hem ağladım hem gittim :))

schnitCELL

£PİRELİ PİRELLİ GÜZELİ£
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
693
1
senağlama aklıma gelince hala hüzünlenirim beş sene oldu evleneli ama babamla ayrılışımı hatırladığımda içimin bir yanı acır hep...düğün kasedini cdye çevirtmedim çekmecede duruyor, belki bu yazımdan sonra yarın yada öbür gün veririm,vereyimde hakikaten artık...
iki seneye yakın nişanlı kaldım eşimle,çok güzel bir nişanlılık geçirdim hiç kavga etmeden löy löy o bize gelirdi ben ona giderdim...aile baskısıda olmadı hiç sağolsun hiç karışmadılar bize neden iki sene hadi artık falan diye...amaç para biriktirmek olsada benim işime geldi aslında belki eşim hadi artık deyip baskı yapmasaydı üç sene falan giderdi daha...
en sonunda haziran ayında nikah için gün aldık,temmuzun on sekizi ve o gün aklım başıma geldi...:1shok:
evet evleniyordum artık şaka değildi yani...eve geldiğimde çok ağladım annem babam ne olduğunu,eşime kavgamı ettiğimizi falan sordu.garibim kendide anlamadı zaten sevinçten ağlıyorum diye düsünmüş tabii bakış açısı ona gına geldiği için aldığımız güne çok mutlu olmuştu benide öyle düşünmüş olmalı...
öyle garip bi duyguki eşimi çok seviyorum allahtan o benim en büyük şansım ailemden sonra ama ailemide çok seviyorum onlardan uzakta eşimin işinden ötürü çoğu kez yalnız kalacağım bir hayatı yaşayacağım artık...o bir ayı böyle bi duyguyla yaşadım hep bizimkilerle daha fazla zaman geçirmeye çalışıyordum bir yandanda oturduğum yer annemlere iki saat uzaklıkta koş evi yerleştirmeye çalış,işe devam et geceleri mesailerle gündüzü telafi etmeye çalış en sonunda kala kala bir hafta kaldı evlenmeye...
yirmi dokuz yaşında kazık kadar ben, koala misali annemle babamın tepesindeydim o günlerde bide evin en küçüğü benim ve evde en uzun kalan ben
nikah günü hazırlanıpta eve geldiğimde ağlamamak için ne anneme baktım nede babama biraz durduk ve salona gittik biz,arkadan ailelerimiz ahbablarımız falan filan...
bütün samimiyetimle yazıyorum neye evet dediğimi hala hatırlamıyorum elim ayağım buz gibiydi ve titreme tuttu beni,heyecan ama neyin heyecanı...nikahları bilirsiniz hemen takı ve tebrik bölümüne alınırsınız...nedense hatırladığım tek şey en büyük ablamın annemin elinden tutmasıydı ama devamlı yani,annem ve ablam allahtan ağlamıyordu çünkü ağlamaya başlarsa tutamayacağımı biliyordum kendimi...
ve işte koptuğum an babacığım kırmızı kuşakla duasını edipte kuşağı belimden dolamaya başlayınca hem o ağladı hemde ben...yazarken bile ağlayabiliyorum hala...aslında gurur verici bişey bu onun eliyle duasıyla beni eşime emanet edişi bu...ama onun kanatları altında yirmidokuz yıl yaşamışım kolaymı ağlamadan ondan ayrılmak,gerçekten kızlar babaya biraz dahamı düşkün oluyorlar nedir ki bu...geri kalanı hayal gibi hatırlıyorum çünkü tutmaya çalışıyordum kendimi daha fazla ağlamamak için babam da zaten yok oldu ortadan arada da gördüğüm annemin sonsuz kahkahaları ve üç ablam var sürekli birinin annemin koluna girmiş olmasıydı...ne yalan söyleyim annemin aslında şen şakrak olmasıda tuhaf gelmişti bana...babamla annemle ablamlarla kaç defa sarıldığımı hatırlamıyorum...porselen makyaj akmaz diyenlere resimlerimi gösterebilirim aynen bi zombi gibiydim çünkü...
evde de sürekli ağladım eşim çok anlayışlıdır beni epey idare etti sağolsun...geldi geçti işte,şimdi dalga geçiyor benle baban evde kalıcan sandıda sevinçten ağladı o kadar diye...bu arada annem sabahtan pasifflora isimli ilaç vardır bilirsiniz belki bitkisel sakinleştirici meğer onu içmeye başlamış.ablam farettiğindede bir yudumluk bırakmış annem şişede...meğer onun kahkahalar ondanmış ablalarımın elinden kolundan tutmalarınında...benden sonra hastaneye götürmüşler annemi doktor serum vermiş ve ancak uyur fazla bişey olmaz deyip eve göndermiş..ücüncü günü gidilir anne evine adettir bizde,annem o gün çok ağladı kafasını tülbentle sıkmış bir halde... hala hepimiz bir araya geldiğimizde anneme ne kadınsın be deyip o günü gülerek hatırlarız...:1rolleyes:
bazen düşünüyorum benim kadar ağlayan olmuşmudur diye sizlerin anıları nasıl arkadaşlar işin özü benden fazla ağlayanınız varmı?? :uhm:

canım ne güzel ifade etmişsin o günki duygularını ...

senin kadar ağladığımı söyleyemem ama.. kuşak bağlanırken başımda kırmızı bi tül vardı.. allahtan kimse beni görmüyordu... bi kaç damla aktı ama tutmaya çalıştım.. en son dua edilir gelin evden çıkmadan.. dua sırasında ben başladım ağlamaya... eşimde yanımda gözümüğn ucuylada ona baktım ... meğer o benden daha çok ağlıyor.... herkes eşime mendil uzattı kimse beni dikkate bile almadı.... anneme sarıldığımda da ağlıyordum ama babama sarıldığımda içimde fırtınalar koptu.. evleneli tam 2 sene oldu ama senin de dediğin gibi anlatırken bile o hali yaşıyorum...

abim apartmanın kapısına kadar kolunda çıkardı beni.. apartmanın kapısında eşim bekliyordu.. abim eşimle benim elimi birbirine sıkıca tutturd ve'önce allaha sonra birbirinize emanetsiniz ' dediii.... içim o anda öyle bi sızladıkiii...

arabaa bindik.. bi kaç dakika daha ağladım ama...baktım sonra gülmeye başlamışım.... hey gidi günler heyyyyy... mirmirmirmir

ben evin üçüncü kızıyım o yüzden annemle babamın nasıl davranacağını az çok bilerek evlendim... mesela annem ağlamamak için kendini çok sıkar o yüzden çok donuklaşır hatta ağlamamak için sarılmaz bile...babamda hemen öpüp ortalardan kaybolur o yüzden evlendiğim gün hiç doya doya sarılamadım...ama canım ailem hep peşimdelerdi arkaya dönüp bakmaktan boynum tutulmuştu nerdeyse...ben kınada en çok ağladım sanırım halbuki şarkımıda neşeli söylemişlerdi...kına gecelerini hiç sevemedim zaten...bide evden çıkarken ağladım gerisi sanki ben değilde bir başkasıydı bende uzaktan izliyordum olanları hep öyle hissettim kendimi....

kına gecemde annemle koyun koyuna yatıp sabaha kadar agladık daha devam edecektikki deprem oldu ama ilk el öpmeye gidip geri dönerken annemde bende çok agladık otobüste herkes bize bakıyordu ilk evlendiğim zaman pastamı yapsam hemen aklıma annem ve babam geliyordu bogazımdan geçmiyordu onları düşünüp bide evin sonkası oldugum için son çocugun evlenmesi hakikatten daha zor oluyo

kına gecemde annemle koyun koyuna yatıp sabaha kadar agladık daha devam edecektikki deprem oldu ama ilk el öpmeye gidip geri dönerken annemde bende çok agladık otobüste herkes bize bakıyordu ilk evlendiğim zaman pastamı yapsam hemen aklıma annem ve babam geliyordu bogazımdan geçmiyordu onları düşünüp bide evin sonkası oldugum için son çocugun evlenmesi hakikatten daha zor oluyo

evet canım ablamlar babama sordulardı neden bizde ağlamadın diye...senağlama
babamda tekne kazıntısı diye boşuna dememişler kazıyomuş işte dediydi....
sonçelerin gitmesi zormuş hakikaten.....:1rolleyes:

Şimdi bu yazıyı okurken bile tutamadım kendimi. Ben daha yeni evliyim 20 gün bile olmadı. Evden çıkarkende, yolda, nikah salonunda, sonra eve dönüşte, evde hep ağladım. gören de bu kızı zorla mı evlendiriyorlar diye düşünmüştür. Ne olursa olsun evden aileden ayrılmanın hüznü bambaşka. Hala bile tel.de annemle konuşurken ağlıyorum. Çok zormuş hakikaten.

yaa bide yanlarına görmeye gidiyorsun ya eskiden eşini yolcu ederdin şimdi onun peşin sıra gidiyorsun oda insanın içini çok burkuyor...vay be diyorsun kaç yıllık aileni bırakıp iki günlük koca peşine gidiyorsun...bunlar aklıma geldikçe eşime sinir oluyorum hep sen ayırdın bizi diye...şimdi kavga etsek bana gülüyo tabi masus yapıyosunki beni bırakıp ailenin yanına gidesin ama yemezler diyo...

AYY ŞİMDİ OKURKEN BENDE AĞLADIM.
BENİMKİ BAŞTAN SONA KOMEDİ ( Şimdi böyle düşünüyorum )
18 Mart 2005 NİKAH İÇİN 8 Haziran a GÜN ALDIK.
NİKAH DAİRESİNİN KAPISINDA AĞLAYARAK ANNEMİ ARIYORUM ANNE İSTEMEZSEN EVLENMEYECEĞİM DİYORUM. ( Bu arada eşim çok sevilir )
8 Haziran BENDE BİR BULANTI BİR STRES İMZAYI ZOR ATIP EVE GELDİM.
12 Haziran DÜĞÜN GÜNÜ ZATEN BİRGÜN ÖNCE KINADA BAŞLAMIŞTIM. SULANMAYA.
KUAFÖRDEN ÇIKARKEN BİRAZ DUYGULANDIM AMA ARABAYA GİDENE KADAR İSTİKLAL CADDESİNDE HERKESE POZ VERİYORDUM :)
BABAMIN KABRİNE GİDİP DUA ETTİM ORADA ÇOK AĞLADIM. DÜĞÜN BOYU ZAMAN ZAMAN DUYGULANDIM AMA EN SON AYRILIRKEN DEDEMLE VADALAŞIRKEN KOPTUM.
BÜTÜN BİRİKTİRDİKLERİM AKTI GİTTİ.
ÇOK SULUGÖZLÜYDÜM EVET, AMA ÇOKTA NEŞELİ OLDUĞUM ANLAR OLMUŞ FOTOLARIN ÇOĞU AĞLARKEN ÇEKİLMİŞ. ( Şimdi olsa biraz daha neşeli davranırdım :) )

Şimdi bu yazıyı okurken bile tutamadım kendimi. Ben daha yeni evliyim 20 gün bile olmadı. Evden çıkarkende, yolda, nikah salonunda, sonra eve dönüşte, evde hep ağladım. gören de bu kızı zorla mı evlendiriyorlar diye düşünmüştür. Ne olursa olsun evden aileden ayrılmanın hüznü bambaşka. Hala bile tel.de annemle konuşurken ağlıyorum. Çok zormuş hakikaten.

anam taze gelin çıtır çıtır....kaydirigubbakcemile3
yerim seni ben....yavrum ağlatmak için yazmadım kıyamam sana ağlama beeee......senağlama
doğanın kanunuymuş bu bana hep böyle dendiydi ağlarken,kanunlara uyduk işte ....
allah çok mutlu etsin seni güzelim bu günlerin baldan tatlı geçsin emi.......a.s

AYY ŞİMDİ OKURKEN BENDE AĞLADIM.
BENİMKİ BAŞTAN SONA KOMEDİ ( Şimdi böyle düşünüyorum )
18 Mart 2005 NİKAH İÇİN 8 Haziran a GÜN ALDIK.
NİKAH DAİRESİNİN KAPISINDA AĞLAYARAK ANNEMİ ARIYORUM ANNE İSTEMEZSEN EVLENMEYECEĞİM DİYORUM. ( Bu arada eşim çok sevilir )
8 Haziran BENDE BİR BULANTI BİR STRES İMZAYI ZOR ATIP EVE GELDİM.
12 Haziran DÜĞÜN GÜNÜ ZATEN BİRGÜN ÖNCE KINADA BAŞLAMIŞTIM. SULANMAYA.
KUAFÖRDEN ÇIKARKEN BİRAZ DUYGULANDIM AMA ARABAYA GİDENE KADAR İSTİKLAL CADDESİNDE HERKESE POZ VERİYORDUM :)
BABAMIN KABRİNE GİDİP DUA ETTİM ORADA ÇOK AĞLADIM. DÜĞÜN BOYU ZAMAN ZAMAN DUYGULANDIM AMA EN SON AYRILIRKEN DEDEMLE VADALAŞIRKEN KOPTUM.
BÜTÜN BİRİKTİRDİKLERİM AKTI GİTTİ.
ÇOK SULUGÖZLÜYDÜM EVET, AMA ÇOKTA NEŞELİ OLDUĞUM ANLAR OLMUŞ FOTOLARIN ÇOĞU AĞLARKEN ÇEKİLMİŞ. ( Şimdi olsa biraz daha neşeli davranırdım :) )

ay koyun gibi dimi hem ağlarım hemide giderim....senağlama
aman allah başka türlü ağlatmasın...
hakikaten bak başa sarmanın imkanı olsa keşke belki en çirkin gelin olmazdım dedimya zombi gibiydim ben diye dudaklarım burnum şiştiydi ağlamaktan doğum yapanlar gibiydi suratım aynı.... kaydirigubbakcemile3

ben evin üçüncü kızıyım o yüzden annemle babamın nasıl davranacağını az çok bilerek evlendim... mesela annem ağlamamak için kendini çok sıkar o yüzden çok donuklaşır hatta ağlamamak için sarılmaz bile...babamda hemen öpüp ortalardan kaybolur o yüzden evlendiğim gün hiç doya doya sarılamadım...ama canım ailem hep peşimdelerdi arkaya dönüp bakmaktan boynum tutulmuştu nerdeyse...ben kınada en çok ağladım sanırım halbuki şarkımıda neşeli söylemişlerdi...kına gecelerini hiç sevemedim zaten...bide evden çıkarken ağladım gerisi sanki ben değilde bir başkasıydı bende uzaktan izliyordum olanları hep öyle hissettim kendimi....

"sanki ben değilde bir başkasıydı bende uzaktan izliyordum olanları hep öyle hissettim kendimi " sözüne katılıyorum...şoklanmış gibi olunuyo niyese...
erkeklerin böyle derdi yok mesela ay çok ağladım bende annemden babamdan ayrılırken gibisinden,yada eşimi teselli ettim yol boyu diyen kadın heralde yoktur...
valla herşeyi biz çekiyoruz bu hayatta....:1shok:

anam taze gelin çıtır çıtır....kaydirigubbakcemile3
yerim seni ben....yavrum ağlatmak için yazmadım kıyamam sana ağlama beeee......senağlama
doğanın kanunuymuş bu bana hep böyle dendiydi ağlarken,kanunlara uyduk işte ....
allah çok mutlu etsin seni güzelim bu günlerin baldan tatlı geçsin emi.......a.s

Önce ağlat sonra güldür oldumu Liberty kaydirigubbakcemile
Bana da öyle dediler doğanın kanunu, hepimiz geçtik bu yoldan vs vs. Nasıl oluyosa bizde hem ağladık hemde gitmem demedik:eek:
Güzel temennilerin için de çok sağol canım a.s.

yaa bide yanlarına görmeye gidiyorsun ya eskiden eşini yolcu ederdin şimdi onun peşin sıra gidiyorsun oda insanın içini çok burkuyor...vay be diyorsun kaç yıllık aileni bırakıp iki günlük koca peşine gidiyorsun...bunlar aklıma geldikçe eşime sinir oluyorum hep sen ayırdın bizi diye...şimdi kavga etsek bana gülüyo tabi masus yapıyosunki beni bırakıp ailenin yanına gidesin ama yemezler diyo...

kaydirigubbakcemile3 Allah iyiliğini versin çok güldüm sözlerine Rabbim mutluluğun u eksik etmesin

hepimizde hem ağladıkhemgittik.bizde gelin alma yapılır.gelin babasının evinden alınır ,eşinin ialesinin evine götürürlür ve akşam düğün salonunda düğün olur.ben dayanamıyacağım için gelin alma yapmadım.akşama kadar babamın evindeydim ama babamın kırmızı kurdeleyi bağlama anı çok kötüydü.çok ağlamadım ama kendimi o kadar çok sıkmıştımki anlatamam.düğünden sonra baba evine gittiğimde de tuhaf oldum.ne garipduygular yaşadım anlatamam.

"sanki ben değilde bir başkasıydı bende uzaktan izliyordum olanları hep öyle hissettim kendimi " sözüne katılıyorum...şoklanmış gibi olunuyo niyese...
erkeklerin böyle derdi yok mesela ay çok ağladım bende annemden babamdan ayrılırken gibisinden,yada eşimi teselli ettim yol boyu diyen kadın heralde yoktur...
valla herşeyi biz çekiyoruz bu hayatta....:1shok:
Allahtanki şoklanmış oluyorsun yoksa insan cayar bile...hakikaten erkekler hiç üzülmüyo hatta fazla sırıtkan olup insanın sinirini bozuyolar...tabi eve özel hizmetçi özel aşçı tahsis ediyo hemide bedavaya neden üzülsünkine...

cnm ağlattın beni ya.benimde babamla ayrılmam çok zor olmuştu.annem biraz daha rahattı.onlar kızları adına mutlu oluyorlar.yuva kuracak.çoluk çocuğa karışıcak diye.ama babalar öyle değil.daha duygusal oluyorlar.benim babamda bir hafta evde sofraya oturamamış.ağlayarak kalkmış sofradan.ben yokum diye.bunlar çok insanca duygular.şimdi benimde bir kızım var.ondört yaşında.tabiki daha çok var mürvetini görmeye.yüce rabbim göstersin bize o günleri.bazen hayalimde canlandırıp.oturup ağlıyorum.nasıl vericem diye.o benim bebeğim herşeyim.bizlerde ailelerimiz için öyleyiz.evlat sahibi olunca daha iyi anlıyor insan.ama hem ağlıyoruz hemde gidiyoruz işte.hayat.

anam en sulu göz benim herhalde
yazıyı okurken bile ağladım
istemeye geldiler ağladım söze geldiler ağladım nişana geldiler ağladım
Temmuz'da Trakya'yı su basacak demek ki
müstakbel kocişimi çok seviyorum ama aile bi başka basıyo
neyse ya durmıyım ben bu topikte
hain Liberty

ooooy ooooy benide ağlattınız kızlar yaa bende daha 6 aylık evliyim..kına gecesinde bi başladım ağlamaya :KK43:(( (kına şarkımda : kınayı getir aney ) o gece hep ağladım.. Düğün günü de bizim burda alay derler öğlen kız baba evinden alınır..Benim küçüklüüğümden beri babamla aram acayip kötüdür.Baba kız değiliz biz sanki..Neyse uzun hikaye..Kısacası ben babam yanımdayken babasız büyüdüm..Bana sarıldığını hiç hatırlamam..
Tam evden çıkmadan önce kuşağımı bağladı duasını okudu...Bana ilk defa sarıldı...işte o an koptum..senağlamaBaba kız sarılmamız belki 20 dak geçti..ağladık sarıldı öptü kokladı..evden ayrılmak zor oldu benim için..biir an bırakmak istemedim..ama iş işten geçmişti..
salona gidene kadar hep ağladım....
hala ağlıyorum..... senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

cnm ağlattın beni ya.benimde babamla ayrılmam çok zor olmuştu.annem biraz daha rahattı.onlar kızları adına mutlu oluyorlar.yuva kuracak.çoluk çocuğa karışıcak diye.ama babalar öyle değil.daha duygusal oluyorlar.benim babamda bir hafta evde sofraya oturamamış.ağlayarak kalkmış sofradan.ben yokum diye.bunlar çok insanca duygular.şimdi benimde bir kızım var.ondört yaşında.tabiki daha çok var mürvetini görmeye.yüce rabbim göstersin bize o günleri.bazen hayalimde canlandırıp.oturup ağlıyorum.nasıl vericem diye.o benim bebeğim herşeyim.bizlerde ailelerimiz için öyleyiz.evlat sahibi olunca daha iyi anlıyor insan.ama hem ağlıyoruz hemde gidiyoruz işte.hayat.

benim eşim kız hastası eğerki ben bir kız dünyaya getirirsem şimdiden kararı verdik canımcım...damadı eve alcaz:lepi:

X