Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim 2 haftalık ceviz param 50 sadece. Ekmek yerine yiyorum kahvaltıda. Yalnız da olsam yetmez bana bu miktar.meyve sebze alsam haftada en az 50 gider yani.Eşim asker evde yalnız olduğum için 2 haftada bir pazar gidiyorum onda da 50 TL anca gidiyor
250 olmazsa da 300 olsun. Sonuçta bir sınır koyuyorsun kendine. Ne artsa kâr olacak. Gereksiz tüketimden kurtarıyor insanı.Becerebilirsem 250. Birikim yapmam lazim. Gelen gidiyor cunku.
baya gidiyormus gercektenAstarı yüzünden pahalıya geliyor Asmin. Bir de uğraşması çabası. Süt bedava olacak ki yapacağına değsin. Haftada 2 kiloya yakın yeniyor bazen.
48 kilo olunca yarım kilo meyve sebzeyi bile yiyemiyorum bir ekmeği 4 günde yiyorumBenim 2 haftalık ceviz param 50 sadece. Ekmek yerine yiyorum kahvaltıda. Yalnız da olsam yetmez bana bu miktar.meyve sebze alsam haftada en az 50 gider yani.
ben dahil ederdim, geri kalan hedef miktarina devam ederdimAz once markete gidip aylik alisveris yaptim ve gayet temel besinleri aldim 550 tl gitti. Ticketla aldigim icin dahil etmeyeyim diyorum. Ama sonra normal paradan farki ne diyorum bilemiyorum.
bizde öyle degil ben ücretsiz izindeyim kizimdan dolayi onun icin ben su an bunlarla ilgileniyorum. Bir kac hafta sonra ben ise basliyacagim, esim evde kalcak cocukla. Bukezde ev isinden, alisverisine kadar o hal etcek. Ikimizde calisdigimizda birlikte yapcaz.Alışveriş işini ve ev geçiminiz lütfen tek sizin göreviniz miş gibi üstlenmeyin eşinizide dahil edin Parayı tek eşiniz kazanıyor diye alışveriş ve planları yapmak sizin göreviniz diye bir şey yok mesajları okudum ve gerçekten tutum güzel birşey ama aynı zaman da üzüldüm kadınlar dişinden tırnağından artırıp hep birşeyler elde etme peşinde Allah yardımcınız olsun
Evet kesinlikle biZde tıpkı sizinle aynı durumdayız hayat müşterek fakat bazen çaresiz olanlar olabiliyor veya eşi sorumsuz olanlar oluyor Allah onlara yardım etsin zorbizde öyle degil ben ücretsiz izindeyim kizimdan dolayi onun icin ben su an bunlarla ilgileniyorum. Bir kac hafta sonra ben ise basliyacagim, esim evde kalcak cocukla. Bukezde ev isinden, alisverisine kadar o hal etcek. Ikimizde calisdigimizda birlikte yapcaz.
Evlilik bu, birikimde birlikte yapilir, isde paylasilir. Sonucda erkeklerinki can, bizimki patlican degil hak veriyorum size
Ben toplu alışverişi dahil etmiyorum mesela. Ki en az 700 tutuyor. Ondan ayrı haftalık 250 tutturmaya çalışıyorum.o bile yetmiyor ya. 4 kişiyiz tabii o da etkili.Az once markete gidip aylik alisveris yaptim ve gayet temel besinleri aldim 550 tl gitti. Ticketla aldigim icin dahil etmeyeyim diyorum. Ama sonra normal paradan farki ne diyorum bilemiyorum.
Benim eşim 1 ayda batırır bizi. Denedik de zamanında. O sabır yok fiyat takip edip indirim kovalamaya. Aylık yıllık gelir gider hesabından haberdardır. Ama nihai kararlar bende. Kim daha iyi bütçe yapabiliyorsa o yapmalı ailede. Kadını erkeği yok bu işin.Evet kesinlikle biZde tıpkı sizinle aynı durumdayız hayat müşterek fakat bazen çaresiz olanlar olabiliyor veya eşi sorumsuz olanlar oluyor Allah onlara yardım etsin zor
2 sene önce için geçerli bu rakamlar canım.Markete ve eczaneye gidip 485 TL harcayarak döndüm.
Şokta kahvaltilik 237 TL
Yerel marketten kuruyemiş 137 TL
A101 soğan, patates, kefir, zeytin 45,50tl
Eczane 65 TL.
Harcamanın 26 TLsi stok geri kalanı, haftalık kullanim.
Artık 250 TL nasıl yetecekse
Biz 4 kişiyiz canım. Daha az ya da daha fazla sayıda aile bireyleri olanları bilemem. Bir yerden bir şey gelmiyor evimize. Her şeyi parayla alıyoruz. 2000 i geçtiği de oluyordur. Mutfak ve temizlik malzemeleri dahil bu harcamaya. Organik ürünler kullandığım için miktar artiyordur büyük ihtimal. Dışarıdan yemek de yok bizde. Her şeyi doğal ve evde yapmaya çalışıyorum.Ya kizlar toplu alisveriside katmiyorsaniz bütceye, e sizlerin mutfak masrafi bildigin nerdese 2000? Allah yardimciniz olsun gercekten. Resmen bir kisi evde yemek icin calisiyor.
yinede cok ya canim. Cidden Allah yardimciniz olsunBiz 4 kişiyiz canım. Daha az ya da daha fazla sayıda aile bireyleri olanları bilemem. Bir yerden bir şey gelmiyor evimize. Her şeyi parayla alıyoruz. 2000 i geçtiği de oluyordur. Mutfak ve temizlik malzemeleri dahil bu harcamaya. Organik ürünler kullandığım için miktar artiyordur büyük ihtimal. Dışarıdan yemek de yok bizde. Her şeyi doğal ve evde yapmaya çalışıyorum.