Hediye krizi

seamoms

Deniz koydum adını..🎈
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
1.754
6.288
158
Ailecek çok samimi görüştüğümüz bir aile var.Çok severim onları,sürekli birlikte vakit geçiririz.Bir kız bir oğulları var.Eşim kızlarına ücretsiz özel dersine gidiyor.Çocukların her doğum gününde ciddi pahalı şeyler alırız.Bunlar hiç gözüme batmadı ama bugüne kadar.
Normalde öğretmenim ama bu sene hamilelikten dolayı çalışmıyorum.Riskli tüp bebekle elde edilmiş bir hamilelik.Maddi anlamda zorlanıyoruz.Artık hazırdan yiyoruz.Bebek için çok beklediğimizden de çok özendik çok masraf ettik.Bunlardan dolayı özel günlerde annelere falan da hediye almadık.Çünkü hep yüksek fiyatlı hediyeler almıştık.Bu sene yapamayacağız dedik.
Biraz önce eşim aradı.Bu görüştüğümüz ailenin yarın kızının doğum günüymüş.Bana diyor ki saat istedi.Saat bak.Dedim sen gidip normal bir şey de almazsın.E dedi 300 400 e bak bir şey..Ben de patladım.Bugün e bebeğe gitmiştik.Küvetlere bakmıştık.Katlanmayanlara eşim dedi nereye koyacağız bunu dedi katlanırlara baktı.onlar da yaklaşık 300 lira.Dedim kalsın şimdilik.Doğduğunda alırız.Ona da evde leğen var onda yıkarız buna ne gerek var dedi!Ki bu adam beni dinlemeden dünyanın parasını verip oda takımı aldı.Şimdi esas şeye ne gerek var dedi.Bir şey demedim.Ama şimdi 300 400 ü küçümseyip başkasına hediye al deyince bozuldum.Ya dedim şu an gerek var mı?Tartıştık.Ben de ne yapıyorsan yap bana da söyleme.Ciddi üzülüyorum.Ben annelere bir şey almadım.Bebeğe bir şey alırız diye şimdi bana 300 400 liralık şeyi küçümsüyor.Ki normalde ben ondan önce derim şunu alalım bu daha iyi diye.
Ben mi abartıyorum?Duygusal mı davranıyorum?400 liralık hediye çok değil mi?Gidip ucuza bir şey de almaz.Nasıl düşüneyim ne diyim?Kendime doğru dürüst bir şey almadım.Çalışmamak da çok zormuş...

Bu aile dostunuza niye bukadar imtiyaz tanidiniz
Sizin aile dostunuz olasım geldi

Şu durumda bebeğin herşeyi masraf
Tedbirli olmanızda fayda var ki ücretsiz izne ayrilmissiniz tek maaşla çok zor
Çünkü bebek bir maaşı komple bitiriyor
aynen öyle.Hazırdan yemeye başladık.Olsa alırız almadığımız bir şey değil.Ki karşılığında bir şey de görmedik.Ama eşim görmüyor bunu.Bencilce mi düşünüyorum diyorum.ama ona vereceğim parayı şu an bebeğim için kullanırım demek bencillik mi?

Ya zor yetiştiriyoruz diyorsunuz,hamilesiniz üstelik,bir de milletin çocuğuna istekle saat alıyorsunuz.Yazmak istemiyorum ama saf olmayın bu kadar da.Annesi babası alsın istediği saati,ne bu yüzsüzlük onu istiyor diye bir de size iletiyorlar ? İyi istesin ne yapalım desenize eşinize.Milleti bu kadar düşüneceğine siz doğurunca bebeğinize ne yedireceğini düşünsün otursun da.O 300 400'leri alsın alsın biriktirsin boş boş hediye alacağına.

Sonuna kadar haklisiniz
Ben Kasım'da doğum yaptim
Bebeğe hazırlık her ay yaklaşık 2000 harcadım ilk başta
Kiyafet sampuan kremler küvet vs
Çünkü ilk zaman surkeli zıbın vs degisecek bez vs her ay dünya para harcadim
400e iki paket bez alirsin.

Hediye degilki o. Hediye gonlunden ne koparsa o olur. Onlar siparis verir gibi saatmi dediler? Herkesin butcesine gore bence.

Bol keseden harcamaya alışkın olduğunuz için eşiniz daha varamamış durumun farkına.

Eşinizi sürekli frenleyeceksiniz zaten bir müddet sonra kendi de anlayacak.

Bebek demek full masraf demek

Gerçekten öyleymiş.Çok gidiyor.Ki birikimimiz var ordan gidiyor artık.Olmasaydı?Paşam önümüzdeki yıl da çalışmamı istemiyor.Ama böyle nereye kadar dayanır bilmiyorum...

İlk baştan beri niye herkesi yüksel hediyelere boğdunuz?

Bol keseden harcamaya alışkın olduğunuz için eşiniz daha varamamış durumun farkına.

Eşinizi sürekli frenleyeceksiniz zaten bir müddet sonra kendi de anlayacak.
Bu zamana kadar iyi kazanıyorduk alıştı harcamaya.Ama kalkıp kendi çocuğu için küvete fazla deyip başkasına 400 lirayı az görmesi..Böyle düşündüğüm için de beni artık tanıyamıyormuş..Benim önceliğim bebek..Henüz babalık duygusuna giremedi sanırım..

Abartmıyorsunuz eşiniz fazla taviz vermiş bu aileye,neden?Ayrıca saat istedi ne demek hediye ısmarlamakla olmaz adı üstüne hediye..gönlünüzden ne koparsa durumunuz neye müsaitse onu alırsınız, eşinizin gönlünden şu durumdayken sizi zora sokacak bir hediye geçmesi çok normal değil..Gaz vermek gibi olmasın ama böyle birşey olsa ciddi kavga çıkartmıştım

Ne güzel aile dostuymuşsunuz yahu benim can ciğer kardeşim bile yeğenlerine yani çocuklarıma bayramda çok az miktarda harçlık vermişti oysaki durumuda gayet iyi, gücüme gitti biz verirken iyiydi bize sıra gelince cıks...
Çok merak ediyorum o aile dostunuz sizin çocuğunuz olunca aynı şekilde bonkör davranacaklarmı...

Bu saati isteyen kim, çocuk mu? Çocuğun annesi babası kızına itiraz etmiyor mu, saati isteyecekse annesinden babasından istesin. Bence bunun adı yuzsuzluktur. Zaten eşiniz içinden gelip ücretsiz özel ders veriyor daha fazlasına ne gerek var? Çocuğun gönlü olsun isteniyorsa da sizin kendi alacaklarınız için tutumlu olup gidip başkası icin 300-400 luk bir şey alınmaz daha makul bir hediye alınır. Bu da bencillik değildir.

İlk baştan beri niye herkesi yüksel hediyelere boğdunuz?
Eşimin bol keseden harcaması.Geçen sene babalar günü için annesine bin lira gönderdi.Bir şey alın diye...Ciddi anlamda yoruldum.Bu sene kimseye bir şey yok dedim.E ben aileme almadım niye başkasının kızına alayım.Hadi alayım küçük bir şey olsun dedim.Birbirimize girdik..

Aynısını söyledim.Bencil oldum..Kötü niyetli oldum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…