Hemşire olmak mı kimyager olmak mı

basakburcubirbayan

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2024
158
57
13
35
Merhaba, 35 yaşım iki çocuğum var bekarım, daha önce 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunuyum,hayalim hemşire olmaktı cocuklugumdan beri gecen sene üniversite sinavina girdim ve şuan kimya lisans okuyorum oraya yerlestim hani hastanede laboratuvarda calisirim yine diye,nasipse kimyager olcam ama icimde hep hepsirelik ukte kaldi ,yatay gecisle hemsirelige mi gecsem yoksa kimyager olarak mi kalsam kararsizim çünkü hemsireligin malum yogun temposu ve çocuklarim var sirf o yüzden hayalimden vazgecicem sanirim çocuklarım icin,ailemle kalıyorum yardim edenim var ama ana yüreği iste hemsireler yoğun gece gunduz calisiyorlar ya napsam bilemedim,fikirleriniz ne olur ?

Kimyager olarak söylüyorum, başka yöneliminiz varsa açıkçası ikisinide seçmeyin

Eğer gerçekten istiyorsanız yatay geçişle geçiliyorsa deneyin derim ama çocukların düzenini ayarlamanız lazım onlara bakacak insan vs .Ayrıca kimyager olarak iş olanağı türkiyede hemşireliğe göre çok daha az.Ben olsam geçerdim içimde kalacağına yapardım.

Temel bilimlerde akademisyen olarak söylüyorum: eğer Boğaziçi’nde falan değilse Türkiye’de temel bilim okunmaz. 3 senedir mezunlarımdan iş bulmayı başarabilmiş olan bir elin parmaklarını geçmez.

bende oyle bosuna mi sinava girdim diyorum bi yandanda off

Eksileri artilari tartmak en mantiklisi.

Patoloji Lab.de calisirken hemsirelik okudum.
Lab.de calismanin iyi yani haftasonu izin ve 15den sonra eve gitmekdi. Maasi hemsirelikden bir tik yuksek.
Fakat ömrüm boyunca yapamiyacagimi anladim.

Hastalar ile ic ice calismak tam benlik oldugu icin pisman degilim.
Yogun ve stressli olabiliyor. Suan sadece gunduz calisiyorum. Daha once aksam da calisiyordum. Her 3.haftasonu mesaim var.
Ama Türkiyede nasil bilmiyorum.

Ya neden öyle dediniz is imkani cok aslinda kimyagerlere ama bilemedim
Küçük yerlerde büyüyemezsiniz, ar ge yada çok büyük ilaç firmalarına girmeniz gerekiyor.
Kimyasal fabrikaya girseniz çok ciddi riskleri var. Öğretmen olmak isterseniz ya dershaneye gider sözleşme yaparsınız 2 kuruşa yada kpss kasarsınız uzun süre.
Özel sektörde büyük fırmalar torpile yatkın diyelim. Yeni mezun iken bir aracı ile çook büyük hatta dünya genelinde sıralamada olan bir ilaç fabrikası ile görüştüm. Herşey güzelce devam etti. Ancak benim başlama sürecim ile evlilik sürecim kafa kafaya denk geldi. Sonrada evimin firmaya çok uzak olduğunu öğrenince sözleşmeyi imzalamadım. Genelde vardiya sistemlidir zaten. Hadi oldu şansınızı eczaneden denediniz çok ufak meblağlarla çalıştırılıyosunuz. Açıkçası şansı olan güzel ilerliyor ancak ben kendi mesleğimde sadece öğretmenlik yapıp tövbe edip bıraktım.

İste kimyager olunca hastane lab da çalışma imkanim var ,o beni kararsizliga surukluyor hemsireligide cok istedigim icin ,diyorum kimyagerde olsan hastane yada ozel lab da calisabilirsin o yogun tempoya deger mi

Anladim cok tesekkur ederim

İste kimyager olunca hastane lab da çalışma imkanim var ,o beni kararsizliga surukluyor hemsireligide cok istedigim icin ,diyorum kimyagerde olsan hastane yada ozel lab da calisabilirsin o yogun tempoya deger mi
kimyager olup hastane laboratuvarında çalışmak için çok çok az alım var devlette
siz taşeron firmalarda çalışırım diye düşünüyorsunuz herhalde

taşeron laboratuvar çalışanları özeldeki hemşirelerden bile kötü koşullarda çalışıyor
iş tanımınız olmaz, mesai almazsınız, ha meslek lisesi mezunu tekniker ha siz. bir farkınız da olmaz. kimyager olup da ne biliyim farma, üretim ya da kalite filan gibi bir şey hedeflemiyorsanız hastane laboratuarında çalışmak için kimya okumanın anlamı yok

hemşire olun 81 vilayete çalışma şansınız olsun en azından
bugün çalışmazsınız ama ileride çalışırsınız. oturur 6 ay kpss çalışırsanız atanırsınız da
hemşirelikte atanamamak için cidden sınav yapamamasına sebep olan özel bir sorunu olması lazım insanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…