Vereceğin kupanın için çikolatayla, şekerlemeyle veya ufak kağıtlara yazdığı sevgi sözleriyle filan doldursan nasıl olur? Ya da ikinizin birlikte olduğu bir resmin arkasına '' Eğer parçaları birleştirirsen dünyadaki en iyi sevgiliyi ve sayesinde çok mutlu olan kızı görebilirsin vs. tarzı birşeyler yazıp - Bu çok olmadı tabi sen daha uygun birşeyler bulursun bu tarz bir oyun için - resmi çok küçük olmayan parçalara böl. Sonra da kupaya doldur. Ya da bunu en fazla resim çerçevesi olacak boyutta bir puzzle olarakta yaptırabilirsin fazla büyük boyutta olanlarla erkekler uğraşmıyorlar genelde.
Ya da sanırım şu daha tatlı olur tek tek paketlenmiş olan çikolatalardan al ülkerin ecesi gibi sonra bütün çikolataları tek tek açıp paketlerin iç tarafına benim sevdiğim adam şunu söyle yapar, sürekli böyle der, kokusu şöyledir vs gibi onu ne kadar tanıdığını, herşeyini bildiğini gösteren notlar yaz. Aynı şekilde seni sevmemin 1. nedeni 2. , 3., x.inci nedeni tarzı notlarda yazılabilir çikolatanın içine sana kalmış. Hem hepsini birden okuyamaz böylece, o çikolatalardan her yiyişinde seni hatırlamak ve mutlu olmak zorunda kalır
Daha önce başka bir konuda yazmışım bunu sana da gönderiyim dedim belki işine yarar ve bencede patik fikri şimdilik abartılı, üstelik durup dururken veriyorsun mazallah, kalbine iniverir yaşlı babane-dedenin
İleride hamile olduğunu kocana söyleyeceğin zaman yaparsın bu tarz şeyler, hem şu kadın halimle bana verilse o hediye ben bile nooluyoruz ya diye düşünürüm.
Bİ de aslında manevi hediyeler böyle bizim yazdıklarımızla veya kırmızı kutularla filan olmaz biliyor musun? Onun anılarıyla ilgili olan, çok istediğini bildiğin birşeyi bulman üzerinde düşünmen, onu tanıdığını belli etmen lazım manevi hediye olması için. Mesela babasıyla ilgili en çok hatırladığı şey ne ki acaba? Burdan yola çıkıp birşeyler bulsan belki?
Mesela benim eskiden uzun süreli ilişki yaşadığım biri vardı, böyle romantik romantik süprizler mi hazırlamadım, pspler mi almadım buna rağmen adamın en çok sevindiği hediye annesinin ona okuduğu bir çocuk kitabını anlatmıştı bana konusunu hatırladığı ama ismini bilmediği, bende bulup ona hediye etmiştim eski versiyonunu(zaten popüler birşeydi salak olduğundan daha sonra duymamış demekki) acayip duygulanmıştı görünce çok şaşırmıştım