- 7 Ağustos 2024
- 158
- 57
- 13
- 35
- Konu Sahibi basakburcubirbayan
-
Evet haklisiniz cok tesekkur ediyorum sanirim gecis yapıcam..kimyager olup hastane laboratuvarında çalışmak için çok çok az alım var devlette
siz taşeron firmalarda çalışırım diye düşünüyorsunuz herhalde
taşeron laboratuvar çalışanları özeldeki hemşirelerden bile kötü koşullarda çalışıyor
iş tanımınız olmaz, mesai almazsınız, ha meslek lisesi mezunu tekniker ha siz. bir farkınız da olmaz. kimyager olup da ne biliyim farma, üretim ya da kalite filan gibi bir şey hedeflemiyorsanız hastane laboratuarında çalışmak için kimya okumanın anlamı yok
hemşire olun 81 vilayete çalışma şansınız olsun en azından
bugün çalışmazsınız ama ileride çalışırsınız. oturur 6 ay kpss çalışırsanız atanırsınız da
hemşirelikte atanamamak için cidden sınav yapamamasına sebep olan özel bir sorunu olması lazım insanın.
avrudada hemşireler daha çok bakım elemanı gibi çalışıyorEksileri artilari tartmak en mantiklisi.
Patoloji Lab.de calisirken hemsirelik okudum.
Lab.de calismanin iyi yani haftasonu izin ve 15den sonra eve gitmekdi. Maasi hemsirelikden bir tik yuksek.
Fakat ömrüm boyunca yapamiyacagimi anladim.
Hastalar ile ic ice calismak tam benlik oldugu icin pisman degilim.
Yogun ve stressli olabiliyor. Suan sadece gunduz calisiyorum. Daha once aksam da calisiyordum. Her 3.haftasonu mesaim var.
Ama Türkiyede nasil bilmiyorum.
Calismayi dusunmuyor mu..O nerde yaziyor ki,gozumden kacmis.avrudada hemşireler daha çok bakım elemanı gibi çalışıyor
Türkiyede yoğun bakımlar hariç hemşire tuvalet vs. bakımlarını yapmıyor
çarşaf değiştirmiyor, yemek dağıtmıyor.
bir de eğitim araştırma hastanesiyle ilçe devlet hastanesi arasında uçurum var tr'de yani hastaneden hastaneye şartlar çok değişir. -mutlaka avrupada da her hastane aynı değil, ama daha yakın birbirine bizde öyle değil. uçurum olabiliyor arada. bir de üst üste her 2 güne bir nöbet avrupada kimse kimseye yazamaz. burda öyle değil ayda 15 de nöbetin olabilir tutmak istemiyorum desen de eleman yoksa tutuyorsun. ya da kağıt üzerinde başkası tutuyor onunla nöbet değiştiriyorlar izinleri ayarlamak için (malum okul tatili sezonunda mesela)
yeni mezun hemşireler de genelde yoğun kalabalık yerlerde başlar, ya devlete öyle atanır ya da özelde zaten yoğunluk çok yüksek olur çünkü özelde eleman az.
her neyse ama bu kadın çalışmayı düşünmüyormuş ki anlamadım tam neyi soruyor o zaman
Biyoloji mi okuyorsunuz,hastane labaratuvarlarinda pek kimyager çalışmıyor..Labaratuvar teknikeri,teknisyeni ve biyologlar çalışıyor..İş olarak labaratuvarda çalışmak hemşirelikten çok daha iyi mental ve fiziksel olarak hemşirelik daha yorucu ve stresliMerhaba, 35 yaşım iki çocuğum var bekarım, daha önce 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunuyum,hayalim hemşire olmaktı cocuklugumdan beri gecen sene üniversite sinavina girdim ve şuan kimya lisans okuyorum oraya yerlestim hani hastanede laboratuvarda calisirim yine diye,nasipse kimyager olcam ama icimde hep hepsirelik ukte kaldi ,yatay gecisle hemsirelige mi gecsem yoksa kimyager olarak mi kalsam kararsizim çünkü hemsireligin malum yogun temposu ve çocuklarim var sirf o yüzden hayalimden vazgecicem sanirim çocuklarım icin,ailemle kalıyorum yardim edenim var ama ana yüreği iste hemsireler yoğun gece gunduz calisiyorlar ya napsam bilemedim,fikirleriniz ne olur ?
Liseden kimya bölümü üniden hemşire mezunuyum. Unide şehir dışında kimyayı kazandım ailem kız çocuğusun gözümüzün önünde ol diye göndermedi çocukluk hayalim hemşirelik diye özelde hemşirelik okudum. İkisini de deneyimlemis biri olarak söylüyorum ki kesinlikle kimyadan devam edin. Hemşireliğin yoğunluğu nöbeti vs asla evli çocuklu insan için uygun değil bence. Bekarken hep canım çıkarak gelirdim eve ya bir de evli çocuklu olsam nasıl yapardım bu mesleği diye düşünürdüm. (Ki yapanlara saygım sonsuz cidden bana göre büyük emek isteyen bir şey.) Şu an ki aklım olsa ailemi dinlemez çıkar gider şehir dışında kimya okurdum. Kimya sektörünü şuan bilmiyorum ama hemşireliğe göre en azından belirli çalışma saati belirli tatilin olacak ailene ayırabileceğin vaktin olacak.Merhaba, 35 yaşım iki çocuğum var bekarım, daha önce 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunuyum,hayalim hemşire olmaktı cocuklugumdan beri gecen sene üniversite sinavina girdim ve şuan kimya lisans okuyorum oraya yerlestim hani hastanede laboratuvarda calisirim yine diye,nasipse kimyager olcam ama icimde hep hepsirelik ukte kaldi ,yatay gecisle hemsirelige mi gecsem yoksa kimyager olarak mi kalsam kararsizim çünkü hemsireligin malum yogun temposu ve çocuklarim var sirf o yüzden hayalimden vazgecicem sanirim çocuklarım icin,ailemle kalıyorum yardim edenim var ama ana yüreği iste hemsireler yoğun gece gunduz calisiyorlar ya napsam bilemedim,fikirleriniz ne olur ?
Haklisiniz inanin bu yasta sirf hemsirelik icin girdim sinava iki çocukla çalıştım yerlestim,ben çok arada kaliyorum evet kimya da labta calisinca duzenli saatin ve tatilin olacak ama diger yandanda hemsirelik tek hayalim.. Ama onunda zorlugu iste,bekar olsaydim kesin hemsireligi secerdim zaten bi dk düşünmedende çocuklu olunca oyle olmuyorLiseden kimya bölümü üniden hemşire mezunuyum. Unide şehir dışında kimyayı kazandım ailem kız çocuğusun gözümüzün önünde ol diye göndermedi çocukluk hayalim hemşirelik diye özelde hemşirelik okudum. İkisini de deneyimlemis biri olarak söylüyorum ki kesinlikle kimyadan devam edin. Hemşireliğin yoğunluğu nöbeti vs asla evli çocuklu insan için uygun değil bence. Bekarken hep canım çıkarak gelirdim eve ya bir de evli çocuklu olsam nasıl yapardım bu mesleği diye düşünürdüm. (Ki yapanlara saygım sonsuz cidden bana göre büyük emek isteyen bir şey.) Şu an ki aklım olsa ailemi dinlemez çıkar gider şehir dışında kimya okurdum. Kimya sektörünü şuan bilmiyorum ama hemşireliğe göre en azından belirli çalışma saati belirli tatilin olacak ailene ayırabileceğin vaktin olacak.
Kimyagerlerde ilk basta taseron olarak hastane labina girebiliyormus ben lab a da merakliyim ama hemsirelige daha cok aslinda..Biyoloji mi okuyorsunuz,hastane labaratuvarlarinda pek kimyager çalışmıyor..Labaratuvar teknikeri,teknisyeni ve biyologlar çalışıyor..İş olarak labaratuvarda çalışmak hemşirelikten çok daha iyi mental ve fiziksel olarak hemşirelik daha yorucu ve stresli
O hayal bambaşka zaten hele o üniformayı giyince bütün her şeye değer diyorsunuz. Ama evli çocuklu olup yapmak zor cidden. Hele birde sorumlu yalakasi olmazsaniz o zaman daha kötü pazar nöbetleri bayram nöbetleri hep sizde. Hiç unutmam 3 günlük bayramin 2 sini hastane geçirip 1 gün icapcı olmuştum. Bir hayal uğruna hayatımı bu şekilde biteremem diye düşünüp bayramdan 1-2 hafta sonra istifamı vermiştim. Diyeceğim o ki bir hayal için hayatınızı bu kadar yorucu geçirmeye değmez.Haklisiniz inanin bu yasta sirf hemsirelik icin girdim sinava iki çocukla çalıştım yerlestim,ben çok arada kaliyorum evet kimya da labta calisinca duzenli saatin ve tatilin olacak ama diger yandanda hemsirelik tek hayalim.. Ama onunda zorlugu iste,bekar olsaydim kesin hemsireligi secerdim zaten bi dk düşünmedende çocuklu olunca oyle olmuyor
Ayy arada kaldikca kaliyorumO hayal bambaşka zaten hele o üniformayı giyince bütün her şeye değer diyorsunuz. Ama evli çocuklu olup yapmak zor cidden. Hele birde sorumlu yalakasi olmazsaniz o zaman daha kötü pazar nöbetleri bayram nöbetleri hep sizde. Hiç unutmam 3 günlük bayramin 2 sini hastane geçirip 1 gün icapcı olmuştum. Bir hayal uğruna hayatımı bu şekilde biteremem diye düşünüp bayramdan 1-2 hafta sonra istifamı vermiştim. Diyeceğim o ki bir hayal için hayatınızı bu kadar yorucu geçirmeye değmez.
Her çalışma ortamı aynı değil ama staj yaptığım ve çalıştığım hastanelerde hep böyleydi. Bende sizin gibi yalakalık kavramına uzağım ters bir şey gördüğüm an karşımdaki kim olursa olsun patır patır söylerdim her şeyi bundan dolayı da sonsuz nöbet ve icap hakkı kazanmıştımAyy arada kaldikca kaliyorumher yorum hakli geliyor , ayrica ben ve yalakalik birbirlerinden cok uzak seyler, yillar öncede bu yuzden isten cikarilmistim zaten yalaka olanlar hala ordalar .. Durum icler acisi maalesef.
Anliyorum,sanirin evet tamamen sans meselesi,bekarim ailemle yasiyorum şükür yardim edenim var da benim tek dusundugum gece nobetleri baska bisi degil ,stajdada gece nobeti oluyor mu ya :/Her çalışma ortamı aynı değil ama staj yaptığım ve çalıştığım hastanelerde hep böyleydi. Bende sizin gibi yalakalık kavramına uzağım ters bir şey gördüğüm an karşımdaki kim olursa olsun patır patır söylerdim her şeyi bundan dolayı da sonsuz nöbet ve icap hakkı kazanmıştımburadaki yorumları elbet göz önüne alın ama hayatı yaşayacak olan sizsiniz. Evli çocuklu olup her şeye yetişen hemşire ablalarim da vardı önemli olan o aradaki dengeyi koruyabilmek. Buna da siz karar vereceksiniz o tempoya dayanabilirim evi idare ederim derseniz o başka tabi. Bir de küçük devlet hastanelerine atanabilirseniz o zaman dört dörtlük her şey. Küçük bir devlet hastanesinde staj yaparken hasta görünce şükür ederdik çoğu vakit ya otururduk ya baska bölümlere gider yardım ederdik olay tamamen denk geleceğin hastaneye de bağlı.
Birde saglik ocaginda hemşire olmak icin ne gereklidir peki ?Her çalışma ortamı aynı değil ama staj yaptığım ve çalıştığım hastanelerde hep böyleydi. Bende sizin gibi yalakalık kavramına uzağım ters bir şey gördüğüm an karşımdaki kim olursa olsun patır patır söylerdim her şeyi bundan dolayı da sonsuz nöbet ve icap hakkı kazanmıştımburadaki yorumları elbet göz önüne alın ama hayatı yaşayacak olan sizsiniz. Evli çocuklu olup her şeye yetişen hemşire ablalarim da vardı önemli olan o aradaki dengeyi koruyabilmek. Buna da siz karar vereceksiniz o tempoya dayanabilirim evi idare ederim derseniz o başka tabi. Bir de küçük devlet hastanelerine atanabilirseniz o zaman dört dörtlük her şey. Küçük bir devlet hastanesinde staj yaparken hasta görünce şükür ederdik çoğu vakit ya otururduk ya baska bölümlere gider yardım ederdik olay tamamen denk geleceğin hastaneye de bağlı.
Yok öyle bir şey, kimya mezunu çok fazla insan var. Özel sektörde ömür boyu sürünmek istemiyorsanız hemşirelik okuyup, atanmaya çalışmak en mantıklısı.Ya neden öyle dediniz is imkani cok aslinda kimyagerlere ama bilemedim
Evet ,fabrikalar acisindan demistim onu aslinda. Hemsirelik evet ama onunda iste + lari - leri dusundukce yerimden kipirdamaya korkuyorumYok öyle bir şey, kimya mezunu çok fazla insan var. Özel sektörde ömür boyu sürünmek istemiyorsanız hemşirelik okuyup, atanmaya çalışmak en mantıklısı.
Vallahi benim çok arkadaşım var hemşire, sağlık ocağında çalışanlar aşırı rahat ama yoğun bakım, acil falan çok yoğun çalışıyor.Evet ,fabrikalar acisindan demistim onu aslinda. Hemsirelik evet ama onunda iste + lari - leri dusundukce yerimden kipirdamaya korkuyorum
İste maksat sağlık ocağına girebilmekte : ) oraya gelene kadarda sanirim baya bi hastane tozu yutmak gerekiyorVallahi benim çok arkadaşım var hemşire, sağlık ocağında çalışanlar aşırı rahat ama yoğun bakım, acil falan çok yoğun çalışıyor.
Lisansı tamamladıktan sonra yaşadığınız ya da çalışmak istediğiniz ilçenin sağlık müdürlüğüne gidiyorsunuz boş kontenjan var mı alım var mı oradan öğreniyorsunuz başvuru yapıyorsunuz. Hemşireler hekime bağlı çalışıyor. Diyelim ki Ayşe adında hekim hemşire istiyor yanina bunu öğrenip Ayşe adındaki hekimle de konuşabilirsiniz işe alım konusunu.Birde saglik ocaginda hemşire olmak icin ne gereklidir peki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?