Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi
- Konu Sahibi planli
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bizim haftalık alışverişimiz 70 lira falan. 250 lira çok geldi bana.
Ama ailelerimiz çok yardımcı tabii. Et, peynir, yağ asla almam. Annemler gönderir. Peynir ve yağı kendisi yapıyor. Ette hayvancılıkla uğraşıyorlar. Gene kendi mahsülleri yani :) bu konuda çok şanslıyız.
Eşimin babası da deterjan aldırtmaz. Firmalarının toptancısından bol bol alıyor.
Ekmek, su, pazar, bakliyt, kahvaltılık ihtiyaçlarımız için de 70 lira yetiyor. İki kişiyiz belki ondandır.
250 lira istesekte harcayamayız gerçi çünkü o kadar bütçemiz yok. Ben iş bulamadım bir türlü. Tek kişinin çalışmasıyla da çoook zor.
Ama ailelerimiz çok yardımcı tabii. Et, peynir, yağ asla almam. Annemler gönderir. Peynir ve yağı kendisi yapıyor. Ette hayvancılıkla uğraşıyorlar. Gene kendi mahsülleri yani :) bu konuda çok şanslıyız.
Eşimin babası da deterjan aldırtmaz. Firmalarının toptancısından bol bol alıyor.
Ekmek, su, pazar, bakliyt, kahvaltılık ihtiyaçlarımız için de 70 lira yetiyor. İki kişiyiz belki ondandır.
250 lira istesekte harcayamayız gerçi çünkü o kadar bütçemiz yok. Ben iş bulamadım bir türlü. Tek kişinin çalışmasıyla da çoook zor.
Doğrusu 70 tl bu pahaliliga gore cok az bize göre esim ben ve oglum yaşıyoruz. Bi pazara gittim 80 tl harcadım market kahvaltılık derken 250 anca yetiyor.dogrusu tebrik etmeliyim sizi yetiyorsa masallah umarım hersey istediğiniz gibi olur Allah bol rizik verirBizim haftalık alışverişimiz 70 lira falan. 250 lira çok geldi bana.
Allah hayırlı bir iş versin isteyen herkese bende atanamadim ama özelde yıllar sonra iş buldum sukur toparladık borçlarımizi herkesin gönlüne göre versin RabbimBizim haftalık alışverişimiz 70 lira falan. 250 lira çok geldi bana.
Amiiin hepimize. Üstte yazdıklarımı almıyorum ailelerimiz göderiyor Rabbim eksikliklerini göstermesin. Diğrr şeyleri de bol bol alamıyorum tabiki. Yarım kg bir kg. Mesela pazardan, ıspanak, zeytin, pırasa, elma aldım; marketten süt, irmik, türk kahvesi aldım. 57 TL tuttu hepsi. Su var evde. 20 lira da ekmek parası. Çok çok çok elzem olmadıkça başka birşey almam sanırım.Doğrusu 70 tl bu pahaliliga gore cok az bize göre esim ben ve oglum yaşıyoruz. Bi pazara gittim 80 tl harcadım market kahvaltılık derken 250 anca yetiyor.dogrusu tebrik etmeliyim sizi yetiyorsa masallah umarım hersey istediğiniz gibi olur Allah bol rizik verir
Ya ben eve giriş yapılan butce kadar geçim saglanildigina inanıyorum. İlk atandigimda eşim 6 ay iş bulamadı yeni şehir. Tek maaşla hem kira hem kredi hem masraflar ona rağmen yetiyordu. Yada o dönem mi herşey daha uygundu bilmiyom. Şimdi ikimiz calisiyoz gene yetmiyor. Sizin zaten bütçenizi sarsacak ihtiyaçlarınızı aileler karşılıyor. İki kisiyseniz yeterli geldi bana ya.Bizim haftalık alışverişimiz 70 lira falan. 250 lira çok geldi bana.
Evet arkadaşlar dün ve bugün ekmek harici harcama yapılmadı. Yarın menume göre bı kaç şey eksik alicam ve süt alicam o kadar. Tabi çalışıyorum yol ve dışarda biseyler yesem bunu bütçeye dahil etmiyorum bilginiz olsun.
Valla şahsen uygun diye iki üç parça alıyorum kasada o uygunluk kalmıyor. kardeşim bende kalıyor onu yolluyorum. Yoksa ben gittim mi acil olmayan uygun şeyler görsem de alıyorum.Her markete girişimde 50-60 tl min harcama yapıyorum. Para değersiz olmuş sanki, neden böyle oluyor anlamıyorum. Dışarı çıkmaya korkuyorum :)
Kızlar bu pazartesi ben de aranıza katılacağım. Bu hafta da 250 lira ile geçindim bakalım sanki :) Son 2 gün. Eşimle birikim yapmaya karar verdik inşallah yapabiliriz artık tutumlu bir aile olacağız.
Kizlarr kimseden ses çıkmıyor. Ben bugun somon ve kereviz aldim.
Cumartesi pazar disari zaten yasak. Tam tamına 250 tl ile tamamladım haftayı. Yeni 250 yi ise pazartesi alacağım cuzdanimabugun mercimek çorbası ve kıymalı karnibahar yedik.cumartesi ise fırında somon yapacağım ve kerevizli elmalı salata yapacağım.genelde sağlıklı ve sebze ağırlıklı besleniyorum ama tabi esim et turu cok sevdigi icin dengeliyorum. Buzdolabim falan dolu aslinda buzlugumda yazin kızılcık vişne mısır bezelye bamya patlicanfasulye koydum cok dolu epey markete gitmesem yeter ama ben biraz harcama yapmayı seviyorum burda ki amacım bunu dizginlemek zaten sinir koyup 250 yetirmekiyi geldi burası.
Cumartesi pazar disari zaten yasak. Tam tamına 250 tl ile tamamladım haftayı. Yeni 250 yi ise pazartesi alacağım cuzdanimabugun mercimek çorbası ve kıymalı karnibahar yedik.cumartesi ise fırında somon yapacağım ve kerevizli elmalı salata yapacağım.genelde sağlıklı ve sebze ağırlıklı besleniyorum ama tabi esim et turu cok sevdigi icin dengeliyorum. Buzdolabim falan dolu aslinda buzlugumda yazin kızılcık vişne mısır bezelye bamya patlicanfasulye koydum cok dolu epey markete gitmesem yeter ama ben biraz harcama yapmayı seviyorum burda ki amacım bunu dizginlemek zaten sinir koyup 250 yetirmekiyi geldi burası.
Pazara cikmiyor musunuz? Meyve falan almiyor musunuz? Benim esimde de vardi onceden 500 tl yemek kartindan genel ihtiyaclari bir kismini onunla aliyordum. Cebimdende ayrica pazar alisverişi ve ekstra ihtiyaclar icinse en az 750₺ daha gidiyordu. Acikcasi bana normal gelmedi. 1 ay boyunca ne yiyorsunuz?Arkadaşlar bizim eve sadece 600 liralık alisveris yapılıyor oda eşimin yemek kartı mutfak temizlik ürünü şampuan dahil 600 liranın içinde başkada bir kuruş para harcanmiyor mutfak için hu normal mi sizce ??
Et pazar falan alıyor musunuz ?Arkadaşlar bizim eve sadece 600 liralık alisveris yapılıyor oda eşimin yemek kartı mutfak temizlik ürünü şampuan dahil 600 liranın içinde başkada bir kuruş para harcanmiyor mutfak için hu normal mi sizce ??
Acikcasi biraz az geldi bana bi sıvıyağ bi tereyağı alınca 200 tl bitiyor neredeyse.
Ben her hafta pazara 100 tl harcıyorum oda normal sebze meyve yani .
Balik desen kg 50 tl haftada istiyor bizimkiler bilmiyorum mutfaktan kismayi sevmiyorum cok ama israfta etmiyorum cope hic atmam yeriz aldıklarımizi fazla gelince paylaşırım
Yok malesef ödemeler var bu şekilde ben çok sıkılıyorum artık hiç birşey yetmiyor yeni evliyiz çok seviyorum kocami ama hu durumdan da çok sıkıldım kızlar istediğimi yapamıyorum canım bişey çekse alamıyorum . Pazara filan da gitmiyorum bu aradaPazara cikmiyor musunuz? Meyve falan almiyor musunuz? Benim esimde de vardi onceden 500 tl yemek kartindan genel ihtiyaclari bir kismini onunla aliyordum. Cebimdende ayrica pazar alisverişi ve ekstra ihtiyaclar icinse en az 750₺ daha gidiyordu. Acikcasi bana normal gelmedi. 1 ay boyunca ne yiyorsunuz?
Ben normal olarak 600 gidiyor sandım oyuzden normal gelmedi ama maddi anlamda sıktığınız içinse tabi bisey diyemiyorum zor Allah kimseyi imtihan etmesin umarım feraha kavuşursunuzYok malesef ödemeler var bu şekilde ben çok sıkılıyorum artık hiç birşey yetmiyor yeni evliyiz çok seviyorum kocami ama hu durumdan da çok sıkıldım kızlar istediğimi yapamıyorum canım bişey çekse alamıyorum . Pazara filan da gitmiyorum bu arada
Tereyağ zaytinyag et balık lüksümüz asla yok olamaz . Araba taksidi var o bızı aşırı zorluyor bu kadar o olmasa elimize kalsa olmaz böyle dugunumden bilezik var bı tane satsak bu şekilde olmaz ama satmıyor işte yeni evlendim kışlık alışveriş giyim bile almadım daha bunalıma girdim artık . Anlamıyor yoktan da ne yemek var ne yemek var arıyor sürekli ayın 15 gunu kahvaltı ediyoruz aksamlari beni hiç düşünmüyor bence
Konuştunuz mu eşinizle bu konuyu uzuldum adınıza. 15 gun aksam kahvalti yapmak üzücü bi durum insan sicak sulu yemek guzel salata olan bi sofraya oturmak ister.bencilce davranmış eşiniz yemek ne var diye sorarak.bence yoksa almıyorsa yapmayın sorarsa olmadığını söylersiniz ev dolu olsa her kadın eminim harikalar yaratir.Allah yardim etsin ama icinize atmayın bence eşinize söyleyinTereyağ zaytinyag et balık lüksümüz asla yok olamaz . Araba taksidi var o bızı aşırı zorluyor bu kadar o olmasa elimize kalsa olmaz böyle dugunumden bilezik var bı tane satsak bu şekilde olmaz ama satmıyor işte yeni evlendim kışlık alışveriş giyim bile almadım daha bunalıma girdim artık . Anlamıyor yoktan da ne yemek var ne yemek var arıyor sürekli ayın 15 gunu kahvaltı ediyoruz aksamlari beni hiç düşünmüyor bence
Kusura bakmayın ama böyle olmaz. Araba almadan önce düşünülmesi lazımdı bu harcamaların. Tereyağ, zeytinyağ et dediğin temel ihtiyaç zaten. OMEGA alma, protein alma, vitamin alma 6 aya acısını yaşamaya başlarsınız. Eşiniz gerçekten düşüncesizTereyağ zaytinyag et balık lüksümüz asla yok olamaz . Araba taksidi var o bızı aşırı zorluyor bu kadar o olmasa elimize kalsa olmaz böyle dugunumden bilezik var bı tane satsak bu şekilde olmaz ama satmıyor işte yeni evlendim kışlık alışveriş giyim bile almadım daha bunalıma girdim artık . Anlamıyor yoktan da ne yemek var ne yemek var arıyor sürekli ayın 15 gunu kahvaltı ediyoruz aksamlari beni hiç düşünmüyor bence