Hediye meselesi…Ben mi dert ediyorum fikirlerinize ihtiyacım var

O kadar iyi anladınız ki beni. Bunu yaptım da kendi kendimi doldurmaktan başka bişey olmadı sonucu dediğiniz gibi. O sebeple hepsini unutmuştum. Ancak bu olan sinirlerimi bozdu. Öfkeliyim. Dalga geçer gibi sormanın amacı ne olabilir? Beklentimi yükseltmiş de olabilir evet ancak sonrasında bunu sorması bilmiyorum. Gerçekten sinirlerimi bozdu.ne şekilde konuşmalıyım sizce
Açıkçası şuan ne şekilde konuşursanız konuşun bı erkek gözünde problem çıkaran birinden başka bişey olarak görüneceğinizi sanmıyorum. Çünkü erkekler dümdüz varlıklar. Siz anlatınca "doğum günümü unutma dedi unutmadım kutladım, hediye almami istedi sordum seçenek sundum gerek yok dedi e gittim pijama aldım onu da beğenmedi ne yapsam yaranamiyorum" diye düşünecek.
Ben olsam şuan hiçbir şey söylemem sonuçta kutlamış ve hediyesini almış. Gelecek doğum günleri için de hediye konusunda yönlendirmesini ben yaparım. Benim eşim sizinkine göre daha ince dusuncelidir mesela ama ben özel günlerden bir ay önce bak yaklaştı unutma sakın ha diye uyaririm o da ne istediğimi sorar. 😂 İstediğim özel bişey varsa direkt söylerim hiç gerek yok demem. Soylememissem de gelen okeydir 😅 hayatı birbirinize zorlastirmayin derim. Erkeklere direkt söyleyin ne istiyosaniz

Zaten önem veriyormussunuz neden gerek yok dediniz ki? Atıyorum üç beş seçenek sunduysa ikiye indirseydiniz yine sen seç deseydiniz. Ya da direkt istediğiniz bişey soyleseydiniz. Erkeklerin çoğu hediye konusunda zaten aşırı beceriksiz, en azından kutlayıp hediye alacağı farkındalık seviyesine gelmiş adama gerek yok demeyin artık direkt söyleyin 😂
Ben söyledikten sonra bi anlamı var mı? Belki kahvaltıda söyledikleri olmasa en sevdiğim pijama takımım olacaktı aldığı. Kalbim çok kırık. Bir beklentim yoktu diyip geçiştirdim ancak sebebi paragöz görünmek istememdi. Pahalı olunca hediye oluyor ucuz olunca olmuyor mu algısını yaratmamaktı

Ben söyledikten sonra bi anlamı var mı? Belki kahvaltıda söyledikleri olmasa en sevdiğim pijama takımım olacaktı aldığı. Kalbim çok kırık. Bir beklentim yoktu diyip geçiştirdim ancak sebebi paragöz görünmek istememdi. Pahalı olunca hediye oluyor ucuz olunca olmuyor mu algısını yaratmamaktı
Kocanız o sizin ya senede bir kere de beğendiğiniz şeyi söyleyin pahalı hediye aliversin. Diğer günlerde de küçük hediyeler ister dengelersiniz😂 istemezseniz istememenize alışır erkekler ve sizin için de önemsiz bı konu olduğunu düşünür. Kendi kendinizi uzuyorsunuz boşuna

Ben özel günlerimin hediyelerini kendim istiyorum, alıyorum kocamı gidiyorum kuyumcuya istediğim takıyı alıp çıkıyorum, veya alıyorum mağazaya gidiyorum gözlük, parfüm, çanta artık ne beğeniyorsam aldırıp çıkıyorum 🙂 bi kaç yıldır bizde düzen böyle gayet memnunum beğenmediğim bi hediye alınmasındansa kendi istediğim hediyeyi aldırırım daha iyi

Aklıma eski sevgilim geldi. Kendisi de yok parfümdü yok kolyeydi bilmem ne diye vızıldayıp durmuştu. Sonra bana bir milyoncudan çerçeve almıştı. :KK70:
Yalnız ben beğenmediğimi bariz belli etmiştim, hatta alıp eve bile götürmemiştim.
Bazı kadınlar niye tepki veremiyor, anlamıyorum. Parfüm, düzleştirici vs derken gidip pijama almazsın yani. Ben olsam beğenmedim, değişim kartı var mı der uyuz ederdim.
Kırmaktan çok korkan biriyim çünkü. Yani herkese karşı böyle kalp kırmaktan korkuyorum . Ama şu an da çok pişmanım keşke yapabilseydim ben de sizin yaptığınız gibi

Hayır kardeşi öyle biri değil. Nasıl yüzüne vururdunuz
Aklıma takılan bir şey var deyip konuya girerim.Yok işte ses etme felan diyenler var yada sizde onun özel gününü kutlamayın felan adam zaten önem vermiyor ki sizin yapacağınız hareket zoruna gitsin.Pat pat söyle içindekileri bu hayat öyle yeri geldiğinde söylerimleri bekleyecek kadar uzun değil üstelik bir haftadır kafanıza takıyorsunuz.

Yani iki ihtimal var. Birincisi kasıtlı yapmıştır,onca şeyi konuşup da hiç birini değil çok daha basit bir şeyi alması bunu gösterir. Ya da ikinci ihtimal,adam dümdüz gerizekalıdır. Bence ilki.

Bence bu konu üzerinde konuşmayıp benzer bir şeyi ona doğum gününde yapmalısınız. Öncesinde sorun sana şunu mu alayım bunu mu alayım diye sıralayın pahalı şeyleri. Sonra da doğum gününde bir tane kuru soğanı alüminyum folyoya sarıp verin. Ağzınızı yaya yaya da beklentin çok mu yüksekti ahüahdşansşamx deyin.

Bence bu konu üzerinde konuşmayıp benzer bir şeyi ona doğum gününde yapmalısınız. Öncesinde sorun sana şunu mu alayım bunu mu alayım diye sıralayın pahalı şeyleri. Sonra da doğum gününde bir tane kuru soğanı alüminyum folyoya sarıp verin. Ağzınızı yaya yaya da beklentin çok mu yüksekti ahüahdşansşamx deyin.
Ahaha tam aklımdan geçen ama ben daha insaflıymışım çorap diye düşünmüştüm 😂

Ahaha tam aklımdan geçen ama ben daha insaflıymışım çorap diye düşünmüştüm 😂
Yok la ne çorabı. Tam olarak şöyle kocaman bir kuru soğan. Hediyeye vereceğim para kadar alüminyum folyo rulosu alıp kocaman sarıp veririm sürpriiiiiiz diye. On saat açmaya uğraşsın acaba ne çıkacak diye.

Peki kocası saydığı pahalı şeylerden birine aa evet çok güzel olur derse? Yine konu sahibi ters köşe olacak 🤣

Peki kocası saydığı pahalı şeylerden birine aa evet çok güzel olur derse? Yine konu sahibi ters köşe olacak 🤣
İşte o yüzden kuru soğan 😊kuru soğana çok güzel demez. Adam saf falan değil,dümdüz terbiyesiz. Utanmadan kalkıp da önce kendisi beklentiyi yükseltip sonra pijama alıyor bir de kadına ters köşe yaptım,beklentin çok mu yüksekti diye arsız arsız soruyor ya 😂okurken sinirlendim

Karşılıklı olarak garip davranmışsınız.Öncelikle adam evlenmeden önceki dönemde de özensizmiş doğum günlerine evlendikten sonra bunu değiştirmeye çalışmanız sacma .Eşinizin hediye almama gibi huyu yokmuş kardeşine yaptığı hatırlatıcıyı görsem kıyameti koparırdım ben ,sizi yeterince sevmediğini ve değer vermediğini düşünüyorum.Kurnazlık yapıp hatırlatıcıdan sonra almaya başlamış ama sizinle çocuk gibi oynaması hevesinizi yükseltip sonra dalga geçer gibi basit bir şey alması dayaklık hareket.Sizin de istediğinizi kem küm etmeden söylememeniz kötü yani seçenek sunmuş bir tane seçebilirdiniz bence bu sefer almama gibi bi bahanesi de olamazdı ,ki bunun üstüne gerek yok falan demişsiniz bu da samimi gelmedi bana istediğiniz halde yalandan gerek yok demeyin zora girecekse de girsin zaten senede 1 kere olan bişi.

Haklıyım değil mi bozulmakta? Oturup konuştuğumda şunun olmasından korkuyorum sürekli pahalı hediye beklentisi olan biriymiş gibi görünmek istemiyorum
Şu hayatta bu şekilde hediye beklemeniz gereken kişi zaten eşiniz. Zira çalışıyorsunuz , eminim kazancınızın yarısından fazlasının evinize harcıyorsunuz. Eğer eşiniz ev işlerine sizin kadar görev almıyorsa sizin yerinizde olsam yarın gider o pahalı hediyelerden birini gider kendi paramla kendime alır. Eve de kocanız yüzde kaç ev işine katkı sağlıyorsa o kadar sağlar geri kalan para ile keyfime bakarım. Evde çalış, işte çalış, sonra sen o evi rahat geç indirsin diye kendini paraladığın eşin seninle dalga geçsin. İş burada hediye de değil. Siz kendinize değer vereceksiniz, kocanız bile olsa kimseye aldığından fazlasını vermeyeceksiniz, verirseniz böyle dalga konusu olursunuz. Sizin yerinizde olsam hiç konuşmam gider kendime alırım ne istiyorsam kocama da sadece bildirim yaparım bu ay bana güvenme kendime doğum günü hediyesi aldım diye, o size konuyu açar zaten. Sizde o zaman senin şakan benim kafamda şimşekler çaktırdı, sen rahat et diye evde çalışıyorum işte çalışıyorum, sende benim bu konuya önem verdiğimi bile bile önceden önemsemezdin şimdi dalga konusu ediyorsun. Bundan sonra herkes verdiği kadar alacak benden diyip geçeceksin köşene.

beni öyle büyük beklentiye sokup da pijama takımı alması yalan yok zoruma giderdi 🥲 üstelik pijama takımı nedir yahu doğum günümde? tamam severim de yani doğum günüm için çok uygun bulamadım şu an. bakıyorum da genel itibariyle eşler benim eşim gibi hediye konusunda beceriksizmis. bende direkt ne istiyorsam belirtirim şu olur bu olabilir gibisinden. çünkü fikrimi belirtmesem aynı eşiniz gibi gidip apir sapir bisey alacak bana yüz yıl konuşma imkanı doğacak 🤣hiç gerek yok buna. heeee bu sene henüz bisey almadı ben daha beğenmedim çünkü. dur bakalım beğenirim insallah. ama tabi ki gidip pijama takımı almayı cesaret edemez. ben olsam eşimle iyi bir tartışırım. bu maddiyat beklemek değil ozenilmek istemek bence.

Ayrıca erkekler düz mantıktır doğru da hediye konusu buna girmez. Zira erkek milleti gerçekten önemsediği, değer verdiği kadına öyle jestler yapıyor ki. Ancak kocasının ya da sevgilisinin önemsemediği kadın avuntusu erkekler düz mantıktır lafı. Tamam özel günleri önemsemek tercih olabilir ama bir erkek size özel olsun olmasın bir yıl boyunca bir dal çiçek almıyorsa ya da gerçekten yılda en az bir kere size kendinizi değerli hissettirecek bir jest yapmıyorsa bu düz mantıklığından değil önemsemediğindendir. Yoksa burada kaç konu var eski karısına iki dal getirmeyen adamın yeni karısı ile Avrupa tatiline gittiğini ya da karısına gümüş kolye layık görmeyen adamın sevgilisine ( metresi ne) pırlantalar taktığını.

Canım benim öncelikle hislerinden asla şüphe etme. Sen sensin ve hissetiklerinde senin bi parçan.
Herkes haksızsın dese bile eğer senin için o önemliyse konu kapanmıştır.
Sen küçüklüğünden beri o tarz günlerde yok sayıldığın için o günlerde ekstra ilgi istiyorsun sevdiğin adamdan ve bu senin hakkın.
Mesela hediye değil mesele yaptığı yorum ve dengesizlik.
İki şey var ya eşin gerçekten biraz dengesiz ve seni nekadar üzdüğünün ve bu konunun senin için olan öneminin farkında değil (senelerdir bunu anlamamasıda ayrı bi tuhaf)
Yada eşin gerçekten umursamıyor.
Eşinle kavga etmene gerek yok ama karşına al ve duygularını ona açıkça söyle.
Meselenin hediye olmadığını , geçmişten gelen birşey olduğunu vs vs.
Ondan sonra eğer seni tersler veya maddiyatla alakalı bi yorum yaparsa demekki eşin gerçekten tam bi odun. Ama belki yaptığı şeyin farkına varır ve tekrarlamaz.
Evet konuşmak istiyorum çünkü gerçekten söylemedikçe kendi kendimi yiyorum. Ancak konuşmaya başladığımda çok sakin kalabileceğimi sanmıyorum. Konu tamamen başka bi noktaya gidecek o zaman da. Ama böyle De boğazımda sürekli geçmeyen bir düğümle yaşıyorum resmen.

X