• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Eşinin aldıkları da mutfak için ama :bicak:
Evet aynen cnm .farkındayım ama onun harcamaları dışında ben kendime 150 hedef koymuştum zaten:) mutfak herşey ondan aslinda ama ben haftalık harçlık diye 250 alıyorum ondan 100 birikim diğer 150 ile de yardımcı oluyorum ona ben de bu şekilde işte elden gelen bişey yok o seviyor mutfak pazar işini .çünkü kendi de pazarci

T tatlu Evet bizim de bulamadığımız şeyler oluyor.
Ulaşım zorluğu nedeni ile getirmiyorlar bazı şeyleri.

K kahvemsi mutluluk Gerçekten mi?
Mandalinanın bu fiyat olması mesela, çok absürt bana göre.
Yazık üstelik.
Allah asgari ücretle geçinenlere yardım etsin.
Alım gücü çok düşük bu yıl.
Ankaradan bildiriyorum :) mandalina da 7yi gördüm ben ve almıyorum artık mevsimi geçiyor zaten çok mantıksız. Muz yerli8,5 ithal 10.ankara armutu 4,5, deveci-normsl 6-7. Bunlar bilindik market fiyatları pazara gitme imkanım yok malesef ama farklı oldugunu sanmıyorum Elma bile 4,5-5ya. Ya tamam olmayan kivi muz ananas yemesin hadi de elmadanı yemesin ya! 1kilo alsan 4tane çekiyor tanesi 1,25e elmamı olur. Yazık günah

Ankaradan bildiriyorum :) mandalina da 7yi gördüm ben ve almıyorum artık mevsimi geçiyor zaten çok mantıksız. Muz yerli8,5 ithal 10.ankara armutu 4,5, deveci-normsl 6-7. Bunlar bilindik market fiyatları pazara gitme imkanım yok malesef ama farklı oldugunu sanmıyorum Elma bile 4,5-5ya. Ya tamam olmayan kivi muz ananas yemesin hadi de elmadanı yemesin ya! 1kilo alsan 4tane çekiyor tanesi 1,25e elmamı olur. Yazık günah
İzmitte de malesef aşağı yukarı aynı durumlar. En son 2 kg portakal 1 kg elma almıştım. 9tl vermiştim malesef

Vay anam vay babam hafta dolmadan 150 tl bitti sayilir :))
Gerci okulda kermes olacak onun icin de boreklik pastalik malzeme aldim. Buna da sukur :))
Meyveyi artik gramla yiyecegiz.
Pazarda markette pahalanmayan birsey var mi ki?

Elma üreticileri para etmiyor diye, hastalık geliyor, değeri düşüyor diye ( ben pazarda özellikle ilaçsız elma ararım ) elma ağaçlarını söktü, kesti, kimi üzerindeki meyveyi bile toplamadı. Evet elma artık lüks, çünkü kimse uğraşıp üretmek istemiyor. Çoğu üretici istesem alırım yeaa kendime bile bırakmadan hepsini kestim diyor.

Elma üreticileri para etmiyor diye, hastalık geliyor, değeri düşüyor diye ( ben pazarda özellikle ilaçsız elma ararım ) elma ağaçlarını söktü, kesti, kimi üzerindeki meyveyi bile toplamadı. Evet elma artık lüks, çünkü kimse uğraşıp üretmek istemiyor. Çoğu üretici istesem alırım yeaa kendime bile bırakmadan hepsini kestim diyor.
Hay Allah ya çok kötü olmuş o zaman. Ne diyim çiftçi de haklı. Kendi ucuza satıyor parayı toptancı kazanıyor. Herkes boş bulduğu yere elma ağacı eksin artık kendisi için o zaman :)

Hay Allah ya çok kötü olmuş o zaman. Ne diyim çiftçi de haklı. Kendi ucuza satıyor parayı toptancı kazanıyor. Herkes boş bulduğu yere elma ağacı eksin artık kendisi için o zaman :)

Tüketici bu noktaya getirdi diye düşünüyorum, çoğu kişi parlak eziksiz kurtsuz düzgün elma aramıyor mu?
Oysa biz sirkemizi bile yapıyoruz o ufak kurtlu elmalar nasıl değerli
Ztn her zaman özellikle karayollarında çekirdekleri toprağa savurun önerisi yapılıyor, gün gelecek meyve almaya para da yetmeyecek, gerçekten üretim yetersiz gelecek..

Selam,
Önümüzdeki hafta katılacaktım ama farkında olmadan az harcamayla devam ediyorum
150 liranın sanırım 100 lirası gitti
Ctesi pazara çıkamadık
Evde sebze meyve kalmadı
Epeydir pazar fiyatlarından haberim yok bebekten çıkamıyorum
Marketi pazarı çoğunlukla eşim hallediyor
100 liralık harcamanın detayları
Döner ekmek karabiber çikolata az az domates salatalık limon birde 15 liralık eczane harcaması var
Ben genelde haftalık 400 lira ayırır, benzin giyim gibi harcamalar hariç herşeyi bu 400 lirayla halletmeye çalışırdım.
Eczane , berber, kızın okul harçlığı, market, pazar, yol parası gibi...
Bazen artı bazen eksi şekilde devam ediyorduk
Artanları kumbaraya atıp biriktikçe ekstralara kullandım
Dr muayene ücreti , hediye, ekstra istediğimiz birşey gibi
Ama hamilelik doğum o bu derken ipin ucu kaçtı
Düzensiz harcamaya başladık
Para kontrolünü kaybedince o da kendine gidecek yerler buldu tabi :)
Bu ay toparlayıp Nisan da iyice düzene koyacağım İnşallah
Haftalık yemek listesi de yaparsam süper olur

Esim koyden 5 kilo sut almis
Bnde marketten ekmekle bir kac ivir zivir aldim. Toplam 27.75
Kalan:10 tl ;)
Yalniz ben bu hafta hic dikkat etmedigim kadar dikkat ettim. Demekki markete ivir zivira ne kadar para dokuluyomusta haberim yokmus.kuruyemis az kaldi haftaya onuda aliriz.

Tamamdr. Ben kalan parami birikime gonderirim o zmaan. Ins yarin cok harcamam. Tavuk falan alicam

Herkese merhaba başlığı çok beğendim hesabımı toplayım katılmak istiyorum. Yalnız sizden etkilenip şöyle bir hesap yaptım ben çok harcıyorum sanırım aslında derindondurucu+buzluk tıkabasa doluydu dondurucunun fişini bu hafta çektim stokları tüketiyorum bitmek üzereler. Bizde 2bebek olumca biraz gunluk yemeğe daha fazla dikkat ediyorum yetişkin olarak 3kişiyiz ama misafirimiz çok olur özellikle aileler sık gelir. Şimdi size detaylı detaylı yaptığım hesabı yazacağım lütfen yorumlarınızla fazlalık nerden kaynaklanıyor yazın. Ben aylık büyük alışverişi 400 haftalıkta 100 olarak toplam 800gıda bütçesi yaptım(bebek bezi ve temizlik malzemeleri için aylık ayrıca 200tl ayırdım) ama sanki aşıyorum gibi. Aylık alışverişte z.yağı+ayçicek yağı+tereyağ+bal için 2-3aylık ortalama 75tl yazdım. 2kilo et+2kilo kıyma 120tl, bütün köytavuğu 40tl, peynir(kaşar,çeçil,beyaz,tulum)+yeşil-siyah zeytin 120, kuruyemiş 60, şimdi bu hesap toplam 415yaptı üstelik içinde un şeker baklagil yok(bunlarıda 2-3aylık stoklu alıyorum) Haftalık 20tl ekmek, 15tl çocuklara günlük süt, 15tl yogurt için süt, 15tl su etti 65. Kalan 35 haftalık meyve sebzeye balığa yetmezki:( demekki bizim gider 800ude çok aşıyor, çünkü dışarda yemekte yiyoruz ara ara yada enbasitinden kiloluk dondurma tüketme alışkanlığımız var. Şimdi aranızda eti toplu alanlar var bunun aylık ek maliyeti nedir mesela? Yada yAğı sütü köyden gelenler hiçmi ödeme yapmıyor bunlara, peyniri köyden gelen arkadaslar tek çeşitmi peynir tüketiyorsunuz kafamda deli sorular:) haftalık 75-100katılan arkadaslar lütfen beni aydınlatın bi.(not; başlangıçta belirttiğim gibi yazdan çok hazırlık yaparım domates sosu, meyve suyu, dondurucu sebze stoğu, kurutulmuş sebze, pekmez kuru üzüm falan. Ama stoklar tükenmek üzere) hepinize teşekkür ederim yazmasamda takipteyim

güzel bir indirim yakalarsam sıvıyağ çamaşır deterjanı bikac şey daha stoklayacagim

Back