-
- Konu Sahibi Beybilibili
Buradaki en son konu pahalı ediyeHaklıyım değil mi bozulmakta? Oturup konuştuğumda şunun olmasından korkuyorum sürekli pahalı hediye beklentisi olan biriymiş gibi görünmek istemiyorum
Bozulmamın ana nedeni söyledikleri. Burada neden yalan söyleyip konu açayım ?Adam günlerce sormuş gerek yok, istemem, ihtiyacım yok vırt zırt demişsiniz. Haliyle ya sinir olup uyuzluğuna yapmıştır ya da üzerine çok düşünmeyip kafasına göre takılmıştır. İstiyorsanız istiyorum deyin, gerek yok derseniz insanlar gerek olmadığını düşünür doğal olarak. En uyuz olduğum tavır bu benim hem beklentiye girip hem beklentisi yokmuş gibi davranmak. Bariz beklemişsiniz ve bozulmuşsunuz. Bozulmanızın ana nedeni eşinizin söyledikleri değil.
Yaşan söylüyorsunuz demiyorum, kendinize itiraf edemiyorsunuz diyorum.Bozulmamın ana nedeni söyledikleri. Burada neden yalan söyleyip konu açayım ?
Aynen ben de aynen böyle söylemiştim. Ve sonrasında hiç bir özel günü atlamadısizin doğum gününüz etmiyor ama kardeşininki ediyor. Açık değil mi
Peki teşekkür ederim yorumunuz için. Ancak konu bu şekilde değil, ben duygusal bir insanımYaşan söylüyorsunuz demiyorum, kendinize itiraf edemiyorsunuz diyorum.
Evet o zaman yaptığı dusunceliksiz ayıp. Ama onu affetmissiniz artık gecmis bitmiş konu kapanmış. Adam da bidaha aynı hatayı yapmamış. O yüzden şuan olayı anlatirken bu detayı atlamaniz gerekir yoksa boşu boşuna kendinizi doldurmuş olursunuzAynen ben de aynen böyle söylemiştim. Ve sonrasında hiç bir özel günü atlamadı
inanılmaz huzursuzum konuyu açmak istiyorum ancak nasıl giriş yapacağımı bilemiyorumBen seni haklı buldum
Birincisi sorması zaten saçmalık alacaksan al neden soruyorsun
Sonuçta telefon Dyson ya da kaliteli bir parfümü ya da mücevheri neden begenmeyesin ki soracağı bişey de yok
Sonunda da pijama dalga geçer gibi olmuş ben de bozulurdum
Ama söylerdim evet beklentiyi yukselttigin için beklentimin altinda kaldı diye
Karşınızda yeni sevgili olduğunuz biri yok ki, izlenim derdine düşeceksiniz.Ben de böyle düşünüyorum. Ancak konuyu açtığımda pahalı hediyeler bekliyor izlenimini ya da mesajını vermek istemiyorum
Duygularınızı ifade etmeyi öğrenmelisiniz o zaman. Ben duygusal insanım deyip birilerinin sizin duygularınızı anlamasını bekleyemezsiniz. Bozulduysanız evet bozuldum, evet beklentimi yükselttin, evet bu hediye beni mutlu etmedi diyebilmelisiniz. Yok ben bunları söyleyemem, kendi kendime üzülürüm bir kenarda diyorsanız da karşınızdaki insanların sizin duygularınızı önemsemesini bekleyemezsiniz.Peki teşekkür ederim yorumunuz için. Ancak konu bu şekilde değil, ben duygusal bir insanım
Bende özel günlere anlam yükleyen bir insan değilim evlilik yıldönümü hariç…Biz bu mevzuları eşimle sevgiliykende konuşuyorduk ikimizde önem vermiyoruz.Önem veren insanlara da saygı duyarım.Fakat eşinizin bilerek yaptığını düşünmüyorum bazı insanlar özel günlere çok önem verir mesela benim görümcem,o çok önem verdiği için doğum günü yaklaşırken hep eşime sorarım hangi gündü felan diye.Acaba eşinizin kardeşi de o tiplerden olabilir mi?Merhabalar, konuyu neredeyse 1 haftadır kendime dert ediyorum 30 küsür yaşında kendi ayakları üstünde durabilen biriyim. Kazancım da Türkiye şartlarına bakılarak ortalamanın üstünde sayılır. Bunlardan bahsetmemin sebebi kimseden bir beklentimin olmadığı ve ihtiyacım olan ya da istediğim her şeyi kendim alabilecek durumdayım.
Çocukluğumda annem hiç bir zaman doğum günümüzü kutlamadı. Her konuda baskı içinde büyüdüm. Arkadaşlarıma hep özendim. Belki çocukluktan gelen bir şeydi bilmiyorum doğum günü meselesine evliliğim boyunca taktım. Sevgililikten nişanlılığa devamında evliliğe kadar eşim de bu konuda hiç bir zaman özenli davranmadı. Senelerce unuttuğunu söyledi. Daha sonraki senelerde böyle şeylere önem vermediğini söyledi. En son yaşanan bir olaydan sonra aslında bunun böyle olmadığını, kardeşinin doğum günü için hatırlatıcı kurduğunu gördüğümde ipler koptu. O günden sonra hiç unutmadı ya da unutmuş gibi yapmadı. Bilmiyorum belki de unutmuş gibi yapıyordu..
Geçen hafta ise doğum günümdü yine. Haftalar önceden benle konuşmaya başladı. Ne almamı istersin istediğin bişey var mı gibi. Hiç bir şeye gerek olmadığını söyledim her defasında. O da bir şeyler alacağını ve Tekliflerle geldi sürekli ünlü bir markanın parfümünden bahsetti, yine ünlü bir markanın saç düzleştiricisinden bahsetti telefonumu yenileyebileceğini söyledi. Bir kaç mücevher gösterdi. Yine ünlü bir markanın çantasından bahsetti. En son doğum günümden önceki gece hadi tahmin et ne almış olabilirim sana diye konuştuk. Ben de haliyle yukarıdakileri sıraladım hatır hiç biri değil çok şaşıracaksın dedi. Merak da ettim doğrusu. Ertesi gün hediyemi verdi. Pijama takımı almış. Sarıldım öptüm teşekkür ettim. Kahvaltıya oturduğumuzda bana “nasıl ters köşe yaptım ama” dedi ardından da “beklentini çok mu yükseltmiştin “ diyip güldü. Ben de hayır bitti beklentim yoktu dedim ve konuyu kapadım.
Şimdi size sormak istediğim şey şu: ne yapmaya çalıştı? Ben hiç bir anlam veremedim. Ne tepki vermeliydim. Aslında kahvaltı sırasındaki konuşma olmasa bir sorun yoktu ben pijamayı da severim yani, hatta ilk gördüğümde gerçekten sevmiştim ancak söylediklerinden sonra bir haftadır içim içimi yiyor. Ben mi abartıyorum kızlar? Ben mi takılıyorum ? Ne yapmaya çalıştı siz olsanız ne tepki verirdiniz ?
O kadar iyi anladınız ki beni. Bunu yaptım da kendi kendimi doldurmaktan başka bişey olmadı sonucu dediğiniz gibi. O sebeple hepsini unutmuştum. Ancak bu olan sinirlerimi bozdu. Öfkeliyim. Dalga geçer gibi sormanın amacı ne olabilir? Beklentimi yükseltmiş de olabilir evet ancak sonrasında bunu sorması bilmiyorum. Gerçekten sinirlerimi bozdu.ne şekilde konuşmalıyım sizceEvet o zaman yaptığı dusunceliksiz ayıp. Ama onu affetmissiniz artık gecmis bitmiş konu kapanmış. Adam da bidaha aynı hatayı yapmamış. O yüzden şuan olayı anlatirken bu detayı atlamaniz gerekir yoksa boşu boşuna kendinizi doldurmuş olursunuz
Haklısınız sanırım. Yapmam gereken buyduDuygularınızı ifade etmeyi öğrenmelisiniz o zaman. Ben duygusal insanım deyip birilerinin sizin duygularınızı anlamasını bekleyemezsiniz. Bozulduysanız evet bozuldum, evet beklentimi yükselttin, evet bu hediye beni mutlu etmedi diyebilmelisiniz. Yok ben bunları söyleyemem, kendi kendime üzülürüm bir kenarda diyorsanız da karşınızdaki insanların sizin duygularınızı önemsemesini bekleyemezsiniz.
Ben de benimkine çok sinirliyim. Burayı okudukça iki tane çakıp oturasım geliyorAdam bildiğin odun. Siz kırılmışsınız ve bunun farkında bile değil. Kırıldığını söyleseniz umrunda olur mu onu bilmiyorum, bir noktada paraya bağlayabilir yine. Şuanda eşime de sinirliyim belki ondan ama çok sinirlendim eşinize.
Hayır kardeşi öyle biri değil. Nasıl yüzüne vururdunuzBende özel günlere anlam yükleyen bir insan değilim evlilik yıldönümü hariç…Biz bu mevzuları eşimle sevgiliykende konuşuyorduk ikimizde önem vermiyoruz.Önem veren insanlara da saygı duyarım.Fakat eşinizin bilerek yaptığını düşünmüyorum bazı insanlar özel günlere çok önem verir mesela benim görümcem,o çok önem verdiği için doğum günü yaklaşırken hep eşime sorarım hangi gündü felan diye.Acaba eşinizin kardeşi de o tiplerden olabilir mi?
Fakat ben şurada belirtmek isterim ki isteklerinizi dile getirmekten çekinmeyin eşiniz önem vermeyebilir ama siz verdiğiniz için kutlamalı sizi özel hissettirmeli o size ne alsam diye sorduğunda nelerden hoşlandığınızı dile getirin.Ve en sonunda size yapmış olduğu hareket cidden kabul edilemez resmen dalga geçmiş ben olsam yüzüne vururdum ben kafamda kuracağıma o kendini sorgulayıp pişman olsun.Her şeyi alabilecek ekonomik özgürlüğe sahip olabilirsiniz ama eş tarafından şımartılmak herkesin hakkıdır.
Merhabalar, konuyu neredeyse 1 haftadır kendime dert ediyorum 30 küsür yaşında kendi ayakları üstünde durabilen biriyim. Kazancım da Türkiye şartlarına bakılarak ortalamanın üstünde sayılır. Bunlardan bahsetmemin sebebi kimseden bir beklentimin olmadığı ve ihtiyacım olan ya da istediğim her şeyi kendim alabilecek durumdayım.
Çocukluğumda annem hiç bir zaman doğum günümüzü kutlamadı. Her konuda baskı içinde büyüdüm. Arkadaşlarıma hep özendim. Belki çocukluktan gelen bir şeydi bilmiyorum doğum günü meselesine evliliğim boyunca taktım. Sevgililikten nişanlılığa devamında evliliğe kadar eşim de bu konuda hiç bir zaman özenli davranmadı. Senelerce unuttuğunu söyledi. Daha sonraki senelerde böyle şeylere önem vermediğini söyledi. En son yaşanan bir olaydan sonra aslında bunun böyle olmadığını, kardeşinin doğum günü için hatırlatıcı kurduğunu gördüğümde ipler koptu. O günden sonra hiç unutmadı ya da unutmuş gibi yapmadı. Bilmiyorum belki de unutmuş gibi yapıyordu..
Geçen hafta ise doğum günümdü yine. Haftalar önceden benle konuşmaya başladı. Ne almamı istersin istediğin bişey var mı gibi. Hiç bir şeye gerek olmadığını söyledim her defasında. O da bir şeyler alacağını ve Tekliflerle geldi sürekli ünlü bir markanın parfümünden bahsetti, yine ünlü bir markanın saç düzleştiricisinden bahsetti telefonumu yenileyebileceğini söyledi. Bir kaç mücevher gösterdi. Yine ünlü bir markanın çantasından bahsetti. En son doğum günümden önceki gece hadi tahmin et ne almış olabilirim sana diye konuştuk. Ben de haliyle yukarıdakileri sıraladım hatır hiç biri değil çok şaşıracaksın dedi. Merak da ettim doğrusu. Ertesi gün hediyemi verdi. Pijama takımı almış. Sarıldım öptüm teşekkür ettim. Kahvaltıya oturduğumuzda bana “nasıl ters köşe yaptım ama” dedi ardından da “beklentini çok mu yükseltmiştin “ diyip güldü. Ben de hayır bitti beklentim yoktu dedim ve konuyu kapadım.
Şimdi size sormak istediğim şey şu: ne yapmaya çalıştı? Ben hiç bir anlam veremedim. Ne tepki vermeliydim. Aslında kahvaltı sırasındaki konuşma olmasa bir sorun yoktu ben pijamayı da severim yani, hatta ilk gördüğümde gerçekten sevmiştim ancak söylediklerinden sonra bir haftadır içim içimi yiyor. Ben mi abartıyorum kızlar? Ben mi takılıyorum ? Ne yapmaya çalıştı siz olsanız ne tepki verirdiniz ?
Aslında laf gelmiş direkt orada söylesen çok güzel olurduinanılmaz huzursuzum konuyu açmak istiyorum ancak nasıl giriş yapacağımı bilemiyorum