Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Planlı ,eskiden ne çok puan verirlerdi,hatta hediye katalogları olurdu,oradan ürün gelirdi ilk puan sistemi çıktığında. Şimdi puan da aslanın ağzında. 😁
Her kartın ayrıca bir mobil uygulaması var, ordan bütün kampanyalara katılmak gerekiyor, yoksa puan vermiyorlar :))
Bir de kartı kapatmak istediğinde veriyorlar :)))

Günaydın arkadaşlar 🙋🏼‍♀️
Bugünün de harcamasiz geçmesini umuyorum.😋 Yarın toptan harcarim.😁
Kızım d&r dan sepet yapmış o alınacak.
Benim spor malzemeleri alınacak.
Allah'tan yiyecek stoklarim sağlam. Sebze ve et harici haftalık gıda masrafım olmaz.
Kışın doğalgaz büyük gider,faturalara gelen artış belli. Katlanarak gidiyor masraflar. Geçim kolay değil artık.pandemide bir yeme keyfi kalmıştı insanların,artık onu da zor sartlar altında,kısarak yapabiliyorlar. Allah yardımcımız olsun.

Arkadaşlar bizim eve sadece 600 liralık alisveris yapılıyor oda eşimin yemek kartı mutfak temizlik ürünü şampuan dahil 600 liranın içinde başkada bir kuruş para harcanmiyor mutfak için hu normal mi sizce ??
Yazdiklarini okudum ve uzuldum
Yeni evliymissin evlilik öncesi de mi böyleydi acaba
Pek normal değil bu durum...Temel ihtiyaçlarınız alınmalı. Boyle hayat çok sürmez...Sagliginizdan olursunuz lütfen bir seyler yapin

İster istemez psikolojim bozuluyor canım bişey istiyor gidiyorum yapayım diye malzeme biri varsa biri yok geri cikiyorum ağlaya ağlaya mutfaktan . Herşey zaten pahalı o 600 un içinde tavuk balık hiç bişey yok zaten çok sıkıldım bu durumdan . Satalım muhabbetine girdiğim zaman sinirleniyor tamam satalım kurtulalim filan diyor. diyorum ki düşün o kadar olmadığını bı tane esksik düşün bilezikleri diyorum e hic biri olmadigini düşün o zaman sen diyor . ben anlamadim artık hiç böyle düşünmemiştim. Bir sürü ihtiyackm var alamıyorum psikolojik men bu soğuk evde kafayı yemek üzereyim.
Çalışmayı düşünmez misin.
Ara iş bul çalış. Akşama kadar aç susuz buz gibi evin içinde oturmaktan iyidir.
Maaşını alınca bari eve erzak alırsın.

Günaydın herkese 🌻
Hayırlı cumalar dilerim.
Siz de benim gibi haftasonu cikmayanlardansanız bugün son harcama gününüz demektir.
Markete gideyim de haftayı ne kadara kapatacağım belli olsun.son yekün 265 ti.

Evet bugün aldıklarım
110 d&r
50 sluban blokları
15 kuru boya
20 strech çarşaf
185 burası
Bunları haftalık yiyecek kategorisine katmıyorum
Kattıklarımsa bunlar
47 TL çerez
25 TL sebze meyve
17 TL 5 lt süt
7 TL ekmek
Toplam 96 TL+265 önceki harcama=361tl
Bu haftayı kapatıyorum arkadaşlar.

Günaydın hanımlar,

Geçen hafta diyete başlayınca hesaplarım biraz şaştı, hesabı kaçırdım.

Bugün eşimle konuşacağım, her ay 1000₺ haftalık 250₺ bütçesi ayırması için. Bu aydan sonra bir süre maaşım olmayacak çünkü.

Diyetin şöyle bir etkisi oldu cici boğaz alışverişi olan büyük kalemi kesildi 🙈 ben almıyordum ama farketmeden eve alınan şeyleri yiyormuşum ben, ben yemeyince almamaya başladı 🥳

Merhaba hanımlar . Benim evimin alisverisini kayınpeder yapıyor. Ama exradan oğlum için ben de harcıyorum. Ama bunu dizginlemem lazım nasıl yaparım bilmiyorum. Meyveye aşırı para gidiyor bizde. Yemeden de duramıyoruz. Evde en çok meyveyi oğlumla ben yiyorum. Çileğin kilosu 25 lira ağlaya sizlaya aldırdı. İnsan kiyamiyorda evladına.Markete gitsek 50den 70 den aşağı gelemiyoruz abur cubur kar çerez oluyor bazen içinde. Yani normalde evde genel olarak sebze meyve kahvaltılıklar alınıyor. Ama bende 400e yakın harcıyorum. Kendimi nasıl dizginleyebilirim bilmiyorum.

Merhaba hanımlar . Benim evimin alisverisini kayınpeder yapıyor. Ama exradan oğlum için ben de harcıyorum. Ama bunu dizginlemem lazım nasıl yaparım bilmiyorum. Meyveye aşırı para gidiyor bizde. Yemeden de duramıyoruz. Evde en çok meyveyi oğlumla ben yiyorum. Çileğin kilosu 25 lira ağlaya sizlaya aldırdı. İnsan kiyamiyorda evladına.Markete gitsek 50den 70 den aşağı gelemiyoruz abur cubur kar çerez oluyor bazen içinde. Yani normalde evde genel olarak sebze meyve kahvaltılıklar alınıyor. Ama bende 400e yakın harcıyorum. Kendimi nasıl dizginleyebilirim bilmiyorum.
Merhaba, her şeyden önce sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırarak 😊 çilek mevsimi değil aslında şu an yemesi sağlıklı değil örneğin. Çocuklar tutturuyor, benim kızım 4 yaşında şu an mevsim sebze-meyvelerini tanıyor, ben onun yerine şu şu meyvelerden hangisini istersin diyorum. Eğer çok çok isterse, gerçekten canı çektiyse evde çilekli süt yapacak kadar alıyorum mesela.

Almama nedenini açıklayarak, alınabilecekler arasında seçenek sunmak bence çözüm. Aburcubur yerine sağlıklı kuruyemişler sunmak da aynı şekilde.

Merhaba, her şeyden önce sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırarak 😊 çilek mevsimi değil aslında şu an yemesi sağlıklı değil örneğin. Çocuklar tutturuyor, benim kızım 4 yaşında şu an mevsim sebze-meyvelerini tanıyor, ben onun yerine şu şu meyvelerden hangisini istersin diyorum. Eğer çok çok isterse, gerçekten canı çektiyse evde çilekli süt yapacak kadar alıyorum mesela.

Almama nedenini açıklayarak, alınabilecekler arasında seçenek sunmak bence çözüm. Aburcubur yerine sağlıklı kuruyemişler sunmak da aynı şekilde.
Zaten çok az alabiliyoruz kuzum. Tadı da yok zamanı olmadığı için. Sanırım oglumun herşeye istediği anda ulaşmasından kaynaklanıyor bu durum. Ona yokluğu da öğretmek istiyorum ama daha 2.5 yaşında anlarmi bilmiyorum. Bazen paramız yok alamayiz diyorum suratını asıyor. 1 ay öncesine yok dediğim zaman anlardı. Şimdi hiç anlamıyor malesef. Yani markete bakkala götürmemek acaba çözüm olabilir mi.

Aslında kayinpederim çok güzel alışveriş yapar . Kışlık meyveleri yazlık meyveleri hep zamanında alır. Ama sanırım sorun oğlmda değilde bende gibi. Bu koronadan dolayı sürekli bir alışveriş isteği geliyor . Biseyler almasam rahat edemiyorum. İnanın bütün harcligim yiyeceğe gidiyor bu aralar.

Zaten çok az alabiliyoruz kuzum. Tadı da yok zamanı olmadığı için. Sanırım oglumun herşeye istediği anda ulaşmasından kaynaklanıyor bu durum. Ona yokluğu da öğretmek istiyorum ama daha 2.5 yaşında anlarmi bilmiyorum. Bazen paramız yok alamayiz diyorum suratını asıyor. 1 ay öncesine yok dediğim zaman anlardı. Şimdi hiç anlamıyor malesef. Yani markete bakkala götürmemek acaba çözüm olabilir mi.
Anlar tabii ki ama ne zaman alabileceğinizi sunmanız gerekir. "Şu an buna ayırabilecek paramız yok ama şu zamanda bunu sana alabilirim", "şu an bu meyve için sağlıklı bir mevsim değil şu şu nedenle (ben turfanda nedir anlatmıştım 3 yaş civarı) ama kışın/kar yağdığında/havalar soğuduğunda bu meyveyi rahatlıkla yiyebiliriz ben de yemiyorum, baban da", "şu an bunu çok istediğini biliyorum, almadığımız için üzüyorsun, sana bunu önümüzdeki hafta alacağım" gibi periyod koymak önemli.

Bizde oyuncak konusunda bu durum çok oluyordu, 32 aylıktan beri her ay 1 oyuncak-1 kitap günü yapıyoruz. Önce bir kitap seçiyoruz birlikte, ardından gidip bir oyuncak alıyoruz. Başlarda tuttururdu şimdi ay içinde hevesle belirliyor oyuncağını ve onu alıyoruz. Kitap için aralarda takviye yapıyorum.

Aslında kayinpederim çok güzel alışveriş yapar . Kışlık meyveleri yazlık meyveleri hep zamanında alır. Ama sanırım sorun oğlmda değilde bende gibi. Bu koronadan dolayı sürekli bir alışveriş isteği geliyor . Biseyler almasam rahat edemiyorum. İnanın bütün harcligim yiyeceğe gidiyor bu aralar.
Yaşı çok uygun artık, eğitici aktiviteler, oyuncaklar ve kitaplar alın gerçekten daha mutlu olunuyor o zaman.

Hem biraz sınır kardeş öncesi iyi gelebilir. Ben çok faydasını gördüm, benim de küçük 2.5 aylık onun bakımını tamamlayıp büyükle etkinlik yapıyorum. Markete gitmekten ya da sürekli bir şey almaktan çok daha fazla keyif alıyoruz artık. 😘

Arttırdığınız parayı gelecekleri için birikim yapabilirsiniz aslında, biz mutfak masraflarını dengede tutmaya çalışırken biraz da bunu hedefliyoruz aslında 🍀 hayat zaten yeterince pahalı, sizin bu konuda desteğiniz de varmış bu çok iyi 😘

X