Planlı ,eskiden ne çok puan verirlerdi,hatta hediye katalogları olurdu,oradan ürün gelirdi ilk puan sistemi çıktığında. Şimdi puan da aslanın ağzında.selamlar;
bir hatırlatma. malum yıl sonu. kk kullananlar kartlarınızdaki puanları kullanmanız için son günler.
Her kartın ayrıca bir mobil uygulaması var, ordan bütün kampanyalara katılmak gerekiyor, yoksa puan vermiyorlar :))Planlı ,eskiden ne çok puan verirlerdi,hatta hediye katalogları olurdu,oradan ürün gelirdi ilk puan sistemi çıktığında. Şimdi puan da aslanın ağzında.
Yazdiklarini okudum ve uzuldumArkadaşlar bizim eve sadece 600 liralık alisveris yapılıyor oda eşimin yemek kartı mutfak temizlik ürünü şampuan dahil 600 liranın içinde başkada bir kuruş para harcanmiyor mutfak için hu normal mi sizce ??
Çalışmayı düşünmez misin.İster istemez psikolojim bozuluyor canım bişey istiyor gidiyorum yapayım diye malzeme biri varsa biri yok geri cikiyorum ağlaya ağlaya mutfaktan . Herşey zaten pahalı o 600 un içinde tavuk balık hiç bişey yok zaten çok sıkıldım bu durumdan . Satalım muhabbetine girdiğim zaman sinirleniyor tamam satalım kurtulalim filan diyor. diyorum ki düşün o kadar olmadığını bı tane esksik düşün bilezikleri diyorum e hic biri olmadigini düşün o zaman sen diyor . ben anlamadim artık hiç böyle düşünmemiştim. Bir sürü ihtiyackm var alamıyorum psikolojik men bu soğuk evde kafayı yemek üzereyim.
Merhaba, her şeyden önce sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırarakMerhaba hanımlar . Benim evimin alisverisini kayınpeder yapıyor. Ama exradan oğlum için ben de harcıyorum. Ama bunu dizginlemem lazım nasıl yaparım bilmiyorum. Meyveye aşırı para gidiyor bizde. Yemeden de duramıyoruz. Evde en çok meyveyi oğlumla ben yiyorum. Çileğin kilosu 25 lira ağlaya sizlaya aldırdı. İnsan kiyamiyorda evladına.Markete gitsek 50den 70 den aşağı gelemiyoruz abur cubur kar çerez oluyor bazen içinde. Yani normalde evde genel olarak sebze meyve kahvaltılıklar alınıyor. Ama bende 400e yakın harcıyorum. Kendimi nasıl dizginleyebilirim bilmiyorum.
Zaten çok az alabiliyoruz kuzum. Tadı da yok zamanı olmadığı için. Sanırım oglumun herşeye istediği anda ulaşmasından kaynaklanıyor bu durum. Ona yokluğu da öğretmek istiyorum ama daha 2.5 yaşında anlarmi bilmiyorum. Bazen paramız yok alamayiz diyorum suratını asıyor. 1 ay öncesine yok dediğim zaman anlardı. Şimdi hiç anlamıyor malesef. Yani markete bakkala götürmemek acaba çözüm olabilir mi.Merhaba, her şeyden önce sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırarakçilek mevsimi değil aslında şu an yemesi sağlıklı değil örneğin. Çocuklar tutturuyor, benim kızım 4 yaşında şu an mevsim sebze-meyvelerini tanıyor, ben onun yerine şu şu meyvelerden hangisini istersin diyorum. Eğer çok çok isterse, gerçekten canı çektiyse evde çilekli süt yapacak kadar alıyorum mesela.
Almama nedenini açıklayarak, alınabilecekler arasında seçenek sunmak bence çözüm. Aburcubur yerine sağlıklı kuruyemişler sunmak da aynı şekilde.
Anlar tabii ki ama ne zaman alabileceğinizi sunmanız gerekir. "Şu an buna ayırabilecek paramız yok ama şu zamanda bunu sana alabilirim", "şu an bu meyve için sağlıklı bir mevsim değil şu şu nedenle (ben turfanda nedir anlatmıştım 3 yaş civarı) ama kışın/kar yağdığında/havalar soğuduğunda bu meyveyi rahatlıkla yiyebiliriz ben de yemiyorum, baban da", "şu an bunu çok istediğini biliyorum, almadığımız için üzüyorsun, sana bunu önümüzdeki hafta alacağım" gibi periyod koymak önemli.Zaten çok az alabiliyoruz kuzum. Tadı da yok zamanı olmadığı için. Sanırım oglumun herşeye istediği anda ulaşmasından kaynaklanıyor bu durum. Ona yokluğu da öğretmek istiyorum ama daha 2.5 yaşında anlarmi bilmiyorum. Bazen paramız yok alamayiz diyorum suratını asıyor. 1 ay öncesine yok dediğim zaman anlardı. Şimdi hiç anlamıyor malesef. Yani markete bakkala götürmemek acaba çözüm olabilir mi.
Yaşı çok uygun artık, eğitici aktiviteler, oyuncaklar ve kitaplar alın gerçekten daha mutlu olunuyor o zaman.Aslında kayinpederim çok güzel alışveriş yapar . Kışlık meyveleri yazlık meyveleri hep zamanında alır. Ama sanırım sorun oğlmda değilde bende gibi. Bu koronadan dolayı sürekli bir alışveriş isteği geliyor . Biseyler almasam rahat edemiyorum. İnanın bütün harcligim yiyeceğe gidiyor bu aralar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?