• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Kızlar ben her yaz kışlık kazak ,mont,bot,ayakkabı falan alırım. Çocuklar hızlı büyüyor malum. Yağmurluk bakmıştım ufaklığa,150 civarıydı ,pes. Öyle A kalite markalardan da değil yani. Neyse baktığım markada 55 e inmiş ,tek kalmış,aldım attım kenara. Bu tür alışverişleri haftalık bütçeye yansıtmamayı düşünüyorum.

Bdv de gördüm ben konularınızı. Bir kadin bu kadar desteksiz ama bu kadar güçlü olsun,maşallah. Allah yolunuzu kolaylaştırsın,evladinizla huzurlu hayatınız olsun.Cuma vaktinde edilen dualar kabul olur inşallah.
Amin canım çok sağol, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
Hayat çok garip,bir şeyler yoluna girerken bir şeyler yolundan çıkıyor.Hayatimi yazsam roman olur cidden 🙂
Kadınlar olarak kimsemiz yokmuş gibi her kötü şeye karşı gardimizi almamiz gerekiyor.
Altın arttı evet ama döviz yerine ben yine de altın alırdım. Yarım gram da olsa almak lazım. Küresel büyük sorunlarda altın kraldır. Döviz kağıt sonuçta. Naçizane fikrim tabii.
Haklısın, döviz de yerinde durmuyormuş ona da baktım 🙄 gözümü karartıp alırım belki yine altın.9 gün önce 405 ten aldığım gram dünden beri 424, düşer inşallah 🙏

Kızlar ben her yaz kışlık kazak ,mont,bot,ayakkabı falan alırım. Çocuklar hızlı büyüyor malum. Yağmurluk bakmıştım ufaklığa,150 civarıydı ,pes. Öyle A kalite markalardan da değil yani. Neyse baktığım markada 55 e inmiş ,tek kalmış,aldım attım kenara. Bu tür alışverişleri haftalık bütçeye yansıtmamayı düşünüyorum.
Biseye el sürülmüyor hakikaten.Gecenlerde her zaman alışveriş yaptığım mağazadan t-shirt alayım dedim 29.90 dan başlıyor ve iki kere yikasam temizlik bezi kıvamına gelecek belli, almadım.Cocuk için şimdiden kışlık bakmak çok mantıklı ben de bakinayim teşekkürler canım fikir oldu 👍

canım bencede onlarıda bütceye sayarsan mümkün degil o bütceyi tutmak.
Bende kızıma tamamen markasız uygun kiyafetler alıyorum. Malum iki yaşında, çok hızlı boy atıyor ve ben bir çok konuda çok relax davrandıgım için, kiyafetleri hep lekkeli oluyor 😁 pahalı almak deymez şu an.
Onun yerine uygun alıp onun gelecegine birikim yapmak daha mantıklı.
Bir tek ayakablarına baya bir masraf yapıyorum, onlar belli bir marka, cok saglıklı ayagı sırtı için.
Gün gelince zaten kendi seçek kıyafetlerini, ozamana kadar biraz daha ekonomik davranayım diyorum 😁
Haftaya umarım bütceden baya kalır.
Meyvem var etim var, buzluk dolu, bakalım.

Buraya bakmamiştim kizlar ben ama bana da fikir olur mutfağa nekadar gidiyor diye... Ekim’e kadar çok gerçekçi olmaz benim için çünkü; çoğu sebze kendi bahçemde, peynir yaptım ilk defa bu yıl 15 kilo kadar çiğ sütten...
Dişari da yenen yemekler de sayılıyor mu?

Biseye el sürülmüyor hakikaten.Gecenlerde her zaman alışveriş yaptığım mağazadan t-shirt alayım dedim 29.90 dan başlıyor ve iki kere yikasam temizlik bezi kıvamına gelecek belli, almadım.Cocuk için şimdiden kışlık bakmak çok mantıklı ben de bakinayim teşekkürler canım fikir oldu 👍
Benim bir 8 yaşinda bir oğlum var ve Neredeyse doğduğundan beridir her kıyafetini yüzde ellilik indirimlerden alıyorum sezon sonu Ve çok kaliteli... normal zamanda ordan alsam dünya kadar para (NeXT) Türkiye de var mı magazası bilmiyorum..

Buraya bakmamiştim kizlar ben ama bana da fikir olur mutfağa nekadar gidiyor diye... Ekim’e kadar çok gerçekçi olmaz benim için çünkü; çoğu sebze kendi bahçemde, peynir yaptım ilk defa bu yıl 15 kilo kadar çiğ sütten...
Dişari da yenen yemekler de sayılıyor mu?
herkes kendi karar veriyor ne sayıldıgına canım 😘
peyniri geçen ilk kez denedim, sirkeyle yaptım güzel olmadı.
Sen nasıl yaptın canım?
Sebzeleri derşn dondurucuya koycan mı? Baya bütceni rahatlatır. Ingilterede çok pahalı bir ülke ya.

herkes kendi karar veriyor ne sayıldıgına canım 😘
peyniri geçen ilk kez denedim, sirkeyle yaptım güzel olmadı.
Sen nasıl yaptın canım?
Sebzeleri derşn dondurucuya koycan mı? Baya bütceni rahatlatır. Ingilterede çok pahalı bir ülke ya.
Sutum bir bir bölümünü yoğurt yapıp kaynattım o çökelek oldu... Bir bölümünü ev yapımı sırkeyle kestim lor oldu.. Diğerine de peynir mayası kullandım Helin peynırı gıbı... Asmin hepsının de tadı harika oldu...
Ne tesadüfturkı bizde geçenlerde arkadaşlarla diğer Avrupa Ülkelerinin çok pahalı olduğunu konuşuyorduk. Malum herkesin diğer ülkelerde akrabalari var burda ve oldukça sık zıyaret ediyorlar... Ben çok pahalı bulmuyorum burayı aslında, vergiler dilinda:)

Sutum bir bir bölümünü yoğurt yapıp kaynattım o çökelek oldu... Bir bölümünü ev yapımı sırkeyle kestim lor oldu.. Diğerine de peynir mayası kullandım Helin peynırı gıbı... Asmin hepsının de tadı harika oldu...
Ne tesadüfturkı bizde geçenlerde arkadaşlarla diğer Avrupa Ülkelerinin çok pahalı olduğunu konuşuyorduk. Malum herkesin diğer ülkelerde akrabalari var burda ve oldukça sık zıyaret ediyorlar... Ben çok pahalı bulmuyorum burayı aslında, vergiler dilinda:)
peynir mayasıyla bende deniyeyim canım 😘
Yıllar önce 1 hafta Londrada egitimdeydik. Birşey almaya korkuyorduk resmen, çok pahalı gelmişti bize 😊

Gurur duydugum sarimsaklarum mesela🤩

Eklentiler

• B9E275B3-5932-4C0A-83F1-220D008D079B.jpeg
    B9E275B3-5932-4C0A-83F1-220D008D079B.jpeg
    149,7 KB · Görüntüleme: 47
Benim bir 8 yaşinda bir oğlum var ve Neredeyse doğduğundan beridir her kıyafetini yüzde ellilik indirimlerden alıyorum sezon sonu Ve çok kaliteli... normal zamanda ordan alsam dünya kadar para (NeXT) Türkiye de var mı magazası bilmiyorum..
Ben de öyle yapayım bundan sonra,çocuk kıyafetleri çok pahalı ..hem kendime de bazı şeyleri mevsim dışı alabilirim aslında

İki haftadır bütçe tutmuyordu.
Bu gün market siparişi online verdim, 136 TL tutmuş. Olmayan ürün varmış iade yapmışlar.
250 TL yi tutturmak neredeyse imkansız olmaya başladı. Çoğu şey evde stoklu ya da bütçe tutsun diye evden gideyim diyorum ama en ufak şey için markete girsen bile para bitiyor.
Yarın pazara gideceğim, 100 TL tutar meyve hiç yok.

Kasabı zaten bütçeye katmiyorum, damacana suyu da katmayacagim haftada iki kesin bazen üç damacana gidiyor.
Kuruyemiş, çerezi de bütçe dışı tutacağım.
Stok, kışlık zaten bütçe dışı.
Bir de böyle deneyeyim, bakalım nasıl olacak

İki haftadır bütçe tutmuyordu.
Bu gün market siparişi online verdim, 136 TL tutmuş. Olmayan ürün varmış iade yapmışlar.
250 TL yi tutturmak neredeyse imkansız olmaya başladı. Çoğu şey evde stoklu ya da bütçe tutsun diye evden gideyim diyorum ama en ufak şey için markete girsen bile para bitiyor.
Yarın pazara gideceğim, 100 TL tutar meyve hiç yok.

Kasabı zaten bütçeye katmiyorum, damacana suyu da katmayacagim haftada iki kesin bazen üç damacana gidiyor.
Kuruyemiş, çerezi de bütçe dışı tutacağım.
Stok, kışlık zaten bütçe dışı.
Bir de böyle deneyeyim, bakalım nasıl olacak
Ee bu saydiklarinin hemen hapsi temel ihtiyac zaten, insanlar olsun vala bu ne boyle!

Back