Hemorajik (Kanamalı Kist)

ayllllliiiin35

her kışın ardı bahar...
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
3.221
2.960
133
Merhaba 4 gün önce göğüs hassasiyeti ve şişliği ile gittiğim doktor sol yumurtalığımda 10×6×6 cm büyüklüğünde kanamalı bir kist olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi belki sol yumurtalığı tamamen almak durumunda kalacaklarını söyledi. Bu ameliyatı daha önce yaşayan var mı?

Hiç belirti vermedi mi bu kadar büyürken çok geçmiş olsun
Regl sonrası göğüs hassasiyetim geçerdi geçmedi ilk o zaman bir gariplik olduğunu hissettim. Son bir aydır çok fazla şehir dışına gittiğim içinde hava değişiminden diye düşündüm. Yine de bir bayram öncesi gideyim doktora dedim iyiki de gitmişim. Onun dışında hiç belirti vermedi malesef çünkü adetlerim de çok düzenliydi son 3 aydır. Ama doktor 20 gün içinde bile bu boyuta gelebilir dedi.
Yumurtalığımın alınma ihtimalinden korkuyorum
Çok teşekkür ederim.

Canım ben oldum bu ameliyatı benim de içine kanama oldu ama bana doktor çikolata kist derdi doktorum abdullah taner usta idi çok iyi bir doktor devlet hastanesinde iken ameliyat oldum başka doktor yumurtalagimi alırım demişti çok şükür taner hoca sadece kist i aldı iki yumurtalık dan da iyi geçti ancak maalesef ne kadar mükemmel de olsa yumurta rezervin etkilendi ameliyat olduğu için

Peki kapalı ameliyat mı oldun? Rezervinin azaldığını nasıl anladın? Birde kaç cm di?

Peki kapalı ameliyat mı oldun? Rezervinin azaldığını nasıl anladın? Birde kaç cm di?
Evet canım kapalı ameliyatti benim kist hem sağ hem sol yumurtalık da da vardı ikisi de 5 cm üstü idi. Ameliyata kist aldırmak için girdim alındı ve iki tüp kapalı olduğu ortaya çıktı açılama di denildi tüp bebek e yönlendirme oldu hemen tüp bebek e geçtim hormon tahlilleri falan yapıldı orada doktor ameliyatı nedeni ile rezerv azalmış dedi yaşıma göre rezervlerim az maalesef

Anladım. Allah yardım etsin hepimize. Benimde 3 adet dondurulmuş embriyom var. Transfer için kendimce doğru zamanı beklerken bu durum çıktı ortaya. Peki sen ameliyattan ne kadar sonra tüp tedavisine başlayabildin?

Anladım. Allah yardım etsin hepimize. Benimde 3 adet dondurulmuş embriyom var. Transfer için kendimce doğru zamanı beklerken bu durum çıktı ortaya. Peki sen ameliyattan ne kadar sonra tüp tedavisine başlayabildin?
Amin canım ben ameliyatı martta'oldum'hemen tüp bebeğe geçtim işlemler rahim filmi derken rahim içinde polip çıktı bu sefer de histereskopi ameliyatı oldum onun ardından hemen başladık yani maalesef 7 8 ay sonra çünkü kist de tekrarladı bu yüzden uzun protokol yapıldı

Rabbim hayırlısı ile evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin. Şu an hangi aşamadasınız? Transfer oldun mu?

Rabbim hayırlısı ile evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin. Şu an hangi aşamadasınız? Transfer oldun mu?
Amin canım benim konu biraz uzun tüp bebek yaptım hemen tuttu fakat 9 haftalık kem kalbi durdu kürtaj oldum maddi imkanım olmadığı için ikinci tüp bebek yapamadım bende alternatif tıp ba yöneldim kapalı Tüp ler nasıl açılır diye sülük hacamat bitkisel tedaviler ile 4 buçuk yıl sonra şükür tüp ler i açmayı başardım şu an doğal yoldan deneme aşamasında yim mayıs ayında açıldı inşallah tüp bebeğe gerek kalmaz

İnşallah inşallahh canım. Çok teşekkür ederim sorularımı cevapladın. İnsan bilmediği birşey yaşayacağı zaman yaşayan birinden birşeyler duymak istiyor.

Hemen aldirmayi denemeyin universite hastanesine gidin baska doktorlara da gorunun. Gecmis olsun rabbim sifa versin
Bayram tatiline denk gelmesi biraz vakit kaybettirdi ama yarın özel hastaneler açık olur bir doktora daha görünmeyi düşünüyorum. Eğer ameliyat kesinleşirse de 20 sin de ameliyat olmayı düşündüğüm prof ile görüşeceğim. İnşallah yarın mucize olur ve doktor ameliyata gerek yok der.

İnşallah inşallahh canım. Çok teşekkür ederim sorularımı cevapladın. İnsan bilmediği birşey yaşayacağı zaman yaşayan birinden birşeyler duymak istiyor.
Rica ederim canım anlıyorum seni rabbim yardımcımız olsun inşallah her ne sorun olursa seve seve cevaplarım tekrar geçmiş olsun

Bugün tekrar MR çektirdim. Kistim küçülmüş 7 cm e düşmüş. Kanamalı olan kısım erimiş. 7 cm lik basit yumurtalık kistine dönüşmüş. Doktor çok şaşırdı 5 günde 3 cm erümesine Adete kadar küçülmeye devam edebilir adetle atılabilir dediler. Çok sevindik. Çok şükür yumurtalıklarda da sıkıntı yokmuş. İnşallah kalan kısım da erir. 2 radyoloji 2 kadın hastalıkları doktoru ile görüştük. Şimdilik ameliyata gerek yok küçülmesini bekleyelim dediler. Destek olup sorularımı cevapladığınız için tekrar çok teşekkür ederim.

merhaba benimde hemorajik kistlerim var biri 6 cm diğer ikisi de 4 er cm bana ameliyat falan demediler bebek düşünüyorum dedim bu kistler gebeliğe engel değil dedi duphaston adlı ilacı verdi adetin 16. günü başlanacak 10 gün sabah akşam içilecek dedi 3 ay boyunca tedaviye devam dedi duphastonun içeriğini araştırdım biraz adet düzensizliği varsa adeti düzene sokuyormuş, kist varsa kistlerin erimesine fayda sağlıyormuş, ilaç kullanılan süreçte hamilelik olursa da bebeğin rahime tutunmasını kolaylaştırıyormuş bakalım nasip kısmet işte :)

İnşallah olumlu güzel bir sonuç alırsınız. Benim kistime başta hemorajik yani kanamalı kist dendi. Sonra kanamalı kısmı eridi yok oldu. Basit kiste dönüştü.Tüp bebek doktorum tamamen erimeden transferi yapamayız dedi. Ağustostan bu yana kistin küçülmesini bekliyorum transfer için. Son durumda kist 4.12 cm. 10 cm ile başlamıştık her ay 1 buçuk 2 cm küçülüyor. İnşallah bu ay bir mucize olur da hepsi yok olur. Ben sadece ilaç olarak doğum kontrol hapı kullanıyorum. İnşallah bir an evvel kurtuluruz kistlerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…