Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Ya bisiy sorcam ama yanlis anlamayin tamamen bilmedigimden cahilligimden soruyorum.
Ben hic kurban eti yemedim. Tadi farkli oluyor mu? Annem farkli oluyor der. Esim hep kesmeye ozenir. Ama ben onyargimdan hep engel oluyorum
Taze olur lezzetli beteketli olur canım.
Bizde hiç kesemedik evimizin borcu bitince istiyorum kurbanlarda kesmek.

Ben gecen hafta 2 kilo çay ve bir kilo peynir aldigim icin hedefi tutturamamistim. Pazar alisverisi de yaptim cunku. Ama bu cuma icin tutturacagim hedefimi. 30 liraya sıvı yağ aldım. 10 liralik zeytin aldim. Kalani duruyor. Suan icin eksik olarak yine peynir( allahim 2 kisiyiz bir haftada bir bucuk kilo peynir yenir mi ya?) ve donates eksik evde. Bir de buzluga atmalik börek yapmayi dusunuyorum. Onun icjn ektra peynir ve yufka alacagim. Tuttururum heralde bu hafta.

Doğru diyosun canım
Benimde buzdolabının dolabı büyük iki çekmece 3 bolme var
Orsssi şuan dolu
Çok atmadım oysaki
Ama bu sene veya seneye kesin almam lazım bakayım haberdar ettiğin icin sagolasin

Ya bisiy sorcam ama yanlis anlamayin tamamen bilmedigimden cahilligimden soruyorum.
Ben hic kurban eti yemedim. Tadi farkli oluyor mu? Annem farkli oluyor der. Esim hep kesmeye ozenir. Ama ben onyargimdan hep engel oluyorum
Et yeme aliskanligina bagli. Mesela ben kuzu eti hic sevmem ve yiyemem. O yuzden allah affetsin ama kurban etini tuketemiyorum. Esim icin kucuk porsiyonlar ayarlamisim ona pisiriyorum. Kurban da dana kessek cok fazla pay dusuyor dagitacak yer bulamiyoruz o yuzden dana kesemiyoruz. Sen kuzu eti seven birisiysen kurban eti farkli gelmeyeceektir.

Benim bilgilerim dogru cnm. Tesekkur ederim.
Bu hafta 150 tlden 12.5 tl kaldi. Ins butceyi asmam.

Sizin orda keci yok mu? Biz hep keci keseriz. Kuzu bana cok kokuyor. O yuzden kesmem. Ama kendimi bildim bileli keci keseriz biz. Saolsun esimde keci etini sevdi.

Bence bu hedefin tutması için evde iyi bir stok durumunun olması lazım
Aksi halde hedef baştan başarısız olur

burda pazar olayı biraz sıkıntılı. ben pazara çıkamıyorum, pazar ihtiyacını da marketten alıyorum. bu büyük bir etken diye düşünüyorum.

o zaman ayın 1inden itibaren olacak bildirimlere bakalım.

bizde bir kaç ay önce koyun kestik ama ben hiç yiyemedim. eşime pişirdim sadece. ben koyun etini sadece ızgara olarak tüketebiliyorum. kurbanda kesebilirmiyiz bilmiyorum ama ben bir derin dondurucu alıp kışa girmeden önce bir küçük dana kesmeyi planlıyorum. yanıma bir ortak bulabilirsem daha iyi olur tabi.
kaz etini de hiç sevmedim. marketten tavuk da almıyorum. bizim evde et dediğin: balık ve dana eti olarak tüketiliyor.

Biz kurbanda bir hisse büyükbas kestirip koyuyoruz buzluga,
kuzu etini arada kasaptan alıyorum.
Şiş ya da ızgara yapıyorum ama kuzu eti bana da ağır geliyor

Sizin orda keci yok mu? Biz hep keci keseriz. Kuzu bana cok kokuyor. O yuzden kesmem. Ama kendimi bildim bileli keci keseriz biz. Saolsun esimde keci etini sevdi.
Ben genel olarak kucuk bas hayvan etini sevmiyorum. Keçi eti de ekşi geliyor malesef. Yoksa esim keçiyi de cok sever.

Marketten
Elma muz tavuk gogsu dere otu maydanoz aldim. 30 tl tuttu. sabahta ekmek nugget gazoz abur cubur alinmisti 15 tl.
Toplam 45 tl
Kalan:22 tl
Bu haftada tutmayacak. Cunkubu hafta daha sut, yumurta,balik alinacak.

P planli halletmissin tabloyu
Benim de bu ay harcadigim simdilik 25 tl oldu
Ama dolapta kalmadi sebze meyve. Buzluktan fasulye yaprak sarmasi falan pisiriyorum.

Ben bu hafta gayet iyi gidiyorum, misafirlerim gelmekten vazgeçti, sanırım 50 TL bile yetebilir.
Bugün dondurucunun fişini çekip içindekileri buzdolabına kaldırdım. Yemek yapacak epey sebze ve et türü var. Kahvaltılıklar da tamam.
Yumurta, ekmek, su, küçük bir pazar alışverişi bu hafta alinacakar

Gunluk sut almam gerekiyordu. Alamadim. Bugun 0 harcama. Belki birazdan cikarim disari

23 tl manavda harcadım
Umarım bu haftayi da 150 tl ye bitirebilirim

sali gunu sarma kuru patlican yemegi
carsamba kofte mantar patates puresi
persembe taze fasulye pilav
cuma hurmeli tavuk
menum 4 gunluk boyle sadece tavuk yok evde onu da alirim digerleri evde olan seyler.

aa ben süt parasını unutmuşum bak. 10 tl süt parası çarşamba günü geri kalan 15 i de zaten harcarız ufakbi pazar yapsak. bu hafta balık yapmaya kalksam yetmeyecekmiş anlaşılan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…