hem 4 hem de 2 yıllık diploması olanlar hangi KPSS'ye girmeli???

bahargunesi

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
697
94
323
kızlar merhaba size bi arkadaşım adına soruyorum, arkadaşım 4 yıllık biyoloji mezunu ve bu sene de 2 yıllık AÖF'de laborant ve veterinerlik bölümüne yazılacak. diyorki 2 yıllık bölümü bitirince Kpss'de Hangi sınava girecek Lisans sınavına mı Önlisans sınavına mı? ya da her ikisine de girme hakkı var mı. açıkcası kafası biraz karışmış varsa bi bilgisi olan paylaşabilirmi ?

Kesin olmamkla beraber ben istediği birine girebileceğini biliyorum ama aynı anda değil.
yani aynı sene içinde hem önlisans hem lisans sınavına giremez.başvurusunda hangiinden girmek istediğini belirtecek ve o alandan girecek.

çok teşekkürler canım bir de bişey daha dicem acaba ösym büroları veya kpss hazırlık kurslarındaki hocalar detaylı bilirler mi?

çok teşekkürler canım bir de bişey daha dicem acaba ösym büroları veya kpss hazırlık kurslarındaki hocalar detaylı bilirler mi?

ösym büroları mutlaka bilir ama kpss hazırlık kursu hocaları için aynı şeyi diyemeyeceğim.
bazen çoğu şeyden habersiz oluyorlar,sizi yanlış yönlendirebilirler.
ben b lisansa mezun olmadan hazırlanmıştım,bana bu sene giremezsin mezun değisin dediler ama gayette girdim.
ösym bürolarına danışsanız daha iyi olur sizin için: )

Lisanstan mezun olan bir daha önlisansa giremez canım
Sonradan önlisans olman farketmez.

gerçekten mi
bunu ilk defa öğreniyorum.
sorduğum herkes başvurudaki tercihine göre istedğinden girebilirsin demişti :44:
ben açıköğretimden 2 yıllık adalet okuyacağım aynı zamanda,demek bir işime yaramayacak...
neyse en azından hukuk dersleri görmüş olurum

Hayır canım keyfi bir durum söz konusu olmuyor
En son mezun olduğun okuldan girebiliyorsun
Yani kademe kademe ele almasın
En son lisans aldıysan önlisans alman bir şey ifade etmez lisans olduğun için
Sistem böyle ilerliyor
Yoksa her şey karışır lisanslar hep önlisanstan girer filan işte :)

evet 4 yıl okuduysan sonradan iki yıllık okumakla onun kpss sine giremiyosun sanırım:26:

ben lisanstan bu sene mezun oluyorum o zaman kpss anlamında bi işime yaramayacak adalet.
neyse artık,zaten niyetim lisans kpss ye girmek,hayırlısıyla hepimiz kazanırız inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…