynı. tekrar deneyin

Özel üniversitelerin avantajı çok olduğu kadar dezavantajı da var. Fiyatlar diğer üyelerin de söylediği gibi sabit kalmıyor. Kardeşimin okuduğu üniversite %100 zam yaptı bu sene. Maddi anlamda ciddi bir külfet. Bence paramedik olarak atanmaya bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…