- 15 Ocak 2017
- 181
- 291
- Konu Sahibi pofudukterlik
Merhaba cok sikayetim olmamasına rağmen gelecekte bana sorun çıkarır diye düşündüğümden hemoroid yani basur ameliyatı oldum. Ameliyat band ligasyonla oldu doktor boğdurdu hemoroidleri yani. Aşırı basit bir ameliyat olduğunu kesme dikme olmadığını hemen hayatıma dönebilecegimi söylendi. Ekstradan ameliyat sonrasi kanama olur dedi doktor ve birkac ağrı kesici de yazdi, bir süre kabız olma dedi. Gerçekten kanama oldu ama bence bu kanamalar anormal dışı çünkü şöyle söyleyeyim resmen bir bölge dışkılarken kesiliyor gibi hissediyordum, peçeteye de taze kan geliyor. Sanırım bu şey makat çatlağı yani fissür emin değilim . Yarın gidip doktorumla tekrar konuşacağım ama çoook mutsuz hissediyorum. Daha önce bu ameliyatı olan ve benim yaşadıklarımı yaşayan var mı veya makat çatlağı olup iyileştiren? Sanki başıma dert aldım gibi hissediyorum ve bu bana hem üzüntü hem de kendime kızgınlık veriyor. Önceden hiç acı yoktu sadece elime şişlik geliyordu ve belki 5 yıl sonra hemoroidim bir sonraki evreye geçecek ve mecbur kesmeli dikmeli bir ameliyat gerekece diye ben zorlu bir ameliyat geçirmeyeyim diye ameliyat bile sayılmayan bir operasyona girdim. Önceden bu durum bana mantıklı geliyordu doktorum da onayladı yap kurtul kolay bir şey dedi, devlet doktoruydu öyle parada gözü olduğunu düşünmüyorum, okulum var tatilde olsun bari dedim korkulacak bir şey yok gidersin bile dedi. Doğru da söyledi yürüyorum oturuyorum ama acı var. Psikolojik olarak hiç iyi hissetmiyorum Operasyondan sonra 7 gün geçti. Şuan sadece kafamda bu olay takık ama birkaç haftaya kendimi suçlayacak bir duruma düşersem diye endişeleniyorum.