• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hemşire mi Ebe mi?

lise mezunu hemşire olunmuyor ebeyi bilemiyorum. her ikisi de bana uzak gerçi de hemşirelik daha iyi gibi doğum çok fena kendimi düşünemiyorum ya kusarım ya bayılırım herhalde. kendim nasıl doğurucam onu bile kara kara düşünüyorum şimdiden.

Hemşire arkadaşlarım var sürekli dert yanıp duruyorlar.Ebelik daha iyi galiba hem eskisi gibi ebeler doğum yaptırma da değilde doğum öncesi ve sonrası bilgilendirmeler daha etkili.Özellikle batıda kadın doğum uzmanları yapıyor artık.

Ben hemşireyim. 9 yıldır aktif çalışıyorum. bunun 7 yılı hastane şuanda sağlık ocağındayım ve ebelerle aynı işi yapıyorum. Ebelerin hastanelerde ve diğer sağlık birimlerinde genelde kadın doğum ve çocuk bölümlerinde çalıştırılması mesleki açıdan tek yönlülüğe sebep oluyor. Hemşirelikte ise her servis ve her kademede çalışma imkanı mesleki tatmin sağlıyor. Ebelik bölümünden ders olarak çok farkınız yok ebeler sadece bölüm derslerini daha yoğunlukta alıyorlar kadın doğum ile ilgili. Mesleki tatmin açısından Hemşirelik derim ben. Ancak kolay atanmak istiyorsa Ebelik okusun ben 84 ile atanırken ebe arkadaşlarım 53-47 gibi komik KPSS puanlarıyla atandılar :D Hoş ben İzmir'deyim onlar Van'ın bilmem ne köyünde birde bu yönü var. :D Ama artık sağlık liselerinden ebe-hemşire olarak çıkış olmuyor. Muhakkak üniversite okumalı. Hemşireliğin dersleri bir tık daha ağır ebeliğe göre.

Kızlar küçük görümcem sağlık lisesini kazandı. Bir sene sonra bölüm seçecek. Sizce hemşire mi ebe mi olması iyi olur. İş konusunda hangisi iyi daha rahat.
Sağlık meslek lisesinde evelim bölümü var mı ben yok diye biliyorum hemşirelik var diye biliyorum.

hemşireyim ve 10 yıldır bu meslekteyim.öncelikle şunu söylemek isterim hemşireyle ebe arasında kıdem farkı yoktur gerektiğinde ikiside aynı işi yapar.ebe olupta hemşire olarak çalışanlar olduğu gibi hemşire olupta doğum yaptıranlarda var.ebe değilim ama çok kez de doğum yaptırdım.imkanların kısıtlı olduğu bir yerdeyseniz ebede hemşirede doktorda hepsi oluyorsunuz.ebeler tabiki doğum derslerini daha ağırlıklı ve ayrıntılı alıyorlar ama işin içine girince hepsi aynı kapıya çıkıyor.

Evet artik sağlık liselerinde hemşirelik bolumu bile hemşire yardımcısı olarak değiştirildi. Bu zamana kadar hemşire sıfatıyla mezun olmuş olanlara dokunulmicak tabi onlar o şekilde göreve devam edecek. Bu sene itibariyle yeni alan seçenler yardımcı olacak
Üniversite okumayı düşünüyor mu? Bir ara bir yerde sağlık meslek lisesi çıkışlıların artık hemşirelik yapamayacağını, ancak hemşire yardımcısı olabileceğini okudum. Aslı astarı var mıdır, ebelikte de aynı şey geçerli midir bilmem. Bir araştırın isterseniz.

Back