- 7 Ağustos 2024
- 158
- 57
- 13
- 35
- Konu Sahibi basakburcubirbayan
-
Kimyager olarak söylüyorum, başka yöneliminiz varsa açıkçası ikisinide seçmeyinMerhaba, 35 yaşım iki çocuğum var bekarım, daha önce 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunuyum,hayalim hemşire olmaktı cocuklugumdan beri gecen sene üniversite sinavina girdim ve şuan kimya lisans okuyorum oraya yerlestim hani hastanede laboratuvarda calisirim yine diye,nasipse kimyager olcam ama icimde hep hepsirelik ukte kaldi ,yatay gecisle hemsirelige mi gecsem yoksa kimyager olarak mi kalsam kararsizim çünkü hemsireligin malum yogun temposu ve çocuklarim var sirf o yüzden hayalimden vazgecicem sanirim çocuklarım icin,ailemle kalıyorum yardim edenim var ama ana yüreği iste hemsireler yoğun gece gunduz calisiyorlar ya napsam bilemedim,fikirleriniz ne olur ?
Ya neden öyle dediniz is imkani cok aslinda kimyagerlere ama bilemedimKimyager olarak söylüyorum, başka yöneliminiz varsa açıkçası ikisinide seçmeyin
Temel bilimlerde akademisyen olarak söylüyorum: eğer Boğaziçi’nde falan değilse Türkiye’de temel bilim okunmaz. 3 senedir mezunlarımdan iş bulmayı başarabilmiş olan bir elin parmaklarını geçmez.Merhaba, 35 yaşım iki çocuğum var bekarım, daha önce 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunuyum,hayalim hemşire olmaktı cocuklugumdan beri gecen sene üniversite sinavina girdim ve şuan kimya lisans okuyorum oraya yerlestim hani hastanede laboratuvarda calisirim yine diye,nasipse kimyager olcam ama icimde hep hepsirelik ukte kaldi ,yatay gecisle hemsirelige mi gecsem yoksa kimyager olarak mi kalsam kararsizim çünkü hemsireligin malum yogun temposu ve çocuklarim var sirf o yüzden hayalimden vazgecicem sanirim çocuklarım icin,ailemle kalıyorum yardim edenim var ama ana yüreği iste hemsireler yoğun gece gunduz calisiyorlar ya napsam bilemedim,fikirleriniz ne olur ?
bende oyle bosuna mi sinava girdim diyorum bi yandanda offEğer gerçekten istiyorsanız yatay geçişle geçiliyorsa deneyin derim ama çocukların düzenini ayarlamanız lazım onlara bakacak insan vs .Ayrıca kimyager olarak iş olanağı türkiyede hemşireliğe göre çok daha az.Ben olsam geçerdim içimde kalacağına yapardım.
Hemşire bir arkadaşım var Ankara üniversitesinde son sınıfı okurken hazırlandı kpss ye o sene atandı.Hemşirelik okuyup açıkta kalacak insan azdır.bende oyle bosuna mi sinava girdim diyorum bi yandanda off
Atanma amaçlı mı okuyorsunuz ikinci üniversiteyi
Atama derdinde degilim aslında ama icimde kalmasi canimi skıyor iste.Geçiş var mı bilmiyorum varsa kesinlikle geç hemşire olarak her yerde iş bulursun. En azından ataması var
Anladım,yok Tekirdag Namik kemal üniversitesi..Temel bilimlerde akademisyen olarak söylüyorum: eğer Boğaziçi’nde falan değilse Türkiye’de temel bilim okunmaz. 3 senedir mezunlarımdan iş bulmayı başarabilmiş olan bir elin parmaklarını geçmez.
evet isin o kismida var o yuzden kararsiz kaldim aslinda.Hemşire bir arkadaşım var Ankara üniversitesinde son sınıfı okurken hazırlandı kpss ye o sene atandı.Hemşirelik okuyup açıkta kalacak insan azdır.
Küçük yerlerde büyüyemezsiniz, ar ge yada çok büyük ilaç firmalarına girmeniz gerekiyor.Ya neden öyle dediniz is imkani cok aslinda kimyagerlere ama bilemedim
hayir atanma gibi istegim dusuncem yok tamamen meslek sahibi olmak adina hazir imkanim varken cocuklar kucukken aradan cikar dedimm
İste kimyager olunca hastane lab da çalışma imkanim var ,o beni kararsizliga surukluyor hemsireligide cok istedigim icin ,diyorum kimyagerde olsan hastane yada ozel lab da calisabilirsin o yogun tempoya deger miEksileri artilari tartmak en mantiklisi.
Patoloji Lab.de calisirken hemsirelik okudum.
Lab.de calismanin iyi yani haftasonu izin ve 15den sonra eve gitmekdi. Maasi hemsirelikden bir tik yuksek.
Fakat ömrüm boyunca yapamiyacagimi anladim.
Hastalar ile ic ice calismak tam benlik oldugu icin pisman degilim.
Yogun ve stressli olabiliyor. Suan sadece gunduz calisiyorum. Daha once aksam da calisiyordum. Her 3.haftasonu mesaim var.
Ama Türkiyede nasil bilmiyorum.
Sanirim oyle yapicamm tesekkur ederimmAnladım o zaman mutlu olduğunuz bölümü okuyun derim.
Anladim cok tesekkur ederimKüçük yerlerde büyüyemezsiniz, ar ge yada çok büyük ilaç firmalarına girmeniz gerekiyor.
Kimyasal fabrikaya girseniz çok ciddi riskleri var. Öğretmen olmak isterseniz ya dershaneye gider sözleşme yaparsınız 2 kuruşa yada kpss kasarsınız uzun süre.
Özel sektörde büyük fırmalar torpile yatkın diyelim. Yeni mezun iken bir aracı ile çook büyük hatta dünya genelinde sıralamada olan bir ilaç fabrikası ile görüştüm. Herşey güzelce devam etti. Ancak benim başlama sürecim ile evlilik sürecim kafa kafaya denk geldi. Sonrada evimin firmaya çok uzak olduğunu öğrenince sözleşmeyi imzalamadım. Genelde vardiya sistemlidir zaten. Hadi oldu şansınızı eczaneden denediniz çok ufak meblağlarla çalıştırılıyosunuz. Açıkçası şansı olan güzel ilerliyor ancak ben kendi mesleğimde sadece öğretmenlik yapıp tövbe edip bıraktım.
kimyager olup hastane laboratuvarında çalışmak için çok çok az alım var devletteİste kimyager olunca hastane lab da çalışma imkanim var ,o beni kararsizliga surukluyor hemsireligide cok istedigim icin ,diyorum kimyagerde olsan hastane yada ozel lab da calisabilirsin o yogun tempoya deger mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?