HEDEF BELİRLE KUMBARA YAP BANA KATIL

• Konu Sahibi Konu Sahibi gve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam kızlar kasım ayında biriktirdiklerimin üstünede ekleyerek bir çeyrek altın aldım Kv dem de çocuklara 2 çeyrek yapıp verdi onu da ekledim birikimime bende çocuklar için biriktiriyorum oda yapacagım onlara dün bir firmayla gittik görüştük salı günü mimarlar gelip odaya göre çizim yapacaklar bir hafta sonra da görüşmeye bakalım ne kadar fiyat isteyecekler....dün 5 tl attım....

Sizinki de bereketli olsun
Ama seneye Eylül çok uzun değil mi? Türk lirasının değeri düşüyor sürekli
Her ay dövize/altına aktarmak daha karlı olmaz mı?

Sizinki de bereketli olsun
Ama seneye Eylül çok uzun değil mi? Türk lirasının değeri düşüyor sürekli
Her ay dövize/altına aktarmak daha karlı olmaz mı?

Belki de. Fakat kağıt para kumbarası için öyle karar almıştık şimdi kumbarayı açarsak hevesimiz isteğimiz kaçacak gibi hissediyorum. O yüzden onu Tl olaak biriktirmeye devam edeceğim.

Onun dışında 1 tl ve 50 kuruş attığım bozuk kavanozum var o dolunca ( 500 tl civarında çıkar diye düşünüyorum) onu altına çevireceğim.

Bir de kendi zulam var ayda ortalama 50-100 tl arası atıyorum. Onu döviz olarak değerlendirebilirim. :)

Biraz karışık açıkçası. Ama birikim işi keyifli bir iş. İyi ki başladınız :)

günaydınnn :)

bana maaşı ne kadar geç verseler o kadar iyi olacak gibi yoksa harcıyorum. kumbaraya atacağım yerde resmen harcadım. ha çok bi şey değil belki ama olsun.

kumbaraya para atmadıkça vicdan azabı çekiyorum. sanki kumbaraya borcum varmış da onu ödüyormuşum gibi

çok uzattım neyse herkese bol birikimli haftalar

muhendisiniz dün 200 tl harcadım. 7 günde 600 tl harcamışız. Kredi ve kira hariç. İyi ki maaşı alır almaz kumbaraya bir kısmını attım. Her gün para atabildiğim için biraz vicdanım rahat ama yine de önümüzdeki 2 hafta çok dikkatli harcama yapacağım.

Ben de bu ayki harcligimin 3 de 2 sini kumbaraua atıp kalanıyla idare etmek için bir suru plan yapmıştım ki planım bozuldu çok üzülüyorum dünden beri.

Bizim yakin arkadaşlarımız (nişanlılar) dun sinemaya gidelim dediler. Çok istemeyerek yari yarıya oderiz diye kabul ettim bir de eşim o filme gitmeyelim parasını kumbaraya atalım deyince bana surat asmıştı. Sinema öncesi bi de yemek yiyelim dediler yemekler bizden sinema onlardan oldu. Tamam güzel bir gün geçirdik ama kotu bir ay geciricez bu yüzden üzülüyorum.

Esimden 3 buçuk TL alabildim dun. Onu da kumbarama atiyorum.

Aralık ayına da hızlı giriş yaptığımızdan önümüzdeki iki hafta dikkatli olmaya çalışacağım. Bunun dışında Ocak ayı için içerisinde eğlence dahi olan bir gider planı yaptım, şu an ki hesaplamalarıma göre 550 tl civarında kalıyor.

Elbetteki hesapsız harcamalar da olacaktır. Bakalım ne kadar ayırabileceğiz.

Ben de 200tlcik zam aldım bu ay. Kenara attım sanki eski maaşımı alıyormuş gibi. Ama biliyorum ya o para geldi bana hemen harcamak istiyorum

Hobi olarak amigurumi yapıyorum kendimi yüncüye attım. 20 tl harcadım direk. Hiçççç acımadan. Ne hobi ama anca oyuncak örüp duruyorum. Ev oyuncak doldu

5 TL koydum
26 etti toplam

Koyduğumuz paraları topluyor muyuz yoksa ay bitince sürpriz mi oluyor
Birisi konsepti özetlesin

GelenKutusu ay sonunda sayıp yazıyoruz
Ben sürpriz olduğu Zaman daha çok keyif alıyorum.

Teşekkür ederim cevap için
Peki aklında kalmıyor mu ne kadar koyduğun?

Ben bugün açılmayan kumbaranın küçük boyunun satıldığı dükkanın önünden geçtim. Geçen ay aldım daha kızlarıma, 3 buçuk tele idi, bugün baktım 5 tele demişler. Hay sizin dedim, almadım tabi, ayakkabı kutum idare eder beni dedim. Kimsenin de dikkatini çekmiyor zaten orada. 2 senedir aynı yerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…