• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

canım çigden iki hafta hazırlamak müthiş bir fikir! Herşey koyuluyor mu ki?
Dün akşam eşimle onu konuşuyorduk 😊 çok sevdik bu evi, ne kadar rahat ettiyimizi. Su pandemi bitsin sürekli misafir çarcam eve 😄 resmen misafire hasret kaldık obir evde. Keşke sizlerde yakın olsaydınız ❤️😘
Keşke kuzum 🤎 güle güle oturun 🙏🏻

Mesela pırasa aldım hemen yapamıyorum yıkayıp kurutup doğruyorum hemen buzluğa koyuyorum, havuçları barbunya, pırasa ya da çorbalık koyuyorum. Balkabağı, karnabahar gibi şeylerde de aynısını yapıyorum.

Bir de mercimek çorbası için patates, havuç, soğan doğrayıp poşetliyorum. Sebze çorbası için aynı şekilde içğne pırasa ve kabak koyup poşetliyorum. Buzluğa girmeyecek durumda olanları daha erken pişiriyorum.

Keşke kuzum 🤎 güle güle oturun 🙏🏻

Mesela pırasa aldım hemen yapamıyorum yıkayıp kurutup doğruyorum hemen buzluğa koyuyorum, havuçları barbunya, pırasa ya da çorbalık koyuyorum. Balkabağı, karnabahar gibi şeylerde de aynısını yapıyorum.

Bir de mercimek çorbası için patates, havuç, soğan doğrayıp poşetliyorum. Sebze çorbası için aynı şekilde içğne pırasa ve kabak koyup poşetliyorum. Buzluğa girmeyecek durumda olanları daha erken pişiriyorum.
patatesi ve balkabagini buzluktan denedim, sanki tatlari degismisdi canim ya. Ben artik misal mercimek corbasini fazladan pisirip bir kismini dolaba koymagi planliyorum. Hattda dün koydum, bakalim tadinasil olacak cikardigimda.

patatesi ve balkabagini buzluktan denedim, sanki tatlari degismisdi canim ya. Ben artik misal mercimek corbasini fazladan pisirip bir kismini dolaba koymagi planliyorum. Hattda dün koydum, bakalim tadinasil olacak cikardigimda.
Corbayi nasil sakliyorsun Asmin? Konserve gibi mi?

yok canim kabin icinde buzluga koydum. Ysnliz ilk kez yaptim, umarim tadinda degisiklik olmaz cikarinca
Asminim ben çalışırken sürekli öyle yapıyordum buzluktan çıkarıp bekletmeden ısıtınca tadı değişmiyor. Tabii buzluğa göre değişiyor sanırım bu durum

Bizde bu ay stoklari doldugumuz icin, bende bu ay aylik bütceden hesapliyayim haftalik yerine. 106€ gitmisdi zaten stoklara. Bugünde 25€ harcadik taze seylere. Etti 131 €. Daha ekmek alincak, kizada misir. Cikarsam alip aksam eklerim. Mutfagim gelsinde, sac alip ekmegimizi yine kendimiz yapariz. Baya fark ediyor fiyatda

Iyi aksamlar kizlar. Bugunu harcamalari
Meyve 60 tl
Kuruyemis 110 tl
Vitamin 65 tl
Acik.sut 5 l ve 30 tane koy yumurtasi 48tl
Soktan ped ve biraz abur cubur 33 tl
Bunlardan kuruyemis ve vitamin aylik sayilablir.Yarin da aylik toplu alisveris yapicaz. Her sey ates pahasi diyor esim

Bizde bu ay stoklari doldugumuz icin, bende bu ay aylik bütceden hesapliyayim haftalik yerine. 106€ gitmisdi zaten stoklara. Bugünde 25€ harcadik taze seylere. Etti 131 €. Daha ekmek alincak, kizada misir. Cikarsam alip aksam eklerim. Mutfagim gelsinde, sac alip ekmegimizi yine kendimiz yapariz. Baya fark ediyor fiyatda
Insaallah mutfagina en kisa zamanda kavusursun😍

Esin münihe gezmege gitti. 1kg antep fistigi almis 24€ ya, dedim herif vururum seni bütcemi maf ettin 😂 6€ da Ekmek. Toplam 161€ gitti bile aylik bütceden. 240€ kaldi.
Kizimin son günler öglen sütünü kesmisdim, cokta israr etmiyordu. 2 gündür gecede istemiyor 😄 dün teklif etdigim halde istemedi, bugün teklif bile etmedim, sormadida. Umarim süt olayi bitmistir, pre sütü iciyordu.
Bugün makarna pisirdim, yarinda türlü ve pilav ve kiza sehriye corbasi planliyorum.

Back