• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Hacmi 112 lt imis. Fiyat arastirmasi yaptim. Ltsine gore fiyati baya ii. Ben sanirim alicam. Bide benim cok derin dorundurucu aliskanligim yok. Baslangic icin guzel olabilir. Hem evim de kucuk zaten

Benim de dondurucum yok ama dolabimin o kismi epey hacimli.
Evde yer kaplamasini istemiyorum. Sanirim faturalara da yansiyordur. Pek alma taraftari degilim

evde bir sey bulamayip 2 kez disarda yesek dondurucunun yaktigi kadar zaten elektrik faturasi öderiz. sinucta uzun sure kullanacagim her yil gerekli. Benim vaktim oluyor yazin cok sey yapabilirim aklima yatarsa alacagim

kizlar simdi aklima geldi bu yil yapmamistim ama gecen yil yaz mevsiminde koy biberi ucuzken biber kizartmasi yapip domatesle soslayip konserve seklinde yapmistim hazIr iyi oluyordu. aklinizda olsun:KK52:

evde bir sey bulamayip 2 kez disarda yesek dondurucunun yaktigi kadar zaten elektrik faturasi öderiz. sinucta uzun sure kullanacagim her yil gerekli. Benim vaktim oluyor yazin cok sey yapabilirim aklima yatarsa alacagim

Aslinda ben de dusunuyorum. Ama vazgeciyorum. Belki de bahane buluyorum kendime.

Biz disarida cok yeriz ama hic evde bir sey olmadigindan veya hazirlamaya usendigimizden disarda yemedik :) canimiz istediginden hep pisbogazliktan bizimki :))

Dondurucu ne kadar yakar onu da bilmiyorum, 2 disarida yemek kadar yakar mi gercekten? Oyleyse ciddi yakiyormus.

Alsam nereye koyarim onu da bilmiyorum. Mutfagi daraltmasini istemem.
Bi odaya koysam da orayi bozar. Belki camasir odasina koyabilirim.

Kurban kesip koyuyor musunuz? O zaman mantikli olur.

Ben dondurucunun bir rafina ve buzluk kısmına etleri, diğer rafina peynir, terayag ve sebzeleri koydum.
Elektrik faturası en fazla 20 TL farkettirir

Aslinda ben de dusunuyorum. Ama vazgeciyorum. Belki de bahane buluyorum kendime.

Biz disarida cok yeriz ama hic evde bir sey olmadigindan veya hazirlamaya usendigimizden disarda yemedik :) canimiz istediginden hep pisbogazliktan bizimki :))

Dondurucu ne kadar yakar onu da bilmiyorum, 2 disarida yemek kadar yakar mi gercekten? Oyleyse ciddi yakiyormus.

Alsam nereye koyarim onu da bilmiyorum. Mutfagi daraltmasini istemem.
Bi odaya koysam da orayi bozar. Belki camasir odasina koyabilirim.

Kurban kesip koyuyor musunuz? O zaman mantikli olur.
6 ay falan calistirilir o da toplamda 2 disarda yemek yemegee eşdeğerdir diye soyledim cnm
ben zaman zaman usenip ya da evde olmadigindan canimin istedigi seyleri mekanimda severim
mesela bu bazen et turu olabilir bazen farkli yemek cesidi olur fajita tarzi seyleri kendim yapsam da begenmiyorum disarda begendim yere gider yerim

pisbogazlik kisma hic girmeyeyim:KK71:
canim istesin parlayacak olsam da yerim ayy çok tokum yemeyeyim demem
mantikk amann gencken yenir varken yenirr:rolleyes:

Haftanin ilk harcamasi 7.5 tl. Esim gelirken biber,sogan,ekmek,sut aldi.
Bende artik dondurucuyu aktif kullanmak istiyorum. Cok buyuk ihtimalle alirim ben. Yaz gelince yaptiginiz seyleri bana da soyleyin kizlar. Bende yapayim.

Iyi akşamlar kızlar fazla kilolarımın derdine düstüm kaç gündür buraya yazamadim :olamaz: gećen haftayı 65 tl yle kapattım :KK52: dün 3 lt süt aldım 9 tl bugünde markete harcadım 24 tl bakalım haftayı nasıl kapatıcam buzluktan daha çok faydalanmayı düsünüyorum bu hafta :KK52:

Selamlar kızlar günaydın kotamın azizliğine uğradım giremedim bu hafta 150 tl lik hedefim iyi gitti. Haftalık menününde faydası oldu. Haftays içinde yeni bir menü oluşturdum bile.bu akşam balık var. 103 tl harcadık ama bugünde 30 gider 135 tl ile haftayı kapamayı hedefledim.

Kizlaarr bugun haftalik buyuk alisverisi yaptik esimle. Ogluma zeytin yumurta kuzu eti falan aldim. Eve gelince bi hesap yaptim ki cumadan yaptigim 7.5 tl lik alisverisle birlikte 137.5 harcadim. Geriye kaldi 12.5. Bununla hafta icinde ekmek su sutten baska bise almamaliyim. :KK42::oops:

Alışverişi yaptık 175 ile hedef tutmadı. 1 haftalık pazar alışverişi yaptım.
Bu hafta daha az harcarım. Eksiğim kalmadı.

Ben bu hafta bütçeyi aştım sanırım. Sadece 100tl lik et ürünü aldım. Güvendiğim bir yerden alıyorum. Her zamanda gidemediğim için azar azar almıyorum. 5o tl pazar vardı. Bugün yine bi pazar var yakınımda. Köy yumurtası alıcam çıkıp. Belki başka şeylerde alırım. Eşimin aldıklarını hesaplayamadım ama bütçeyi aşmış olmalıyım

Back