Hem calisip hemde ev kadinligi yapmak baya zor

beyazlim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
3.628
49
Arkadaslar selam,

ben sabahlari 6 da evden cikip saat 3-4 dogru tekrar evde oluyorum,yorgun oluyorum ve bir cok ise evde yetisemiyorum ya

ve suan gercekten cok üzgünüm,kendimi yetersiz hisediyorum.ayda iki haftasonum tatil oluyor.

nasil yapsam,ne etsemde motive olsam isten geldigimde evede yetmeye,birde nasil pratik bir calisan evli bayan olabilirim?

Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin

umarim anlatabildim derdimi

bu durum beni cok strese sokuyor ve bu sekilde sizin anlayacaginiz ee ben hic dinlenemiyorum ki

Böyle konular için canınızı sıkmayın.Durumunuz varsa kadın alın yoksa da kendinizi hırpalamadan üstünkörü yapın gitsin.Hayat o kadar kısa ki ev işini düşünerek heba etmeyin.

Böyle konular için canınızı sıkmayın.Durumunuz varsa kadın alın yoksa da kendinizi hırpalamadan üstünkörü yapın gitsin.Hayat o kadar kısa ki ev işini düşünerek heba etmeyin.

Canim ya esimde aynen öyle diyor- yap öyle fazla üstelemeden,rahat olmaya calis ama olamiyorum,hic rahata eremiyorum

Eşin de destekçin ne güzelişte...En azından ayda bir kadın alırsın,fazla eşya bulundurmazsan evin derli topluysa zaten hep temiz görünür.

Bende çalışan bir bayan olucam.Ve siz gibi evlenince olacaklardan korkuorum sıkıntılı bir tipimdirde.Allah kolaylık versin hepimize ne diyim..

Ama siz şuan çok takmayın ev işlerini doğru dürüst evde birileri yokken bir ev ne kadar kirlenebilirki??

Eşin de destekçin ne güzelişte...En azından ayda bir kadın alırsın,fazla eşya bulundurmazsan evin derli topluysa zaten hep temiz görünür.

Canim ev fazla büyük degil zaten, yatak odasi, oturma odasi, mutfak, banyo.

yani kadin tutmayada gerek yok aslinda.

yorgun argin eve gelince pek is yapamiyorum,sorunda bu iste

Kadın büyük destek.Cam,banyo,lavabo,mutfağın derinlemesine temizliğinde işini çok çok hafifletir.Dağınıklığın da yoksa bir ütü yaparsın,çamaşırı da gece makineye atarsın olur biter. Haftada bir elektrik yapıp evi silersin yeter işte. :)) Ben ev işinden nefret ederim,bunları bile yapamıyorum.Para kazanayım yeter,diyorum.Bunları dert etmeye değmez.

Süpersin canim,

keske bende senin yarin kadar relax olabilsem

kesinlikle kadin destek
katiliyorum arkadaslara
bende eve yardimci aliyorum
bebek oldugundan beri yetisemiyorum
sonraki kadin gelene kadar arada süpürge aciyorum toz aliyorum
banyo temizliyorum ama üstünkörü
zamanim yok cünkü
zaman bulsam halm yok
Allahtan esim anlayisli cünkü ev hanimiyim
ne gerek var kendin yap demiyor

ama düsünüyorumda evlilikten önce calisiyordum ben
devam etseydim
hem is hem ev hem bebek hem kendi keyfim iste internet vs
hepsine nasil zaman yeter
yetmez walla
calisan bayan icin yardimci kesinlikle sart

Ben evde olduğum halde yetişemiyorum çalışsam daha az işim daha düzenli bir evim olur.akşama kadar hep aynı şeyler tekerrür ediyor dağılıyor topluyorum sonra yine yine yine...robot gibiyim gereksiz işlerle uğraşmam tavan silmek gibi falan :)ama yine de sonu yok biraz oluruna bırakın üzülüp büyüttükçe kısır döngüye dönüşüyor çıkılmıyor içinden.

birde cocugum olsa acaba durumum nice olur:18:

Ah keske bende zamanimi daha iyi kullanmayi bilsem ve bu kadar stres yaparak hayati kendime daha zor yapmasam,evet aynen kisir döngü olup cikiyor.

Akşam olmadan evinizde olabiliyorsunuz çocuk da yokmuş eviniz ufak...temizlik ve düzen görecelidir tabi ki ama siz biraz mükemmeliyetçisiniz galiba yanılıyor muyum acaba?

Bende illerde evlenirsem, eve yardimci almayi cok istiyorum, yalniz guvenemem ben herhalde ya :44:

Akşam olmadan evinizde olabiliyorsunuz çocuk da yokmuş eviniz ufak...temizlik ve düzen görecelidir tabi ki ama siz biraz mükemmeliyetçisiniz galiba yanılıyor muyum acaba?

Evet canim tam üzerine bastin!

ben diyorum yapacaksam ya mükemmel olacak yada yapmak istemiyorum.

Evet canim tam üzerine bastin!

ben diyorum yapacaksam ya mükemmel olacak yada yapmak istemiyorum.

bu garip şey bende de var malesef kullanmadığım bir odamın duvarında biraz küf var abartmıyorum tam 2 aydır hergün ertesi gün için plan yapıyorum ama olmuyor,bugün de kısmet değilmiş napıyim diyorum :) işte böyle

Aynen,bak mesela isler bugünde kaldi ya,diyorum yarin gelip yaparim ama biliyorum yapmam büyük ihtimalle,burcum basak bu arada,cok mükemmeliyetcidirler ya hani.

işten gelince 2 saat uyuyun. dinlenip kalkınca yemek yiyp ev işlerine 2 saat zaman ayırın gayet yeterli olacaktır.
cam-kapı silme gibi derin temizliklere de bayan çağırın ayda 1-2 defa yeterli olur.

bende de bu mükemmelliyetçilik var ya hep olcak yada hiç çok kötü bişey hiç bişey yapmıyorum ille mükemmel olmasını istiyorum çünkü .

Bende evliliğimin 3 yılını çalışarak geçirdim şuan evdeyim.

Hem çalışıp hem ev kadınlığı yapmak zorunda olunca İşten zaten yorgun dönüyorsun birde yemek masa hazırlama koşuşturmacası oluyor.
Yemeği yiyorsun evi her gün üstten bir toparlamak istiyor ev işi hiç bitmiyor ve kafanı yastığa koyana kadar dinlenemiyorsun.

Ertesi gün yine aynı şekilde koşuşturmaca.
Yorgun geçen bir haftanın sonunda dinlenmeye ihtiyacın varken evi süpürüp silmen gerekiyor çamaşırı ütüsü hepsi seni bekliyor.Benim eşim yardım ediyordu sağolsun ama yinede çok zor oluyor.Eşlerin yapabileceği işler sınırlı.Evimin temizliği dört dörtlük olsun dip köşe pırıl pırıl olsun diyorsan bu şekilde oluyor canın çıkıyor yada herşeyi boşveriyorsun evin bekar evine dönüyor.(bekarlar yanlış anlamasın ama öyle bir tabir vardırya)

Bence evli bir kadın çalışmak istiyorsa yada mecbursa çalışmaya eve yardımcı bir kadın alması şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…