- 17 Ocak 2020
- 28.121
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.853
- 598
- Konu Sahibi basakburcubirbayan
-
Kimyager olup napcan hemsıre ol laborant olMerhaba, 35 yaşım iki çocuğum var bekarım, daha önce 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunuyum,hayalim hemşire olmaktı cocuklugumdan beri gecen sene üniversite sinavina girdim ve şuan kimya lisans okuyorum oraya yerlestim hani hastanede laboratuvarda calisirim yine diye,nasipse kimyager olcam ama icimde hep hepsirelik ukte kaldi ,yatay gecisle hemsirelige mi gecsem yoksa kimyager olarak mi kalsam kararsizim çünkü hemsireligin malum yogun temposu ve çocuklarim var sirf o yüzden hayalimden vazgecicem sanirim çocuklarım icin,ailemle kalıyorum yardim edenim var ama ana yüreği iste hemsireler yoğun gece gunduz calisiyorlar ya napsam bilemedim,fikirleriniz ne olur ?
Stajda gece nöbeti olmuyor yani bana hiç kal diyen olmadı üst sınıflarımda kalanlar vardı ama onlarda kendi isteğiyle sorumlularıyla vs konuşup rica minnet kalıyorlardı. Devlete girersen nöbeti hiç düşünmene gerek yok. Teyzemde devlette hemşire nöbetten sonra iki gün izni oluyor. Yani ptesi salı 8.30-16.30 çalışıp, çarşamba nöbet, perşembe cuma nöbet izni, ctesi pazar haftasonu tatili derken haftada üç gün çalışıp 4 gün izinli olduğu oluyor. Bazen sistem değişiyor bir ay nobetsiz bir ay sadece nöbet çalışıyor sadece nöbet çalıştığı zaman ayda 10 gün çalışmış oluyorAnliyorum,sanirin evet tamamen sans meselesi,bekarim ailemle yasiyorum şükür yardim edenim var da benim tek dusundugum gece nobetleri baska bisi degil ,stajdada gece nobeti oluyor mu ya :/
Ben olsam kimyager seçerdimMerhaba, 35 yaşım iki çocuğum var bekarım, daha önce 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunuyum,hayalim hemşire olmaktı cocuklugumdan beri gecen sene üniversite sinavina girdim ve şuan kimya lisans okuyorum oraya yerlestim hani hastanede laboratuvarda calisirim yine diye,nasipse kimyager olcam ama icimde hep hepsirelik ukte kaldi ,yatay gecisle hemsirelige mi gecsem yoksa kimyager olarak mi kalsam kararsizim çünkü hemsireligin malum yogun temposu ve çocuklarim var sirf o yüzden hayalimden vazgecicem sanirim çocuklarım icin,ailemle kalıyorum yardim edenim var ama ana yüreği iste hemsireler yoğun gece gunduz calisiyorlar ya napsam bilemedim,fikirleriniz ne olur ?
Anladimm ,cook tesekkur ederimStajda gece nöbeti olmuyor yani bana hiç kal diyen olmadı üst sınıflarımda kalanlar vardı ama onlarda kendi isteğiyle sorumlularıyla vs konuşup rica minnet kalıyorlardı. Devlete girersen nöbeti hiç düşünmene gerek yok. Teyzemde devlette hemşire nöbetten sonra iki gün izni oluyor. Yani ptesi salı 8.30-16.30 çalışıp, çarşamba nöbet, perşembe cuma nöbet izni, ctesi pazar haftasonu tatili derken haftada üç gün çalışıp 4 gün izinli olduğu oluyor. Bazen sistem değişiyor bir ay nobetsiz bir ay sadece nöbet çalışıyor sadece nöbet çalıştığı zaman ayda 10 gün çalışmış oluyorBir de 5 sene çalışınca sorumlu hemşire olabiliyorsunuz sorumlu hemşirelerin çoğunda nöbet olmuyor sabit gündüz çalışıyorsunuz. Kısaca iş biraz çalıştığınız hastaneye bulunduğu konuma da bağlı oluyor
Kizz ben calismayi dusunmuyorum mu dedimavrudada hemşireler daha çok bakım elemanı gibi çalışıyor
Türkiyede yoğun bakımlar hariç hemşire tuvalet vs. bakımlarını yapmıyor
çarşaf değiştirmiyor, yemek dağıtmıyor.
bir de eğitim araştırma hastanesiyle ilçe devlet hastanesi arasında uçurum var tr'de yani hastaneden hastaneye şartlar çok değişir. -mutlaka avrupada da her hastane aynı değil, ama daha yakın birbirine bizde öyle değil. uçurum olabiliyor arada. bir de üst üste her 2 güne bir nöbet avrupada kimse kimseye yazamaz. burda öyle değil ayda 15 de nöbetin olabilir tutmak istemiyorum desen de eleman yoksa tutuyorsun. ya da kağıt üzerinde başkası tutuyor onunla nöbet değiştiriyorlar izinleri ayarlamak için (malum okul tatili sezonunda mesela)
yeni mezun hemşireler de genelde yoğun kalabalık yerlerde başlar, ya devlete öyle atanır ya da özelde zaten yoğunluk çok yüksek olur çünkü özelde eleman az.
her neyse ama bu kadın çalışmayı düşünmüyormuş ki anlamadım tam neyi soruyor o zaman
İste kimyager olup hast yada ozel.lab tada calisma imkani varmiss ya ondan.Kimyager olup napcan hemsıre ol laborant ol
çalışmayı düşünmüyormuş yazınca biraz tuhaf olmuşum tabiKizz ben calismayi dusunmuyorum mu dedimhem calismayi dusunmesem neden okulunu okiyimmm,nerde yazmisim calismak istemiyorum diye bana da deee
ve buradaAtama derdinde degilim aslında ama icimde kalmasi canimi skıyor iste.
atanmayı düşünmüyorum yazmışsınız ya onu demek istedim aslındahayir atanma gibi istegim dusuncem yok tamamen meslek sahibi olmak adina hazir imkanim varken cocuklar kucukken aradan cikar dedimm
Mutlaka oyledir ama taseron girip kadroya alinmada olabiliyormus, ama dedignz gibi hemsire bu konu da 1-0 önde..çalışmayı düşünmüyormuş yazınca biraz tuhaf olmuşum tabi
siz burada
ve burada
atanmayı düşünmüyorum yazmışsınız ya onu demek istedim aslında
neyse toparlarsak
taşeron laboratuvarlarda kimyager için çalışma koşullar devletteki hemşireden daha iyi değil. ona emin olabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?