Hemşire olmak mı kimyager olmak mı

Kimyager olup napcan hemsıre ol laborant ol

Anliyorum,sanirin evet tamamen sans meselesi,bekarim ailemle yasiyorum şükür yardim edenim var da benim tek dusundugum gece nobetleri baska bisi degil ,stajdada gece nobeti oluyor mu ya :/
Stajda gece nöbeti olmuyor yani bana hiç kal diyen olmadı üst sınıflarımda kalanlar vardı ama onlarda kendi isteğiyle sorumlularıyla vs konuşup rica minnet kalıyorlardı. Devlete girersen nöbeti hiç düşünmene gerek yok. Teyzemde devlette hemşire nöbetten sonra iki gün izni oluyor. Yani ptesi salı 8.30-16.30 çalışıp, çarşamba nöbet, perşembe cuma nöbet izni, ctesi pazar haftasonu tatili derken haftada üç gün çalışıp 4 gün izinli olduğu oluyor. Bazen sistem değişiyor bir ay nobetsiz bir ay sadece nöbet çalışıyor sadece nöbet çalıştığı zaman ayda 10 gün çalışmış oluyor Bir de 5 sene çalışınca sorumlu hemşire olabiliyorsunuz sorumlu hemşirelerin çoğunda nöbet olmuyor sabit gündüz çalışıyorsunuz. Kısaca iş biraz çalıştığınız hastaneye bulunduğu konuma da bağlı oluyor

Ben olsam kimyager seçerdim

Anladimm ,cook tesekkur ederim

Kizz ben calismayi dusunmuyorum mu dedim hem calismayi dusunmesem neden okulunu okiyimmm,nerde yazmisim calismak istemiyorum diye bana da deee

Kizz ben calismayi dusunmuyorum mu dedim hem calismayi dusunmesem neden okulunu okiyimmm,nerde yazmisim calismak istemiyorum diye bana da deee
çalışmayı düşünmüyormuş yazınca biraz tuhaf olmuşum tabi

siz burada
Atama derdinde degilim aslında ama icimde kalmasi canimi skıyor iste.
ve burada

hayir atanma gibi istegim dusuncem yok tamamen meslek sahibi olmak adina hazir imkanim varken cocuklar kucukken aradan cikar dedimm
atanmayı düşünmüyorum yazmışsınız ya onu demek istedim aslında

neyse toparlarsak
taşeron laboratuvarlarda kimyager için çalışma koşullar devletteki hemşireden daha iyi değil. ona emin olabilirsiniz.

Mutlaka oyledir ama taseron girip kadroya alinmada olabiliyormus, ama dedignz gibi hemsire bu konu da 1-0 önde..

Hemşirelik bitene kadar 40 olacaksınız nerdeyse hemşirelik için geç bir yaş açıkcası. İnsan hayallerini her yaşta okumalı ama aktif çalışma için özellerde tercih edilmezsiniz, devlet ataması düşünüyorsanız atama açısından önü açık bi alan.
(Hemşire +paramedik diplomalıyım)

Zevkine okuyacaksanız bence hemşirelik çok zevkliydi okuması, çalışınca yapıyorsunuz dersleri.

Kimyagerler sandığınız kadar kolay iş bulamıyorlar, bulsalar da maaş olarak pek tatmin edici olmuyor. Hele ki belli bir yaştan sonra başlayacaksanız ve sıfır deneyim varsa işe alım çok daha zor. Malesef iş verenler pek tercih etmiyor.
Genelde ilaç sektörü en temizi oluyor kimyagerler için ama onda da çok büyük ilaç firması değilse hak ettiği maaşın çok altında çalıştırıyorlar malesef. Hem de yoğun iş temposuyla. Ve artık çoğu ilaç fabrikası vardiyalı çalışıyor. Sizin isteğiniz hastanede kimyager olarak çalışmak sanırım ama hastanede artık laboratuvarlarda çoğunlukla laboratuvar teknisyenleri oluyor. Onlar da özel sektörde az kişiyle, çok iş ve az maaş olarak çalışıyor.
Bence sizin için ataması kolay olan hemşirelik çok daha uygun. Ama tabi bu sefer de çocuklarınız, evliliğiniz için sıkıntı olur mu? Çünkü hemşirelerin nöbetleri çok, çalışma ortamı zor çünkü sürekli insanlarla muhatap olacaksınız, hafta sonu gibi kavram pek kalmıyor. Evli, çocuklu olunca evdeki sorumluluklarda zaten fazla oluyor. Yani nelerden fedakarlık yapabilirsiniz onu düşünün.
Haa çalışamayacaksanız sadece okumak içinse hevesinizin olduğu bölümü okuyun tabiki.

Kendi işinizi yapmayacaksanız bu bölümleri bitirdiğinizde yaşınız epey ilerlemiş olacak ne yazık ki. Özel sektörde tecrübesiz bir eleman alımı bulmak zaten çok zor ancak tecrübesiz eleman alınacaksa da genç ve dinamik insanları tercih ediyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…